Prenosni računalnik Lenovo IdeaPad 100-15: pregledi, funkcije, pregled

Družba Lenovo je znana kot dobavitelj prenosnih računalnikov, ki so na voljo po ceni, hkrati pa je izjemno konkurenčna z vidika produktivnosti in produktivnosti. Ti vključujejo izdelek IdeaPad 100-15. Za ta prenosnik je značilna prisotnost produktivnih komponent strojne opreme, priročnost upravljanja in vzdrževanja najbolj iskanih komunikacijskih standardov. Katere so njegove glavne funkcije? Kako uporabniki ocenjujejo kakovost te naprave?

Notebook Lenovo IdeaPad 100-15 pregledi, ki so zaradi priljubljenosti kitajske blagovne znamke pogosto najdeni na tematskih spletnih portalih, ima dokaj preprosto zasnovo, brez veliko bujnosti. Vendar, glede na to, da naprava pripada proračunskemu segmentu, videz ni najpomembnejši kriterij pri izbiri ustrezne rešitve.


Primer prenosnika Lenovo IdeaPad 100-15 IBY - plastika, črna barva. Zgornji pokrov ima teksturiran premaz, ki je zelo prijeten, kot poudarjajo uporabniki. Ta material ima veliko prednost pred sijajem, saj nima prstnih odtisov. Tečaji, na katere je pritrjen pokrov naprave, so precej visoki. Ta funkcija pa ne povzroča neprijetnosti za uporabnike Lenovo IdeaPad 100-15 (ocene lahko to potrdijo).
Zaslon prenosnika je obdan z ne preveč širokim okvirjem. Nad njim je spletna kamera. Tipkovnica in sledilna ploščica Lenovo IdeaPad 100-15 -povratne informacije od uporabnikov kažejo na to, da so videti zelo impresivne glede na okoliške elemente primera. Kakovost prenosnega računalnika je zelo cenjena s strani strokovnjakov. Vendar pa ne smemo zanemariti osnovnih pravil za skrbno ravnanje z zadevo, še posebej pri delu s pokrovom prenosnika.


Zaslon

Naprava je opremljena z zaslonom diagonale 156 palcev in ločljivostjo 1366 x 768 slikovnih pik. Gostota prikaza je 100 slikovnih pik na palec. Svetlost zaslona prenosnega računalnika lahko doseže 250 cd /m2, kontrast zaslona pa je 546 proti 1. Barve zaslona prenosnega računalnika Lenovo IdeaPad 100-15 - strokovne povratne informacije potrjujejo, da je na dobri ravni.
Oblikovanje zaslona uporablja matriko tipa TN: ta tehnologija vključuje omejen kot gledanja zaslona. Poleg tega površina zaslona ne vsebuje premaza proti bleščanju, zaradi česar ima uporabnik pri močni svetlobi težave pri obravnavi slike. Vendar pa je, na tak ali drugačen način, v prenosnih računalnikih ustreznih cenovnih razredov značilnosti zaslona običajno niso bolj konkurenčne kot prikazovanje zadevne naprave. Z vidika zagotavljanja udobja uporabnika v standardnih pogojih, tj. V stanovanju ali pisarni, je zaslon precej tehnološki.

Zvok

Prenosni računalnik Lenovo IdeaPad 100-15 ima vgrajen zvočnik, ki se nahaja neposredno nad tipkovnico. Ta funkcija določa smer zvoka neposredno uporabniku oziroma se kakovost zvoka v tem primeru poveča. Seveda se prenosni računalnik Lenovo IdeaPad 100-15 Black ne more reproducirativisoke in nizke frekvence na ravni posameznih govorcev, vendar na splošno, da bi občutili zvočno vsebino filma ali računalniške igre, so njene zmogljivosti zadostne. Če je potrebno, seveda lahko priključite tudi zunanje zvočnike ali na primer slušalke. Zvočna kartica, ki je nameščena v prenosnem računalniku, je popolnoma tehnološka v smislu predvajanja melodij, predstavljenih v različnih žanrih.

Upravljanje naprave

Upravljanje naprave se izvaja z uporabo tipke na otoškem tipu s srednje velikimi kvadratnimi ključi. Touchpad je normalno za prenosne računalnike v ustreznem segmentu, deluje stabilno. Prenosni računalnik Lenovo IdeaPad 100-15 je zelo uporabniku prijazen, gumbi na njem so precej kompaktni. Za tipke je značilen povprečen obrat, pa tudi dobra raven povratnih informacij, kar prispeva k udobnemu delu uporabnika za prenosnim računalnikom. Sledilna ploščica, ki je nameščena v napravi, podpira multitouch funkcijo, vključno z gibi za povečavo, pa tudi povleci in spusti.

