Najboljši program za avtomatsko diagnostiko. Pregled samodejnih diagnostičnih programov

V našem času je vsak avtomobil, tudi če je predstavljen v minimalni konfiguraciji, vgrajen računalnik. Obstajajo tudi številne elektronske naprave v obliki senzorjev, ki spremljajo stanje vseh sistemov in v primeru okvare signalizirajo to. Kljub temu je zelo težko razumeti povprečnega uporabnika za kodo napake ali druge nerazumljive informacije. Zato je pogosto treba poslati avto na storitev, kjer jo lahko že imenujemo vzrok okvare. Program za diagnostiko avtomobila je odlična pomoč tistim, ki želijo samostojno razumeti vzrok preloma ali napake in ne gredo v avtomobilski center, porabljajo čas in denar. V ta namen uporabite posebne skenerje OBD 2 - naprave, ki jih je mogoče priključiti na računalnik v vozilu. Nato se povežejo s prenosnim računalnikom, tabličnim računalnikom ali pametnim telefonom, ki ima nameščen isti diagnostični program. Integracija poteka prek USB, Wi-Fi ali Bluetooth.


Potrebni sestavni deli za samodiagnostični avtomobil

Za preverjanje elektronske komponente avtomobila morate imeti tri komponente: tip naprave OBD 2, enega od prej omenjenih pripomočkov in dejansko program. Priljubljeni ELM 327 in številne druge naprave, kot je OBD 2, so opremljene z lastno programsko opremo. Vendar ima številne minuse. Na primer, programi za avtomatsko diagnostiko ELM327 so izredno zapleteni in nerazumljivi za navadne, nimajo posebnega znanja.uporabniku. Niso prilagojeni za rusko govorečega uporabnika in so pogosto samo neverniki, o katerih ne morete reči o programski opremi tretjih oseb. Na internetu lahko najdete brezplačno programsko opremo za avtomatsko diagnostiko. Zdaj lahko prenesete veliko teh aplikacij na katero koli platformo, od Windowsa do Mac OS in Androida. Ta članek vam bo povedal o najbolj priljubljenih in uspešnih rešitvah za vse ustrezne operacijske sisteme. Zato lahko vsakdo zlahka izbere tisto, kar je zanj najbolje.


Najboljše aplikacije, ki temeljijo na napravah iOS (izdelki Apple)

iPhoneApplication Ta aplikacija je zdaj najbolj priljubljena med vsemi iOS. Tu je možnost samodejne diagnostike z uporabo telefona i i Pad. Ta program se šteje za profesionalnega in ni slabše po funkcionalnih značilnostih za aplikacije, nameščene na stacionarnem računalniku. Nepogrešljiv plus je mobilnost, ki olajša skeniranje vašega vozila kjerkoli in kadarkoli želite. Tudi zelo trdna funkcionalnost: zmožnost skeniranja menjalnika, temperature, mazanja, zračne blazine in še veliko več, naredi pametni telefon v močnem avtomobilskem nadzornem centru. Lahko se strinjamo, da je zelo priročno: nič več, razen dveh gumbov telefona.

DashCommand

Seveda je vreden program za avtomatsko diagnostiko enako velik kot starejša sestra kampusa iOS.Prijazen in razumljiv novice vmesnik je nekaj, kar manjka vgrajenih aplikacij prisotnih tukaj, ki jih ni mogoče prezreti. Zanimivo je, da v tem programu obstaja tudi samodejni izračun stroška potovanja, za katerega morate vnesti le strošek na liter. Ta aplikacija je združljiva z drugim operacijskim sistemom, še posebej pa jo lahko prenesete za Android.
Oba programa sta v i Tunes. Vendar pa obstaja en majhen minus. Sestavlja ga dejstvo, da program ni prilagojen za rusko govoreče lastnike avtomobilov. Vendar pa je intuitivno razumela, zato se ta minus zdi nepomemben.

Android Application: Torque

Ta program za diagnosticiranje avtomobilov je absolutni vodja med sistemi na Androidu. Z njim lahko preprosto izvedete diagnozo avtomobila tako, da namestite program na mobilno napravo s povezljivostjo Bluetooth. Ima zelo široko funkcionalnost, zaradi česar je vodilni v svojem segmentu. Merilnik hitrosti, tahometer, navor - vse to lahko brez težav preverite v realnem času. Zelo uporabniku prijazen vmesnik in veliko funkcij od zgoraj navzdol, da ta program najboljši Android izkušnje. Posebnost in prijetno odtenek bo podpora ruskega jezika, ki bo še dodatno olajšala diagnostiko in nadzor funkcionalnosti programa.

Najboljši programi z operacijskim sistemom Windows

ScanTool V splošnem ni mogoče reči o takšnih programih. Kljub temu, da so v zadnjem času zastarele, imajo še vedno določene prednosti pred mobilnimi spremljevalci. Glavna stvar je očitnovarnosti To pomeni, da če nekdo želi napravo odlomiti od zunaj, mu bo to veliko težje. Kabel USB je varnejši kot brezžični, ker mora napadalec neposredno prodreti v avto.
Orodje za optično branje je računalniški diagnostični program, ki je najboljši v tem operacijskem sistemu. Ni čudno, da je najbolj priljubljena. Prednosti tega programa: intuitiven vmesnik, precej širok funkcionalnost, velika zbirka podatkov, kjer je navedena dekripcija vseh sistemskih napak, je podpora ruskega jezika.

MyTester

Posebnost tega programa je, da je specializirana za domače avtomobile. Če potrebujete program za diagnozo avtomobila VAZ, potem je ta aplikacija najboljša izbira. Širša funkcionalnost in podpora ruskega jezika sta pozitivna vidika programa. V tem članku so bili predstavljeni vsi najboljši programi za diagnostiko avtomobila po katerem koli sistemu in vseh zahtevah. Ko jih preberete, lahko zlahka najdete napako, ne da bi pri tem uporabili avtomobilsko storitev.

Sorodne publikacije