Jucheck.exe - Kakšen je proces v upravitelju opravil?

Če odprete upravitelja opravil na zavihku Procesi ali na zavihku Podrobnosti, boste videli veliko število programov, ki se trenutno izvajajo. Vsi zagotavljajo delo računalnika v obliki, v kateri je na vašem mestu. Nekateri postopki se bolje ne dotikajo, drugi pa so lahko onemogočeni, da se prihranijo računalniški viri s povečanjem njegove zmogljivosti. V članku bomo govorili o procesu jucheck.exe. Kakšna je potrebna komponenta sistema ali aplikacija, ki jo je mogoče zapreti? Več o tem lahko izveste tako, da preberete članek do konca.

program jucheck.exe - kaj je to?

V obdobju Windows Vista je Sun Microsystems razvil program Java Update Checker. Imenovala jo je tudi UpdateChecker. Ta program je del programske opreme Java in, kot lahko razumete iz naslova, je odgovoren za samodejno preverjanje posodobitev za to programsko opremo. Samodejno se zažene, ko se sistem zažene. Zato lahko sklepamo, da proces ni sistemski in da njegovo zaprtje ne bo vodilo do kritičnih napak.


Zakaj nadgraditi Java

Ugotovili smo, da je jucheck.exe proces, ki je odgovoren za posodabljanje programske opreme Java, vendar preden se lotimo upoštevanja vseh njegovih odtenkov, je vredno omeniti , je pomembno posodobiti programsko opremo. Prvi razlog za tem! je, da vsak dan vsiljivci iščejo vrzeli v programski kodi Java in na svoji osnovi ustvarjajo zlonamerne programe, zato da bi ohranili zaščito, je vredno posodobiti program. Potrebna je tudi posodobitevnastavite tako, da elementi, ki delujejo na Javi, pravilno delujejo v vas.

Lokacija izvršljive datoteke

Zdaj pa govorimo o tem, kje se nahaja izvršljiva datoteka procesa. Te informacije nam bodo koristile malo kasneje. Lokacija ima naslednje:

C datoteke:

Lahko kliknete tudi na postopek v upravitelju opravil z desno tipko miške in izberete "Odpri mesto datoteke". \ T Po tem se odpre "Explorer", v katerem bo označena želena datoteka.

Kako onemogočiti jucheck.exe

In če ne želite prejemati samodejnih posodobitev Java, ne želite, da bi se proces naložil v sistem? Vse je preprosto - morate ga izklopiti. Zdaj bomo razmislili o neformalnem, a zelo učinkovitem načinu:


 • Dokončajte postopek v upravitelju nalog.
 • Pojdite v mapo izvršljive datoteke.
 • Označite in pritisnite F2.
 • Na koncu svojega imena dodajte malo črko, da dobite ime jucheck.exe_.
 • Pritisnite Enter.
 • Sedaj preverjanje posodobitev ne bo izvedeno.

  Drugi način za izklop postopka

  Ta postopek lahko zaustavite na drug način - prek nastavitvenega menija Java. To storite tako:
 • Odprite nadzorno ploščo.
 • Pojdite v meni Java.
 • V novem oknu izberite jeziček Posodobitev.
 • Počistite potrditveno polje Check for Updates.
 • Kliknite Uporabi in V redu.
 • To je drugi način za zaustavitev tega procesa. V prihodnje ga lahko znova zaženete, tako da odkljukate to polje.

  Lahko je virus?

  MiŽe vemo, da je jucheck.exe proces, ki preverja posodobitve za Java. In če nalaga veliko sistema? Takoj moram reči, da to ne bi smelo biti, in če je tako, potem ste vzeli virus z istim imenom. Zdaj vam bomo povedali, kako ga lahko izbrišete.

  Kako odstraniti virus?

  Najprej morate ugotoviti, kateri proces je virus. To naredite tako, da v upravitelju opravil odprete njihove imenike. Če je mapa imenovana Java Update, je to pravi proces, če je ime drugačno, potem je virus. Dokončajte jo v upravitelju opravil in izbrišite izvršljivo datoteko. Po tem je priporočljivo preveriti prisotnost virusov v sistemu.

  Zaključek

  Tukaj smo ugotovili, da je jucheck.exe proces, ki preverja posodobitve programa Java. Na podlagi tega sklepamo, da za sistem ni obvezen, posodobitev pa lahko preverite sami. Pomembno pa je, da se lahko virusna nevarnost skriva pod imenom tega procesa. Kako ga odpraviti, veš zdaj.

  Sorodne publikacije