Kako blokirati SMS od nezaželenih naročnikov o številu različnih mobilnih operaterjev

Zaradi razširjenosti pošiljanja neželene pošte prek SMS-a so številni mobilni operaterji razvili številne storitve in storitve, ki jim omogočajo, da se znebijo obsesivnega oglaševanja. Nekateri od njih so na voljo brez mesečne najemnine, medtem ko drugi delujejo, dnevna obremenitev sredstev z računa je dnevna. Kakšne so varnostne značilnosti promocijskih sporočil, ki jih ponujajo naši priljubljeni ponudniki mobilnih storitev? Razmislite o ponudbah podjetij, kot so Beeline, MTS, Tele2, MegaFon.


O storitvi

Preden vam povem, kako blokirati SMS od neželenih naročnikov, je treba pojem "zaščita pred neželeno pošto" in "zavrnitev prejemanja kontaktnih sporočil iz telefonskega imenika naročnika" razdeliti. V prvem primeru govorimo o porazdelitvi oglaševalskega značaja, ki ga lahko proizvedejo različne organizacije, da bi pritegnili potrošnike, v drugem - nenaklonjenost naročnika, da komunicira z drugimi strankami omrežja.

Kako blokirati SMS od nezaželenih naročnikov MTS?

Družba MTS predvideva možnost "Antispam" za zaščito svojih strank pred distribucijo. Strankam je brezplačno na voljo in blokira sporočila s kratkimi /znakovnimi številkami. Dovoljeno je vzdrževanje seznama pooblaščenih prejemnikov (na primer, če uporabljate storitve kozmetičnega salona in bi radi še naprej prejemali informacije o ukrepih, ki so bili v njem izvedeni). Kako blokirati SMS od neželenihnaročnikov? Pred aktiviranjem te storitve je potrebno povezati možnost "Črni seznam" z naročnino v višini 15 rubljev. na dan ("Antispam" deluje samo v parih z njo, ko je deaktiviran, se tudi izklopi). Črni seznam podjetja MTS vam v bistvu omogoča, da zavrnete sprejemanje klicev iz določenih številk. Prav tako je mogoče preprečiti prejemanje sporočil od tega naročnika. Če želite to narediti, morate po aktiviranju črnega seznama aktivirati funkcijo "SMS Pro". V tej različici je na voljo brezplačno.


Kako blokirati SMS od nezaželenih naročnikov (MegaFon)?

Možnost "SMS filter", ki jo je razvil MegaFon, vam omogoča, da blokirate prejemanje sporočil s seznama številk (vključno s kratkimi, znaki ali številkami drugih naročnikov, na primer iz kontaktnega lista). Za aktiviranje tega filtra je potrebno poslati številko, ki jo želite blokirati v besedilu sporočila na 5320 (ne zaračuna). Storitev je na voljo za plačilo. Za upravljanje, je specializiran spletni vmesnik, preko katerega lahko dodate številke na seznam, jih izključite, itd Za uporabo bo dnevno rubelj rubelj. Kot pri MTS ima ta operater možnost blokirati klice določenih naročnikov.

Blokiranje promocijskih sporočil in SMS za naročnike Beeline

Kako blokirati SMS od nezaželenih naročnikov (Beeline)? Podjetje "VimpelCom" (bolj znano kot "Beeline") je razvilo celotno antispam platformo. Sporočilo prejvnesite naročniško napravo, opravite vrsto pregledov. Če bo do konca katerega koli SMS-a razvrščeno kot "spam", potem ne bo dostavljeno na telefon stranke. V tem primeru, če naročnik še vedno prejme takšno sporočilo, se mu lahko pritoži tako, da pošlje SMS številko 007 z besedilom, ki je vneseno v sporočilo, številko, iz katere je bilo poslano, datum in čas prejema.
Storitev Black List (za blokiranje klicev določenega naročnika) je na voljo tudi uporabnikom mobilnega operaterja. Naročnina za to je 30 rubljev. za mesec (vsak dan se odpisuje rubelj).

Zavrnitev prejemanja promocijskih sporočil in drugih SMS sporočil za naročnike Tele2

Kako blokirati SMS od neželenih naročnikov Tele2 »? Mobilni operater ponuja dve storitvi za aktiviranje prepovedi prejemanja besedilnih sporočil. Prva možnost - "Antispam SMS" - brezplačna storitev, varnostno številko od prejemanja pošte (za aktiviranje mora poslati sporočilo s številko za blokiranje na številko storitve 345). Drugi je storitev z že znanim imenom "črni seznam". Po naročilu lahko zavrnete prejemanje klicev, pa tudi SMS iz njegove številke. Naročnina - 1 rubelj na dan. V tem primeru obstajajo omejitve glede števila sob na seznamu (30 kosov, v podjetju "Beeline" omejitev - 40 kosov.)

Zaključek

V tem članku smo opisali, kako blokirati SMS od neželenih naročnikov. Hkrati pod "nezaželen" lahko pomeni, ne samo številke, iz katerih prihajajo različniponudbe za nakup blaga in storitev, promocijske promocije itd., pa tudi mobilne odjemalce, s katerimi ne želijo komunicirati. Kakor koli že, mobilni operaterji omogočajo izvajanje obeh možnosti. Podrobnejše informacije o storitvah in njihovi uporabi lahko dobite na spletni strani ponudnika storitev ali v kontaktnem centru. Prav tako morate skrbno pregledati pogoje in pogoje za zagotavljanje teh storitev. Možno je, da so lahko različni v različnih regijah države. V članku smo omenili stroške za moskovsko regijo in sosednja območja. Ugotovite, katere pogoje uporabe storitev lahko zagotovijo tudi zaposleni v podjetjih, ki ponujajo mobilne storitve na uradnih portalih.

Sorodne publikacije