Par se vrne. V katerih primerih lahko vrnete denar?

Pogosto dopuščamo napake. Napačno sem prenesel napačno povezavo, napačno prenesel napačno datoteko. Ne zavedajoč se posledic, je bilo nekaj odstranjeno. In nakupujemo nezavedno. Kaj je v resničnem življenju, kaj se dogaja v digitalnem okolju, zlasti v e-trgovinah, kot je Steam. Tukaj greš na Steam, našel igro, plačal za to, vendar ni zaslužil na tvojem računalniku. Je škoda Zelo veliko V studiu Valve vsi razumejo in zato so se spoznali z uporabniki. En dan so vsi registrirani igralci v storitvi našli novo funkcijo - povračilo denarja za igro. Gabe Newell (ustvarjalec Steama) in ekipa sta se odločila vrniti denar vsakomur, ki želi in izpolnjuje številne preproste zahteve.


V tem članku bomo preučili vse možnosti za vrnitev, katere pogoje je treba izpolniti. Kaj lahko in kaj ni mogoče storiti. Kje in kako bo vaša kri vrnjena. Da, pravzaprav, kako lahko dobite nazaj to operacijo?

Osnovni donos

Povračila se lahko izvedejo na dva načina: s podrobno zahtevo uporabnika in v polavtomatskem načinu. To je vredno začeti s tremi pogoji za samodejno vračilo.
 • Igra se mora kupiti najkasneje v zadnjih 14 dneh.
 • V igri morate preživeti manj kot dve uri.
 • Igro moraš kupiti.
 • Če so izpolnjeni vsi trije pogoji, se lahko prijavite in 100% jih bo najverjetneje odobrilo in denar v najkrajšem možnem časuvrnitev na enega od računov.

  Katere igre je mogoče vrniti v trgovino?

  Vse igre s parami se ne morejo vrniti v trgovino in prejeti nadomestilo. Ni posebnih oddelkov in Valve poskuša prisiliti vse razvijalce, da vrnejo denar za slabe ali napačno kupljene igre, vendar številni projekti ne podpirajo te funkcije. O tem dejstvu je vsak uporabnik obveščen vnaprej, tudi pri nakupu igre, zato bodite previdni v tem trenutku.


  Uporabnik ima pravico zahtevati sredstva za dodatno vsebino, ki jo je kupil za igre Steam. Pri vračanju enake pogoje: uporabnik mora preživeti v igri ne več kot dve uri, in dodatne vsebine je treba kupiti največ dva tedna. Uporabnik ima pravico zahtevati denar za niz iger, vendar le, če ni predmetov, ki jih ni mogoče vrniti. To bo uporabnika vnaprej obvestilo pred nakupom kompleta.

  Razlogi za vrnitev

  Razlog je lahko vsak. Ni mi bilo všeč grafična komponenta, nizka hitrost kadra, nemir v mislih ali zgolj želja, da bi porabili denar v drugi smeri. Ali je vredno pojasniti osebju za podporo osebju? Jih ni. Če so izpolnjene vse osnovne zahteve, vam ni treba pojasnjevati, zakaj poskušate vrniti igro. Argumenti so potrebni, če ena od zahtev (čas igre ali čas nakupa) ni izpolnjena. Na primer, igro ste kupili pred več kot dvema tednoma, vendar ste tam preživeli 20 minut, ker nimate časa za to. Ali pa si pravkar kupiligra je šla k njej in ostala je več kot dve uri, vendar nimate časa, da bi jo ovrednotili ali cenili. V takih primerih lahko vložite prošnjo in zahtevate povračilo, vendar je to nemogoče zagotoviti. Kljub temu povpraševanje po denarju ne bo vzeto za denar in vaše diplomatske veščine vam bodo verjetno koristile in vam pomagale dobiti denar nazaj.

  Parne kode in digitalni ključi

  Pri iskanju sredstev, porabljenih za Steam, je razumljivo, da to ni vedno mogoče. Na primer, če je bila vsebina, namenjena za Steam, kupljena zunaj njenih meja. To se pogosto zgodi pri nakupu digitalnih ključev ali iger na fizičnih medijih, ki so aktivirani v Steamu. V tem primeru je vračanje nemogoče v nobenem primeru, saj je bila transakcija izvedena s plačilnim sistemom tretje osebe, vračilo blaga naj bi se pogovarjalo s trgovino, pod pogojem, da je bila igra ali plačilna koda.

  Blocking Chitters

  Storitve igre Steam Game zagotavljajo zaščito pred blagovnimi znamkami tistih, ki uporabljajo goljufije ali napake v igri, da bi pridobili prednost pred drugimi igralci. Varnostni sistem, znan tudi kot VAC (Valve Anti-Cheat), bere vse motnje v odjemalcu igre in takoj blokira dostop do njega. Če vas med igro varnostni sistem prepozna kot "čep", potem ne glede na to, koliko časa ste preživeli v igri in ko ste ga kupili, ne bo vrnil denarja za to. To je še en način za boj proti kršiteljem in nepoštenim igralcem - zelo učinkovit.

  Zloraba sistema vračanja

  Dobro po malo. Osebje tehnične podpore ne bo z vamiPun down, če boste našli kakršno koli sumljivo dejavnost na vaši strani. To velja tudi za prepogoste zahteve za povračilo. Valve opozarja, da je ta sistem zasnovan tako, da potrošnikom odvzame vse vrste tveganj (slabe kakovosti ali nedelujoče), ne da bi ljudje zbližali igre, kot so dvourne demo verzije, in jih redno uporabljati. Izjema od tega pravila je hitra prodaja. To je, če ste kupili igro in po pol ure ugotovili, da se bo prodaja začela in da bo stala dvakrat ceneje, potem se igro lahko vrne brez očitka vesti, tehnična podpora vam ne bo postavila odvečnih vprašanj in bo zadovoljila vašo zahtevo za povračilo denarja.

