Xiaomi Redmi 4A: Značilnosti in pregledi

Serija Redmi je postavila Xiaomi v segment pod 150 dolarjev. Podjetje je lansiralo prvo pametno linijo leta 2013 in je bilo dobro sprejeto. Po besedah ​​Xiaomia, je bil Redmi 1 "pred časom telefon, kar velja tudi za Redmi 4A." Morda je to res, saj so drugi telefoni serije dosledno pustili dober vtis, nenehno se znajdejo na seznamu najboljših pametnih telefonov, ki so cenejši od 150 $. Leta 2017 je Xiaomi že naredil velike korake s prodajo več kot milijona enot Redmi Note 4 v 45 dneh od uvedbe modela. Kitajski proizvajalec upa, da bo ohranil to številko na telefonu Redmi 4A, ki je prinesel takšne funkcionalnosti, kot je VoLTE in 13-megapixel kamera, proračunski segment. Ali bo model postal drugo podjetje?


Oblikovanje

Ena od prvih stvari, ki jih uporabniki opazijo med hrambo Redmi 4A, je material telesa. Kljub svoji podobnosti s kovino je dejansko izdelana iz polikarbonata. Na hrbtni strani zgornjega in spodnjega dela so segmenti, ki posnemajo antene trakov modelov kovinskih ravnil. Pametni telefon jasno sledi slogu svojih predhodnikov in kupci ne bodo razočarani. Razmeroma majhen 5-palčni zaslon zagotavlja kompaktnost Redmi 4A, tako da je telefon enostaven za uporabo z eno roko. Krmilniki glasnosti in gumb za vklop so lahko dostopni na desni strani, reža za hibridno kartico SIM pa je na levi strani. Priključek za polnilnik se nahaja spodaj, 35-mm vtičnica za slušalke in infrardeči oddajnik pa se nahajata na vrhu.


V skladu s pregledi,Značilnosti Xiaomi Redmi 4A 16GB in Redmi 3S so presenetljivo podobne. Logotip Mi in mreža dinamike v njih sta identična. Pametni telefon ni opremljen z bralnikom prstnih odtisov, kar ni presenetljivo glede na ceno. Telefon ima rahlo zaobljen rob, čeprav bi se model približal 3S, bolj zaokrožen in bolj udoben za roke. Rob sprednje plošče se le rahlo upogne na stranske površine pametnega telefona. Toda zadnji del telefona je mat zaključek in najboljši oprijem. Pri teži približno 132 g je 4A lažja od 144-p 3S. Xiaomi, ki predstavlja model, je dejala, da je "najlažji Redmi". Omeniti velja, da sta oba modela debeline 85 mm. Smartphone je na voljo v treh barvah: temno sivo, zlato in rožnato zlato. Telefon je napajan z neodstranljivo akumulatorsko baterijo, ki lahko v stanju pripravljenosti po mnenju podjetja zagotovi 7 dni.

Dodatki

Pametni telefon je opremljen s polnilnikom z 1 amp, standardnim microUSB kablom, garancijsko kartico, uporabniškim priročnikom in orodjem za ekstrakcijo SIM kartice. Kot pri drugih izdelkih Xiaomi, škatla za prodajo na drobno nima slušalk, ki bi lahko razočarale nekatere uporabnike.

Zaslon

Pametni telefon je opremljen z ločljivostjo 5 "720 x 1280, ki ustreza 296 dpi. Podjetje trdi, da lahko zaslon predvaja 72% barvne lestvice NTSC. Glede na uporabniške ocene, zaslon Xiaomi Redmi 4A 16GB Gold na funkcijah ni slabši od tekmecev modela in zagotavlja normalno zaznavanje vsebine, tudi podneposredna sončna svetloba. Besedilo in slike so videti ostre, videoposnetek pa izgleda dobro. Poleg tega pametni telefon ponuja način samo za branje, ki sliki omogoča bolj prijetno za oči, prav tako pa omogoča prilagajanje barvne temperature prek aplikacije Nastavitve.
Resnično presenečen je natančnost barve. Tudi standardni način desno od škatle zagotavlja povprečje? E 4.5 z največ 78. Bela je zelo močna, zaradi česar je zaslon nekoliko hladen, vendar je kljub temu zelo natančen. Fina nastavitev nekaterih možnosti prikaza povzroči še bolj impresivne rezultate. Uporaba toplega barvnega režima povzroči, da je povprečna vrednost? E le 28 pri največ 6, kar je predvsem posledica razpršenosti bele in sive barve. Zmanjšanje svetlosti z največ 475 na 200 nits močno popravi belo in zagotavlja zelo impresivno povprečje? E = 24 in največ 48. Na splošno je kakovost zaslona slabša od modelov višjega razreda. V primerjavi s 4A, ima Redmi Note 4 55-palčni zaslon z ločljivostjo 10801920 x in gostoto slikovnih pik 401 t /cm.

