Kako napisati igro za PS2 na disku: navodila po korakih, priporočila in funkcije

Konzola je do danes pridobila široko uporabo, najnovejši modeli PlayStation in Xbox pa uspešno tekmujejo z največjo platformo za popolno igranje, osebnim računalnikom. Vendar je treba opozoriti, da na primer na trgu obstaja le PlayStation 4, to je model četrte generacije. Na njem boste lahko uživali v vseh najnovejših projektih. Kaj pa stare dobre igre, nesmrtne klasike, na katere se želim občasno vrniti? Na žalost konzola ne podpira starejših iger, zato ne boste mogli igrati PS4 v igrah iz otroštva. Ampak, če imate konzolo druge generacije, postane mogoče. Ali nima ene licence diskete? Ni problema! V tem članku boste izvedeli, kako napisati igro za PS2 na disku, tako da je ne boste plačali in uživali v projektu.

V tem gradivu boste našli podrobna navodila, pa tudi nekaj nasvetov in smernic za učinkovito in varno snemanje, ki vas bo razbremenilo glavobolov in prihranili prihranke kot celoto. Torej, kako napisati igro za PS2 na disku? Dejstvo je, da je vse precej preprosto, vendar obstaja določena količina majhnih stvari, na katere morate vsekakor paziti, če želite uspeti.

Kaj potrebujete?

Pred razpravo o tem, kako napisati igro za PS2 na disku, se morate pripraviti. Dejstvo je, da boste sami potrebovali pogon, ki se bo izvajalzapis Če te naprave nimate, pojdite v najbližjo specializirano trgovino in jo kupite. Ti diski so poceni, tako da lahko takoj kupite paket desetih ali dvajsetih kosov, tako da ne greste v trgovino vsakič, ko želite posneti novo igro.

Kaj izbrati pogon?

Kakšen disk vzeti? Za snemanje iger je priporočljivo kupiti DVD-R. Zakaj? Dejstvo je, da CD-ji niso dovolj veliki, ker praktično nobena igra ne bo primerna. Kaj pa DVD-RW? Če uporabljate računalnik, je ta vrsta pogona bolj verjetno v vašem domu v velikih količinah. Toda ta možnost ni primerna (tukaj je malo bolj zapleteno, zato bodo podrobnosti razložene kasneje). Zato morate kupiti DVD-R. Samoumevno je, da morate imeti tudi DVD-ROM pogon s funkcijo pisanja, sicer ne boste mogli storiti ničesar. Če se vrnemo k vprašanju samih pogonov, bodite pozorni na njihovo kakovost. Ni vredno vzeti najcenejših modelov neznanega proizvajalca, saj lahko to vpliva na kakovost zapisa in končni rezultat. Če niste posodobljeni, so Verbatimovi pogoni najbolj priljubljeni in zanesljivi, vendar obstajajo tudi druge zanesljive možnosti. Svetovalca lahko določite neposredno na kraju samem.

Snemanje diskov

No, čas je, da se obrnemo na vprašanje diskov za ponovno zapisovanje, to je DVD-RW. Zakaj jih ne bi uporabili? Dejstvo je, da njihova interakcija s predpono PS2 še vedno ni v celoti definiranaIz varnostnih razlogov je vredno. Nekateri ljudje pravijo, da lahko povzročijo napake pri predvajanju, drugi pravijo, da bodo igre blokirane, celo tisti, ki verjamejo, da lahko funkcije, ki razlikujejo DVD-RW od DVD-R, negativno vplivajo na laserski čitalnik informacije z diska. Ni znano, ali je to res ali ne, vendar morate biti še vedno previdni in preprosto ne uporabljajte prepisljivih diskov.
Zato je čas, da se naučite, kako napisati igro za PS2 na disku. Ta proces ni dolg, zato boste kmalu postali pravi strokovnjaki in lahko ustvarite svojo zbirko iger.

