Inteligentni alarm: Opis in povratne informacije

Kitajski elektronski velikan Xiaomi, ki je znan po svojih pametnih telefonih, kot je čudoviti Mi 5 Pro, proizvaja tudi številne druge izdelke, od televizorjev do brezpilotnih letal. Večina od njih se ne prodaja zunaj Azije, vendar pa je mogoče kupiti poceni fitnes tracker, če ne v spletni trgovini podjetja, potem na spletnih straneh distributerjev. In opravičuje se z dobro ceno in elegantnim dizajnom. Nova Mi Band 2 sprememba je postala vreden naslednik prejšnjega modela, ki združuje pametno budilko, senzor srčnega utripa, ki se je pojavil v Mi Band 1S, izboljšano obliko in zaslon. Preprosto se je umaknila visoki tehnologiji, ki ponavadi pomeni zvišanje cen, vendar to ni v duhu Xiaomi. Ali je bil ta sledilnik boljši kot prej ali je čar prvotnega dela izgubljen za vedno?


Oblikovanje

Mi Band 2 - pametna budilka in fitnes tracker, je zelo podoben originalu. Njegova osrednja kapsula se vstavi v tanek silikonski trak, ki vam omogoča, da spremenite barvo in obliko naprave. Po namestitvi kapsule ne morete iti nikamor in je bolj zanesljivo zavarovana kot v prvem modelu, ki je včasih nepričakovano padel. Silikon, čeprav mehak, ni fleksibilen in pritrjen z zatičem in majhnim obročkom. Zapestnica je varno pritrjena s skoraj ničelnimi možnostmi odmrzovanja ali zdrsa.


V eni roki lahko postavite fitnes tracker in pametno budilko (na sliki spodaj). To je lažje kot, na primer, Jawbone Up2 in veliko bolj kompakten kotFitbit Charge s podobno funkcionalnostjo. Naprava je primerna za vse velikosti zapestja in ne izgleda neprimerno na tanki roki. Po namestitvi pametne budilke Mi Band jo hitro pozabite. Naprava je namenjena za nošenje 24 ur na dan za spremljanje aktivnega stanja in spanja. Uporabniki ne zdi, da je obsesivno, neprijetno, vznemirljivo ali nadležno. Poleg tega sledilnik popolnoma zdrsne pod rokav. Očitno je njegova edina božanska želja, da se oklepa okoli zapestja, če je dovolj, da oslabi trak, tako da je zaslon navadno obrnjen malo stran od oči. V tem primeru je spodaj prikazan prstan - to označuje povezavo s težo ali pripomočkom za težišče. Glavni modul je več kot model prve generacije, vendar 7 gramov teže ne prinaša dodatnega opaznega bremena na roko.
Skupna velikost je Mi Band ena najbolj dostopnih fitnesov, ki jih je mogoče kupiti samo. Da bi bila naprava uporabna, jo je treba nositi ves čas, zato je priročnost pomembna.

Primer

Sledilnik je sestavljen iz dveh delov: navigacijske kapsule Mi-Core in hipoalergenskega plastičnega traku, ki ga je lepo nositi na koži. Odvisno od potreb in velikosti zapestja se dolžina lahko prilagodi znotraj 155-210 mm. Sledilnik je pritrjen s pomočjo ključavnice. Mi-Core s fitnes zapestnico tehta približno 18 gramov in ima velikost 157 x 403 x 105 mm, zaslon OLED z diagonalo 1 cm pa zavzema večino prednje plošče. Proizvajalec ne razkrije podatkov o površinskem materialu. Pod zaslonomnameščen okrogli aluminij z neoksidiranim premazom Tlačni element 005 mm debeline Pulsni senzor se nahaja na dnu kapsule.


Xiaomi je oblikoval sledilnik s stopnjo prahu in vlage IP67, tako da lahko pripomoček preživi v kopanju, prhanju, prahu in koroziji. Lastniki, ki so imeli napravo v kopalnici in med pranjem stroja, kjer je nekaj časa preživel v vodi in pod curkom pršila, pravijo, da sledilnik še vedno deluje dobro. Prav tako mora zdržati padec 12 m brez resnih poškodb.

