Kako odstraniti rdečico obraza v Photoshopu: Vodnik po korakih

Ko ste mislili, da popravite rdečico obraza v Photoshopu, lahko za rešitev problema uporabite veliko možnosti. Nekateri bodo lahko izvedli vse novoustanovljene uporabnike programov. Ta članek obravnava 5 načinov, ki lahko pomagajo odpraviti situacijo.

Tone /Saturation orodje

To je eden od najlažjih in najpogostejših načinov za odstranitev rdečice od osebe v Photoshopu.
 • Naložite fotografijo, kliknite "Ustvari nov prilagoditveni sloj". Izberite "Tone /Saturation". V "Photoshop" lahko to možnost najdete v razdelku "Slike" - "Popravek", vendar je zaradi večje natančnosti priporočljivo ustvariti korekcijsko plast.
 • V razdelku za izbiro barvnega razpona poiščite in izberite rdeče. Za natančnejše razpoznavanje obsega lahko izberete orodje "Dodaj ton" (ikona za kapalko "plus") in držite levi gumb miške, da se lotite problematičnega področja.
 • Ko se težava z območjem odpravi, začnite gladko premakniti drsnik "ton" v desno, dokler koža ne dobi želenega tona. Prilagodite nastavitve nasičenosti in svetlosti po lastni presoji.
 • To je mogoče storiti, če pa so se drugi predmeti spremenili s kožo, kliknite gumb "Dodaj masko plasti" (na levi strani ikone "Ustvari novo prilagoditveno plast") na plošči Plasti, izberite orodje za plasti, postavite črno barvo in kliknite na sliko (ali pa s kombinacijo tipk Ctrl + I).


  Če je bilo vse opravljeno v skladu z navodili, bi morali namesto urejene fotografije videti originalno fotografijo. Izberite orodje Brush z malo togosti, nastavite belo barvo in narišite območja z rdečico.

  Orodje za selektivno barvno korekcijo

  To je še ena metoda, ki pomaga pri odstranjevanju rdečih madežev na obrazu v Photoshopu. To je malo kot prvi, vendar vam omogoča, da natančneje prilagodite barve in njihove odtenke.
 • Naložite fotografijo, naredite kopijo. Za udobje lahko prepoznate rdečkaste dele orodja za kožo "Lasso" (v "Photoshopu" obstaja veliko orodij za izbiro, ki se uporabljajo bolj priročno). Po izbiri je priporočljivo prilagoditi možnosti robov z zavihkom "Refine Edge" na vrhu.
 • Dodajte korekcijsko plast "Selektivna korekcija barve". Poskusite eksperimentirati s položajem drsnikov v različnih barvah. Če bodo izbrana področja kože preveč ostra, da bi izstopala na ozadju drugih, uporabite filter Gaussian Blur, nastavite "Radius", kot želite.
 • Ko je ton kože videti dokaj izravnan, kliknite "Add Layer Mask" in pritisnite Ctrl + I, da zapolnite črno barvo. Beli koži pokažite belo krtačo.
 • Opozoriti je treba, da lahko po tem dodajate še en korektivni sloj "Selektivna barvna korekcija" in izboljšate fotografijo. Poskusite spremeniti motnost plasti in njihove prekrivnosti. Če imate potrpljenje, lahko dosežete najbolj natančen rezultat.


  Delo s slikovnimi kanali

  Ta metoda vključuje odpravljanje rdečice v Photoshopu z delom s čopičem nad posameznimi kanali in spreminjanjem načinov.
 • Naložite fotografijo, naredite kopijo in pojdite v razdelek »Kanali«. Univerzalni način za to je, da odprete zavihek »Okno« in potrdite polje poleg možnosti »Kanali«. Torej je vaša fotografija razdeljena na več kanalov: RGB (rdeča, zelena in modra.)
 • Izberite orodje Brush v beli barvi in ​​zmanjšajte motnost na približno 4%. (Če si želite ogledati spremembe, kliknite na ikono očesa nasproti kanala RGB.) Nežno očistite problematična področja s čopičem, sledite istim korakom z zelenim kanalom in nato spremenite vzorec krtačenja z normalnega na odštevanje in delajte na napakah na rdeči. Po želji lahko ponovite nekaj dejanj Lahko poskusite tudi spremeniti način prekrivanja plasti in poskusite z neprozornostjo.