Chip console

Še ena pomembna točka, preden se preuči, kako napisati igro na disk za PS2, je čip. Mnogi ljudje sploh ne razmišljajo o tem in se nato razburijo, ko ne gredo z lastnimi igralnimi diski. Zato morate ugotoviti, ali je vaša konzola razrezana. Kako to storiti? Preprosto. Če kupite konzolo od uradnega distributerja, potem ne bo imel čipa, kar pomeni, da podpira samo licencirane diske. Če ste kupili konzolo iz svojih rok ali v neuradni trgovini, je zelo verjetno, da je nekdanji lastnik spremenil konzolo, zdaj pa je postal že razcepljen. Zaradi te spremembe lahko na njem zaženete nelicencirane diske, kar je prav tisto, kar potrebujete za začetek dela pri vprašanju, kako zapisati igro na disk za PS2.

Prenos igre

Sedaj se boste naučili, kakopravilno pisanje iger PS2 na pogone. Značilnosti tega procesa niso zelo številne, zato potrebujete malo časa za vas. Prvi korak, ki ga morate storiti, je, da prenesete pravilno različico igre za konzolo. Prepričajte se, da ste prenesli igro za PS2 in ne za prvo ali tretjo generacijo konzole. Vedeti morate, da je treba to igro prenesti v obliki "slike". Ta izraz je znan vsem igralcem, če pa ga ne poznate, ga morate razložiti.

Slike za disk

Torej je slika datoteka, ki je natančna kopija vsebine diska. Sama sama po sebi vam ne bo dala ničesar, saj je to preprosto niz podatkov. Ampak, če ga napišete na prazen disk, bodo vsi prišli na svoje mesto in lahko uporabite ta disk za dostop do slikovnih podatkov, to je do vaše igre. Prav tako je treba omeniti, da se slike lahko zaženejo iz navideznega pogona, ki ga je mogoče namestiti na računalnik, vendar to ne velja za konzole, zato ta tema zdaj nima smisla dvigniti. Bolje je, da se osredotočite na to, kako igrati igro na PS2. Kako zabeležiti, navodila in nekaj nasvetov in trikov - to bi vas moralo zanimati zdaj.

Potrebni programi

Zdaj je čas za pogovor o zapisovanju diskov za PS2. To je še en izraz, ki vam morda ni znan. Kaj to pomeni? Zapisovanje diskov za PS2 ali katero koli drugo igralno platformo je neposredno proces snemanja slike na fizični medij. In za to boste potrebovali posebno programsko opremo. Najbolj priljubljenaProgram snemanja je Alcohol 120%, lahko pa uporabite tudi druge programe, kot sta Nero ali ImgBurn. Ko v računalnik namestite enega od teh programov, lahko nadaljujete z naslednjim korakom.

Nastavitve

Če ne veste, kako napisati igro za PS2 na disku in USB ključku, morate skrbno prebrati naslednja navodila. Prvič, treba je pojasniti glede bliskovnega pogona: na žalost konzole druge generacije nimajo priključkov za branje podatkov iz bliskovnega pogona. Drugič, vsi zgoraj navedeni programi imajo določene nastavitve pisanja, o katerih se trenutno razpravlja.

Posebne točke

Najprej morate izbrati sliko igre, ki ste jo prenesli z interneta, in jo nato prenesti v program. Po tem morate iti v fazo nastavitev. V večini aplikacij te faze ne boste mogli preskočiti, saj je potrebno začeti snemati. Kaj morate storiti? Pravzaprav ne toliko. Najprej nastavite najmanjšo razpoložljivo hitrost snemanja, da dobite rezultat najvišje kakovosti brez napak. Najboljša izbira je 4x hitrost, vendar jo lahko nekoliko povečate, da pospešite postopek. Vendar je 8X največja vrednost, ki jo morate upoštevati. Drugič, morate izbrati multisession, prav tako pa upoštevajte, da potrebujete zapis, ne pa imitacije zapisa. In seveda se prepričajte, da je vrednost elementa "število kopij" nastavljena na eno, saj verjetno ne potrebujete dveh ali treh kopij iste igre.Zdaj ste že vedeli, kako zapisati igro na PS2 navodila je že prihaja do konca.

