Predpona "Dandy". Kako vzpostaviti povezavo s televizorjem?

Sedanja mladina na področju računalniških iger ne preseneča. Že dolgo se ne ukvarjajo s tem, kako povezati Dandy s televizijo in igrati super zmogljive računalnike. Najbolj realistična grafika, verjetni liki, neverjetna glasbena spremljava - vse to je povsem običajno za sodobnega igralca. Toda pred nekaj dvema desetletjema to še ni bilo vse, vendar je bilo nekaj, kar je osvojilo srce milijonov ljudi - eno od prvih konzol - predpono Dandi.


Nekaj ​​zgodovine Dandyja: igra našega otroštva

Rojena pred devetdesetimi leti, se je mogoče spomniti razburjenja okoli neverjetno "kul" set-top boxa z logotipom slona na plošči, ki se je pojavila v zgodnjih 90-ih. Potem je igra stala neverjetno količino denarja za sovjetskega državljana, vendar to ni preprečilo razvijalcem, da bi na tem trgu zaslužili milijone. Dejansko je Dandy prvi na domačem trgu, vendar ne prvi v proizvodnji. Nintendo je pred tem izdal na ducate drugih različic konzol, toda samo "Dandy" je uspel osvojiti srca domačih igralcev. Do takrat je bilo 4 prodajalcev iz Staplerja, ki so zagotavljali dostavo. Žal je to podjetje že zaključilo svoje dejavnosti do 94. leta. Seveda lahko že zdaj najdete vse pozabljene Dandy na policah nekaterih trgovin in specializiranih mest, vendar so vse daleč od izvirnika in niso nič drugega kot ponaredek iz Kitajske.


Kartuše in najbolj priljubljene igre na Dandyju

Predpona in igralne palice nista bili zanimivi brez posebnih kartuš, temveč so bili nosilci osnovnih informacij. Na eni taki kartuši je lahko ena igra, in 999! Najbolj dragoceni pa so bili tisti, v katerih je bilo od 3 do 10 različnih iger. Mladi so se med seboj nenehno spreminjali, kupovali in prodajali. Še danes lahko srečate ljudi, ki imajo celo zbirko izvirnih in redkih iger. Zaradi ogromne ponudbe visoko kakovostnih in zanimivih iger, ki so bile izdane za operacijski sistem Nes, je ta konzola postala tako priljubljena med ruskimi igralci. Takšna neprekosljiva dela kot Mortal Kombat, Pacman, Super Mario, Tanks, Island Adventure in mnogi drugi bodo za vedno ostali v spominu na ljudi, ki so preživeli kult devetdesetih.

Kako povezati Dandy s televizorjem?

To je zelo vprašanje, ki so ga zastavili mnogi zadovoljni kupci predpone tega časa. Pravzaprav o tem ni bilo nič zapletenega, dovolj je bilo priključiti v /v vtič in TV, nato pa začeti iskanje kanalov - enostavno! Toda dejstvo je, da so bili v teh dneh televizorji enostavni, torej so imeli ustrezne konektorje, ampak kako povezati Dandy s televizijo sodobnega modela, ki podpira HDMI? Če na televizorju niste našli avdio /video izhoda, boste morda našli SCART izhod, ki je v bistvu enak A /V. V tem primeru boste morali kupiti adapter ali neposredno SCART kabel, ima širok priključek na eni strani in "tulipan" na drugi strani. hvalaZa takšen kabel se lahko odločite, kako povezati Dandy s televizorjem.

Kako povezati predpono Dandy s televizorjem zadnje generacije?

Na žalost, v zadnjem času so proizvajalci vse bolj začeli proizvajati televizorje, ki nimajo priključkov za povezavo komponent, glede na to, da imajo moderni sprejemniki vmesnik z visoko ločljivostjo. Recimo, da se odločite za potop v preteklost in igranje retro iger. V ta namen je bila kupljena predpona, vendar se je kasneje izkazalo, da vaš TV nima izhodov A /V in SCART. Kaj storiti? Kako povezati Dandy s televizorjem Samsung, ki ni imel potrebnih priključkov (vendar to velja za vsako blagovno znamko). Iz te situacije ni lahko priti, vendar je to mogoče. Boste morali kupiti posebno napravo - A /V HDMI pretvornik. Takšni pretvorniki se prodajajo v spletnih trgovinah in priljubljenih kitajskih spletnih mestih.
Torej, preden povežete Dandy s televizorjem LG, se prepričajte, da je predpona izključena in izključena iz napajanja. Nato s kablom "tulipan" povežite predpono k pretvorniku. Po drugi strani pa se pretvornik poveže s televizorjem s kablom HDMI. Vse, kar ostane, je, da vstavite kartušo za kartušo z vašo najljubšo igro, povežete se z omrežjem in vklopite igro. Morda boste morali poiskati kanale, da dosežete želeni val.

Sorodne publikacije