Vampirism in Oblivion: Skrivnosti prehoda, nasveti, namigi

Polemika med igralci o tem, ali bi se moral ukvarjati z Oblivije vampirizmom, ne preneha obstajati. Po eni strani preobrazba v nočnega plenilca daje resne prednosti pred preprostimi smrtniki, po drugi strani pa postavlja določene omejitve. Vendar pa nihče ne moti samega sebe, da bi preučil mehaniko vampirizma v Oblivionu in nato sprejel odločitev.

Malo zgodovine

Ljubitelji serije Starejši svitki zagotovo vedo, da se je v Daggerfall prvič pojavila priložnost, da se spremeni v krvopijo. V tem delu junak, okužen z vampirizmom, umira v dobesednem pomenu besede. Nato se je po nekaj dneh protagonist zbudil v kripti in ugotovil, da je iz očitnih razlogov izključen iz vseh cehov, v katerih je bil sestavljen. Namesto tega je lik prejel 20 točk za vse funkcije, kot tudi več edinstvenih veščin, vključno z levitacijo.


V Morrowindu je mehanika vampirizma postala manj "imbecilna". Junak je dobil le 20 točk za nekatere bojne značilnosti, NPC pa se je začel negativno odzivati. Na splošno je bilo življenje nočnega plenilca v tem delu še vedno glavobol.

Prostovoljna okužba

In zdaj je pravzaprav čas, da razmislimo o mehaniki okužbe vampirizma v Oblivionu. Da, junak lahko pobere porfirinsko hemofilijo, in to je tisto, kar se imenuje bolezen, ki vas spremeni v krvavitev bodisi prostovoljno bodisi po naključju. Najprej bomo govorili o prvi poti. Sledite nalogi Temnega Bratstva in spoznali se boste z Vincentom Valthierijem. V nekem trenutku je talik bo heroju ponudil tako imenovano temno darilo, ki ga boste lahko sprejeli ali zavrnili. Če boste dali svoje soglasje in potem pohitite, bo protagonist pri svojem vratu odkril značilne sledove ugriza, po katerem se bo konverzija začela.


Prosimo, upoštevajte, da Waltieri ne bo ponudil svojega darila neznani osebi. Z drugimi besedami, najprej morate opraviti vse njegove naloge in šele nato se bo zgodil usodni dialog.

Naključna okužba

Kar zadeva mehaniko naključne okužbe, je vse veliko lažje. Torej, boj proti vampir, junak lahko zbolijo s porphyrin hemofilijo, ki bo začel proces preoblikovanja. Imejte v mislih, da pobiranje virusa je možno le, če vas je krvavec udaril v bitki blizu (obstajajo uroki in puščice niso primerne). V tem primeru lahko pride do okužbe, čeprav je bil napad na sovražnika blokiran, toda možnost za to ni sto odstotkov.
Poleg tega, če se junak še nikoli ni boril proti vampirjem in ni seznanjen z Vincentom Valtierijem, se lahko zbudi in ugotovi, da je ugriznil. Praviloma se takšna situacija pojavi na visokih ravneh in je nekakšna zgodba, ki je zasnovana tako, da v igri igra raznoliko.

Preprečevanje

Primeri grejo tako daleč, da je veliko lažje preprečiti okužbo kot pa, da bi zlomili glavo, kako zdraviti vampirizem v Oblivionu. Za to je dovolj, da se držimo nekaj preprostih pravil. Ne pustite, da vampirji v rokah blizu. Tako ne bodo moglizadeti vas in s tem okužiti porfirinsko hemofilijo. Ko vam Vincent Valthieri ponudi svoje "temno darilo", ga morate odreči. To ne bo vplivalo na nič drugega, razen da ne boste postali vampir. Če še vedno vzamete virus, imate natanko 72 ur, da ga pozdravite. Da bi to naredili, je dovolj, da popijete vsak napoj z učinkom zdravljenja bolezni ali jedo sestavino z isto lastnostjo. Pomembno je tudi, da ne greste v posteljo, dokler popolnoma ne izgine porfirinska hemofilija.
Seveda so zgornji nasveti primerni le za tiste, ki ne želijo biti okuženi z vampirizmom v starejših pomikih. Tisti, ki želi postati nočni plenilec, lahko naredi vse z ravno nasprotno.

Koristi

Prej je bilo rečeno, da vampirizem v Oblivionu prinaša nekatere koristi. Tukaj so:
 • Za atribute "Moč volje", "Moč" in "Hitrost" dobite 5 točk. V tem primeru se bonus poveča za 5 enot za vsak dan, ko niste jedli krvi.
 • Ne boste mogli paralizirati ali okužiti bolezni. Poleg tega liki, ki postanejo vampirji, prejemajo manj orožja.
 • Če redno uživate kri, nihče ne ugiba, da niste človek. Seveda, to je res samo, če ne grizete ljudi pred mimoidočimi.
 • Na voljo vam bodo tri edinstvene spretnosti, da očarate ljudi, si ogledate stene in se osvobodite čarovnije.
 • Poleg tega so nekatere veščine, ki so odgovorne za telesno vadbo in magijo, naVampir se bo samodejno povečal za 5 enot. Toda to v resnici ni pomemben bonus.