Burning

Veliko igralcev sprašuje, kako igrati igre na trdem disku PS2, vendar se zagotovo ne zavedajo, kako je šlo pred 10-15 leti. Dejstvo je, da trdi diski, ki so zdaj v modernih konzolah, manjkajo iz PS2. Seveda so bili izdani posebni modeli konzol s priključkom za trdi disk, vendar vse možnosti niso bile primerne za ta namen in celoten proces ni bil zelo prijeten in izjemno naporen. Še več, v tem članku govorimo o DVD-jih, ne o HDD-ju, zato se je vredno vrniti k tej temi.

Začetek postopka

Torej ste naredili vse potrebne nastavitve, pripravljene napisati igro na disk. Če želite to narediti, boste morali začeti streljati. To je enostavno narediti, po vseh nastavitvah morate samo klikniti na en gumb in slediti postopku. Na noben način ne poskušajte preprosto zapisati slike na standard s kopiranjem in lepljenjem datoteke, ker ne bo ničesar naredila in boste samo pokvarili pogon, saj ga ni mogoče ponovno zapisovati. Že veste, kaj poganja za snemanje iger za PS2, tako da ne bi smelo biti težav z njim.

Formati

Zdaj veste vse, kar potrebujete za pisanje Playstation 1 Playstation 2, tako da lahko varno ukrepate. Toda pred tem morate paziti na nekatere podrobnosti, ki niso bile omenjene zgoraj. Pomembna je na primer oblika datoteke, ki jo boste uporabili za zapisovanje na disk. Najbolj priljubljena oblika, v kateriDevetdeset odstotkov slik je objavljenih na internetu - iso, prepozna vse programe, kot so opisani zgoraj, in druge manj znane. Vendar pa obstajajo tudi drugi formati, ki se jih ne smete bati. Ti vključujejo mdf ali mds - to so formati, ki jih uporablja Alcochol 120%, in nrg je za program Nero.

Druge podrobnosti

Ko je snemanje končano, lahko iz pogona dobite pogon, ga podpišete in začnete uporabljati na konzoli. Seveda obstaja verjetnost neuspeha, zato vas ne moti, če gre kaj narobe. Prav tako lahko sledite eni zanimivi nasvet. Ko se spomnite, ne smete uporabljati diskov, ki jih je mogoče večkrat zapisovati, da bi igrali konzolo. Vendar pa lahko s temi diski preverite funkcionalnost slike, ki jo prenesete iz interneta. Če želite to narediti, preprosto napišite igro na DVD-RW in poskusite enkrat igrati. Če deluje, potem to pomeni, da slika deluje, in lahko že odstranite "osnutek" iz diskete za pisanje in napišete "čistilec" na disk, ki ga ni mogoče ponovno zapisovati. Če igra ne deluje, lahko pride do različnih razlogov. Lahko se skrijejo, kot v pogonu računalnika, in v konzolnem pogonu, kot tudi v samem disku ali v majhni napaki, ki ste jo naredili med celotnim procesom. Nihče ni rekel, da bi bilo lahko, zato bi morali imeti potrpljenje in izboljšati proces. Če ne želite izgubljati časa in živcev, potem imate edini izhod - kupitiizdelkov. Tako boste prejeli zajamčeno visoko kakovostno vsebino, prav tako pa boste podprli razvijalca, ki bo lahko delal na novih igrah za vas in druge igralce. Na splošno ste tako ali drugače v celoti seznanjeni s celotnim procesom pisanja iger na diskih za kasnejše zagon na konzolah PS2, tako da lahko začnete ustvarjati svojo lastno zbirko iger. To je idealna možnost za tiste igralce, ki radi monopolizirajo, spominjajo na slavno preteklost, se spoznajo z izgubljenimi mojstrovinami ali pa ponovno preživijo eno od vaših najljubših iger vašega otroštva. Vse to vam bo zdaj na voljo, če imate predpono PS2. In ne potrebujete ničesar več (razen igralnih palic, ki se uporabljajo kot vhodne naprave).

Sorodne publikacije