Kako izboljšati računalnik? Načini in priporočila

Računalniška tehnologija, ne glede na to, kako moderna je, prej ali slej zastarela moralno, vendar slabše, če postane fizično zastarela, če ne izpolnjuje več določenih zahtev glede učinkovitosti. Rešitev tega problema je že dolgo znana - z drugimi besedami, nadgraditi morate, da izboljšate nastavitve računalnika. Kako izboljšati računalnik?

Načini nadgradnje računalnika

To lahko storite na dva načina:
 • strojna oprema;
 • programska oprema.
 • Njihova bistvena razlika je v tem, katero področje računalnika se spreminja, da bi izboljšali parametre: bodisi strojno opremo pri uporabi strojne opreme, bodisi programsko opremo, pri kateri se uporablja programska metoda za izboljšanje lastnosti.


  Vsaka metoda ima tako prednosti kot slabosti, toda preden se spopadeš z njimi, je vredno ugotoviti, v katerih primerih moraš nadgraditi računalnik. Odgovor na spodnje vprašanje je "Kako izboljšati računalnik z operacijskim sistemom Windows 7?" Za izboljšanje lastnosti opreme bodo uporabljena navodila po korakih. Članek pojasnjuje, kako izboljšati zvok v slušalkah na računalniku.

  Kdaj morate nadgraditi računalnik?

  Včasih ljudje začnejo izboljševati svoje računalnike, ker imajo to možnost. Obstaja možnost, vendar ni potrebe. Če ima uporabnik potrebne veščine za to ali celo izobrazbo profila, potem ni nobene težave s takšno posodobitvijo, če pa oseba še nikoli ni bila vpletenaizboljšanje nastavitev računalnika in nenadoma (brez posebne potrebe) za povečanje produktivnosti naprave na dva načina, potem ogroža nastanek resnih težav.


  Osebni računalnik (v nadaljevanju PC) je kompleksen elektronski programski sistem. Če vam ni vseeno narediti ničesar z vašo opremo, obstaja velika nevarnost, da se ne boste pravilno povezali ali spremenili nekaterih pomembnih sistemskih nastavitev, ki bodo zlomile računalnik. V tem primeru je res vredno izboljšati zmogljivost računalnika? Odgovor je preprost: če ni dovolj zmogljivosti naprave. Zakaj ni dovolj za normalno delovanje programov, iger, pristankov ali simulacij - problem je manjši. Nato podrobno razmislite o metodah strojne in programske opreme, da boste razumeli, kako lahko z njihovo pomočjo izboljšate računalnik. Naenkrat je treba omeniti, da je največji rezultat pri izboljšanju delovanja računalnika mogoče doseči z združevanjem ene in druge metode. Če obstaja možnost za to, jo je treba izvajati.

  Metoda strojne opreme

  Kako izboljšati računalnik s to metodo? Njegovo bistvo je zamenjati zastarele komponente z novimi modernimi in produktivnimi. Iz navedenega sledi, da je za uporabo te metode povečanja produktivnosti vsaj dobro razumeti tehniko in jo lahko namestiti. Toda njegova uporaba bo verjetno zagotovila znatno povečanje produktivnosti. Res je, da ni mogoče prezreti dveh vidikov:
 • Metoda strojne opremePomembno pri zamenjavi velikega števila računalniških komponent. Ne pričakujte, da se bo zmogljivost včasih povečala z dodajanjem ene RAM.
 • Dobri sestavni deli so dragi.
 • Iz tega lahko sklepamo, da je metoda strojne opreme, čeprav učinkovita, a precej draga. Še posebej, če menite, da je programska rešitev za povečanje produktivnosti popolnoma brezplačna.

  Primeri uporabe metode strojne opreme

  Kot primer uporabe metode strojne opreme lahko navedemo zamenjavo naslednjih komponent:
 • Procesor. To je najbolj očiten način za izboljšanje uspešnosti, ki ga vsi slišimo. Čeprav je ta del tehnične opreme računalnika, če ne najbolj, eden od najdražjih.
 • RAM (nadaljnja podpora). Gre za množico plošč, ki imajo določeno prostornino. Ne razlikujejo se le po velikosti pogonov, ampak tudi po vrstah, ki vplivajo na zmogljivost. Trend je naslednji: novejši tip pay-IP, je hitrejši in na žalost dražji. Vendar povečanje obsega delovnega prostora zagotavlja znatno povečanje zmogljivosti računalnika.
 • Video kartica. Kako izboljšati kakovost vašega računalnika? To lahko dosežete z grafično kartico. Hitrost obdelave grafičnih podatkov je odvisna od moči te naprave. Spreminjanje grafične kartice na zmogljivejše je zato koristno, če potrebujete udobno delo z grafiko v različnih urednikih ali igrah.
 • Kako izboljšati računalniško datoteko, če uporabnik ne more namestiti in konfigurirati komponent neodvisno?Zanj, če obstaja možnost, je bolje, da ne študira video na internetu in nato storiti vse, kar sami, ampak da se obrnete na strokovnjake, tako da slednji vse delo hitro in kakovostno.
  Čeprav nikomur ni bilo prepovedano učiti se iz lastnih izkušenj. Za mnoge je izboljšanje nastavitev računalnika z metodo strojne opreme le sredstvo za učenje dela z "železom".