  Slabosti

  Kot veste, morate za vse plačati. Zato vampirizem ni le dar, ampak tudi prekletstvo, zato je treba to upoštevati. Znak, ki trpi zaradi porfirinske hemofilije, bo imel naslednje negativne učinke:
 • Požar povzroča več škode vampirjem kot običajni ljudje. Če govorimo o številkah, se škoda poveča za približno 25%.
 • Če krvi ne jedete dolgo časa, bo vaš junak začel trpeti zaradi sončne svetlobe. To je izraženo v stalnem prejemu škode, katere obseg je odvisen od vremena (čistejše nebo, več škode boste prejeli). Hkrati se bo ta učinek okrepil z vsakim novim dnevom, ko vampir ni pil krvi.
 • Vaš junak se bo spremenil v pošast, če ne bo jedel več kot štiri dni. Ljudje bodo opazili, da je z njim nekaj narobe, in najbolj drzni lahko celo napadajo.
 • Tukaj, načeloma, in vse. Če pomanjkljivosti, po vašem mnenju, odtehtajo koristi, se lahko znebite bolezni z uporabo Oblivion z vampirism drog.

  Prehrana

  Verjetno ste že spoznali, da je prehrana eden najpomembnejših procesov v življenju nočnega plenilca. Seveda nobeden od prebivalcev Syrodila ne bo želel dati svoje krvi prostovoljno, zato morate uporabiti nekaj trikov. Najprej morate najti spanje. Ko se približate dovolj blizu, boste videli, da se je kazalec spremenil v ikono v obliki palice. Kliknite gumb za dejanje. Zdaj imateObstajata dve možnosti: govoriti in piti kri. Torej potrebujete drugo.

  Ne pozabite, da ne poškodujete osebe in je ne pretvarjate v vampirja, če pijete kri. Ni priporočljivo, da to manipulacijo opravite s stražarji, saj se lahko nenadoma zbudijo in zagotovo ne bodo zadovoljni, da so postali hrana.

  Če ste si premislili, da ste vampir

  V nekem trenutku vas lahko nočno življenje in potreba po jesti kri tečeta. Na srečo, igra ima priložnost, da se znebite tega problema. Preden se ozdravi v vampirizmu v Oblivionu, boste morali opraviti posebno iskanje, med katerim boste imeli zdravilo. Če ga pijete, ne boste zgolj postali navadna oseba, temveč boste dobili tudi imuniteto proti porfirinski hemofiliji. Z drugimi besedami, ne boste mogli postati vampir.
  Poleg tega si lahko ogledate jamo pod imenom Deep Prophecy in tam najdete salon s privezovanjem. Če zberete posebno sestavino iz teles, ki stojijo v vogalih, in nato uporabite obelisk v sredini sobe, boste pozdravili vampirizem. Upoštevajte, da bo ta funkcija na voljo samo, če imate nameščen dodatek The Vile Lair.

  Iskanje

  Naloga, ki vam omogoča, da se znebite porfirinske hemofilije, se imenuje "Zdravilo iz vampirizma". Njegov prehod je naslednji:
 • Obiščite katero koli kapelo in povejte duhovniku o svojem problemu.
 • Pogovorite se z Raminom Husseinom na univerzi Magic.
 • Pojdi na Janus Gassildor. Poslal vas bo v čarovnico Melissand, ki bo morala prinesti 5 velikih kamnov duš.
 • Zdaj se začne priprava napitkov. Za začetek, ubij Vampirja Hindarila in poberi njegov pepel.
 • Nato pridite s krvjo argonina (ki je zadela katero od njih s posebnim bodežem), česnom, krvavo travo in pasteli.
 • Vzemite vse sestavine čarovnice in počakajte 24 ur.
 • Po tem bo Melissand za vas pripravil potrebna zelišča. Samo premislite, preden se znebite vampirizma v Oblivionu. Potem ko ste vzeli napoj, ne boste mogli ponovno postati krvoločni.

  Majhna skrivnost

  Če ste leni, da se okužite ali ozdravite s porfirinsko hemofilijo na standardne načine, lahko vedno uporabite konzolo. Kode za vampirizem v Oblivionu so naslednje:
 • Zapišite zaporedoma dva ukaza: nastavite PCVampire na 2 in Player.SetAV Vampirism 25. To vam bo omogočilo, da takoj postanete vampir.
 • Ukaz Player.AddItem 977E4 1 bo dodal vaš inventar Melissandovih napitkov. Če ga piješ, boš ozdravljen od vampirizma.
 • Vendar pa je veliko bolj zanimivo storiti vse to na pošten način. Z uporabo kode izgubite veliko zabave z igro, zato se trudite, da se ne boste zanosili.

  Sorodne publikacije