  Vrnjene igre

  Nekatere igre in vsebine v Steamu so lahko predstavljene. Odvisno od statusa aktivacije daril, obstajata dva načina za zaslužek za to. Če prejemnik še ni aktiviral darila, lahko darilo pošlje zahtevo za tehnično podporo storitve in zahteva denar nazaj, vendar le v dveh tednih od trenutka nakupa. Če je darilo aktivirano, mora oseba, ki je prejela darilo, izpolniti zahtevo za vrnitev pod enakimi pogoji. Denar za vračilo se vrne na račun kupca igre ali dodatek k njej, to je na račun pošiljatelja.

  Nadomestila za nakup valute znotraj valut

  Stanje z vračanjem sredstev za domačo valuto in postavke je nekoliko težje. Valve brez težav vrnejo denar za kupljene artikle v svojih igrah (vključujejo Counter-Strike,Portal in Dota 2). Na žalost razvijalci drugih proizvajalcev ne podpirajo te prakse, tako da, če ste iz nekega razloga porabili običajni znesek za valuto v igri, se boste najverjetneje morali posloviti od nje. Če ste kupili kapice v Team Fortress 2 ali izboljšave v Dota 2, potem imate dva tedna, da popravite situacijo.

  Vračanje druge vsebine in opreme

  Poleg iger Steam prodaja programe, video vsebine in opremo, ki so jih razvili inženirji podjetja Valve. Z videom in programsko opremo so razmere jasne - denarja za njih ni mogoče vrniti. Če pa je bil video vključen v katerokoli igro, ki jo lahko vrnete v trgovino, boste prejeli celoten znesek, ne da bi odšteli video vsebino, ki je bila vključena v igro. Oprema se lahko vrne v roku enega meseca od nakupa. Blago je treba vrniti najpozneje dva tedna po izdaji zahteve za vračilo. Enak znesek denarja bo vrnjen na vaš račun, vključno s stroški prevoza. Kljub temu je uporabnik odgovoren za izdelek in mora nadomestiti škodo. Če se denar ne vrne na vaš račun v določenem časovnem obdobju, imate pravico zahtevati povečanje zneska odškodnine.

  Navodila za vračilo sredstev

  Za začetek boste morali namestiti odjemalca Steam ali spletno mesto za podporo Steam. Aktiviranje zahteve za povračilo je prek menija Steam Help. S svojimi podatki morate izpolniti polja: "Uporabniško ime" in "Geslo". Ko ste na strani za podporo,najdete zadnje štiri igre, ki jih vaša dejavnost v storitvi vključuje, in 6 razdelkov:
 • Igre, programi itd.
 • Nakup.
 • Moj račun;
 • Izmenjava, darila, artikli, trgovalna platforma.
 • Parne funkcije.
 • Prijavite se v račun podpore za račun Steam.
 • Za vrnitev morate izbrati podmeni "Igre, Programi, itd.". Ta razdelek vsebuje vse igre, s katerimi je vaš račun sodeloval. Izbrati morate igro in klikniti njen logotip ali ime. Prikažejo se vse informacije, vključno s časom, porabljenim v igri in datumom nakupa, ter 4 dodatne možnosti za tehnično podporo in zahtevke za vračilo:
 • Kupljeno za napako.
 • Ta izdelek ni izpolnil pričakovanj.
 • Težava s plačili.
 • Težave z igro ali tehnologijo. okvare
 • Prva možnost za tiste, ki niso kupili igre z zamenjavo imena ali kritja. Drugi - za tiste, ki so prejeli manj kot dve uri in komu igra ni bila všeč. Tretji za tiste, ki so dvakrat plačali ali so imeli težave. Četrtič za tiste, ki ne igrajo ali slabo delajo (tu lahko pomagajo reševati probleme namesto vračanja denarja). Če nameravate vrniti denar, morate izbrati prvo ali drugo postavko in klikniti gumb "Pošlji zahtevo".

  Kje in kako bo denar vrnjen?

  Po pošiljanju zahteve na e-poštni naslov, ki je priložen računu Steam, bo poslano potrditveno sporočilo. Po 7 dneh bo denar vrnjen. Glede na način plačila, ki ga izberete, se denar vrne bodisi na vaš račun, Steam,ali na bančni račun. Če se cena nakupa predmeta nenadoma poveča ali zmanjša, bo vrnjeni znesek enak tistemu, ki je bil porabljen, vendar ni bil spremenjen. Spomnimo se: pare se vrne na kartico, ne pa tudi plačilnih sistemov. Če uporabljate WebMoney ali Yandex.Money, potem bodite pripravljeni, da denar ne bo prišel tja.V tem primeru se mnogi vprašajo: "Kako preklicati povračilo Steamu?" Odgovor je ne, postopek je nepovraten. Brez pomisleka je treba podpreti osebje za podporo in v tem primeru je denar mogoče vrniti v Parno.

  Ni prišel denar? Če je tudi vaša kreditna kartica v redu poslati zahtevo, saj je več kot en teden, boste morali še enkrat obrnite tehnično podporo, podroben opis stanja. Če je prišlo do napake na strani Valve, bo denar vrnil, morda kasneje.

  Sorodne publikacije