Najboljši MP3 predvajalnik. Pregled in ocena najboljših modelov

Poslušanje glasbe je najljubši hobi skoraj vsakega človeka. Vendar pa je daleč od vedno mogoče, da uživajo svoje najljubše pesmi iz hiše. Seveda jemanje računalnika ali prenosnika ni mogoče. Vendar pa za to obstajajo poceni MP3 predvajalniki, ki predvajajo skladbe brez težav.

Izbira izdelkov te vrste, nedvomno, morate paziti na proizvajalca. Vendar pa je veliko bolj pomembno upoštevati značilnosti, ki so značilne za dober prenosni predvajalnik.

Sorte

Danes obstaja več vrst MP3 predvajalnikov:
 • posnetki. Takšno blago je pritrjeno na oblačila s pomočjo majhnega posnetka. Zaradi tega vam ni treba skrivati ​​naprave v žepu, jo nositi v roki ali se bojite, da se bo izgubila.
 • Klasični monobloki. Ta vrsta prenosnega predvajalnika velja za najbolj priljubljeno za danes. Primer je lahko različnih velikosti, odvisno od značilnosti igralca. Predstavlja precej široko paleto različnih oblik izdelkov. Na primer, lahko kupite kakovostne MP3 predvajalnike v obliki kroga, kvadrata, padca ali pravokotnika. Vendar imajo vsi ti izdelki eno skupno značilnost - to je ena enota, ki ni opremljena z nobeno vrsto pritrdilnih elementov. Zahvaljujoč tej konfiguraciji imajo takšni monobloki najrazličnejše funkcije. Pogosto se lahko takšni kompaktni igralci uporabljajo ne le za poslušanjeglasbo, pa tudi za gledanje video posnetkov in fotografij. Nekateri monobloki imajo tudi dodatne programe, kot so fitnes ure, ure in drugo.
 • Slušalke. V tem primeru je prenosni izdelek nameščen neposredno na glavo. Ta MP3 predvajalnik uporabljajo predvsem športniki ali tisti, ki ne marajo žic. Vsi kontrolni gumbi so nameščeni neposredno na samem izdelku, ki je nameščen na uporabnikovi glavi. Vendar je treba razumeti, da je v tem primeru možnost uporabe drugih zunanjih slušalk boljše kakovosti popolnoma izključena. V tem primeru, če bo 1 od 2 "ušes" prenehal delovati (pogosta težava), lahko takšnega igralca varno pošljete v smeti.
 • Zaslon

  Danes je v prodaji mogoče najti predvajalnik in noben zaslon in izdelke, ki so opremljeni s precej velikim zaslonom na dotik, zato so zunanji zunanji izgled. Zahvaljujoč temu lahko ljudje zlahka vidijo imena skladb, albume za naslovnice, ogled fotografij in celo videoposnetke. Vendar pa morate biti pozorni na nekatere parametre zaslona.


  Če govorimo o vrsti matrike, je bolje dati prednost modelom, katerih lastnosti so označene z IPS. Vendar pa je treba upoštevati, da bodo njihovi stroški višji za red velikosti. To so najboljši MP3 predvajalniki, vendar ne želijo vsi porabiti veliko denarja za izdelek, ki se uporablja samo na poti od dela do doma ali med joggingom. V tem primeru je potrebno kupiti izdelek z matričnim LCD-jem. Vendar pa v tem primerukakovost slike bo precej nižja. Če govorimo o diagonali zaslona, ​​je v tem primeru vse ponovno odvisno od želja uporabnika. Če želi uporabiti predvajalnik dlje časa brez polnjenja in tako ne gleda video posnetka, temveč samo prebrati naslov posnetkov, bo za to dovolj za zaslon 3 palca. V tem primeru bo oseba brez težav lahko uporabljala izenačevalnike in druge nastavitve, naprava pa bo delovala dlje brez polnjenja.


  Če uporabnik želi gledati filme, je vredno izbrati večjo velikost monitorja od 3 do 43 palcev. Enako velja za dovoljenje. Ko gre za igralce z dokaj veliko diagonalo, je v tem primeru optimalna ločljivost 480 x 800 slikovnih pik. Če je ta indikator manjši, bo slika na velikem zaslonu mehka.

