Zamenjava zadnjih sedežnih žag (VAZ-2110 "Opel", "Toyota", "Renault-Megan")

Tihi bloki znatno zmanjšajo vibracije in udarne obremenitve karoserije vozila med delovanjem. Uporabljajo se tudi za togo pritrditev vzvodov, nosilcev in drugih elementov na vzmetenje stroja. Spregovorimo o tem, kako zamenjavo sedežev-blokov na zadnjem nosilcu različnih znamk avtomobilov. Ker številni STO-ji za zamenjavo več gumenih kovinskih tečajev včasih zahtevajo precej denarja, bomo poskušali obvladati njihove sile, še posebej, ker tukaj ni nič preveč zapletenega.

Zamenjava varnostnih pasov zadnjega nosilca VAZ-2110

Deseta družina VAZ se preprosto popravi v garaži z lastnimi rokami. Torej, če opazite izpuščaj avtomobila, gluhe, zvonjenje in škripanje tretjih oseb, je čas, da zamenjate pušo. Vse delo je zaželeno, da se izvede na ravno vodoravno površino nad kontrolno jamo v vaši garaži. Mnogi uspejo zamenjati spoje na vlečnem polju v terenskih pogojih, vendar je manj priročen in traja več časa. Kar zadeva izbiro jadralnih blokov, obstaja več možnosti:

 • guma - imajo nizke stroške in jih lahko kupite v skoraj vsaki avtomobilski trgovini;
 • Poliuretan - dražji, vendar je tudi njihova življenjska doba višja.
 • Bolje je dati slednje, čeprav se ne glede na izbiro tehnološki proces ne spremeni. Najprej je potrebno postaviti in spodkopati zadnji del avtomobila - in začeti lahko mirno.

  Najbolj cenovno ugoden način

  Obstaja več načinov zamenjave, vendar bomo vzeli najpogostejše in preprostejše. Njegovo bistvo je v tem, da se "čarovnik" izklopi in je rahlo užaljen. Nato tipka na 19 obrne matico. Pogosto so potrebna precejšnja prizadevanja, zato je bolje uporabiti vzvod čim dlje. Danes se prodajajo posebni univerzalni podaljški. Če matico ne gre, je smiselno, da se na njem vdre 40 VD-40 in počaka nekaj minut, nato pa poskusite znova. Z ostanki ali drugim težkim in dolgim ​​orodjem se žarek spusti. Popolnoma je nepotrebno odstraniti. Potem lahko varno vypresovyvat sailentblok in dal na njegovo mesto novo. Za to bo potreben poseben striper. Stane približno 200-300 rubljev in bo zagotovo koristno v prihodnosti. Tečaj na območju sedeža očistite od rje, namažite z milnico. Po tem izvršimo kazen. To je zamenjava sedežnih blokov zadnjega nosilca 2110 (VAZ). Po potrebi se izvedejo iste manipulacije.

  Zamenjava varnostnih pasov zadnjega nosilca "Opel"

  Za primer vzemimo model avtomobila "Astra N". Zadnje obešalo s prečnimi ročicami. Je zanesljiv in enostaven za vzdrževanje. Žarek je pritrjen na karoserijo avtomobila z istimi tihimi bloki, ki jih bomo spremenili. Tu ni nič zapletenega.
  V celoti sta dva bloka Siebel. Da bi jih zamenjali, moramo odstraniti zadnji nosilec. Če želite to narediti, postavite hrbtno stran avtomobila na vtičnico, odstranite kolesa in namestite nosilce. Odklopite senzorjeABS, podpora, cevi in ​​vse, kar nam lahko prepreči. Na vsaki strani so trije vijaki, ki pritrdijo žarek na telo. Odmaknemo jih in odklopimo montažne nosilce. Po tem lahko zamenjamo rokave. Ker jih bomo izrinili, ni pomembno, saj nas v prihodnosti ne potrebujejo. Uporabite lahko kladivo. Ampak jih namestite zaželeno previdno s pomočjo posebnega striptizeta. Po tem vse zberemo v obratnem vrstnem redu.

