Najboljši predvajalnik za Windows 7: ime, ocena, enostavnost uporabe, namestitev in prilagajanje

Izbira najboljšega predvajalnika za Windows 7 ni tako težka, kot se zdi. Če želite to narediti, samo poglejte voditelje ocen, poskusite nekaj možnosti in se sami odločite, kaj je bolje. Bodite pozorni na enostavnost upravljanja in nastavitve. Lahko si tudi sami izberete, če pogledate vmesnik programa.

Zakaj potrebujem predvajalnik?

To je program, ki je zasnovan za predvajanje medijskih vsebin. Danes večina govori o video predvajalnikih. Toda praktično vsi takšni programi lahko predvajajo glasbo in filme, tako da ni tako ločene razmejitve. Predvajalnik vam pomaga poslušati glasbo v računalniku, predvajati filme in druge videoposnetke. Prej je bila ta vrsta programa bolj priljubljena. Zdaj je veliko uporabnikov prešlo na spletne storitve, ki so opremljene z lastnim predvajalnikom.


Vendar pa je pregled medijskih predvajalnikov za sistem Windows 7 vedno pomemben, saj bodo morda morali biti programi vedno na voljo. Včasih se standardna računalniška aplikacija ne more spopasti z nalogami.

Razvrstitev

Iskanje najboljšega predvajalnika za Windows 7 je enostavno. Takšnih programov ni veliko, zato izberite eno izmed njih. Z oceno je bolj zapleteno. Skoraj vsako leto se spreminja, ker dobijo eni ali drugi programi ugodnejše posodobitve, preoblikujejo in s tem pritegnejo pozornost uporabnikov. Ker je ocena subjektivna zadeva, se nekdo ne more strinjati z udeleženci in kraji, kjer sozasedajo Toda že v nekaj letih je bil vodja med igralci že vzpostavljen:
 • Windows Media Player.
 • VLC.
 • Media Player Classic.
 • KMPlayer.
 • ComboPlayer.
 • Pet najboljših igralcev za Windows 7 se lahko razlikujejo od krajev. Nekateri od teh programov so nekoliko zastareli, vendar so priljubljeni zaradi svojih preteklih zaslug. Nekateri so popolnoma novi, zato jih javnost ni poznala.


  Windows Media Player

  To je najbolj priljubljen igralec. In to je posledica dejstva, da je program vnaprej nameščen operacijski sistem Windows. Mnogi uporabniki so že navajeni, zato ne poskušajo najti boljše možnosti.
  Standardni predvajalnik Windows deluje z zvokom in videom. Pred tem je bil program še posebej priljubljen, saj vam je omogočal kopiranje glasbe s CD-jev, zapisovanje CD-jev in ustvarjanje seznamov predvajanja. Poleg tega lahko aplikacija sinhronizira datoteke s predvajalniki in drugimi napravami, kupuje glasbo v spletnih trgovinah in sodeluje s knjižnico Windows Media Format. Prva različica je bila izdana leta 1998. Zadnja posodobitev je bila določena septembra 2017.

  Upravljanje in konfiguriranje predvajalnika Windows Media

  Namestitev programa Windows Media Player ni potrebna za Windows 7, ker je program nameščen. Ampak, če ga iz nekega razloga nimate, ga prenesite z uradne strani. Namestitev se izvede samodejno in od uporabnika ne zahteva ničesar. Na splošno je predvajalnik preprost za uporabo. Če je CD nameščen v računalniku, se bo zagnal samodejno predvajanje. Ko zaženete program, je dovolj, da datoteke prenesete v prazno okno. Če je računalnik povezanv pametnem telefonu, se bo na eni od kartic prikazal predstavnostne datoteke, ki so pripravljene za predvajanje.
  Predvajalnika ni treba konfigurirati. V levem stolpcu je knjižnica, ki prikazuje vse datoteke, ki so na računalniku. Od tu jih lahko začnete. Na dnu okna je sam predvajalnik z nastavitvijo glasnosti, preklapljanje med datotekami in premor. Pomanjkljivost te možnosti je njena omejena zmožnost predvajanja formatov. Nekateri od njih ga ne podpirajo, zato morate iskati alternativo. Igralec je prišel na prvo mesto samo zato, ker je najbolj priljubljen.

  VLC

  Nekoč, ko so se pojavile nove video formate in Windows Media Player ni več delal z njimi, je bil eden tistih igralcev, ki so prišli na pomoč. Verjetno ga je težko imenovati najboljši multimedijski predvajalnik za Windows 7, vendar se še vedno uporablja na številnih osebnih računalnikih. Še posebej lepo je, da razvijalci niso začeli, da meče delo nad njim. Zato lahko program zdaj namestite ne samo v operacijskem sistemu Windows, ampak tudi v sistemih Android, iOS, Linux in Mac OS. V aplikaciji lahko prilagodite naslove, hitro prilagodite glasnost, poslušate internetni radio, sinhronizirate s pametnimi telefoni, namestite vtičnik brskalnika, predvajate pretočni video in še več.

  Delovanje in konfiguracija VLC

  VLC je multimedijski predvajalnik za Windows 7. Ne razlikuje se veliko od drugih. Seveda se je njegov vmesnik nekoliko spremenil. Mnogi menijo, da je zastarela. Še posebej se je pritožil, da bi bilo dolgo časa za spremembo spodnje nadzorne plošče medijskih datotek.
  Do leta 2018 je videti netočna. Prikliče staro različico okenki je imel nejasne barve in okorne ikone. Ampak za uporabo programa je priročno. Preprosto krmarite po meniju. Za namestitev in zagon ne potrebujete posebnih kodekov. Program podpira številne sodobne formate datotek: MPEG, FLV, RMBV, DV, h.263 h.264 MPEG-4 /xVid, WEBM, AC3 Flac, OGG, MP3 WAV, itd. Preprosto prenesite iz uradne strani in zaženite namestitveno datoteko. Mimogrede, vir ponuja brezplačno avtomatsko posodobitev programa.