Funkcionalnosti

Poleg merilnika pospeška je Mi Band 2 opremljen s fotonapetostnim monitorjem srčnega utripa. Fitnes zapestnica ima tudi vibracijsko enoto za otipne informacije in OLED panel za vizualizacijo sporočil na pametnem telefonu. Klici, WhatsApp, kratka sporočila in sporočila se razlikujejo. Ikone lahko določite za določeno aplikacijo. Poleg sledenja fitnes podatkov se lahko sledilnik uporablja kot identifikator naprave Android, po katerem se pametni telefon lahko samodejno odklene preko Bluetooth 4.0. Drugi vmesniki niso podprti.

Zaslon

Xiaomi Mi - pametna budilka in fitnes tracker, ki je najbolj opazna značilnost zaslona. Centimetrski OLED zaslon, kljub svoji majhnosti, je neverjetno svetel in dobro viden ne samo ponoči, ampak tudi pod neposredno sončno svetlobo. Prikazuje različne informacije, ki jih je mogoče prilagoditi s pomočjo dodatne aplikacije aplikacije Mi Fit. Lahko, na primer,izberite indikacijo časa, dokaze pedometra in srčnega utripa. Enostavno je dodati količino porabljenih kalorij, prevoženo razdaljo in napolnjenost baterije. Zaslon je viden pri bližnjem pogledu pikslov, vendar to ne ovira enobarvnega zaslona. Njihovo natančno število in gostota nista znani. Svetlost organskega zaslona zadostuje. Vendar pa je odsev na sijajni površini moteč in vpliva na zaznavo. Zaslon je včasih potreben, da pokrije roko, da bi videl nekaj na soncu. Poleg tega utripa - osvetlitev ozadja se občasno vklopi in izklopi za nadzor svetlosti. Toda v vsakodnevni uporabi se ne moti.
Zaslon je prekrit s sijajno površino. Narejena je iz plastike na dotik, vendar Xiaomi pravi, da je odporna na praske in da ji prstni odtisi niso prepuščeni. Ko ste v stiku z drugimi predmeti izčrpavanja in sledi na sledilniku ne ostanejo. Glede na povratne informacije uporabnikov, zaslon Fitbit Charge izgleda veliko slabše po samo nekaj tednih uporabe.

Kontrole in funkcije

Zapestnico za fitnes nadzira gumb pod zaslonom. Po kratkem pritisku na zaslonu se prikaže čas. Drugi podatki, kot so hoja, utrip ali zmogljivost baterije, se lahko berejo po večkratnem dotiku. Trenutni čas lahko ugotovite z dvigom roke. Uporabnik ima na voljo izbiro podatkov, ki jih je treba prikazati v aplikaciji Mi Fit, brezplačnih navodilih za Play Store (za Android 4.4 in novejše) ali App Store (iOS v7 in novejših). Manjka podpora za Windows Mobile. Lahko spremenite jezik sistema. Za urejanje inKot splošni pogled lahko izberete 3 glavne strani. Podatki o vadbah in spanju se zbirajo z vgrajenim merilnikom pospeška ADI. Po mnenju proizvajalca njegovo delo temelji na algoritmu pedometra. Primerjava z Galaxy S7 je dala rezultate, ki se razlikujejo za 2-3%. Ko vstopite v pulzni zaslon, se meritev začne samodejno. Optični monitor, zelo podoben tistim, ki se uporablja na drugih pametnih telefonih in prenosnih napravah, je nameščen na dnu modula. Mi Band 2 pregledi lastnikov in proizvajalca med merjenjem priporočajo, da kožo tesno stisnete. To je potrebno, saj pri bolj prostem navezovanju rezultat ni mogoče doseči. Čeprav se lahko sledilnik uporablja za spremljanje spanja ponoči, ni posebnega profila za merjenje srčnega utripa, ki bi ga lahko uporabljali med vadbo, zato ga je treba ročno sprožiti.