  Vgrajeni pomnilnik

  Glede na MP3 predvajalnike z ocenami je vredno pozornosti posvetiti temu indikatorju. Običajno je sodoben trdi disk ali bliskovni pogon vgrajen v sodobne predvajalnike. Oseba lahko shrani približno 320 GB skladb in drugih datotek na prenosnih izdelkih. Vendar pa v tem primeru govorimo o izdelkih z vrsto pogona HDD. Žal se takšni modeli štejejo za nezanesljive. Zato je vredno dati prednost drugim izdelkom.
  Najbolje je, če je končna zmogljivost pomnilnika 64 GB. Prav tako je vredno opozoriti na dejstvo, da v mnogih sodobnih izdelkih obstaja možnost, da se pomnilnik še bolj razširi. Če v predvajalnik namestite kartico microSD, lahko v tem primeru uporabite 256 GB. Vendar, če oseba načrtuje samoČe poslušate svojo najljubšo zbirko glasbe, bo v tem primeru dovolj vgrajenega pomnilnika do 32 GB. Najbolj optimalna možnost je kupiti predvajalnik za 4 ali 8 Gigabajtov in ga razširiti z dodatnim pogonom.

  Oblike predvajanja

  V tem primeru je vse odvisno od želja kupca in stroškov izdelka. Praviloma lahko celo proračunski MP3 predvajalnik ustvari MP3 WAV in WMA formate. Ponavadi je to dovolj za gledanje videoposnetkov, poslušanje glasbe in uživanje v fotografijah.
  Prav tako je vredno razmisliti o pregledih najbolj priljubljenih MP3 predvajalnikov.

  Apple iPod nano 7gen

  Takoj bodite pozorni na dejstvo, da je ta predvajalnik na voljo samo s pomnilnikom 16 GB. Ni poceni različic za 8 Gigabajtov. To je posledica velike funkcionalnosti izdelka in zmožnosti reproduciranja številnih datotek. Vendar to ne preprečuje, da bi Apple pripomočki prevzeli vodilno mesto v številnih ocenah naprav za predvajanje glasbe.
  Treba je opozoriti, da je ta iPod edini proizvajalec Apple, ki uporabniku omogoča poslušanje radijskih postaj FM. Vendar pa nekateri ugotavljajo, da prikaz izdelka ni tako velik. Njegova velikost je le 25 palcev z ločljivostjo 240 x 432 pik na palec. Tudi mnogi opažajo nizko gostoto delcev, zaradi česar se slika približa in postane jasno vidna slikovna pika. Vendar pa je treba razumeti, da je bil ta MP3 predvajalnik iz radia zasnovan izključno za poslušanje glasbe. Zaslon je dodan le zaradi lažjega krmiljenja inda bi dobili informacije o skladbah. Na splošno je to le igralec, ne večnamenski izdelek, ki se uporablja za vse možne zabave.

  Seveda pa je Apple znan po svoji kakovosti, zato je ta izdelek lahko zanesljiv. Po drugi strani pa izkušeni ljubitelji glasbe še vedno raje bolj profesionalne izdelke (na primer Sony). V tem primeru je vse to, kakšno znamko ima oseba več. Za ljubitelje "Apple" izdelkov je seveda najboljši MP3 predvajalnik. Prav tako morate biti pozorni na še en plus tega igralca. Če želi oseba predvajati videoposnetke s podnapisi, jih lahko enostavno vklopi ali izklopi in izbere zvočni posnetek. Fotografije se obračajo ročno in samodejno. Če govorimo o glavnem namenu tega predvajalnika - predvajanju glasbe, potem je opremljen z vgrajenim izenačevalnikom s številnimi parametri. V tem primeru lahko izberete naključno skladbo ali poiščete želeno skladbo. Zaradi velike količine pomnilnika in zmožnosti povečanja obsega lahko izdelek shrani veliko število datotek. Tudi mnogi opažajo dobro zmogljivost baterije. Za neprekinjeno poslušanje glasbe bo predvajalnik delal 30 ur. Če želi oseba uživati ​​v videu, lahko zlahka gleda dva ali tri filme.

