Kako namestiti "Skype" na prenosni računalnik?

V današnjem realnem svetu je Skype vodilna med uporabniki, ki potrebujejo kakovostno video komunikacijo. Toda poleg videa "Skype" obstaja možnost takojšnjih sporočil in večpredstavnostnih datotek skoraj vsakega formata. In vse to je redno na voljo uporabnikom, brez obveznega plačila. Namestitev Skype-a na prenosni računalnik je enostavna, vendar obstaja nekaj odtenkov. Zato je vredno podrobneje preučiti ta proces.

Kaj morate vedeti, preden namestite Skype na prenosni računalnik?

Vsaka programska oprema za njeno namestitev zahteva namestitveno datoteko, ki se lahko prenese z interneta ali z nakupom diska. "Skype" je brezplačen program, zato je najboljša možnost prenos iz uradne strani. Pri prenosu iz drugih strani bo uporabnik v najboljšem primeru prispeval k povečanju dobička te strani, v najslabšem primeru pa bo oseba prejela virus namesto želenega programa.


Za namestitev programa Skype na prenosni računalnik potrebujete Windows 10 ali Windows 8.1. Prav tako je zaželeno, da priključite slušalke, mikrofon in spletno kamero. Več informacij o sistemskih zahtevah najdete na uradni strani. Nato bo ta članek razpravljal o tem, kako namestiti "Skype" na prenosni računalnik korak za korakom.

Postopna namestitev programa na prenosnem računalniku

Narediti morate naslednje:
 • Preden namestite Skype na prenosni računalnik, ga morate prenesti, da se izognete morebitnim težavam, da bi to storili bolje kot uradna stran.
 • Ko je prenos končan, je treba zagnati preneseno datoteko, pritisniti gumb Namesti, postopek namestitve je popolnoma samodejen in uporabnik mora počakati na dokončanje postopka.
 • Ko se namestitev zaključi, se bo Skype samodejno zagnal in od vas se bo zahtevalo, da se prijavite v obstoječi račun ali ustvarite nov račun. Potem mora uporabnik izbrati svoj avatar. Lahko je katera koli slika, ki je na računalniku, ali pa je mogoče narediti fotografijo s spletno kamero.
 • Nato program predlaga nastavitev spletne kamere in mikrofona. Če je bilo vse povezano vnaprej in pravilno, bo "Skype" samodejno prepoznal vse potrebne naprave, uporabnik pa mora samo preveriti zvok. Omogočite ga z gumbom z ustreznim imenom. Tudi na desni strani je video okno - kaj vidi spletna kamera. Če je vse v redu, lahko nadaljujete s klikom na "Uporabi Skype".
 • To je vse, "Skype" je nameščen na prenosnem računalniku, zdaj lahko uporabite program ali ga prilagodite po vaših željah.


  Konfiguriraj Skype

  Za dostop do nastavitev kliknite tri točke v zgornjem levem kotu. Nekatere nastavitve bodo obravnavane spodaj:
 • Profil - Tukaj si lahko ogledate informacije o profilu, jih uredite ali izbrišete.
 • Splošno - V tem meniju lahko spremenite temo, jezik in nastavite zagonske parametre.
 • Zvok in video - te nastavitve so bile pregledanezgoraj.
 • Klici - tukaj lahko omogočite prikaz ID-ja naročnika, nastavite posredovanje dohodnih klicev.
 • Sporočila v nastavitvah sporočil je mogoče omogočiti ali onemogočiti s sprejemom opozorila o branju, spreminjanjem velikosti pisave itd.
 • Namestitev programa ni težavna. Če želite to narediti, morate imeti minimalno znanje o uporabi računalnika in spremljati dostop do interneta.

  Sorodne publikacije