Mi Fit app

Uradna aplikacija Xiaomi je združljiva z Androidom in iOS-om, tako da bi bilo, ne glede na uporabljeni pametni telefon, Mi Band 2 delal dobro. Glede na povratne informacije uporabnikov je to res tako. Program teče gladko na obeh napravah iPhone 6s Plus z operacijskim sistemom iOS 932 in Samsung Galaxy S7 Edge z operacijskim sistemom Android 601, čeprav je bilo potrebno nekaj poskusov za povezavo s pametnim telefonom Apple. Aplikacija je precej preprosta. Zbira podatke senzorjev in jih razvrsti v zaporedje grafikonov - enega za pedometer in aktivno aktivnost, drugo pa za spanje. Nato sestavijo grafikone za dan, teden in mesec. Pomembna obdobja usposabljanja vsak danDodeljene in spremljane informacije o času, razdalji in opeklinah kalorij. Sanje so poudarjene na enak način - čas, ki ga preživimo v postelji, dolžino faz globokega in lahkega spanja, čas zaspanja in prebujanja, se ločeno ločijo. Nastavite lahko dnevno stopnjo korakov in idealno težo, ki jo morate doseči, vendar ne morete slediti posebnim vajam ali posameznim treningom. Prav tako naprava ne omogoča popolne uporabe monitorja srčnega utripa med vadbo, čeprav je podprto samodejno delo ponoči za zbiranje velike količine podatkov (kar seveda vpliva na življenjsko dobo baterije). Obstaja pametna budilka Mi Band iOS, ki pa se ne more prebuditi med svetlobno fazo spanja. Pripomoček vas bo opozoril na dohodne klice, prikazal sistemska sporočila, če je uporabnik že preveč zaposlen. Pozitivni vidiki aplikacije so privlačen videz, minimalizem in logika. Uporabljajo ga samo, in trenutne informacije, kot je število korakov, se takoj pojavi na zaslonu po vklopu sledilca. Vendar aplikacija Mi Fit ne more priporočiti, spodbujati ali komentirati zdravja na podlagi zbranih podatkov. To je žalostno, saj prav to ocenjuje kakovost naprave na prenatrpanem trgu fitnes trackerjev. Konec koncev, če ga oseba nosi, potem obstaja velika verjetnost, da želi biti v dobri kondiciji, izgubiti težo ali bolje spati. Nekateri pripomočki vam pomagajo doseči te cilje z motiviranjem in predlaganjem priporočil. Xiaomi Band - pametnabudilko in fitnes tracker, s katerim mora uporabnik trenirati.

Natančnost in akumulator

Ker je natančnost fitnes sledilcev pri štetnih korakih ali spanju vedno predmet polemik, se lahko vsaj Mi Band 2 primerja z nekaterimi konkurenti. Na podlagi ocen lastnikov, ki so uporabili to napravo po Fitbit Charge, je pripomoček pokazal, da ne delujejo pravilno. Sočasno nošenje obeh naprav je pokazalo veliko razliko med napravami. Po Mi Bandu je bilo narejenih 9600 korakov, Fitbit Charge pa 14500. To je precej velika razlika. Če primerjate sledilnik Xiaomi z Jawbone Up2, je prvi uporabil novo firmware, ki je znatno spremenila situacijo. Podjetje je vodilo pedometer v skladu s svojimi konkurenti, tako da je razlika med njimi zmanjšala na 3%. Merilec srčnega utripa deluje kot Apple Watch, ki se odčitava za nekaj utripov na minuto. Ena izmed najboljših lastnosti prvotnega fitnes trackerja in pametne budilke je bila dolga življenjska doba baterije, in čeprav je bila nova modifikacija visoka tehnologija, je njena litij-polimerna baterija z nazivno zmogljivostjo 65 MAG baterije omogočala 20 dni dela brez polnjenja. Po povratnih informacijah uporabnikov, tudi po tem obdobju, ostaja še 49% energije. Za povrnitev naboja je treba osnovni modul odstraniti iz traku in priključiti na USB s kablom.

