Žanr RPG (igra). Kaj je RPG?

RPG-igra - kaj je to? Ne gre za ročno protitankovsko granato, ampak za žanr računalniških iger, ki je eno od vodilnih mest v industriji.

Posebne značilnosti

Kratica pomeni igro vlog ali igro vlog. Za dela tega žanra je značilna prisotnost različnih dialogov, svoboda delovanja in bogati igralni svet. Ponavadi pa je vizitka spretnostna očala, ki jih je treba porazdeliti med razpoložljive lastnosti za uravnoteženo črpanje znaka. Običajno je nabor teh indikatorjev moč, spretnost, oklep, magija in inteligenca. Vendar to še zdaleč ni popoln opis. RPG igre na osebnem računalniku so zaznamovane z zanimivim zapletom. Igralec mora držati lik skozi vse zapletene poteze igre, ki živi v svojem skromnem majhnem življenju - igrati vlogo in čutiti vse, kar mora protagonist čutiti. Takšne so sodobne igre tega žanra.


Igranje in RPG-igra

Kaj je RPG in kako drugače prepoznate pripadnost? Odgovor je preprost: ponavadi igralec upravlja enega ali več znakov. Če je ta enota, potem, kot pravilo, v sodobne igre, vsak član ekipe ima svojo nalogo za protagonist. Sama igra je velika veriga gostov: to je glavna zgodba in stranske naloge. Prvi se nanaša na glavno zaplet igre, drugi prispeva k razkritju osebnosti, ki pomagajo protagonistu, opisuje del zgodovine sveta, v katerem se odvijajo dogodki, potapljajo še globlje.igralec v procesu.


Raziskave in interakcija

RPG igre na računalniku je značilna tudi sposobnost za potovanje po svetu za raziskave, našli so potrebni elementi prispevajo k nadaljnjemu razvoju. Protagonist uspešno sodeluje z okoljem: uporablja napredne predmete, aktivira vzvode za odpiranje tajnih vrat. Ne gre za običajno "strelec", kjer igralec samo teče in napne sovražnike desno in levo. Svet igra v žanr RPG vpliva tudi znak v obliki vab, naravnih pojavov, respavnyaschyhsya sovražnikov in razpoložljivosti, zaprt značaj prvega. To pomeni, da lahko prideš tja šele po določenih akcijah, nalogah ali sploh ne.

Zgodba

Pomembna značilnost je nelinearnost parcele od izberete svojo pot, je odvisno od nadaljnjega razvoja dogodkov. Če upoštevamo stare shareware RPG igre na računalniku, kjer se plačilo izvede le za nakup CD-ja, lahko rečemo, da se zemljišče ne odlikuje po nekaterih težkih ovinkov. NOX-type potomci so bili klasični PRG s tretjo osebo, kjer boste morali iti skozi in kaznovali glavni lopov, in potem videli končni film in pozabi. Z razvojem tehnologije se je spremenila tudi žanr računalniških iger vlog. Dovolj je, da se spomni take mojstrovine kot so Mass Effect in Dragon Age iz podjetja BioWare, da dam primer, celo majhna stvar odpira celo verigo dogodkov. Obstaja tudi dodatna plačana vsebina, ki se prodaja ločeno.
Kaj je modernoRPG-igra? Kaj je mojstrovina na splošno? Prav te igre lahko služijo kot odgovor. V njih mora igralec poiskati sporazum z vestjo, sprejemati težke odločitve, skrbno izbrati odgovor v vodilnih provokativnih dialogih. Vsak korak vodi k nepopravljivim posledicam, odločitve lahko vplivajo na odnos članov ekipe do junaka, udovi pa so odvisni od vseh dejanj v igri.

Sanje za šibke!

Spominjanje RPG iger na spletu, mi takoj zamisliti World Of Warcraft od Blizzard. Projekt z osupljivim ogromnim svetom, ki ga naseljujejo skrivnostna bitja, polna množice iger, je dolgo pritegnil pozornost. Mnogi ljudje igrajo leta, "skrivajo" v tem čudovitem kraju. Bistvo igre je preprosto: združiti se v premagovanje težkih šefov, sodelovati v bitki z igralci iz drugih mest ali držav sveta ter raziskati lokacije v iskanju zanimivih predmetov, ki prispevajo k razvoju lika.

Razredi

Na splošno so igre RPG na spletu in brez nje značilne za naslednje razrede iger: bojevnik, čarovnik in tekmovalec. Prisotnost takšnih tipov iger je klasika žanra. Naprednejši projekti (na primer, že omenjena Dragon Age) pomenijo prisotnost mešanih razredov: to je na primer bojni čarovnik, ki je sposoben tako blizu kot boj, in elementarnih urokov.

