G-senzor v DVR. Kaj je to in kaj je namenjeno

Mnogi sodobni vozniki raje uporabljajo tako uporabne funkcije v videorekorderju kot G-senzor. V članku bomo razpravljali o tem, kaj je to in zakaj je namenjeno.

Gadgetska kultura

V današnji družbi si je težko predstavljati voznika, ki ni namestil samodejnega zapisovalnika. Uporaba teh naprav je postala tako naravna kot polnjenje zjutraj ali pitje kave. Običajno lastniki avtomobilov izberejo možnosti proračunskih pripomočkov izključno, da zajamejo, kaj se dogaja, in ne postavljajo vprašanj, kar zahteva senzor G v video rekorderju. Toda na prvi "zviti" nesreči. Že se je zgodilo, da so velika mesta preobremenjena z avtomobili in da je verjetnost nesreče zelo visoka. Zato vozniki na vetrobranska stekla namestijo videogadgette, da popravijo dogajanje na cesti. Za temeljito reproduciranje vseh podrobnosti nesreče (če je potrebno).


Funkcija G-senzorja v DVR-ju bo pomagala določiti točko v času, ko je prišlo do trka.

Načelo delovanja

Elektronski merilnik pospeška, senzor udarca, senzor udarca - vse so imena istega modula. G-senzor zajame ostro povečanje obremenitve vozila ob trenutnem padcu hitrosti. Seveda govorimo o kazalnikih, ki niso naravni in se lahko pojavijo le v primeru trčenja. Če je bil avto v stanju počitka (na primer parkiran na parkirišču), potem je čas velikega povečanja bremena inpremik od kraja do kraja. V tem trenutku je vključen zapis dogodkov na DVR. Funkcija senzorja G vključuje tudi zaščito ustvarjenega posnetka pred abrazijo s premikanjem datoteke v posebno območje na pomnilniški kartici. Možnost je tudi zmožna slediti vibracijam avtomobila med premikanjem, da natančno določi, kje je prišlo do udarca.


Slaba stran je, da je v nekaterih videorekorderjih elektronski merilnik pospeška zelo občutljiv in lahko deluje, če avto požene v vrtino.

Kaj je video snemalnik s senzorjem G

Težko je (na prvi pogled) verjeti, toda na zunanji strani je pripomoček s senzorjem za udarce videti enako kot brez njega. Da bi ugotovili prisotnost ali odsotnost funkcije, morate prebrati opis izdelka. Razlike bodo v ceni. Na embalaži so ustrezne oznake, ki kažejo prisotnost elektronskega merilnika pospeška. Poleg tega vam bo vsak prodajni svetovalec v trgovini povedal, kaj je to. G-senzor v DVR-ju je kot vila pri pranju posode - brez tega lahko, vendar je težko. Na primer, registrar "Karkki M1" bo strošek motorist za ceno od 8 do 10 tisoč rubljev (odvisno od trgovine). Model ima navedeno funkcijo in ga opazijo dobri pregledi voznikov. Isto podjetje je sprostilo pripomoček "Kark A360" s povratnim potovanjem. Kamera več ni treba vrniti policistu, naprava odstrani vse, kar se zgodi sama. Drug primer - pametno zrcalo - snemalnik 10 v 1 izgleda kot vzvratno ogledalo. To je priročna in večnamenska rešitev za avtorske pravice,ki je postal sestavni del notranjosti avtomobila in je videti jedrnato blizu vetrobranskega stekla.
Hkrati je treba upoštevati, da je treba takšna "čudežna ogledala" izbrati pod avtomobilom. Obstajajo univerzalni izdelki, vendar obstajajo tudi tisti, ki so primerni le za posamezne avtomobile. Na primer, v avtomobilu bo ekonomist neustrezen okorni snemalnik, ki potrebuje veliko prostora na vetrobranskem steklu.

Zaključek

Če povzamemo, je treba opozoriti: za začetek je treba pred nabavo določiti optimalen nabor lastnosti pripomočka. Ne kupovati izdelka, ne da bi vedel, kaj je G-senzor v videorekorderju. To je neumno, ker bodo neraziskane in neznane možnosti obesili zaradi mrtve teže in povzročil, da bo kupec razmišljal o zapravljanju denarja. Konec koncev, obstajajo vozniki, ki imajo dovolj najbolj običajnih poceni napravo, ki lahko samo snemanje video. Ni presenetljivo, da so prebivalci podeželja z najmanj obremenjenimi cestami. Enako velja za funkcije radarskih in video kamer - zahtevanih v večini primerov samo v velikih mestih. Če želite izbrati pravilen DVR, morate prebrati preglede na internetu, določiti potrebne funkcije, ceno in akt. Toda takšno možnost, kot je G-senzor, je bolje, da ne zanemarja! Vso srečo na cestah!

Sorodne publikacije