H4 avtomobilska svetilka Philips, Osram: testi, izbirni nasveti

Varnost vseh udeležencev gibanja je odvisna od kakovostne osvetlitve ceste ponoči in zvečer. Zato mora biti izbira svetilk za avtomobilske žaromete čim bolj primerna za voznika. Obstaja več vrst takih naprav. Eden od klasičnih modelov je svetilka H4. Ima dva filamenta, ki vam omogočata, da ustvarite tako blizu in daleč osvetlitev. Svetilka za bazo H4 ima številne značilnosti. Za nakup pravega izdelka morate pred nakupom preučiti osnovne spremembe te naprave. Svetilke predstavljene kategorije danes proizvajajo veliko proizvajalcev. Pregled priljubljenih blagovnih znamk (Parnu, Philips, Osram in drugi) nam bo pomagal pri sklepanju o kakovosti teh iluminatorjev. Vozniku bo lažje izbrati najboljšo možnost za svoj avto.

Splošne značilnosti

Avtomobilske svetilke H4 so bile izdane že dolgo časa. Obstaja novejših različic teh naprav. Toda predstavljena vrsta naprav za razsvetljavo ne izgubi svoje priljubljenosti.

Standardna moč svetilk tega razreda je 55-60W. To zahtevo morajo izpolnjevati vsi lastniki avtomobilov navadnih avtomobilov, da ne bi slepili nasprotnih voznikov. Običajno ožičenje stroja ustvari 12V omrežje.
Standardna moč, ki jo označuje svetilka H4 (55W), zagotavlja normalno delovanje električne energije v vseh vozilih. Do danes se takšne naprave uporabljajo za glavno razsvetljavo. Obstajajo različne vrste teh naprav. Novi dosežki omogočajo svetilke z zaporko N4delujejo dlje, ustvarjajo kakovostno cestno razsvetljavo.

Vrste naprav

Svetilka H4 (12V) ima veliko sprememb. Pri različnih proizvajalcih se lahko parametri tovrstnih naprav zelo razlikujejo. Seznam teh lastnosti vključuje premaz žarnice, njeno notranjo sestavo (vrsto plina), spiralo in strukturo same naprave. Svetilke z osnovno kapo H4 so lahko halogenske, LED ali ksenonske. Zadnji dve sorti se uporabljata manj pogosto, saj je njihova cena višja. Vendar pa so te sorte najbolj obetavne. Sposobni so ustvariti najbolj kakovostno razsvetljavo in tudi dolgo življenje.
Svetilke s podaljšano življenjsko dobo postajajo vse bolj priljubljene. V nekaterih primerih mora voznik vključevati žaromete in podnevi. To zmanjšuje verjetnost nesreče. Konvencionalne svetilke v takih pogojih se hitreje obrabijo. Nadgrajene naprave lahko zdržijo velike obremenitve in dolgo časa ne bodo potrebovale zamenjave.

Glavne specifikacije

H4 Automobile Lamps so visokotehnološka oprema. Njegova kakovost določa številne tehnične lastnosti. Dobra naprava se odlikuje po visokem indeksu aksialne sile svetlobe in pravilni geometriji. Kakovost žarka je odvisna od natančnosti lokacije gradbenih elementov. Pomembna je tudi temperatura (odtenek) oddane svetlobe.
Odvisno od teh značilnosti razlikuje med standardnimi in nadgrajenimi napravami. Halogenske žarnice, svetleče diode H4, glede na njihove tehnične značilnosti, imajo izboljšan svetlobni tok,podaljšana življenjska doba, vizualno udobje, velika moč. Obstaja tudi oprema, ki se lahko uporablja v deževnem vremenu ali v megli. Glede na osnovne zahteve voznika morate kupiti eno ali drugo vrsto svetlobne opreme.

Okrepljena svetilka s fluksom

H4 z izboljšanim svetlobnim tokom ustvarja 30-60% več svetlobe kot standardne sorte. Takšna kategorija naprav je potrebna za voznike z zmanjšanim vidom. Ljudje, starejši od 60 let, morajo kupiti tovrstne žarnice. To močno poveča vidnost ceste.
Vendar pa ima dano kategorijo naprav rahlo krajšo življenjsko dobo. Kazalec svetlosti svetlobnega toka je odvisen od zasnove žarometov avtomobila. V avtomobilih starega modela je funkcija nekoliko manjša kot pri novih vozilih. Zato je lahko uporaba svetilk z izboljšanim svetlobnim tokom v tem primeru neprimerna. V drugih primerih, odvisno od proizvajalca, svetilka te vrste pri standardni moči zagotavlja svetlo osvetlitev ob cesti in cesti.

Svetilke z izboljšanim vidnim udobjem

Xenon, svetilke ali svetleče diode H4 imajo lahko različne temperature sežiga. Naprave z izboljšanim vidnim udobjem zagotavljajo dobro vidljivost na cesti. Vrsta žarkov je čim bliže dnevni svetlobi. Tako lahko voznik ostane osredotočen. Njegove oči se ne utrujajo niti med dolgimi potovanji.
Svetel žarek z modrim odtenkom jasno kaže neenakosticeste, znaki. Zato je voznik ponoči jasno voden na potovanju. Izboljšano vizualno udobje žarnice H4, neučinkovito v deževnem vremenu ali megli. Kapljice odsevajo svetlo belo svetlobo žarometov in slepijo voznika. Zato je treba te naprave uporabljati v suhem vremenu. Tehnologija žarenja v kakovostnih modelih je ustvarjena na določen način. Poceni in nizkokakovostne sijalke tega tipa nimajo dovolj svetlosti.


