Nokia 305 mobilni telefon je funkcija, funkcije in pregledi

V letu 2012 je prišel v prodajo Nokia Asha 305. Značilnosti naprave so precej povprečne. Hkrati s tem modelom na trgu se je pojavila še ena naprava - Asha 306. Lahko se varno imenujejo dvojčki, ki se med seboj dopolnjujejo. Razlikujejo se v podporo dveh "semicles" - se izvaja samo v pametni telefon z indeksom 305. Ta odločitev finskega proizvajalca, da kupci razmišljajo o izbiri, daje prednost nekaterih možnosti. Povprečni stroški gadget je približno 4 tisoč rubljev. Za ta denar dobi uporabnik 3-palčni zaslon na dotik, Series 40 Optical module za 2 MP. Poglejmo podrobno ne samo značilnosti pametnega telefona, temveč tudi povratne informacije lastnika.
Dimenzije, videz, materiali

Začnimo z videzom telefona Nokia Asha 305. Telefon ima standardne dimenzije ohišja: debelina - 128 mm, širina - 538 mm, višina - 1103 mm. Mnogi uporabniki bodo ugotovili, da je pametni telefon precej debel, vendar je treba razumeti, da je bil izdan pred petimi leti, in takrat je bila ta številka v normalnem območju. Pripomoček je zelo lahek. Njegova masa ne presega 100 p. Sprednja plošča vsebuje: zaslon na dotik, dve kontrolni tipki (sprejemanje in ponastavitev klicev), zvočnik. Zgornji in spodnji del ohišja imata sijajne prevleke. Druge plošče so izdelane iz mat plastike. Proizvajalec je kupcu kupil več barv. Izvirnost pametnega telefona je podana s poševnimi stranicami ingladke korpusne linije.


Na vrhu razvijalci imajo priključek za polnilnik (2 mm), microUSB in mini vtičnico (35 mm). Na nasprotni strani je majhen trak. Stranski obrazi so precej informativni. Na desni strani se prikaže tipka za vklop /izklop (opravi tudi funkcijo zaklepanja zaslona) in glasnost »rocker«. Na levi strani so reže za zunanji pogon in "sedem". Da bi preprečili vdor prahu in drugih manjših delcev razbitin, so bili ti priključki pokriti s plastičnimi čepi. Na hrbtni strani telefona sta objektiv kamere in luknja zvočnika. Mnenja o montaži najdete le pozitivno. Ohišje je iz plastike, vendar ob pritisku ni nobenih slabosti in škripanja. Ergonomija na visoki ravni. Taktilni občutki so prijetni, v dlani naprave, da ostanejo udobni.

