Kako popraviti sporočilo o napaki, da program ni aplikacija Win32?

Pogosto lahko v sistemih, ki temeljijo na Windows, generacije, ko zaženete namestitveno datoteko ali celo nameščeno aplikacijo, opazite, da izvršljiv objekt ni aplikacija Win32. V idealnem primeru veliko uporabnikov ugiba, da je jezik v večini primerov povezan z arhitekturo operacijskega sistema, aplikacijami, ki jih to okolje poskuša zagnati. Vendar vpliv bitov, nameščenih na vašem računalniku ali prenosnem računalniku, ni vedno ključni dejavnik pri takšnem vedenju Windows. Vsekakor odgovorite na vprašanje, kaj točno je povzročilo to neuspeh, je praktično nemogoče. Oglejmo si nekaj najpogostejših situacij in poglejmo, kaj je mogoče storiti za pravilno izvajanje izvršljivih programskih datotek.


Datoteka ni aplikacija Win32: vzroki neuspeha

Za začetek, začnimo malo o najpogostejših razlogih za to napako. Popolnoma jasno je, da če gre za dejstvo, da ista namestitvena datoteka ni aplikacija Win32, to lahko pomeni le, da se njen zagon izračuna izključno na 64-bitnem OS.
Preverite, katera sprememba je nameščena na vašem računalniku. Toda to je samo splošna različica tega, kar se dogaja. Pravzaprav je med glavnimi vzroki za takšno vedenje sistem običajno dodelil naslednje:
  • delno ali popolno nezdružljivost z operacijskim sistemom, vključno z nezmožnostjo zagona datotek v okolju Windows, ki so zasnovane za Linux ali Mac OS;
  • kratkoročne napakesisteme, povezane s poškodbami njegovih glavnih sestavnih delov in registra;
  • odsotnost potrebnih dodatnih platform;
  • poskus zagona neinstaliranega programa;
  • vpliv virusov in blokiranje z protivirusno programsko opremo;
  • Prisotnost zlomljene različice sistema Windows na računalniku ali piratska kopija prenesenega programa.
  • Ni treba posebej poudarjati, da so razlogi za takšne napake zelo dolgi. Vendar pa preidimo na metode za odpravo posledic.


    Kaj storiti?

    Najprej bomo izhajali iz dejstva, da je do nekdaj nameščen program deloval brez težav in sporočilo, da predmet ni bila aplikacija Win32, se je pojavil precej nenadoma. Lahko se zgodi, da sam operacijski sistem ni uspel. Poskusite ponovno zagnati računalnik.
    Če težava ostaja, včasih pomaga normalno povrnitev v prejšnje stanje, ko vse deluje. Lahko ga zaženete v ustreznem razdelku na nadzorni plošči, v sistemu Windows 10, pojdite v razdelek z nastavitvami in uporabite tudi programsko opremo drugih proizvajalcev v obliki optimizatorjev programov, ki imajo takšna orodja. Prav tako lahko pokličete Run Run in izvedete ukaz rstrui v njem, nato pa samostojno odprete seznam in izberete želeno obnovitveno točko. Če to ne deluje, poskusite znova namestiti program s težavami.

    Gostota, vrsta operacijskega sistema in uporabniške pravice

    Toda ker se takšne situacije lahko opazijo ne le z uveljavljenimiaplikacij in celo s tistimi, ki naj bi jih namestili samo. V tem primeru, ko zaženete namestitveni program, na primer 32-bitni, in v sistemu z isto arhitekturo, lahko obstaja sporočilo, da program x86 ni aplikacija Win32. Tukaj morate najprej preveriti, ali je razširitev izvršljive datoteke Windows na splošno. Morda je zasnovan za druge operacijske sisteme.
    Druga rešitev je lahko zagon namestitvenega programa samo v imenu skrbnika, za operacijske sisteme Windows 7 ali novejše.
    Nazadnje, v primeru težav z monterji, ko se sporočilo, da nastavitvena datoteka ni aplikacija Win32, izda neprekinjeno, lahko poskusite zagnati tako imenovani način združljivosti s prejšnjimi spremembami sistema Windows z uporabo lastnosti same datoteke ali bližnjice v Explorer. " Ne boste mogli izbrati višje različice, vendar lahko nastavite združljivost z zastarelo različico. Poleg tega, če uporabljate lastnosti bližnjice, lahko potrdite polje za trajni zagon v imenu skrbnika, tako da sistem v prihodnje ne bo zahteval takšnih privilegijev.

    Program ni dodatek za namestitev sistema Win32: platforma

    Še ena pogosta težava je odsotnost ali staranje dodatnih platform, ki zagotavljajo interoperabilnost med sistemom in multimedijskimi komponentami vseh vrst. V takem primeru je zaželeno, da posodobite ali namestite dodatne potrebne module, kot so DirectX .NET Framework, Visual C ++, Java itd., Ki se nanašajo na razdelek.prenesite uradno Microsoftovo spletno mesto ali vir tehnične podpore.

    Virusi in protivirusni programi

    Nazadnje, eden od razlogov za sporočilo, da zaganjalnik ni aplikacija Win32, lahko imenujemo vpliv virusov in blokiranje določenih aplikacij z varnostnimi programi. V najpreprostejšem primeru poskusite preveriti računalnik pred grožnjami, ki uporabljajo prenosne in ne običajne optične bralnike.
    Če virusi niso zaznani, izključite protivirusne programe, preden sprožite datoteko z napako. Če se izvršljiva datoteka teče brez težav, dodajte aplikacijo na seznam izjem. V nekaterih primerih boste morda morali uporabiti drugo varnostno programsko opremo (na primer, da spremenite Avast v drugo protivirusno programsko opremo).

    Sorodne publikacije