  FiiO X1

  Ta znamka igralcev se v Rusiji šteje za malo znano, vendar je ta znamka v tujini izjemno priljubljena. Izdelki za to vrstoso cenovno dostopne in visoko kakovostne. Fiio X1 je na drugem mestu v oceni priljubljenosti. Navzven zelo podoben iPod-u. V nadzorni plošči so krogi, ki sledijo krogu. Predvajalnik je opremljen z majhnim zaslonom in aluminijastim ohišjem. Mnogi ugotavljajo, da je programska oprema tega modela najboljša v celotni liniji. Poleg tega ima igralec precej veliko pomnilnika, kar je 128 GB. Ta model je danes težko najti v prodaji, vendar ga je mogoče naročiti neposredno s Kitajske. Igralec ima majhen strošek, zanesljivost, kakovostno firmware, velik izbor funkcij. Z izdelkom lahko poslušate glasbo in poslušate zvočne knjige dobre kakovosti. Ko govorimo o slabostih, nekateri ugotavljajo, da je predvajalnik primeren za poslušanje izključno glasbe. Vendar, če je to edini cilj, potem je to eden najboljših MP3 predvajalnikov.

  FiiO X1-II

  To je naslednji in sodobnejši model. FiiO X1-2 zagotavlja digitalno-analogni pretvornik. Zakaj imajo uporabniki odličen zvok. Zahvaljujoč tako močnemu ojačevalniku poslušanje glasbe s pametnim telefonom po uporabi tega predvajalnika ni mogoče.
  Če govorimo o prenosljivosti izdelka, potem se praviloma ob rednem poslušanju glasbe ta igralec lahko polni največ 2-krat na teden. Izdelki so opremljeni z mehanskimi gumbi, kar je tudi danes za mnoge prednost. To vam omogoča, da preklopite glasnost in posnetke neposredno skozi oblačila. Kakovost zvoka je odlična. Poleg tega je predvajalnik opremljen z modulom Bluetooth. Če govoriš o temNekateri pravijo, da izdelek včasih deluje prepočasi. Prav tako je bilo veliko pozornosti posvečene novi strojno-programski opremi operacijskega sistema, ki je veliko slabša od Fiio X1. Mnogi verjamejo, da se ravno zaradi tega zgodi nekoliko počasnejše branje spomina, če oseba prenese veliko novih skladb. Po nekaj minutah pa izdelek začne delovati stabilno. Če za osebo bolj pomembno kakovost zvoka, potem je vredno izbrati ta model.

  FiiO X5-III

  To je še bolj aktualen model podobnega pripomočka, ki ga je mogoče varno uvrstiti na tretje mesto ocene. Če so bili prejšnji izdelki bolj podobni iPodu in so bili bolj kompaktni, novi igralec izgleda precej nesramno. Mnogi praznujejo čudovit zaključek. Gumbi so urejeni na najbolj primeren način. Zato je upravljanje najbolj udobno. Na voljo je tudi gumb za vklop pomnilnika, previjanje skladb in koles z volumnom. Mnogi so cenili njegovo občutljivost. Prilagoditev ravni zvoka je lahko od 1 do 120. Prav tako bodite pozorni na precej velik 39-palčni zaslon. Izdelek je opremljen z največjo ločljivostjo 480 x 800 slikovnih pik. Ko govorimo o času dela, uporabniki opazijo tudi dolgo življenjsko dobo izdelka brez ponovnega polnjenja.

  Predvajalnik Sony NWZ-B183F

  Ta predvajalnik je bil izdan pred nekaj leti, vendar še vedno sodi v uvrstitve najboljših naprav te vrste. In danes je četrti. To je posledica nizke cene izdelkov in dejstva, da v njem ni nič odveč. Pomnilnik predvajalnika je 4 GB, zželjo po povečanju.
  Ko govorimo o najboljših MP3 predvajalnikih, mnogi razlikujejo ta model ne samo po zaslugi slavnega proizvajalca, ampak tudi po kakovosti zvoka. Stereo zvok je zelo visok. Če dodatno kupite dobre slušalke (standardna "ušesa" niso najboljša kakovost), potem spreminjanje tega pripomočka v drugega ne bo želelo še veliko let. Polnjenje poteka prek kabla USB. Eno polnjenje traja 20 ur neprekinjenega poslušanja glasbe. Omeniti velja tudi elegantno ergonomsko obliko izdelka. Govorimo o slabostih Sony NWZ-B183F, predvsem pa zmede gumb za ponovni zagon naprave. Dejstvo je, da komplet nima posebne igle, s katero lahko izklopite predvajalnik, tako da boste morali skrbeti. Vendar pa danes taki dodatki pogosto prihajajo s številnimi pripomočki, tako da že obstaja veliko igel.

