"Kraljeva nagrada: temna stran". Vse informacije o igri

Igra "King's Bounty: The Dark Side" je nadaljevanje serije v duhu fantastične avanture v fantazijskem svetu. Tokrat so se razvijalci odločili malo spremeniti slog, dodali nove protagoniste in celo vrsto inovacij v igrivosti. Igralci so projekt pozdravili previdno, odzivi pa so mu bili dvoumni. Preden začnete hoditi, se je treba seznaniti s pregledom, tako da v prihodnosti ne bo preveč frustrirajuće.

Plot

Avtorji "King's Bounty: Dark Side" odtrgajo nov Netan svet. V njem je nekaj nemirov. Sile svetlobe zdrobijo rase teme v neenakem boju. Vilini napadajo naselje Orcs, da jih uredijo za svoje potrebe. Paladini so lovili demone in jih uničili na vsakem koraku. Lovci na vampire so začeli aktivno loviti najhujše sovražnike. Postopna rasa je začela izgubljati dolgoživo ozemlje. V tej situaciji izstopa divji vojaški ork Bağır, vodja neolinskih demonov in spreten čarovnik Vampirski Daert, ki brani sile teme.Igranje

Za igranje sage "King's Bounty: Dark Side" ni bilo nič radikalno novega. Razvijalci so sprejeli uspešen koncept iz izvirne igre in večje raznolikosti. Iz zgodovine bo igralec moral opraviti več kot sto nalog in raziskati 15 lokacij na novi celini. V osrčju bojnega sistema so se postopno spopadali z uporabo urokov in najemanjem razpoložljivih enot. ZanimivoFunkcija je igra moči zla. Vsak junak ima svojo prazgodovino, od koder je začel pot do odrešenja svojih ljudi in vseh sil teme.


V ta del kraljevega Bountyja ni bilo nobene delitve v taboriščih dobrega in zla, in tokrat so razvijalci skoncentrirali celotno zaroto na to soočenje. Grafika je izdelana v korporativnem pravljičnem slogu s prisotnostjo številnih svetlih barv. Avtorji so močno napolnili arsenal različnih vrst borcev. Zdaj so se pojavili: Vampirji, Zmajevi Zmaji, Ljudje izdajalci, Temni Vilini in številna druga bitja. Tudi dialogi in sodelovanje z zunanjim svetom so postali pomembnejši.

Druge novosti

V igri je King's Bounty: The Dark Side igral vlogo pri oblikovanju čete. Zdaj ne morete postavljati borcev svetlobne strani poleg bojevnikov teme, saj bo moral v vojski prenizek. Zgodba vključuje vojno z nasprotniki na celotnem ozemlju. V prostorih zavetišča dobi uporabnik možnost, da postavi oddelke. Pasivno bodo povečali vojaško moč junaka, dali nove uroke, razvili oklep za enote in opravljali druge naloge. Kot artefakti so uporabljeni posebni relikvije Netanye. Težko jih je dobiti, saj predmeti močno povečajo parametre napada, obrambe, čarobne škode in drugih. Sateliti osrednjega značaja so bili tudi prenovljeni, da bi bili bolj uporabni. Na primer, Chernysh lahko teleporter na znani lokaciji za tisoč kovancev. V igri "King's Bounty: Dark Side" je bil vir vojnih ujetnikov. Lahko jih pretvorimo v nemrtvi ali demonekot služabniki svojih oddelkov.

Ocene založnikov

Strokovni kritiki so soglasno ugotovili, da prehod "King's Bounty: Dark Side" ne daje novih čustev. Razlog za to je monotonija igranja že več let. Ruski razvijalci so v času prvotne igre uspeli najti privlačen koncept, vendar ga v več kot petih letih ni upal spremeniti. Vse inovacije so narejene na mikro ravni in splošni sliki dodajajo le nekatere elemente. Mnogi kritiki so projekt imenovali "surovi", nepopolni in celo primerjani z delom amaterjev. Nekateri založniki so navedli, da obstajajo zanimive zamisli, in nelinearne naloge so pogosto zanimive. Tudi ideja o igri za moč zla je bila deležna pozornosti, ker v igri lahko ustvarite kakršnokoli ogorčenje. Na splošno je povprečna ocena kritikov 69 od 100. Toda projekt se bo toplo srečal le z resničnimi navijači, saj tu ni originalnosti.

Sorodne publikacije