  Zamenjava Toyote

  V japonskem avtomobilu je nekaj pomembnih odtenkov. Pritrditev nosilca na telo je delno izvedena s pomočjo blažilnikov, zato je zaželeno, da jih odstranite. Nato odvijte vijake, ki fiksirajo nosilec. Omeniti je treba, da zavorna cev poteka skozi zadnji nosilec in je v obroču. To pomeni, da je za odstranitev cevi potrebno razbremeniti zavorni sistem. Lahko greš v drugo smer in izvrtaš majhno luknjo, da dobiš zavorno cev.
  Najprimernejše je, da sebloke odstranite z rezanjem osrednjega gumijastega dela. Potem platno na kovini naredimo nad glavo na sponki in iztaknemo rokave. Če ni posebnega orodja za stiskanje, potem lahko vzamete dolg vijak M12, pranje in matice. Takšna domača zasnova je velika in že znana številnim voznikom. V ta namen je zamenjava varnostnih pasov zadnjega nosilca ("Toyota") zaključena. Priporočljivo je, da vse tečaje takoj zamenjate, da se nosilec ne odstrani ponovno.

  Postopek zamenjave za Renault Megan

  V tem primeru ni treba odstraniti amortizerjevin vzmeti. V skladu s tem ni potrebno, da se nosilec popolnoma razstavi. Razbijmo avto in nastavimo varnostni postanek. Po tem popuščamo vijak pritrditve seibenblok in nosilcev. Zaželeno je, da se pod žarek dodatno poudari. Hkrati je dvigalo na svojem mestu, saj je z njegovo pomočjo primerno nastaviti položaj žarka, ki je morda potreben.
  Zapremo Silentblock, očistimo njegov sedež in ga podmažemo. Namestitev izvedite s posebnim orodjem. Pri tem je vredno pozornosti posvetiti dejstvu, da je končno zategovanje pritrditve seiblita priporočljivo tudi, ko bo vozilo stalo na kolesih. Če tega ne storite, se tečaj lahko zavrti in življenjska doba njegovega servisa se bo bistveno zmanjšala.

  Nekaj ​​pomembnih točk

  Kot lahko vidite, je zamenjava zadnjega nosilca zadnje gredi "Renault-Megan" zelo preprosta. To velja tudi za številne druge avtomobile. Toda kljub temu je v procesu dela mogoče naleteti na različne težave. Do dejstva, da se nekateri vijaki ne bodo odvrnili. Če VD-40 in druga sredstva ne pomagajo, je priporočljivo, da jih preprosto odstranite z bolgarskim in namestite nove, predhodno obdelane z grafitno mastjo. Če sam sebenski blok ne želi zapustiti svojega sedeža, se lahko zažene plinski gorilnik. Z njegovo pomočjo sežgamo gumo, kovinsko platno pa odrežemo grmičevju. Torej naredite veliko, ker je učinkovit in prihrani čas.

  Povzamemo

  Prvotni tihi bloki imajo približno 100-200 tisoč kilometrov. Todače se morate nenehno voziti po neravnih cestah, priporočamo, da ne shranite na tečajih in dajte original. Analogi so seveda dobri, vendar praktično nikoli ne delajo toliko kot izvirni in kakšna je njihova slabost.
  Nadomestne objemke se lahko izvedejo tudi z minimalnim številom orodij. Nedvomno je delo precej zamudno, še posebej, če gre za zadnji nosilec avtomobila, vendar je vredno. Na STO za zamenjavo enega tečaja, odvisno od blagovne znamke avtomobila lahko traja do 3 tisoč rubljev. Jezik v tem primeru se nanaša na avtomobile proračunskega razreda. Zato je bolje, da takšna popravila izvedete sami.

  Sorodne publikacije