Beseda "heh": kaj pomeni in kdaj se uporablja

Več kot milijon ljudi dnevno komunicira v socialni mreži VKontakte in vsak dan ta spletna stran postaja vse bolj priljubljena. Mnogi ljudje pišejo drug drugemu, pošiljajo sporočila, dodajajo skupine, ustvarjajo svoje skupnosti in pogosto uporabljajo to družabno omrežje posebej za poslušanje glasbe, ker je brezplačna, hitra in jo je mogoče prenesti na pametni telefon ali računalnik. brez izgube časa. Ni presenetljivo, da je socialna mreža tako priljubljena. Vendar pa, kot v kateri koli družbeni mreži, obstajajo tako nenavadne, izjemno kratke fraze v korespondenci ali v skupinah, v imenih in podobno, pogosto pa ljudje ne razumejo njihovega pomena. Na primer, "Hehe". Kaj pomeni ta izraz, kot se je pojavil in v kakšnih okoliščinah se uporablja? Seveda je ta stavek eden najpogostejših. Razmislite o možnostih v članku in o drugih podobnih izrazih.


Kaj pomeni ta stavek?

Pravzaprav o tem ni nič zapletenega, vredno je premisliti in takoj postane jasno, od kod prihaja ta stavek, zakaj ga je tako pogosto uporabljala v socialnih omrežjih VKontakte in Facebook. "Hehe" - kar pomeni in kaj storiti, ko se ta stavek srečuje v korespondenci? In vse je preprosto. Ta stavek je vstavljen namesto smeha, kar pomeni, da je "heh" zvok smeha, ki je napisan samo s črkami. Pravzaprav je lahko razumeti besedo "heh", kar pomeni, vendar se uporablja prepogosto in ne samo, kot je bilo rečeno zgoraj. Toda v 90% primerov to pomeni smeh.

Kako to razumetipomeni ta stavek

Torej, "heh" kaj pomeni, razen smeha? Pravzaprav je drugi pomen tega izraza preprost. Pogosto se uporablja kot sarkazem, na primer, če je človek govoril slabo šalo, ne pa zelo smešna zgodba in divje smeje in misli, da je zabavno, potem pa piše besedo "heh", lahko zlahka pustite mu razumeti, da je žaljivo ali sramotno. Tako rekoč, to je tanek namig. Vendar pa obstaja eno vprašanje: "Kako razumeti, kaj ta stavek pomeni, v katerih situacijah se uporablja kot sarkazem in v katerem - se res smejijo?"


Sarkazem in pravi smeh

In ni tako težko razumeti, kot se zdi. Čeprav metoda ne deluje 100%, vendar pogosto, če so ljudje res smešni, dodajo različne smeške po besedi "heh" v korespondenci, na primer ": D", ":)", "))" in tako naprej, to pomeni , da se je moški resnično zabaval s to zgodbo. Vendar, če sogovornik grobo piše "heh", potem je vse jasno tukaj. Seveda metoda ne deluje 100%, odvisna je delno od narave osebe, v nekaterih primerih pa se to zgodi. Zato razumejo besedo "heh", kar pomeni v korespondenci in ko se uporablja. Prav tako lahko pogosto najdete besedo "lol", kar pomeni tudi smeh in simbol smeha smeha.

Sorodne publikacije