Serija grafičnih pospeševalnikov ATI Radeon HD 4600

Serijo grafičnih kartic ATI Radeon HD 4600 je AMD uvedel leta 2008. Ta linija je vključevala dva modela. Njihove nastavitve, vrstni red nastavitve, se bodo še naprej upoštevale. Čeprav je bila v času začetka prodaje ta naprava povezana z nišo pospeševalnikov srednjega razreda, so zdaj taki adapterji popolnoma zastareli. Prav ta dva modela pospeševalnikov bosta nadalje obravnavana v smislu tehničnih specifikacij in zmogljivosti.

Linija grafičnih pospeševalcev
Linija ATI Radeon HD 4600 je vključevala naslednje modele grafičnih pospeševalnikov:
 • mlajše so bile označene s 4650.
 • Senior - 4670.
 • Ključna razlika med njima vrednosti takšne frekvence. V prvem primeru je njegova vrednost enaka 600 MHz, v drugem pa 750 MHz. Zato je imel akcelerator HD4670 nekoliko večjo zmogljivost.


  Specializacija naprav za izhod informacij

  Ta serija grafičnih kartic je bila namenjena za pripravo stacionarnih naprav za računalniške igre na srednjem območju. Podobne grafične naprave so omogočile zagon večine teh programov, vendar v srednjih nastavitvah slike. Danes je vrsta pospeševalnikov podatkov popolnoma zastarela in jo je treba nadgraditi.

  Specifikacije pospeševalnika

  Mlajši grafični pospeševalnik v tej seriji je temeljil na čipu RV730PRO. Ta čip je sestavljen s tehnologijo 55 nm. Vključeno je bilo 514 milijonov tranzistorjev. Njegova urna frekvenca je bila določena navrednost 600 MHz. Vrsta čipa je DDR3. Bitna povezava RAM-a je bila samo 128 bitov. Ura video frekvence je 500 MHz. Količina RAM-a je lahko 512 MB ali 1 GB. V čip je bilo vključenih 320 pretočnih procesorjev.


  Starejši model pospeševalnika je zagotavljal večjo zmogljivost samo zaradi povečane hitrosti grafičnega procesorja in videobufera. V prvem primeru je bil enak 750 MHz, v drugem pa 1000 MHz. V drugi je bila enaka naprava.

  Kratek postopek nastavitve

  Obravnavani postopek za nastavitev adapterjev je naslednji:
 • Vgradnja v priključek na matični plošči in pritrditev v ohišje računalnika.
 • Vklop računalnika.
 • Prenesite najnovejše ATI Radeon HD 4600 spremembe gonilnikov in jih namestite.
 • Ponovno naložite računalnik.
 • Po potrebi prilagodite nastavitve slike.
 • Zaključek

  Ta pregled opisuje vrsto grafičnih naprav ATI Radeon HD 4600. Od izdaje je trajalo veliko časa. Čas je, da uporabniki preklopijo te pospeševalnike na nove. To je posledica dejstva, da ne morejo več obvladovati priložnosti, ki jih imajo do nalog.

  Sorodne publikacije