  Sony NW-WS413

  To je še en pripomoček znanega proizvajalca, ki je uvrščen med najbolj kakovostne in priljubljene igralce. Uporabniki popolnoma zvočno napravo. Poleg tega, zahvaljujoč udobju izdelka postane optimalna rešitev za športnike. V svojih ocenah Sony NW-WS413 mnogi opozarjajo na način krmiljenja "Surround Sound", ki omogoča kakovostnejšo predvajanje glasbe. Najbolj zanimivo je, da je predvajalnik v vodotesnem ohišju, tako da se lahko varno potopite v vodo. Izdelek je opremljen z zelo zmogljivo baterijo. Zahvaljujoč temu, igralec deluje brez povezave približno 12 ur.

  iPod shuffle 4

  Seveda,Glede na najboljše modele prenosnih predvajalnikov, je nemogoče obiti stran tega priljubljenega proizvajalca do danes. Apple iPod shuffle 4, ki je uvrščen na šesto mesto na lestvici, se odlikuje po visoki kakovosti zvoka in kompaktnosti.
  Predvajalnik lahko izvaja številne funkcije. Na primer, če je potrebno, lahko zaklenete tipke ali razvrstite skladbe na najbolj primeren način. Predvajalnik je opremljen s kovinskim ohišjem, tako da se tudi v primeru padca nič ne bo zgodilo. Ta pripomoček je primeren za tiste, ki ne marajo dimenzionalnih naprav in imajo raje kakovosten zvok glasbe.

  Sony NW-A4516Gb

  To je še en model dobro znanega proizvajalca, ki se uvršča na 7. mesto po priljubljenosti. Ta model je namenjen izključno poslušanju glasbe, zato nima možnosti predvajanja videa ali ogleda fotografij. Izdelek ima 16 GB vgrajenega pomnilnika. To možnost lahko povečate z nakupom dodatne kartice microSD.

  Transcend MP710

  Ta tajvanski proizvajalec je znan tudi po visokokakovostnih kompaktnih pripomočkih. Ta model je opremljen z vgrajenim pomnilnikom velikosti 8 GB. Izdelek vključuje vse potrebne glasbene funkcije. Gadget ima lep in močan zvok, podporo za vse zahtevane oblike datotek (vključno z videom). Ta kompaktni predvajalnik je primeren za športnike in tiste, ki sledijo svoji figuri, saj zagotavlja pedometer. Glasbo lahko začnete poslušati iz kraja, kjer se je uporabnik zadnjič ustavil.
  Ko govorimo o pomanjkljivostih, jih je velikougotavlja, da se gumbi za nadzor predvajalnika nahajajo zelo blizu drug drugemu. Zato je zelo težko, da se padejo od prvega, se morajo prilagoditi. V napravi ni indikatorja polnjenja, vendar lahko predvajalnik deluje do 20 ur v samostojnem načinu. Prav tako mnogi opozarjajo na slabo kakovost slušalk, ki prihajajo s pripomočkom. Podoben problem pa se pojavlja v skoraj vseh podobnih izdelkih različnih proizvajalcev.

  Na koncu

  Skoraj vsakdo ve, kako uporabljati MP3 predvajalnik in kakšne možnosti ima. Pri izbiri modela preverite kakovost gumbov in ohišje izdelka. Vsakdo ima svoje želje. Nekateri ljudje kategorično kupujejo pripomočke samo enega proizvajalca, drugi pa so pripravljeni poskusiti nekaj novega. Ne glede na to pa morate biti pozorni na funkcionalnost izdelka in kakovost predvajanja glasbe.

  Sorodne publikacije