Procesor in drugo "železo"

Glede na specifično spremembo prenosnega računalnika se lahko namestijo različni procesorji. Med najbolj pogosto uporabljenimi v tem primeru - Celeron N2840 je trdil veliko prenosnih računalnikov. V nekaterih primerih je naprava opremljena s procesorjem Pentium 3825 U. Lahko pa tudi Lenovo IdeaPad 100-15 i3.
Na splošno, ne glede na spremembo procesorja, zmogljivost naprave ostaja na približno enaki ravni. Podjetje je proizvajalec vseh čipovPrenosni računalnik Lenovo IdeaPad 100-15 - Intel - znan kot razvijalec mobilnih čipov, ki združuje stroškovno učinkovitost in zadostuje v smislu reševanja tipičnih hitrosti uporabnikov. Prenosni računalnik ima 4 GB pomnilnika RAM, trdi disk 500 GB.

Video kartica

V procesorju prenosnega računalnika je nameščen tudi grafični modul HD Graphics, kot tudi krmilnik DDR3-1600 pomnilnika z 2 kanaloma. Vendar pa je glavni modul devysa, ki je odgovoren za grafično delo - NVIDIA GeForce 920M grafična kartica. Ta strojna komponenta je izdelana z 28 nm arhitekturo.
Video kartica, nameščena v prenosni računalnik, podpira tehnologijo DirectX 11. Deluje na podlagi čipa GK208. Tehnološko grafična kartica temelji na Keplerjevi arhitekturi. Čip GK 208, ki je ključna strojna komponenta grafične kartice, deluje tako, da privabi 2 SMD shader komponente, vsaka s 192 shaderjem. Število TMU-jev v čipu je 16 ROP-8 in upravlja čip z vključitvijo 64-bitnega vmesnika.
Grafična kartica podpira PCIe različico 3.0, v resnici pa v drugih Keplerjevih rešitvah v zadevni mobilni seriji. Naprava podpira tudi vmesnik GPU Boost v različici 2.0, ki omogoča grafičnemu modulu, da pretakne do zelo visokih frekvenc - razen če seveda ohlajevalni sistem ne deluje. Grafični modul 920 lahko podpira do 4 monitorje, vključno s tistimi, ki imajo dovolj visoko ločljivost 3840 x 2160 slikovnih pik. Monitorje lahko povežete preko DisplayPort različice 1.2 ali pa ga uporabiteHDMI priključek različice 1.4 a. S HDMI-jem lahko kodeke, kot so Dolby TrueHD in DTS-HD, prenašate v bitnih slikah. Upoštevana grafična kartica vam omogoča učinkovito dekodiranje video tokov. Druga prednost strojne komponente je nizka poraba energije.

Izvedba grafične kartice: Mnenja strokovnjakov

Katere igre lahko zaženem na prenosnem računalniku glede na dejstvo, da je na njem nameščena grafična kartica? Razumeti je treba, da je ustrezna strojna komponenta slabša od zmogljivosti grafične kartice s 128-bitnim vmesnikom. Torej, tiste igre, ki so namenjene za delovanje pod pogojem uporabe takšnih grafičnih modulov, kot je Evolve, kot pravijo strokovnjaki, uporaba zadevne grafične kartice ne more vedno pravilno delovati. Kot je za video, animacije, fotografije in laptop, strokovnjaki menijo, soočanje s temi nalogami zelo dobro. Kakovost njenega dela je v mnogih primerih odvisna od dejanske zasedenosti procesorskih sredstev in RAM-a. Če pa delujejo le za prikaz ustrezne vrste multimedijskih vsebin, bo naprava delovala stabilno, brez obešanja in uporabniku omogočala udobno gledanje slike. Seveda mora biti vsebina vira dovolj kakovostna. Poleg tega morate biti pozorni na trenutno stanje gonilnikov in druge programske opreme, uporabljene pri ogledu različnih medijskih datotek na prenosnem računalniku.