  Metoda programa

  Za izboljšanje delovanja računalnika s programsko opremo vam ni treba vzeti izvijača in odpreti pokrova sistemske enote. Dovolj, da vklopite računalnik in začnete razumeti njegove nastavitve. Če želite to narediti, potrebujete nekaj znanja: če uganete, kako namestite ploščo z OP v priključek, je preprosto, potem je težko intuitivno ugotoviti, katere procese v ozadju lahko onemogočite in katere se ne dotaknete. Težje je uporabljati metodo programske opreme, vendar, kot je bilo že povedano, ne zahteva nobenih materialnih naložb. To je njegova glavna prednost. S potrebnim znanjem in izkušnjami s programsko opremo lahko ta metoda doseže enako visoko zmogljivost kot strojna oprema.

  Primeri uporabe metode programske opreme

  Primeri uporabe te metode za izboljšanje produktivnosti vključujejo:
 • Izbira operacijskega sistema (v nadaljevanju OS). Obstaja stereotip: najbolj intenzivni in nezapleteni operacijski sistemi - Windows XP in Linux. To ni res. Najbolj dobro optimiziran je Windows 7. Windows XP še dolgo ni prejel posodobitev in še zdaleč ni popolnoma optimiziran, nekatere distribucije Linuxaza normalno delovanje porabijo veliko sredstev PC-ja. Zato bo začetna različica sistema Windows 7 odlična izbira za tiste, ki želijo povečati zmogljivost računalnika. Včasih je najučinkovitejša metoda nadgradnje programske opreme računalnika ponovna namestitev operacijskega sistema.
 • Optimizacija programov. Ni skrivnost, da vsak program ne vzame samo prostora na disku, temveč tudi del delovnega pomnilnika, ki bistveno zmanjša hitrost računalnika. V zvezi s tem morate odstraniti vse neželene programe. Hkrati se bo sprostil prostor na sistemskem disku, ki ga OS, ne da bi se spuščal v tehnične podrobnosti, poveča hitrost. Na sistemskem pogonu je vedno najbolje imeti najmanj 15 GB pomnilnika.
 • Onemogočanje samodejnega zagona aplikacij. Veliko programov teče in teče ozadje. To zmanjša zmogljivost računalnika. To je še posebej opazno pri vklopu. Ko je operacijski sistem ponastavljen in še nima velikega števila programov, pride do dela zelo hitro, sčasoma se vse spremeni. To je posledica dejstva, da se programi v ozadju izvajajo neodvisno, ko je OS vklopljen hkrati. Sistem porabi veliko prostih sredstev, kar zmanjšuje produktivnost. Če želite odpraviti to težavo, morate v večini programov, kot so brskalniki, kurirji in igralne platforme, v nastavitvah onemogočiti možnost »Zaženi, ko je računalnik vklopljen«.
 • Onemogočanje vizualnih učinkov. Vsi vizualni učinki, ki so v OS (na oknih, ikonah, nalepkah itd.), Porabijo moč računalnika. Zlasti video kartice.Če želite izključiti učinke vizualnih učinkov na delovanje računalnika, morate izklopiti. V ta namen lahko izberete standardno "sivo" temo sistema Windows, ki je bila prisotna v prvih različicah sistema. To lahko storite v nastavitvah prilagajanja.
 • Uporaba analognih programov. Vsi programi imajo manj primerljive analoge, ki so pogosto prisotni v razpoložljivih funkcijah. Uporabiti jih je treba le za povečanje produktivnosti. Če želite na primer zmanjšati urejanje slik, lahko uporabite Photoshop in ne »težko« in »svetlo« standardno Paint ali Paint.net.
 • Uporaba posebne programske opreme. Obstaja seznam programov, ki očistijo računalnik pred nezaželenimi datotekami, ki se kopičijo v sistemu, in zmanjšajo zmogljivost. Vključujejo program CCleaner, ki odstrani začasni neuporabni predpomnilnik in odpravi napake v registru. Takšni programi zavzemajo malo prostora na disku in so nepotrebni v smislu porabe virov.
 • Pomembno je, da se dotaknemo teme optimizacije drugih različic sistema Windows. Za mnoge je na primer zanimivo, kako izboljšati zmogljivost računalnika v sistemu Windows 10. Pravzaprav ni nobene razlike od tistega, kar je napisano zgoraj, št. Vsi nasveti so pomembni za vse sodobne različice sistema Windows, začenši s XP. Kako izboljšati zmogljivost računalnika v sistemu Windows 7? Torej, kot je opisano zgoraj.