Povezljivost

Poleg 4G z VoLTE, pametni telefon podpira Bluetooth 4.1 Wi-Fi 80111 b /g /n, GPS /a-gps in GLONASS. Hibridna reža z dvema SIM karticama lahko hkrati sprejme eno micro-SIM kartico in nano-SIM kartico ali mikro-SD. Ko uporabljate 2 SIM kartici, glavna podpira 4G klice in podatke, druga pa lahko deluje samo na 2G omrežjih. Iz senzorjev je žiroskop, merilnik pospeška, senzorji bližine in zunanja razsvetljava.

Programska oprema

Redmi 4ADeluje z GUI MIUI 8 na platformi Android 6.0. Model je podedoval veliko funkcij prejšnjih telefonov. Na primer, Double Apps omogoča uporabnikom, da ustvarijo dve kopiji kateregakoli programa (kot sta WhatsApp, Facebook itd.), Drugi prostor pa omogoča ločeno shranjevanje poslovnih in osebnih podatkov. Drugi prostor ponuja tudi možnost dveh Google Računov.
Pametni telefon je zmožen prevzeti posnetke zaslona, ​​na primer na spletnih straneh, v celoti, tudi če deloma ni viden. Druge značilnosti vmesnika MIUI so otroški način, ki vam omogoča blokiranje programa, hitro naraščajoč gumb za bližnjico in enostranski način, ki stisne velikost zaslona. Dodatno je bila nadgrajena tudi telefonska priloga MIUI 8, ki privzeto prikazuje ID naročnika. Omeniti velja tudi Mi Mover, ki se uporablja za prenos podatkov iz druge Mi naprave. V temah lahko izberete ozadja, melodije zvonjenja in pisave. Vendar pa bi uporabniki radi videli manjšo količino neuporabnih, saj ima pametni telefon samo 16 GB pomnilnika. Ti vključujejo Scanner, Mi Skupnosti in Mi Picks. Telefon ima tudi bolj potrebne aplikacije, kot so Facebook, Amazon Kindle, WPS Office, Makemytrip in Flipkart.
Kamere: pregledi in specifikacije
Xiaomi Redmi 4A 16GB je opremljen z glavnim senzorjem z 13 milijoni slikovnih pik s 5-elementno lečo in relativno odprtino f /2,2. Fotoaparat ima bliskavico LED, podpira HDR osvetlitev, panoramo, serijsko snemanje in prepoznavanje obrazov. Lastnik lahko uporablja številne filtre v realnem času. Kamera s 5 milijoni slikovnih pik ima zaslonko f /2,2. Snemate lahko videoposnetke z ločljivostjo 720p in1080p pri 30 fps. Fotoaparati 4A in Xiaomi Redmi Pro so skoraj enako zmogljivi. Samo v zadnjem modelu je zadnji senzor povezan z drugim senzorjem slike s 5 milijoni slikovnih pik. Glavna kamera telefona z zadostno svetlobo vam omogoča, da naredite dobre slike z dostojnimi barvami. Posnetki, posneti popoldne, imajo več podrobnosti. Povratne informacije uporabnika se osredotočajo na fotografiranje predmetov dovolj hitro, vendar od časa do časa ne obvladujete velikega načrta. Nekatere fotografije vsebujejo veliko hrupa. Zadnja kamera Xiaomi Redmi 4A 32GB pametnega telefona ni povsem primerna za fotografiranje v pogojih umetne razsvetljave: slike so preglasne. Fotografije, posnete v slabih svetlobnih pogojih, odražajo veliko število podrobnosti, čeprav so zelo zrnate. Sprednji senzor je sposoben zajeti jasne in podrobne sephafs, ki se lahko uporabljajo na socialnih platformah, čeprav svetloba za to ni zelo primerna. Aplikacija kamere je preprosta, lastnikom pa je bilo všeč, da je dostop do načinov in drugih nastavitev v enem samem dotiku.
Performance
Redmi 4A ima 4-jedrni čipov Snapdragon 425 s 14 GHz in grafično kartico Adreno 308. Po mnenju lastnikov so prijetno presenečeni zaradi lastnosti Xiaomi Redmi 4A 16 GB. Večopravilnost ne povzroča zamud, telefon pa se enostavno spopade s preklapljanjem med več aplikacijami. Čeprav vam pametni telefon omogoča, da uživate v pretakanju videa in filmov, se zdi, da je 5-palčni zaslon premajhendanes so uporabniki navajeni na velike velikosti. Igre gredo težko, vendar se lahko dobro zabavate z Asphalt 8 in Dead Effect 2. Lahko se obesite, ko začnete, če v ozadju delujejo drugi programi. Glede na povratne informacije uporabnikov je na voljo približno 900 MB razpoložljivega pomnilnika, zato lahko več pomnilnika izboljša zmogljivost naprave. GPU ni zasnovan za nič drugega kot grafični vmesnik. Tudi nizka ločljivost ne ohrani nizke hitrosti slikanja. 57 do /s v testu GFX 3.0 Manhattan je preprosto nedonosno. Velikost interne podatkovne shrambe je 16 GB, od tega ostaja približno 10 GB uporabnega prostora za namestitev aplikacij in podatkov. To pomeni, da boste morali uporabiti režo za razširitev pomnilnika in kartico microSD do 128 GB. Preizkušanje delovanja pametnega telefona je bilo vredno za rezultate cenovnega razreda. Xiaomi Redmi 4A 16 GB ponuja 36110 točk v AnTuTu 616693 kvadrantu, 3684 v 3DMark Ice Storm Extreme in 13 in /1 v GFXBench T-Rex testu. V GeekBenchu ​​4 telefon pokliče 1670 točk v multi-core testu in 658 točk v enem jedru. V primerjavi s 4A, Xiaomi Redmi Note 4 izgleda bolj prepričljivo. V AnTuTu 6, višji model pridobi 61616 točk, kar je posledica uporabe zmogljivejšega 2 GHz procesorja Snapdragon 625.

