Serija BMW E46: značilnosti in pregledi

BMW je ena najbolj znanih nemških blagovnih znamk po svetu. In eden izmed najbolj prodajanih avtomobilov znamenitega BMW - E46. "BMW" te serije je všeč in še vedno ima rad kupce iz več razlogov. Nekdo se zaljubi v avto na prvi pogled, ne jahanje, in nekdo, ko poskuša, ne more ustaviti. Obstaja veliko mnenj o tej temi, vendar so vsi soglasni z izjavo: "V tej seriji se nekaj oprime." Poglejmo glavne značilnosti in značilnosti teh nemških "lepih".

Malo zgodovine

Leto nastanka avtomobila v karoseriji - 1998. Zamenjala je zastarelo serijo E36. Že naslednje leto, leta 1999, sta se pojavila karoserija in kupe E46. "BMW" v tej seriji je bil izjemno priljubljen. Leta 2002 je bilo prodanih rekordno število avtomobilov v tej seriji - več kot pol milijona enot. Na voljo je bilo tudi kabriolet in hatchback. In, seveda, na podlagi E46 je bila športna različica z indeksom "M3".
Tri leta po začetku proizvodnje E46 v karoseriji limuzine je bila nadgrajena. Med restylingom so se spremenili žarometi in odbijači, kot tudi druge naprednejše pogonske enote. Podobne spremembe so vplivale tudi na druga telesa priljubljene serije. BMW serije 3 E46 je trajal do leta 2006. Nato je prišla 90. serija. Najbolj priljubljeno je bilo telo hatchbacka, ki mu je sledila "vsestranska oseba". Na splošno je bila ta serija "BMW" zelo uspešna. V celotnem obdobju obstoja v proizvodnji je bilo proizvedenih in prodanih več kot 3 milijone kosov. Proizvodnja serije ni šla le navelikih tovarn v Nemčiji, pa tudi v Južni Afriki, na Kitajskem, v Egiptu, Indoneziji in celo v Rusiji.

Različne vrste po značilnostih

Značilnost BMW je bila vedno bogata izbira sprememb v seriji. To ni bila izjema za E46. "BMW" v karoseriji je bila najbolj priljubljena, zato je njena izbira lastnosti še posebej velika. Samo bencinske različice limuzine E46 so bile 12 plus 6 modelov, opremljenih z dizelskim agregatom. Tako veliko raznolikost je najprej določila široka paleta vgrajenih motorjev. Najmanjši volumen motorja 3. serije "BMW" - 16 l; največja pa 33 litrov. V tem primeru ima 3-litrski bencinski avtomobil največjo zmogljivost 231 "konjev", največjo hitrost 250 km /h in najmanjši čas pospeševanja do 100 km /hv 65 sekundah.

Če vzamete karoserijo vagona, potem je tu 14 vrst pogonskih enot, ki skupaj daje 17 sort "BMW E46". Motorji avtomobilov se gibljejo v razponu od 16 do 33 litrov. Najbolj živahen motor za vsestransko osebo je isti M54V30 z zmogljivostjo 231 "konjev", ki pospeši na sto v 68 sekundah. Treba je upoštevati, da to telo, kot limuzina, ni postavilo športnih motorjev serije E46 M3. Vgradili smo 2 motorja s prostornino 32 litrov in 343 in 360 "konji". Močnejši od njih so lahko v samo 49 sekundah pripeljali do 100 km /h.
Preostali trije deli serije, in sicer kupe, kabriolet in hatchback, so imeli pod pokrovom enako serijo motorjev. Hkrati so bili na karoserijo coupe - E46 M3 in manj moči dani športni motorjiEnota (32 litrov) lahko stoji na kabrioletu. Hatchback je imel najmanjši komplet motorjev. Tu je mogoče namestiti enega od treh bencinskih ali enega izmed dveh turbodizelskih različic.

