Kje najti detektorje Veles v igri Stalker in kaj z njimi?

Detektor "Veles" v igri "Stalker" - posebna naprava za iskanje artefaktov. Od najbližjih sodelavcev ima napreden sistem za zaznavanje predmetov, kot tudi izboljšano tipalo, ki lahko zazna tudi šibko sevanje. Naprava je opremljena z digitalnim prikazom, ki prikazuje lokacijo vseh artefaktov in nepravilnosti, ki se nahajajo v bližini.

Ta člen pojasnjuje, kje najti detektorje "Veles". Poleg tega so tu še vse možne možnosti za njihovo nadaljnjo uporabo.

Beardova naloga

Prvo mesto, kjer je mogoče najti detektorja Veles v Stalkerju, je vsakdo, ki si ga želi - to je skadovska ladjedelnica v Zatonu. Prav tam živi slavni natakar Beard, ki vam bo v enem lepem trenutku dal nalogo, katere bistvo je čiščenje polžev.


Ko prejmete iskanje, si zagotovite dobro orožje, strelivo in komplete za prvo pomoč, nato pa pojdite na določeno lokacijo. V preddverju se boste morali boriti z veliko agresivnimi krvavimi bitkami, zato se skušajte premikati previdno in se ne sramotite več sovražnikov. Ko se soočite z nalogo, se vrnite v Beard. Čestitam za čiščenje brloga, za nagrado vam bo dal Velesov detektor.

Hermanovo poslanstvo

Druga lokacija, kjer se nahaja detektor Veles, je bližina rastline Jupiter. Morate govoriti z profesorjem Hermannom in tam opraviti nekaj nalog. VNa koncu boste dobili raziskavo anomalije, ki jo sestavljata dva dela:


 • Na mestih, ki jih boste poklicali znanstvenika, boste morali namestiti poseben skener.
 • Skupina topolov bo merila dve posebni anomaliji in morali boste pokriti vojake.
 • Ko se je uspešno spopadel z nalogo, se pogovorite z Hermannom, ki vam bo podaril nagrado za detektor. Upoštevajte, da se bo iskanje obravnavalo kot neuspešno, če poplar skupina propade.

  Skiti

  Končno, skrita sta še dva mesta, kjer je mogoče najti Velesove detektorje s sto odstotno verjetnostjo. Skupno jih je v igri dve:
 • V kabini bagra, ki stoji v vasi Kopachi. Ta predpomnilnik lahko najdete sami ali pa dobite njegove koordinate, da bi rešili reševanje Toplarjevega odklona.
 • V Pripyatu. Težava je v tem, da so zaloge na tej lokaciji precej. Potrebujete tisto, v kateri je poleg detektorja tudi kratki stojalo "SEVA".
 • Kot je preprosto uganiti, je še bolje iti po iskanju Veleza Kopachija. Na tem mestu bo iskanje detektorja veliko lažje.

  Druge možnosti

  V igri so tudi kraji, kjer lahko najdete detektorje "Veles" pod določenimi pogoji. Tukaj je nekaj od njih:
 • Z določeno verjetnostjo lahko dobite gospodarja katere koli skupine.
 • Hermann bo prodal "Veles", dokler ne boste opravljali nalog znanstvenikov.
 • Lahko ga kupite pri Seachu, če dokončate dosežke "bogatega naročnika" in pridobite dober ugled.
 • Poleg tega se lahko Veles pojavi v Corcovem pristanišču, toda možnost za to ni zelo velikasuper.

  Kaj storiti potem?

  V igri je iskanje, kjer najdemo 3 detektorje Veles - to je glavni cilj. To nalogo lahko vzamete iz Sicha, ki jo boste našli na Skadovsku. Ko najdete vse tri detektorje, pojdite okoli "Jupitra" in dajte "Veles" znanstveniku Novikovu, ki živi v bunkerju. Nato morate iti do lokacije Zaton in se nekaj časa sprehajati po njej. Prej ali slej boste prejeli sporočilo od Sicha, ki vas bo povabil na srečanje z njim. Pojdi k trgovcu in se pogovori z njim.
  Sich te bo poslal v Beard. Govori z njim, iztrebi obljubljeni kos in se vrni v Skadovsk. Pogovorite se s Sychemom in poročajte o nalogi. Pri nagradi, ne glede na vašo izbiro, boste dobili detektor "Svarog".

  Sorodne publikacije