  Treba je opozoriti, da se ta metoda povečanja produktivnosti pravilneje ne imenuje nadgradnja ali izboljšava, ampak optimizacija.

  Ločena metoda

  Prav tako je treba urediti sistemsko enoto. V procesu uporabe računalniške sistemske enotepride v prah, ki, ne da bi vstopal v tehnične podrobnosti, upočasnjuje sistem. Da bi se temu izognili, morate komponente redno čistiti pred prahom. Tega načina povečanja produktivnosti ne moremo pripisati niti programski opremi, niti strojni opremi, niti ne veliko učinkovitosti, ki je ni (razen če se blok očisti več kot enkrat na vsakih 10-15 let).

  Izboljšanje zvoka

  Mnogi uporabniki se sprašujejo, kako izboljšati ne le zmogljivost računalnika, ampak tudi kako izboljšati zvok v računalniku. To lahko storite na dva načina: strojno in programsko.
  Kako izboljšati mikrofon na računalniški strojni opremi? Če želite izboljšati zvok, izboljšan s strojno opremo, prek mikrofona, morate namestiti visoko kakovostno zvočno kartico in kupiti ustrezen mikrofon. Veliko je odvisno od nastavitev teh naprav. Tako je strojna metoda delno mešana s programsko opremo. Hkrati pa je najbolj učinkovit. Kako izboljšati zvok na računalniku s pomočjo programske opreme za mikrofon? Sistemske nastavitve te naprave lahko spremenite tako, da nastavite želeno stopnjo glasnosti in občutljivost mikrofona. Naenkrat je treba omeniti, da je ta metoda manj učinkovita v primerjavi s strojno-programsko opremo, saj z vsemi željami iz mikrofona v slušalkah zaradi objektivnih razlogov ni mogoče izdelati profesionalnega snemalnika glasu. Kako izboljšati zvok slušalk na računalniku? Zvok je podoben slušalkam. Lahko ga konfigurirate s sistemsko programsko opremo in programi razvijalcev gonilnikov, prilagodite frekvenco, vendar s kakovostjo zvoka v slušalkah na nominalni 5000rubljev ni enaka kakovosti zvoka v napravi za 500 rubljev.

  Kakšni bodo rezultati nadgradnje programske in strojne opreme?

  Po nadgradnji, kot je priporočeno v tem članku, lahko znatno izboljšate učinkovitost. In metode strojne in programske opreme dajejo impresivne rezultate. Nadgradnje strojne opreme ves čas povečajo zmogljivost računalnika. Še pomembnejše izboljšave hitrosti sistema je mogoče doseči, če se kombinira z obema metodama: nimata nobenega negativnega učinka drug na drugega; nasprotno, dopolnjujeta se. Za uresničitev te ideje boste potrebovali ne samo resne finančne, ampak tudi začasne in duševne stroške. Če ne morete kupiti novega, sodobnega računalnika, bo to najboljši način za izboljšanje učinkovitosti. Če je to mogoče, vendar želja, da bi porabili čas za prilagajanje "železa" in programov ni prava pot - za nakup novega sodobnega računalnika, ki vlagajo več denarja v njem. Kako izboljšati računalnik za igre na srečo? Enako kot je opisano zgoraj.

  Sklep

  V članku je opisano, kako metode posodabljanja osebnega računalnika omogočajo namestitev potrebne programske opreme in udobno igranje zahtevnih iger, za delo s programsko opremo, ki stane na vir. Slednje je še posebej pomembno za študente tehničnih posebnosti, ki delajo na prenosnih računalnikih s "težkimi" programi, na primer, ki so namenjeni simulaciji fizičnih pojavov ali predmetov. Znano je, da se večina prenosnih računalnikov ne razlikuje z visoko zmogljivostjo, tako da sooptimizacija programske opreme lahko bistveno izboljša tehnične podatke brez dodatnih materialnih naložb. Glavna stvar - držijo teh nasvetov za izboljšanje hitrosti računalnika, ki so navedeni v tem članku. Potem se bo zmogljivost povečala.

  Sorodne publikacije