Motorji serije E46

Avtomobil katere koli znamke je mogoče opisati in označiti z različnih strani. Razmislite o eni od glavnih komponent, in sicer o motorju. Kar 46 serij BMW, jih je bilo več kot ducat. Prvi avtomobili serije so bili opremljeni z:
 • M43 na 105 in 118 "konjih";
 • Prostornina M52 150170 in 193 litrov. s.;
 • dizelsko gorivo M47 s 136 konji na krovu;
 • dizelsko gorivo M57 do 184 litrov. z
 • V nekaj letih so avtomobili začeli s preoblikovanjem, pojavili pa so se novi motorji: N42 N45 N46 M47N, M54 in M57N. Nova generacija enot je imela visoko zanesljivost z nespremenjeno nemško kakovostjo. Ločen položaj so motorji pod E46 M3 - S54 in S54N. Njihov športni značaj potrjujejo 343 in 360 "konj". Agresiven športni stil je poudaril splošni videz coupe M3. Dizel BMW E46, ki bi lahko tekmoval z mnogimi znanimi blagovnimi znamkami istega srednjega razreda, je izgubil bencinske športne različice.

  Menjalniki za E46

  Avtomobili "BMW", opisani v seriji, so morali prestavljati v mehansko in avtomatsko enoto. In če so mehanske škatle bolj ali manj jasne, v primeru avtomatskega menjalnika - obstajajo nianse. Dejstvo je, da če je enoto proizvajala znana nemška družba ZF, potem je vse v redu. Te petstopenjske škatle imajo velik vir brez težavdelo Za mnoge od njih ni nadomestnega olja. Ampak, kot kaže praksa, avtomobil pade v roke vozniku natanko v času, ko je obrat obratoval v Nemčiji.
  Glavno pravilo pri delovanju avtomatskega menjalnika - je pravočasna zamenjava olja, z obrabo pa je treba spremeniti škatlo za hidrotransformator, dobro in če je mogoče, se ne pregreva. Z pregretjem je še posebej težko, če je v avtomobilu nameščen najmočnejši 3-litrski motor, je ulica vroča in bi bilo zaželeno voziti. Samo ne pozabite, da pregrevanje škatla znatno skrajša čas njegovega delovanja in včasih vodi do preloma. Poleg samodejnega prenosa programske opreme ZF sta bili nameščeni tudi škatla 5HP24 in GM5L40E. Slednji je imel veliko negativnih ocen, zahvaljujoč bolj "kapricioznemu" delu in hitri obrabi delov pri visokih hitrostih. Zelo pogosto je dobesedno "končal" z visoko hitrostnimi manevri. Takšen AKPP je na prejšnjem 4-valjnem "BMW E46". Motorji za takšne škatle so bolj primerni za nizke vrtljaje.

  Kakovost podvozja "BMW E46"

  Kaj naj rečem o vzmetenju E46? "BMW" sprva je avto močan in elastično vzmetenje spredaj na stojalih, za ročicami pa dodaja le udobje in stabilnost. Ne pozabite, da so v seriji 46 prisotni obvezni avtomobili s štirikolesnim pogonom. To, seveda, ne SUV, tukaj polni pogon igra vlogo povečane zanesljivosti pri upravljanju zasneženih ulic in dobrega pokrivanja tal na podeželskih območjih evropske kakovosti.
  Kaj je treba posvetiti šasiji?Sprednji vzvod pogona na zadnja kolesa E46 ima nespremenljiv kroglični ležaj, kljub temu, da se sam praktično ne izrablja. Izhod tukaj - pri namestitvi nestandardne ročice ali pri obdelavi obstoječega na tak način, da se kroglica spremeni iz avtomobila s štirikolesnim pogonom. V polnem delovnem času je kroglični ležaj težave sprednje ročice takoj zložljiv. Med drugimi elementi sprednjega vzmetenja, so stojala stabilizatorja spadajo v območje tveganja, vse ostalo je zelo zanesljivo. V zadnjem vzmetenju so stvari še boljše. Tukaj, občasno nosi kroglice, kot tudi ti plavajoče tihe bloke. Da ne bi imeli težav s kardanom in menjalniki, jih je treba redno pregledovati. Olje mostov je po potrebi dodano in najbolje ga je zamenjati vsakih 100.000 kilometrov. V nasprotju s prevladujočim mnenjem o nepogrešljivem olju je bolje zavarovati. Dejansko je dejstvo zamenjave nafte veliko cenejše popravilo mostu.