Funkcionalnost

Infrardeči oddajnik pametnega telefona omogoča nadzor različnih gospodinjskih aparatov in je združljiv z različnimi televizorji in televizorji. Telefon podpira različne video formate, vključno s HEVC in MPEG4, ter priljubljene formateAvdio AAC /eAAC +, AAC, FLAC, MP3 in WAV. Ena od glavnih prednosti pametnega telefona je podpora VoLTE (in možnost povezovanja z mobilnimi omrežji na območjih s šibkimi signali). Kakovost klicev je dostojna, uporabniki lahko dolgo govorijo udobno z majhno velikostjo in težo naprave. Dovolj glasno za majhno sobo, vendar ne smete pričakovati, da bodo funkcije tega izdelka boljše v Redmi 4A kot pri telefonih višjega razreda, slušalke pa niso priložene napravi, vendar se je preverjanje kakovosti zvoka izkazalo za dostojno. Enostavne možnosti menija so na voljo v sistemskem meniju. Pametni telefon prikazuje veliko čistočo pri priključitvi na aktivni zunanji ojačevalnik, njegova glasnost pa je nadpovprečna, kakovost pa je boljša, kot bi jo lahko pričakovali za tako ceno. Pravzaprav skromen pametni pametni telefon zagotavlja boljšo izhodno moč za slušalke kot večina sodobnih telefonov, ki niso niti blizu stroškov Redmi 4A.

Specifikacije baterij

Neizbrisljiva baterija z zmogljivostjo 3120 mAh v preskusu HD-video deluje 12 ur in 35 minut. Z intenzivno uporabo v resničnem svetu, Redmi 4A zlahka zadrži več kot en dan tudi brez aktiviranja načina varčevanja z energijo. Zadnje trajanje baterije pade pod 20% in zagotavlja še 8 ur omejenega delovanja. V tem primeru lahko sprostite določen dodatek iz omejitev za uporabo bremenitvebaterije Popolna obnovitev moči telefona traja manj kot 2 uri, hitra polnjenje pa ni podprto, vendar pri tako nizkih stroških ne bo ovira pri nakupu. Manj učinkovit procesor, maksimira vse svoje 4 jedra, da se spopade z obremenitvijo, in zmanjšano zmogljivost v primerjavi z 4100 mAh z Redmi 4 Prime Note in vodi do zmanjšanja povprečne življenjske dobe baterije z 119 na 67 ur. 34] Funkcije Redmi 4A je dvignil bar za pametne telefone v tem cenovnem razredu in pričakovati je treba njegovo veliko popularnost. Z ceno okoli 100 USD model ponuja številne funkcije, med katerimi je najpomembnejša podpora VoLTE. Delovanje fotoaparata je dostojno, polikarbonatna torbica, 3120 mAh baterija in programska oprema je zadovoljiva. Redmi 4A se zdi, da je za tiste, ki kupujejo pametne telefone prvič in za to občinstvo bo to spodobna možnost.

Sorodne publikacije