  Media Player Classic

  Ta program govori sam zase. To je eden najboljših igralcev za Windows 7. Je priročen in zelo preprost. Prvič je bil izdan leta 2003. Program je imel podoben vmesnik kot Windows Media Player, vendar je bil v celoti napisan na drugačno kodo. Naenkrat se je igralec štel za enega najbolj priljubljenih. Hitro se je prenesel in namestil. Ponovil je skoraj vse potrebne datoteke. Z njim je bilo enostavno delati.

  Media Player Classic Media Player Classic

  Media Player Classic za Windows 7 še dolgo ni prejel posodobitve. Slednji je bil izdan leta 2006. Od takrat od razvijalca ne prejema nobene podpore. Kljub temu pa je še vedno priljubljena. Nekateri so se odločili zapreti oči do vmesnika. Ostal je siv in ne posodobljen. Čeprav mnogi menijo, da je najbolj priročno. In dejansko je tako. Namestitev programa je preprosta. Datoteko lahko prenesete in jo zaženete. Po hitri namestitvi lahko takoj začnete z delom. Noben dodatni prenos ne zahteva programa. Vmesnik je zelo preprost in razumljiv. Spodaj je nadzorna plošča za datoteko. Na vrhu jeVeč zavihkov, ki vam omogočajo, da odprete datoteko, jo dodate na seznam predvajanja, prilagodite videz ali uporabite zaznamke.

  Za delo s programom lahko uporabite ukazno vrstico cmd.exe. Podnapise lahko prilagodite ali preklopite na drug zvočni posnetek. Razločljivost lahko samodejno spremenite in povečate. Možno je nastaviti svetlost in kontrast. Igralec se lahko brez težav spopade s poškodovanimi datotekami AVI.

  KMPlayer

  Kateri multimedijski predvajalnik je boljši za Windows 7? Veliko je odvisno od zahtev uporabnikov. Ampak KMPlayer je pogosto nepogrešljiv pomočnik. To je brezplačna programska oprema korejskih razvijalcev. Obstaja toliko nastavitev, da jih mnogi sploh ne uporabljajo.
  Posebnost tega programa je široka podpora formatov. Na primer, nekateri filmi, ki so večji od 20 GB v formatu MKV, ne morejo igrati vsi programi. KMPlayer lahko obravnava to nalogo. Nekoč je bil program morda edini, ki je lahko predvajal datoteke. Od izdaje so razvijalci večkrat spremenili vmesnik predvajalnika. Izgleda lepo in jedrnato.

  Upravljanje in konfiguracija KMPlayerja

  Prenesite program na uradni strani. Po dovolj, da zaženete namestitveno datoteko. Postopek je hiter. Edina stvar, ki jo je treba narediti, je paziti pri namestitvi.
  Ker je program brezplačen, razvijalec zaposluje veliko drugih pripomočkov, ki so lahko odveč. Zato je bolje, da ne premišljeno pritisnete "Naprej", ampak se naučite in odstranite potrditvena polja, kjer je to potrebno. Program lahkovsebujejo oglaševalske pasice. To je ena od glavnih pomanjkljivosti. Prav tako je precej poceni, tako da se lahko dolgo časa odpre na šibkih osebnih računalnikih. Ni vam treba ničesar nastaviti. Z vklopom filma lahko kliknete PCM na zaslonu in nastavite videoposnetek. Tu lahko na primer odstranite podnapise, spremenite zvočni posnetek ali lestvico. Predvajalnik vam omogoča ustvarjanje posnetkov zaslona, ​​zajemanje videa in snemanje zvoka. Za izboljšanje zvočnega posnetka lahko z 10-pasovnim izenačevalnikom prilagodite učinke.

  ComboPlayer

  Ta multimedijski predvajalnik malo ve. Ni najbolj priljubljen, zato je na petem mestu. Kasneje, ko postane bolj seznanjen s široko paleto uporabnikov, bo zagotovo postal najboljši predvajalnik za Windows 7 x64.
  Značilnost programa je sposobnost ne samo reprodukcije PC datotek, ampak tudi ogled 20 ruskih kanalov in poslušanje 400 radijskih postaj. Možno je tudi vstaviti povezavo na podcast ali v živo. Predvajalnik se hitro poveže s kanali. Če stabilna internetna povezava ni prekinjena.

  Delovanje in konfiguracija ComboPlayerja

  Program je treba prenesti z uradne strani. Namestitev traja nekaj časa: vse je odvisno od moči računalnika. Program sam naloži vse potrebne datoteke. Predvajalnika ni treba konfigurirati. V levem stolpcu so trije zavihki. Prvi ima seznam televizijskih kanalov, v drugem - radijske postaje, v tretji - vrstico, kamor želite kopirati povezave v tok ali podcast. Pri ogledu grafa lahko strnete. Zgoraj je meni, ki vam omogoča, da odprete datoteko, ki se nahaja nav računalnik. Program prejema samodejne posodobitve z uradne strani. Na voljo je različica Android. Druga značilnost je, da ni treba prenesti torrenta v računalnik za gledanje filmov. Trenutno program predvaja vse oblike datotek. Slabosti vključujejo omejeno število kanalov (samo 20). Ostali bodo morali plačati. Prav tako program ne deluje v operacijskem sistemu Windows XP.

  Sorodne publikacije