Nokia Asha 305 Telefon: Specifikacije

Pod telo telefona ne skriva zelo močnega "nadeva". Razvijalci so namestili samo 32 MB RAM-a. To seveda ne pride v nobeno primerjavo s sodobnimi pripomočki, ampak se izkaže, da je več kot dovolj. Vgrajeni repozitorij tudi ne preseneča velikih količin. Telefon ima samo 64 MB, od tega je 54 MB že zasedenih. Ampak ne bodite razburjeni pred časom, saj lahko za povečanje pomnilnika uporabite 32 GB pomnilniško kartico. Upoštevajte, da proizvajalec ponuja zunanji pomnilniški pogon 2 GB.
Nokia 305 ima jasen dokaz dejstva, da se ta naprava nanaša na naprave izvirnikaravni Deluje ne na Windows Phone, temveč na Series 40. Vendar pa lastniki pametnih telefonov zagotavljajo, da je vmesnik zelo priročen in intuitiven. V stanju blokiranja se na zaslonu prikažejo manjkajoči dogodki (sporočilo), datum in trenutni čas. Sam postopek odstranitve ključavnice je zelo preprost - zavrtite desno ali levo. Namizje ima servisno linijo, ki prikazuje signal operaterja celice, uro, stanje baterije in aktiviran način. Izbira aplikacij za hiter dostop poteka v meniju nastavitev. Dve tipkovnici: prva je standardna, druga QWERTY. V pregledih uporabniki zagotovijo, da slednje ni zelo priročno, saj se s hitrostjo tipkanja znatno poveča verjetnost klikanja na naslednji znak (črka). Telefon deluje samo z omrežji druge generacije. Obstaja bluetooth in FM radio. Za priključitev na osebni računalnik so na voljo vrata microUSB. Pomanjkanje podpore za Wi-Fi je največja pomanjkljivost.
Nokia 305: specifikacije in pregledi
Leta 2012 je bil telefon s 3-palčnim zaslonom še vedno novost. Naprava izvaja uporovni zaslon, ki prepozna dotik ne samo prstov, temveč tudi druge predmete (svinčniki, pisala itd.). Dovoljenje je skromno - 400 x 240 px. Matrica - TFT. Največje število barv je 65 tisoč. Vidni koti so sicer povprečni, vendar je uporaba telefona zelo udobna. Pisana slika. V pregledih uporabniki trdijo, da zaslon prikazuje dobre rezultate, vendar so njegove značilnosti precej slabše od pripomočkov srednjega segmenta. Na žalost pametni telefon ne omogoča regulacijeosvetlitev ozadja Običajni približni senzor tudi ni na voljo, zato se zaslon ob klicu samodejno zaklene. Uporabniki so navdušeni nad funkcijo senzorja Nokia 305. Občutljivost znotraj norme. Natančnost klika ni vedno visoka, vendar se lahko navadite nanj. Glavna stvar je, da senzor deluje pravilno tudi pozimi in prepozna dotik v rokavicah.

Specifikacije fotoaparata in povratne informacije lastnikov

Kako so doživeli lastniki fotoaparata Nokia 305? Značilnosti optike seveda ne bodo vplivale na sodobnega uporabnika. Telefon uporablja modul z 2 milijoni slikovnih pik, ki se nahaja na zadnji strani ohišja (brez sprednje kamere). Največja ločljivost fotografije je 1600 x 1200 slikovnih pik. S kamero lahko posnamete video posnetke. Hitrost zapisovanja - 10 sličic na sekundo. Dovoljenje - 176 x 144 px. Ocene o kakovosti fotografij je težko imenovati navdušeno. Odkrito izstopajo posnetki, povprečni. Priročen meni. Obstajajo portretni in pokrajinski načini. Uporabniki so opazili, da je proizvajalec predvidel samo standardne učinke: sepia, negative, itd. Če je potrebno, lahko spremenite osvetlitev z uporabo naslednjih načinov: "žarnica", "dnevna svetloba" in tako naprej. V komentarjih uporabniki pravijo, da so slike na fotografijah precej zamegljene. Na velikem zaslonu je pikselacija zelo opazna.

Trajanje baterije

Večina finskih naprav je pridobila popularnost zaradi visokih rezultatov avtonomije. Značilnosti baterije:
 • kemična sestava - litijev ion;
 • vrsta - se odstrani;
 • Zmogljivost - 1110 mAh.
 • Ob upoštevanju opreme telefona lahko rečemo, da ta element zagotavlja do 2 dni dela z enim polnjenjem. Uradni podatki proizvajalca:
 • v stanju pripravljenosti - 22 dni;
 • čas pogovora - približno 14 ur.
 • Zaključek

  Če povzamemo pregled Nokia Asha 305, izpostavimo prednosti in slabosti naprave. Najpomembnejša pomanjkljivost, po mnenju uporabnikov, je pomanjkanje Wi-Fi podpore. Tudi lastniki so predložili veliko pripomb šibkemu "polnilu", pri čemer so opozorili, da so konkurenti finske blagovne znamke že dolgo na višji ravni. Toda v tem modelu ni bilo le slabosti. Med prednostmi uporabnikov so visokokakovostni zvočnik, glasen zvok, priročni kontrolni tipki, dostojno obdobje avtonomije.

  Sorodne publikacije