Več načinov

Narava obnašanja na bojišču je drugačna. Znak z močnejšim oklepom ponavadi povzroči požar na sebi, da bi zaščitil "tanke" sošolce. Tak igralec se imenuje "tank"za igralski sleng. Druga vrsta je "Škoda" (od poškodbe besede), ki ima visoko stopnjo škode. Ponavadi je šibek oklep, ker je za "tank" in se ukvarja z uničenjem nasprotnikov. Nato je čarovnik, ki bodisi obravnava dva zgoraj omenjena, bodisi nalaga povečanje napada na "ladegera", bodisi povečanje oklepov na "rezervoarju". Tak igralec se imenuje "blažilnik".
Še vedno obstajajo "debuffersi" - igralci v ekipi, katerih namen je odstraniti ojačitve, ki jih je naložil sovražni čarovnik. To so splošna načela vsake sodobne igre v žanru RPG-ov.

Razvrstitev žanra

V zakladnici praktično vsakega igralca je izdana RPG igra. Kaj je tako posebnega v tem žanru, lahko vodi do vodilnih igralnih podjetij? Odgovor je preprost: svoboda ustvarjalnosti. Poskusi v igralni industriji so pripeljali do dejstva, da se lahko zvrst RPG varno razvrsti:
 • RPG-pripoved - grobo rečeno, protagonist preprosto ustreza določenim pogojem, igralec pa "plava ob toku", opravlja nepričakovane misije, ki se na njem tresejo. In kot rezultat - zanimiv ud. Primeri vključujejo trilogijo Dragon Age in Mass Effect.
 • RPG-peskovnik - protagonist lahko stori vse, kar duša želi v ogromnem popolnoma odprtem svetu. Praviloma v igri obstaja veliko iskalnih verig, ki niso med seboj povezane. Takšni otroci se štejejo za skoraj "neskončne" v smislu prehajanja. Primer: Starejši Scrolli V: Skyrim.
 • RPG-stripping - z drugimi besedami, igralec teče po množici lokacij, ki skrbi za neskončnemnožice pošasti, ki opravljajo katero koli nalogo, pobirajo predmete in se premikajo z ene lokacije na drugo. Primeri: Diablo serija, Dungeon Siege.
 • Action-RPG

  Treba je omeniti ta nenavaden izdelek eksperimentiranja razvijalca. Posebnosti so, da so bitke v igri v aktivnem načinu. To pomeni, da izid bitke ni odvisen samo od značilnosti značaja, orožja, oklepa, temveč tudi od hitrosti reakcije igralca, ki sedi za monitorjem. Na primer, v bitkah se je treba izogibati žogicam, spreminjati položaje (rakete lahko letijo iz položaja), nenehno se premikati in ustreliti, pa tudi skriti, da zapolnijo zdravje. Ne zamenjajte z žanrom "poševnica", saj je v akciji RPG poudarek na dialogu in razvoju zgodbe. Najbolj presenetljivi primeri so serija Witcher in Gothic. Isti žanr vključuje trilogijo Mass Effect in serijo Bethesda The Elder Scrolls.

  Zaključek

  Napredek ni vzpostavljen. Vsako leto izidejo vse nove igre, ki prebivajo v glavah igralcev, zaradi česar ne morejo spati več tednov ali celo mesecev. Ampak samo, zdi se, je bila odigrana zanimiva igra, saj se izkaže nova, ki zatemni prejšnjo. Če je prej podjetje poskušalo ukrasti zamisli drug od drugega, poskušati narediti igro, ki je kopija druge (samo dodali nekaj svojemu), so zdaj vodilni svetovni razvijalci že popolnoma poravnani na trgu igralniške industrije in se dobro izkazali. Prve pošasti, kot so Bioware, Bethesda in zasebni poljski, pridejo na miselPodjetje CD Projekt RED, znano igralcem v seriji iger "Witcher". Nekoč, Dragon Age: Origins je bil imenovan za eno najboljših iger Igromanije, potem pa je prišel iz "Titanov" kot Skyrim, kasneje - in Fallout, in potisnil "The Age of the Dragon". Ampak BioWare je hitro vrnil pobudo s sprostitvijo Dragon Age: Inquisition. Torej te linije idej tečejo od različnih razvijalcev, potiskajo se kot potniki v prenatrpanem vlaku ob konicah, poskušajo se prebiti do izhoda, dokler se vrata ne zaprejo. Ena igra "potiska" drugo tako po priljubljenosti kot po sistemskih zahtevah. Nove tehnologije zahtevajo tako vračilo kot visoke sistemske značilnosti igralne platforme. Zato se povišanje cen na igro, in potrebo po zabava za zamudo denarja za novo igro "železo", ki bo v celoti izpolnjujejo zahteve sistema.
  Uradna mesta in tiskalni mediji za igre na srečo pogosto navajajo dve vrsti sistemskih zahtev: minimalne in priporočene. Jasno je, da bo grafika na "minimumu" slabša, igra bo nekoliko počasna, vendar bo celoten proces precej sprejemljiv. Lastniki istih močnih računalnikov so posebni srečniki - uživali bodo v svoji najljubši igri pri maksimalnih nastavitvah. Rezultat je eden: zbrati na nov računalnik, da ne pokvari vtis novosti.

  Sorodne publikacije