Svetlobne vremenske svetilke H4, ki so koristne za študij pred nakupom, se razlikujejo po rumeni svetlobi. V težkih vremenskih razmerah ta funkcija daje vozniku številne prednosti. Zaradi druge valovne dolžine sevanja so taki žarki manj razpršeni v kapljicah vlage. Vidnost ceste v dežju postane višja.
Rumena svetloba z dolgimi potovanji zbledi oči. Zato te žarnice ne pridobijo tovornjakarjev, špediterjev. Toda ljudje, ki živijo v regiji z veliko dežja, pogosto raje svetilke za vse vremenske razmere. Veliko priljubljenih proizvajalcev izdeluje takšne naprave.

Visoke moči

Osram H4 Svetilke Philips in drugi proizvajalci imajo pogosto standardno moč. To vam omogoča uporabo naprave na cesti v mestu, na cesti. Za vožnjo po neprehodnosti pa lahko voznik uporablja svetilke velike moči - 100-130W. To zagotavlja kakovost razsvetljave na zahtevnem terenu. Takšni izdelki se uporabljajo v posebnih vozilih. Pri konvencionalnih avtomobilih električni sistem ni zasnovan za močne svetilke, tako da lahko odpove. PredstavljenoNaprave so primerne tako za žaromete kot za dodatno razsvetljavo. Na primer, na strehi SUV je mogoče izdelati sistem svetilk predstavljenega tipa.

Pregledi standardnih žarnic

Po mnenju strokovnjakov se žarnice Philips H4 Osram, Narva, Zenon in General Electric razlikujejo na več načinov. Če želite izbrati najboljšo vrsto, morate upoštevati priljubljene modele. Med standardnimi napravami so številne svetilke: Osram Light @ Day, Philips Long Life (namenjen za uporabo 24 ur na dan), kot tudi naprave General Electric, Parnu. Ko je bil vklopljen dolgi svetlobni pramen, je bil najboljši rezultat Osram Light @ Day. Pri vklopu kratkega svetlobnega pramena je prikazana tudi dobra zmogljivost. Toda v tem načinu je bil Narvin model boljši. Ima relativno nizke stroške. Blagovna znamka General Electric proizvaja svetilke z manj privlačnimi lastnostmi. V tem modelu, kot pri Philipsu, je zaznana bolj rumena barva sijaja.

Pregledi svetilk z izboljšanim svetlobnim tokom

V kategoriji žarnic s standardnim nazivom, vendar z izboljšanim svetlobnim tokom, je mogoče prepoznati številne visoko kakovostne naprave. Po mnenju voznikov in strokovnjakov je svetilka H4 Philips VisionPlus (+ 50%) priznana kot vodilna. Pri testiranju na dolge razdalje je eden izmed najkakovostnejših modelov Philips Premium (+ 30%). Stroški teh naprav so višji od stroškov konkurentov, vendar je to posledica kakovosti in velike trpežnosti.
Cenejši nakupi te blagovne znamke s strani General Electric Megalight Plus (+ 60%). To je modelizkazuje visoko stabilnost dela in optimalno temperaturo luminiscence. Model Narva modela Narva je po ocenah najbolj cenovno ugoden, vendar zelo kakovosten. Vendar pa ustvarja rumenkast odtenek s tesno razsvetljavo.

Pregled svetilk za vse vremenske razmere

Philips H4 Weather Vision je eden najboljših v tej kategoriji. Za njih je značilna visoka svetlost tako v načinu oddaljene kot kratke svetlobe. Zato je ta model univerzalen. V načinu zaprte osvetlitve je naprava japonskega proizvajalca IPF Superbeam pokazala dobre kazalce. Toda ko je prižgan dolg svetlobni pramen, so njegove značilnosti precej skromne. Pomanjkljivost tega modela je tudi, da ni dovolj rumene barve žarka. Model iz General Electric AllDay za ta indikator zmaga. Ima visoko svetlost v svetlem načinu. Toda z vključitvijo druge vrste razsvetljave ta indikator ni dovolj visok.

Pregled izboljšanih naprav za udobje

Glede na preglede je največji svetlobni tok v tej kategoriji svetilka H4 Osram Cool Blue. To je še posebej opazno pri visoki svetlobi. Visoke zmogljivosti pri testiranju pod enakimi pogoji so pokazali modeli General Electric Superblue, Narva Range Power Blue. V načinu kratkega svetlobnega snopa je opazen model visoke svetilnosti znamke Narva. Xenobrite Superwhite, najbolj cenovno ugodna, a najbolj zatemnitvena, je izboljšana vizualna udobna luč. Strokovnjaki priporočajo nakup svetlih, visoko kakovostnih naprav. Zagotavljajo dobro vidljivost in varnost na cesti. Visoke temperature žarkaRazlične IPF Gran Bluez žarnice in Bela Max Neo žarnica. Njihova barva je skoraj enaka ksenonski svetilki. Dobra zmogljivost je opisana tudi na območju temperature Osama Cool Blue. To so visoko kakovostne, zahtevane naprave. Njihova vrednost za denar je optimalna. Strokovnjaki svetujejo, da ne shranite na svetlobne naprave. Od tega je odvisna varnost voznika in vseh udeležencev v prometu. Glede na glavne značilnosti, ki so zaznamovale svetilko H4, bo vsak voznik izbral najboljšo vrsto za svoj avto. Pregled priljubljenih modelov blagovnih znamk, strokovnih pregledov in kupcev vam omogoča nakup kakovostne naprave z visoko zmogljivostjo. Pri izbiri visokokakovostnih naprav lastnik vozila ne samo povečuje varnost delovanja električnega avtomobila, temveč tudi njegovo varnost ponoči, zvečer. Zato varčevanje z napravami za razsvetljavo ni priporočljivo. Samo desno izbrana naprava zagotavlja vozniku udobje med vožnjo v temi.

Sorodne publikacije