  Adobe Camera Raw

  Vtičnik Adobe Camera Raw bistveno razširja obseg zmogljivosti za obdelavo fotografij. Vmesnik vtičnika se nekoliko razlikuje od vmesnika Photoshop, vendar bo razumljiv uporabnikom, ki poznajo osnove dela s fotografijami. Modul je prilagodljiv v nastavitvah, tako da lahko najdete veliko načinov za prikaz, kako odstraniti zamegljenost obraza iz Photoshopa z uporabo Camera Raw. Spodaj sta dve od najenostavnejših.

  Prenos fotografije v Camera Raw

  V tej preprosti, naNa prvi pogled imajo dejanja tudi svoje nianse. Kako to storiti v CS6?
 • Če je izvirna fotografija v formatu RAW, pojdite v razdelek »Datoteka«, kliknite »Odpri« (za format JPG - »Odpri kot«) in izberite originalno fotografijo.
 • Nato pritisnite tipko Shift in v oknu Camera Raw kliknite gumb "Open Object". Fotografijo je treba odpreti kot pametni predmet v standardnem vmesniku Photoshop.
 • Kopirajte to plast, jo razčlenite. Zdaj imate dve plasti - kopijo izvirnika in pametnega predmeta.
 • Kliknite na sličico pametnega predmeta, da začnete urejati.
 • V različici SS je odpiranje Camera Raw na JPG veliko lažje. Naredite kopijo izvirnika, pojdite v razdelek »Filter« in izberite »Filter surovega fotoaparata«.

  Kako odstraniti rdečico obraza v Camera Raw Photoshop

 • Medtem ko ste v oknu Camera Raw, izberite stran "HSL /Grayscale" v stranski vrstici. Če želite začeti, pojdite na kartico Senca. Rdeči drsnik premaknite v desno, dokler ne bo ton kože gladil. V nekaterih primerih boste morali nastaviti vrednost 100%. Ne bodite pozorni na dejstvo, da se spremenijo tudi drugi rdeči predmeti. Treba je omeniti, da ni nobenega univerzalnega navodila za katero koli fotografijo, zato bo treba vse druge drsnike v tem in drugih dveh delih prilagoditi. Ne bojte se eksperimentirati z barvami.
 • Ko je ton kože poravnan, kliknite "OK". Če skupaj s problemsko kožo spremenite barvo in druge predmete, kliknite »Dodaj plasti maske« na plošči »Plasti« in pritisnite Ctrl + I. Sedaj vzemite mehko belo krtačo,očitne spremembe na koži. Vrednost togosti in motnosti čopiča se lahko med delovnim procesom spremeni, da se ohrani anatomija osebe.
 • Čopič za obnavljanje v Camera Raw

  Z vtičnikom Camera Raw je vprašanje "Kako odstraniti rdeč obraz v Photoshopu?" Najde veliko zanimivih rešitev. Drugi učinkovit način je opisan spodaj

 • Prenesite fotografijo z uporabo zgornjih navodil. V Camera Raw boste potrebovali orodje Recovering Brush, ki ga najdete na vrhu - lebdite nad ikono, preberite pozive.
 • Zavrtite ploščo v desno navzdol in prilagodite " Pritisnite "", "Gostota" in "Pero" .Višino krtače nastavite z oglatimi oklepaji.
 • udobno postavite drsnik Exposure na okoli +1, da bo vaša manipulacija s krtačo vidnejša.Počnite risati problematična področja na kožo. Možnosti »Kontrast« in »Ostrina« bosta dodali jasnost. »Sence« in »Svetloba« bodo kožo bolj naravno glede na vse druge elemente. Kliknite V redu. Tako lahko ne samo odstranite rdečico obraza, temveč tudi nekoliko retuširate obraz na fotografiji.
 • To je dovolj. Vendar pa lahko fotografijo občutno izboljšate s spreminjanjem načina prekrivanja plasti in motnosti fotografije. Poskusite z različnimi možnostmi, da dobite najboljšo kombinacijo.

  Zaključek

  Ta dokument obravnava več pogostihnačine za odstranitev rdečice od osebe v Photoshopu. Če se v vsakem primeru izkaže, da je težava preveč vrtinčasta, poskusite združiti metode. Na primer, sloj "Selektivna korekcija barve" bo odstranil rdečico in prilagodil čopič v fotoaparatu Raw, da obrne naravno barvo obraza. Ravnanje s fotografijami je tudi ustvarjalni proces, zato poskusite več. Vso srečo!

  Sorodne publikacije