OneDrive na Windows 10: Kako odstraniti ali onemogočiti storitev skladišča?

OneDrive (analogna starejša različica SkyDrive-a) ali preprosto "shramba v oblaku" v operacijskem sistemu Windows 10 daje uporabnikom veliko stiske s stalnimi sporočili in opomniki, da ne omenjamo, da se ta komponenta začne pri zagonu operacijskega sistema in stalno deluje v ozadju. . Če je bil SkyDrive sprožen izključno na zahtevo uporabnika, OneDrive stalno deluje, ne glede na to, ali ga želite. Enostavno odstranite OneDrive v operacijskem sistemu Windows 10 na nekaj preprostih načinov. Najprej pa se bomo odločili o primernosti takšnih dejanj.


OneDrive v operacijskem sistemu Windows 10: kako odstraniti storitev

Storitev je sama "zašita" v sistem, zato je odstranitev odstranjena brez posebnega znanja ali dodatne programske opreme skoraj nemogoče.
Skladišče in njegove programske komponente v sistemu ne zasedajo veliko prostora, zato je vprašanje, kako odstraniti OneDrive v Windows 10, mogoče zmanjšati na preprosto izklop te storitve, tako da ji ne bo dolgčas. To lahko storite na več načinov.

Deaktiviranje storitve v pravilniku skupine

Zato se storitev, ki se zažene s sistemom za trenutno uporabniško sejo, lahko onemogoči tako, da postopek zaključite v upravitelju opravil. Da bi preprečili zagon in ponovni zagon sistema, ga je treba odstraniti tudi iz razdelka Samodejna varnostna kopija na istem zavihku. Nekatere komponente skladišča bodo še vedno delovale in ikona storitve bo vidna v Raziskovalcu.


Zdaj pa poglejmo, kako odstraniti OneDrive v operacijskem sistemu Windows 10urednik politike. Najprej jo morate poklicati z vrstico gpedit.msc v ukazni vrstici Run.
Nadalje, skozi administrativne predloge morate označiti del komponente, poiskati vrstico z imenom storitve na desni strani okna in uporabiti okno z možnostmi. Štirje bodo. Za vsako od njih je treba nastaviti naslednje vrednosti:
 • zaustavitev za samodejno shranjevanje;
 • Vključitev prepovedi za sinhronizacijo, uporabo za shranjevanje datotek in podobno prepoved za okolje Windows 8.1.
 • Po shranjevanju nastavitev se sistem znova zažene. To pomeni, da je storitev samodejnega zagona že onemogočena.

  Prepoved delovanja v sistemskem registru

  Učinkovitejša metoda pri reševanju problema odstranitve OneDrive v sistemu Windows 10 je uporaba urejanja prepovedi storitev v sistemskem registru. Dejanja tukaj so dokaj preprosta.
  Urejevalnika pokličemo prek konzole »Zaženi« (regedit) v imenu skrbnika. Nato prek podružnice HKLM preko Policies najdemo razdelek OneDrive, v desnem oknu preko PCM-ja ustvarimo nov parameter DWORD z imenom DisableFileSync, dvokliknemo okno za urejanje nastavitev, vnesemo enoto v polje dodeljene vrednosti. Nato zapremo urejevalnik in ponovno zaženemo računalnik.

  Brisanje preko ukazne vrstice ali konzole

  Kako v celoti odstraniti OneDrive iz Windows 10? Vprašanje popolnega brisanja je mogoče rešiti tudi z ukazno vrstico, na katero je bila uporabljenaStandardno orodje za odstranitev je ukaz /uninstall (brez narekovajev). Prisotnost storitve v sistemu ustreza datoteki OneDriveSetup.exe, ki se nahaja v mapi System32 v 32-bitnem sistemu in se nahaja v mapi SysWOW64 na 64-bitnem. Oba imenika sta v korenskem imeniku operacijskega sistema.
  V ukazni konzoli, katere začetek je bil opravljen s skrbniškimi pravicami, je vnesen želeni ukaz za odstranitev, naveden zgoraj, in pred njim z praznim vnosom celotne poti v izvršljiv objekt OneDrive. Mnogi se morda sprašujejo, kako odstraniti OneDrive iz programa Windows Explorer 10 Explorer? Ampak tukaj je rešitev. Tudi če ikona storitve po deinstalaciji v upravitelju datotek ostane in se po ponovnem zagonu sistema znebite na standardni način, ki se uporablja za brisanje datotek in map. Vprašanje, kako odstraniti OneDrive v operacijskem sistemu Windows 10 s konzolo PowerShell, je bolj zapleteno, zato ga ne bomo agitirali. Omejimo se na dejstvo, da morate najprej najti želeni program tako, da prikažete vse aplikacije (Get-AppxPackage), kopirate celotno ime paketa (Full Name), program odstranite s pomočjo Get-AppxPackage | Remove-AppxPackage z dodatkom polnega imena, ki je priloženo zvezdicam.

  Orodje za odstranjevanje aplikacij

  Problem, kako odstraniti OneDrive v operacijskem sistemu Windows 10, je mogoče preprosto rešiti z uporabo namestitvene aplikacije. Eden od najbolj zanimivih je iObit Uninstaller.
  Na seznamu nameščenih programov komponenta OneDrive včasih ne bo prikazana. Najdete ga lahko prek upravitelja Windows, v kateremizberite particijo sistemske aplikacije, nato kliknite gumb za brisanje kot koš za smeti. Na koncu postopka je zaželeno uporabiti zmogljivo preverjanje za prepoznavanje preostalih komponent v obliki registrskih ključev, imenikov in datotek, izbrati vse elemente in jih izbrisati z označevanjem predmetov, ki uničujejo predmet. Nato morate znova zagnati sistem (ponovno zagnati).

  Kaj je treba uporabiti

  Uporabniki se lahko omejijo na preprosto izključitev te komponente. Ne bo se vmešaval. Morda boste morali uporabiti "oblak". Toda v primeru končne odločitve o odstranitvi skladišča, bo najpreprostejša uporaba zgoraj opisanega namestitvenega programa ali njegovih analogov, saj so dejanja s sistemskimi konzolami videti precej zapletena.

  Sorodne publikacije