  Vprašanja za karoserijo s strani E46

  Če prvič sedite v BMW, obstaja velika verjetnost, da ga bodo vsi uživali. Posebej opazen kontrast se bo pojavil po prenosu iz domačega avtomobila. Res je zelo priročno tukaj. Izgleda prav tako lepo, kot se uporablja. Plošča "BMW E46" je narejena iz plastike, vendar iz kakovostne plastike. Prvič, v vsaki konfiguraciji je E46 opremljen s klimatsko napravo in električnimi okni. Za dodaten denar je bilo nameščenih več in več različnih možnosti. Plošča "BMW E46" je narejena iz plastike, vendar iz kakovostne plastike.
  Vse bi bilo popolno, če ne bi bilo slabosti. In v tem avtomobilu jih je veliko. Poglejmo glavnetrenutke, ki jih je treba pri nakupu posvetiti posebno pozornost. Eno od glavnih problemskih področij, zlasti za avtomobilske nadgradnje, je pritrditev stolpov prednjih amortizerjev. Pri pogostih vožnjah na slabi cesti v teh krajih zaradi stalne napetosti pride do močnega poslabšanja in razpok. To je še posebej slabo za desno skodelico, kjer je izločena številka tovarniškega telesa. Na drugem mestu, kjer lahko pride do prekomerne obrabe, se do zadnjega podokvirja nahaja sidrišče. Med slabostmi telesa je za sabo majhna količina prostora. Kljub temu, da je v primerjavi s prejšnjim karoserijo sedež E39 postal večji, še vedno ni dovolj. Obstaja tudi majhen prtljažnik, če menite, da je E46 družinski avto. Na splošno je telo "BMW E46", katerega fotografija se nahaja zgoraj, ima veliko rezervo moči in dolgo odporna proti koroziji. Veliko več težav lahko avto prinese na električni del.

  E46 preseneti elektriko

  Kot vsak drug avtomobil BMW, ima E46 napreden električni sistem. Obstaja veliko število senzorjev in elektronskih enot. V tem primeru, šibka točka v sistemu "ožičenje - senzor" zasedajo, nenavadno dovolj, žice. Posebej prizadene prostor za vprege. Zgodi se, da zaradi odpovedi ožičenja ventilatorji ne uspejo. Zato v primeru senzorjev "BMW E46" ni vedno vzrok za okvaro. Pred zamenjavo katerekoli elektronske enote morate skrbno preveriti ožičenje.
  "Pametni" ključi za vžig lahko povzročijo veliko težav. So v E46 dve, osnovni in rezervni. Vsetrik iz katerega lahko trpiš, ne da bi vedel nianse, je v tem, da se ključi zaračunavajo samo, ko je v ključavnici za vžig. Vgrajena baterija se ne dostavi ločeno, plus po zamenjavi ključa, jo je treba inicializirati. Vredni vseh teh ukrepov niso poceni, zato morate izmenično uporabljati oba ključa, sledite ravni napolnjenosti. V kabini se lahko odpre kontrolna enota za klimatsko napravo in krmilna enota za vetrobranska stekla in ogledala. Peč "BMW E46" ima peč za motorje, ki je prav tako v nevarnem območju. Morda se zdi, da je E46 preprosto "propad", ki je ne bi smeli upoštevati. Ampak to ni tako. Dejstvo, da so "šibki" kraji zabeleženi, je pogosto neprimerno. Na ločenem avtomobilu težave morda sploh niso. Na primer, vozilo je bilo redno servisirano in shranjeno v topli garaži.

  Kako izbrati najboljšo možnost "BMW E46"

