Kaj je seznam predvajanja? Kako ustvariti in urediti seznam predvajanja

Vsi, ki uporabljajo predvajalnike programske opreme za poslušanje glasbe ali gledanje videoposnetkov, se srečujejo s pojmom seznamov predvajanja. Kaj je seznam predvajanja, njegov namen, ustvarjanje in urejanje, bo nadalje obravnavano. V tem primeru se ne bomo omejili na glasbo ali video, saj je interpretacija samega izraza veliko širša.

Kaj je seznam predvajanja v najširšem smislu?

Da bi razumeli, kaj je seznam predvajanja, je treba uporabiti enakovreden angleški jezik. Če preprosto prevedete dve komponenti besede: Predvajaj in Seznam, takoj postane jasno, da je v bistvu seznam predvajanja, to je niz datotek ali internetnih povezav, ki jih je treba reproducirati.
To sploh ni pomembno, naj bi poslušal glasbo ali gledal video posnetke iz datotek na lokalnem računalniku ali se nahaja na internetu. Toda vprašanje, da ima tak seznam predvajanja na internetu pogosto širšo razlago. Dejstvo je, da na takih seznamih, razen glasbe in videa, obstajajo tudi nizi kanalov internetne televizije ali internetnega radia.

Kako ustvariti seznam predvajanja v katerem koli igralcu programske opreme?

Najprej preučimo situacijo, ko so datoteke, ki jih želite vključiti na seznam, na uporabniškem terminalu (na trdem disku ali izmenljivem mediju). Predlagana metoda je primerna tudi za vse mobilne naprave. Če želite urediti svoj seznam z nameščenimProgramska oprema za predvajanje uporablja predvajalnike programske opreme (Windows Media Player, WinAmp, AIMP, VLC Media Player, JetAudio itd.). Kateri predvajalnik se uporablja za predvajanje, ne igra nobene vloge.
Vprašanje, kako ustvariti seznam predvajanja v katerem koli takem programu, je rešeno preprosto. V predvajalniku morate najti meni Seznam predvajanja in uporabiti gumbe za dodajanje sestavnih delov prihodnjega seznama. Praviloma lahko dodajate posamezne datoteke ali celotne mape (ali celo particije diskov). Če pa se datoteke dodajo brez določitve določenega merila za razvrščanje (glede na vrsto, ime, velikost itd.), Bo naročilo ustrezalo naročilu, ki se uporablja, ko so izbrani.

Nasprotno, mape, v katerih je nastavljeno oštevilčenje poti in valjev, bodo imele na tem seznamu ustrezen vrstni red številk. Seveda lahko nastavite naključni vrstni red predvajanja, v katerem bodo skladbe ali videoposnetki naključno izbrani s seznama, vendar to ni vedno priročno.
Na koncu dejanja preprosto shranite seznam tako, da izberete ustrezno obliko datoteke (na primer, M3U).

Urejanje seznama

Zdaj pa poglejmo, kako urediti seznam predvajanja, da nastavite svoj vrstni red predvajanja. V najenostavnejšem primeru lahko preprosto odstranite neželene datoteke s seznama in jih dodate nazaj na konec seznama. Vendar je nerodno in traja veliko časa (dodajanje datotek enega po enega). Veliko lažje je izbrati element z desnim ali levim gumbom miške (odvisno od predvajalnika) in ga premakniti navzgor ali navzdol z nastavitvijo v želenem položaju s pritisnjenim gumbommanipulator Po tem boste morali ponovno shraniti seznam predvajanja (običajno standardni Ctrl + S).

IPTV, Torrent-TV: seznami predvajanja kanalov in programov

Za internetno televizijo lahko uporabite seznam predvajanja kanalov, ki jih želite gledati. Tudi za predvajanje lahko uporabite tako redne kot specializirane igralce, kot je TV Player Classic (za IPTV).
Če se za internetno tehnologijo, ki temelji na torrentih, uporabljajo brezplačni seznami predvajanja, standardne aplikacije ne bodo primerne. V tem primeru boste morali v računalnik namestiti poseben pripomoček Ace Stream z ustreznim predvajalnikom, brez katerega predvajanje ne bo mogoče. Ker so televizijski programi v veliki meri povezani z igralci programske opreme, se načela ustvarjanja in urejanja seznamov predvajanja praktično ne razlikujejo od standardnih akcij.

Kako uporabljati sezname predvajanja na internetu?

Za internetno televizijo je treba paziti na eno pomembno stvar: ponavadi se brezplačni seznami predvajanja samodejno posodabljajo, ko se odprejo in prenesejo na zadevnega igralca, včasih (kot na primer ForkPlayer) pa je treba opraviti ročno.
Ko uporabljate ForkPlayer na Smart-TV, morate seznam predvajanja najprej prenesti na napravo ali shraniti v "Osebni račun". Če želite poslušati glasbo na ustreznem viru na internetu, seznam predvajanja ni bistven za shranjevanje na napravi. Ko je aktivna povezava, jo preprosto prenesite na predvajalnik (ali namestite naračunalnika ali mobilne naprave ali predvajalnika na samem spletnem mestu).

Nazadnje, nekaj besed o tem, kaj je seznam predvajanja v YouTubu in kako ga ustvariti. Načeloma je to isti seznam, vendar organiziran v skladu z nekoliko drugačnimi načeli.
Seznam predvajanja lahko ustvarite bodisi na glavni strani, z ustreznim menijem ali v kreativnem studiu, ki uporablja kartico za upravljanje videov.
Nato morate vnesti ime seznama in nastaviti njegove atribute:
  • odprt seznam je na voljo vsem uporabnikom gostovanja;
  • dostop do povezave - samo za tiste, s katerimi uporabnik deli povezavo s seznamom;
  • omejeno - prikaz samo za uporabnika.
  • Poleg tega lahko kartico za samodejni dodatek uporabite, ko je video posnetek dodan, ko se opisu videoposnetka, ki se samodejno doda na želeni seznam, doda določena oznaka ali besedna zveza.

    Zaključek

    Tukaj je kratek povzetek vsega o razumevanju bistva definicije seznamov predvajanja, ustvarjanju in urejanju seznamov predvajanj različnih vrst. V večini primerov so pri uporabi programerjev vsa dejanja zelo preprosta. Nekateri zapleti, ki jih povzročajo nepoučeni uporabniki, se lahko pojavijo s seznami predvajanja za IPTV ali YouTube, vendar, če boste porabili nekaj časa in se ukvarjali z nastavitvami, v tem primeru nič ni posebej zapleteno. Vendar pa pri delu z igralci programske opreme, odvisno od razvijalca in posebnosti igralca, lahko pride tudi do začasnih težav (na primer pri razvoju vmesnika).ali odseki menija), toda na splošno so vsa načela, ki jih vsebujejo, med seboj zelo podobna in se lahko razlikujejo le v malenkostih.

    Sorodne publikacije