Beležka "železa": pregledi

Kako uporabniki in strokovnjaki ocenjujejo zmogljivosti strojne opreme prenosnega računalnika Lenovo IdeaPad 100-15? Zgoraj opisane lastnosti naprave nam omogočajo, da rečemo, da uporabnik dobi napravo, ki je upravičeno ocenjena kot najbolj konkurenčna na trgu v smislu kombinacije cene in učinkovitosti. Eden od nespornih argumentov so zmogljivosti procesorja in grafičnega modula, ki skupaj tvorita dokaj produktivno infrastrukturo. Njegova moč je dovolj za reševanje ključnih nalog po meri. Razpoložljiva količina RAM-a je tudi dovolj za vsakodnevno delo na prenosnem računalniku. Ni pomembno, kateri čip je nameščen v specifični spremembi naprave - Celeron N2840 ali, na primer, Pentium 3925 U. Trdi disk prenosnega računalnika - 500 GB - je dovolj za namestitev več deset ali celo sto sodobnih iger, filmov, ogromnih število skladb. To je zelo redko, da uporabnik zaseda ta prostor, če ni razvijalec 3D modelov napredne tehnologije ali se ne ukvarja s profesionalno namestitvijo videa ali ustvarjanjem kompleksnih računalniških iger. Toda če viri na trdem disku niso dovolj, lahko podatke hitro spali na DVD-je prek optičnega pogona DVD-RW. Mimogrede, niso prisotne vse konkurenčne rešitve v ustreznem segmentu. Poleg tega se podatki, ki niso nameščeni na trdi disk, lahko hitro prenesejo na disk v oblaku ali drug medij s pomočjo komunikacijskih virov prenosnega računalnika. Poglejmo jih več.

Sporočilopriložnosti

Preneseni prenosnik ima komunikacijske zmogljivosti, na splošno podobne tipičnim modelom naprav v ustreznem segmentu. Naprava je opremljena z vrati USB 2.0 in 3.0 HDMI priključki, RJ-45 avdio priključki.

Zahvaljujoč hitremu USB 3.0 priključku lahko uporabnik prenese velike količine podatkov iz prenosnega računalnika na zunanje bliskovne pogone. Če je potrebno, lahko kartico SD priključite na prenosni računalnik - poseben čitalnik kartic se nahaja na sprednji strani ohišja naprave. Podprti so glavni brezžični standardi - WiFi in Bluetooth. Komunikacijske podatke obravnavajo uporabniki, ki so stabilni.

Baterija

Naprava je opremljena s 4-delnim akumulatorjem, ki je po mnenju strokovnjakov precej povprečen pokazatelj avtonomnosti dela. Kljub temu, brez napajanja, laptop je sposoben delati dovolj dolgo: če v ustreznem načinu aktivira povprečno svetlost in delo s spletnimi stranmi prek Wi-Fi, je življenjska doba baterije dovolj za približno 5 ur. Če gledate HD video, bo prenosni računalnik avtonomen približno 4 ure, če zaženete igro - življenjska doba baterije je dovolj za približno 3 ure.

Cena

Koliko stane prenosni računalnik Lenovo IdeaPad 100-15? Cena naprave je seveda v veliki meri odvisna od trženjske strategije določenega dobavitelja. Toda povprečna cena laptop je približno 17500 rubljev. Upoštevati je treba, da pri poceni spremembah naprave v mnogih primerih ni operacijskega sistema. Kupite gaLočeno licencirana distribucija se lahko izkaže za manj koristno kot izbiranje enake funkcije, podobne prenosniku, vendar z že nameščenim operacijskim sistemom.

Povzetek

Katere sklepe lahko naredimo s preučevanjem prenosnega računalnika Lenovo IdeaPad 100-15? Naš pregled nam omogoča, da ugotovimo, da ima naprava naslednje prednosti: - prisotnost dovolj močne grafične kartice, dober procesor; - zadostna količina RAM-a za reševanje številnih nalog po meri; - podpora zahtevanih komunikacijskih standardov; - udobna tipkovnica in sledilna ploščica; - dobra baterija. Slabosti naprave je mogoče razlikovati z zastarelo tehnologijo prikaza, in morda ne preveč vidno zasnovo, vendar očitno posebne značilnosti prenosnega računalnika ni mogoče poimenovati. Dejstvo je, da so nekatere konkurenčne rešitve pripravljene ponuditi podobno kombinacijo cene in zmogljivosti na višji ravni oblikovanja, kot tudi zagotoviti namestitev prenosnega računalnika bolj tehnološkega zaslona.

Sorodne publikacije