  Da bi si privoščili optimalno različico "BMW E46", katere povratne informacije presegajo vsa pričakovanja, morate poznati takšne vrhunce.
  1. Pri izbiri motorja je bolje dati agregate s 6 cilindri. V tem primeru, glede na to, da je močnejši motor, večja je verjetnost, da bo to strožje izkoriščanje. Ne bojte se "gorenja" motorja olja. Za E46 s kilometrino se pretok 05 litrov motornega olja na 1000 km šteje za normo. Če se poraba olja poveča, se je vredno obrniti na storitev. Če je mogoče, ni treba izbrati avtomobila z motorji serije N. Te hitre naprave, na eni strani, prihranijo pri porabigorivo. Po drugi strani - motor pregreje, kar vodi do zgodnjega popravila. 2. V BMW katerekoli znamke se ne smete bati avtomatskega menjalnika. V nekaterih primerih je samodejni menjalnik daljši od mehanskega. Njena zanesljivost je zelo visoka, z maslom v škatli, da spremenite vse, kar je še potrebno. In izpolnite le visoko kakovostne izdelke. Popravilo škatle se prelije v okroglo vsoto. In za avtomatsko varianto je lahko celo cenejši kot za "mehaniko". 3. Pri izbiri avtomobila ne mudi. Če poznate možnosti za slabosti, morate raziskati vse možnosti in preveriti avtomobil v vseh možnih pogojih. Če želite to narediti, poskusite voziti na prvi pregled. Ne bojte se vprašati "nerodnih" vprašanj. Bolje je, da se pokažete v slabšem položaju kot na slabem vozilu. 4. Pomembno je vedeti, da v seriji E46 praktično ni zadetkov. Ne smete panike, telo popravila nihče ne prekliče. V tem primeru se lahko videz zelo razlikuje glede na različne modele. Kolesa na "BMW E46", vstavki avtomobilskih zabojev, različni okrasni okviri dvigajo že izjemen izgled avtomobila na novo raven.

  Pregledi lastnikov E46

  Še vedno je malo časa in BMW E46 se bo štel za "klasičen". Za mnoge se je to dejstvo že zgodilo. Kljub temu je avtomobil popolnoma na voljo za vsakodnevne potrebe in skrbi. Mnogi, ki prvič sedijo za BMW-jem, se s to znamko ne delijo. Pregledi lastnikov E46 se zelo močno razlikujejo, vendar je splošni trend usmerjen k pozitivnemukanal.
  V skladu z resničnimi ocenami je "BMW E46", katerega značilnosti so precej resnične, zelo odporna proti koroziji. Pocinkano telo in odlične premazne lastnosti barv in lakov omogočajo nemški "lastovici" obstoj že dolgo v strogih ruskih pogojih. Mnogo slabše razmere na cesti nosijo električne komponente in zlasti ožičenje. Pogosti primeri, ko avtomobil zaradi zadnje strani kontaktov zamenja zadnjo svetilko, in žarnice v isti zadnji luči še naprej delujejo do naslednje zamenjave kontaktov. Glavno pravilo za uspešno izbiro avtomobila, njegovo dolgotrajno delovanje in poznejše pisanje pozitivnega odgovora je, da je treba izbrati ne avto, ampak njegovega lastnika. V zanesljivih, kot so njihovi "železni konji", lastniki avtomobila BMW E46 in izgleda 100% "in praktično ne potrebujejo naložb. Občasno, ko je bil kupljen, je avto dolgo časa uporabljal samo s porabo goriva in zavornimi ploščicami.
  V zvezi s porabo goriva BMW E46, odvisno od motorja, porabi od 5 do 14 litrov na 100 km. Hkrati pa beležijo nizko porabo bencina ali dizelskega goriva, pri čemer se pri vožnji po cesti kažejo motorji s prostornino 16 in 1,8 litra. No, 3-litrski dirkači v mestu lahko porabijo do 15 litrov na 100 kilometrov. Pravi pregledi tudi ne potrjujejo močnega pretoka olja. 1 liter na 10.000 km, to je vse, s katerim se soočajo ljubitelji avtomobilov. Seveda, tam so tudi zelo "utrujeni" od življenja "BMW E46", zamenjavo olja, v katerem ni bilo pravočasno. Tam lahko teče "motor"pomembna. Toda takih avtomobilov ni veliko.

  Zaključek

  Serija BMW E46 je bila redko dobra. Elegantna zasnova, udobna in premišljena notranjost, velika izbira motorjev in karoserij je zagotovila priljubljenost avtomobila ne samo doma, ampak tudi daleč. Lastniki avtomobilov ne ustavijo slabosti avtomobila zaradi velike kilometrine ali starosti. Ta avtomobil se pogosto imenuje legendarni BMW. In da bi razumeli, kaj lahko resnično pritegne, je dovolj, da se nanj vrne.

  Sorodne publikacije