Inteligentna budilka: Opis delovnega mesta

V glavni kapsuli je vibracijski motor, ki mu omogoča poročanje o dogodkih. Pametno budilko lahko sproži določenaali predolg pasivni sedež. Naprava vas lepo spominja, da vstanete in se sprehodite. Nastavite lahko tudi vibriranje, da bi zbudili uporabnika - zelo je priročno, če ne želite motiti drugih prebivalcev hiše s tradicionalnim zvočnim signalom. Inteligentna budilka Mi Band naj bi bila priročna in ne tako okorna kot ponavadi. Z njim ne bo nobenih težav v postelji. V tem primeru bo pripomoček nadzoroval spanje, tako da bo uporabnik lahko prepričan, da počiva dovolj.
Kako vklopiti pametno budilko Mi Band 2? Aplikacija pametnega telefona vam omogoča, da aktivirate njeno stikalo za katero koli od treh razpoložljivih nastavitev. Poleg tega morate v meniju »Dostop do sporočil« v razdelku »Varnost« ali »Zvoki in opozorila« ustrezno spremeniti nastavitve Androida. V 30 minutah pred nastavljenim časom začne pametni alarm delovati v skladu z naslednjim vzorcem, če uporabnik zazna fazo mirovanja: trojno vibracijo, minutno premor, trojno vibracijo, triminutno premor, tri vibracijske signale. Če sledilnik zazna prebujenje, bo signal poslan le v določenem času. Če pametna Xiaomi budilka poskrbi, da uporabnik nadaljuje s spanjem, bo potoval trikrat ob predvidenem času. Če na vsaki stopnji tega cikla pripomoček razume, da se je njegov nosilec prebudil, bo preskočil druge signale, razen končnega. Vse to naj bi se zgodilo samo, če je naprava prepričana, da bo spala. Če je pametna budilka Mi Bandbo zaznal globok spanec, popolnoma zamudil polurni cikel in provibrirovat 5-krat, kot ponavadi.

Cena, garancija in kje kupiti

Xiaomi ne prodaja sledilnika prek lastne spletne trgovine, zato ga je mogoče pridobiti le pri uvozniku. Na primer, lahko uporabite storitve GearBest.com, znanega distributerja kitajske elektronike, kjer lahko kupite pripomoček za 26,99 USD. Parcela prihaja hitro in dobro pakirana. Za tiste, ki jih skrbi, kaj se zgodi, če fitnes tracker in pametni alarm Al Band ne uspe, proizvajalec skupaj s 45-dnevno garancijo za vračilo denarja zagotovi leto brezplačnega popravila, pod pogojem, da izdelek ni bil poškodovan zaradi nepravilne uporabe. Ker je naprava dobavljena iz Kitajske, je treba pri tem upoštevati delno kritje stroškov prevoza, vendar jih je treba upoštevati.
GearBest seveda ni edini uvoznik in z dovolj potrpežljivosti obstaja velika verjetnost, da bo proizvajalec začel mednarodno prodajati prek lastne spletne trgovine.

Zaključek

Za sledilce kondicije so novi časi. Uporabniki si ne želijo le, da bi jih videli poceni, ampak v zameno za uro, ki nosi pripomoček, želijo ceniti svoja prizadevanja in priporočila. Izvirni Mi Band se je temu izognil, saj je ponujal samo osnovne funkcije po zelo ugodni ceni. Danes je pripomoček postal bolj vsestranski fitnes tracker in je odličen, vendar pa programska oprema na žalost ostaja na mestu. Po ceni, ki je nižja od $ 50 v MiBand ima nekaj konkurentov, ki bi mu lahko resno nasprotovali. Misfit Flash je na primer cenejši, vendar impulz ne meri. Z večjim proračunom in željo, da bi imeli celovito aplikacijo, uporabnikom priporočamo, da kupijo Garmin Vivosmart. Toda za tiste, ki jih zanima le prevožena razdalja in čas, porabljen za spanje, bo Mi Band 2 odlična izbira: pametna budilka in fitnes tracker sta lahka, zaslon je svetel, prisotnost impulznega monitorja pa je donosna pridobitev. Res je, da bodo fanatiki treninga, ki želijo spremljati učinkovitost določenih vaj in dobiti povratne informacije o napredovanju njihove telesne pripravljenosti, pripomoček Xiaomi razočaral.

Sorodne publikacije