Znaki zmajeve starosti: Warrick Tetras

Znak Warricka Tetrasa je dobro znan vsem uporabnikom franšize Dragon Age. Ker je Warrick specializiran za samostrele (njegova glavna in edina ljubezen je samostrel z imenom Bianca) in razred razbojnikov. Iz njegovega obraza govori o dogodkih Dragon Age 2, ki jih je opisal tudi v svoji priljubljeni knjigi Tale of the Champion ("Zgodba o branilcu").

Dragon Age II

Naš junak je bil rojen v plemiški hiši Tetras, ki že dolgo ni bila del Orzamarja. Posledica tega je, da je Warrick pravi gnome-lander, ki ne izgubi svojih korenin, grozno sovraži ječe in raje živi med urbanim udobjem.


Prvo poznavanje gnoma se pojavi na ulicah Kirkwalla. Igralcu ponuja prostor v ekspediciji po globokih poteh, ki jih organizira njegov starejši brat Bartrand. V tej ekspediciji nastane močno prijateljstvo bodočega prvaka Kirkwalla z Warrickom Tetrasomom. Med potovanjem enota najde rdečo liro - nevidno snov, ki kasneje erodira Bartrindov um. Ta dogodek je glavna tema Warrickovega osebnega iskanja. V finalu se mora odločiti - ali ubiti svojega brata ali ga odpustiti in ga odpeljati v lokalno bolnišnico.

Zmajeva doba: inkvizicija

Po dogodkih Dragon Age 2, je Warrick dobil Pentagast Sveti Trojici V. Na žalost Giustinia umre med eksplozijo v Konklavi. Malo kasneje se Warrick pridruži inkviziciji in poskušaPomagajte protagonistu ustaviti naslednjo Apokalipso v Tedasu. On je tisti, ki Inkvizitorja spozna s prvakom Kirkwalla, ko organizira srečanje pri Skyholderju.
Po zmagi Coryphaeusa se Warrick odloči vrniti v Kirkwall, kjer je nagrajen z imenom vikonta. Iz epiloga spoznamo, da je njegova nova knjiga Warrick posvetila inkvizitorju in njegovim izjemnim dogodivščinam.

Sorodne publikacije