Assassin's Creed: Biografija značaja in zanimivosti

Rodrigo Borgia je eden od glavnih nasprotnikov v drugem delu serije Assassin's Creed. Razvijalci so opravili ogromno delo na njenem značaju, zunanjih značilnostih in osebnosti, ki temeljijo na zgodovinskih dejstvih. V igri bodo igralci videli kot član stalne zarote, spletke in gossip, da bi izkoristili moč. Njegova zgodba v igri je polna zanimivih dejstev in ljubitelji zanimivih zgodb naj jo preberejo.

Otroštvo in prva delovna mesta

Rodrigo Borgia ni nikoli imenoval svojega pravega imena staršem. Roderick Lanzol - to je bilo poimenovano od rojstva prihodnjega rimskega papeža. Rice je bil deček v običajni družini, ki je živel v majhnem mestu Hativa na ozemlju moderne Španije. Usposabljal se je v Bologni in kmalu po delu se je dvignil iz meniha v škofe. Kasneje se je njegova kariera hitro razvijala in v nekaj letih mu je uspelo doseči mesto namestnika rektorja cerkve v istem mestu, kjer se je usposabljal. V tem trenutku je začel izhajati iz glavnih življenjskih ciljev.

Delo v Rimu in glavni načrt

V Rodrigu Borgia se življenjepis znane osebe začne z obdobjem službovanja v Rimu. Njegov stric je bil Rimski papež, delal je v kuriji in bil na svojem položaju med spremembo petih kardinalov na najvišji cerkveni poziciji. Čeprav je bil položaj njenega moža nizek, pa mu to ni preprečilo pridobiti ogromnega bogastva, zagotoviti podporo vplivnih osebnosti in nato pridobiti želeno osebnost.moči V tem času se je pridružil templjarskemu redu in že leta 1458 je lahko postal mojster. Od tega trenutka se je njegova moč razširila še dlje kot z običajnimi podporniki katoliške cerkve. Po obvladovanju novega mesta je Borgia oblikovala jasen cilj svojega življenja - združiti Italijo pod pokroviteljstvom templarjev. Za uresničitev te zamisli je bilo potrebno ubiti vse voditelje posameznih mest, da bi tam pripeljali svoje zaupanja vredne ljudi. Po nastanku golov jih je Rodigo začel uresničevati in prvi cilj je bil Galeazzo Sforza.

Začetno ubijanje

Za uresničitev cilja združitve Italije pod templjarskim križem je bil Milano izbran za svoj prvi namen. Vojvoda Galeazzo Sforza, tako kot drugi vladarji mest, ni ustrezal delovnim mestom Rodriga Borgie. Assassins Creed (igra) jasno prehaja ta prehod v valje in prazgodovino drugega dela. Za izvedbo svojega načrta je kardinal izbral štiri spretne morilce. O vseh pogojih so že prej razpravljali, praznik Santo Stefana pa je bil izbran na dan smrti. Namen plačancev je bil popolnoma izpolnjen, toda v tem trenutku se je začela povezava značaja z revizorjevo družino. Oče protagonista igre z imenom Giovanni je izvedel za spletke umora milanskega vojvode, vendar mu ni uspelo preprečiti. Ker je napadel Bordjiga s svojimi ljudmi malo kasneje. Kardinal je lahko skrival in gledal boj od daleč. Na tej točki je spoznal, da mu bo revizorjeva družina posegla in da ga je treba odstraniti s ceste. Njegov naslednji cilj je bil Benetke, in v tem primeru morilec ne bi smelda ga prepreči. Ustvarjena je bila past za Giovannija, ki je bila uspešno zaprta.

Akcija proti revizorju

Poleg vojaških dejanj proti italijanskim mestom je revizor pod pokroviteljstvom Rodriga Borgie vodil tudi akcijski načrt proti družini. Assassin Creed 2 je igra, ki je popolnoma vplivala na te dogodke. Vse se je začelo z dejstvom, da je Giovanni prestregel pismo za kardinala in ga odnesel k Ubertu Albertiju za dekodiranje kode. Bil je prijatelj družine, vendar je rekel, da tega ne more storiti. Morilci so ponudili, da so v Borgia odpeljali še en list za Rim. Po njegovem prihodu je Eziojev oče to uspel narediti z več osebnostmi. Posledično je Giovanni videl pošiljanje pisma in slišal pogovor o kampanjah proti Firencam in Medicem. Odšel je za svoj namen v baziliko, kjer je čakal na past. Veliko stražarjev ga je ujelo in po kratkem pogovoru je templar ukazal, da je morilec ubit. Oče Ezio uspelo oditi od tam živ, vendar je že na naslednjem sestanku reda je bilo odločeno, da odstrani vmešavati morilca. Templjar ​​je imel dovolj denarja in sil za izpolnitev te naloge.

Izdaja in srečanje z Eziom

Na Assassin's Creed 2 je Rodrigo Borgia za umor Giovanni uspel pogajati s svojim najboljšim prijateljem - Ubertom Albertijem. Poleg tega je bila za popolno zaupanje v uspeh primera privlačna družina Pazzi - ena najbolj vplivnih v vsej Firencah. Oče in dva sinova (Petruccio in Federico) sta bila zasežena v hiši in zaprta zaradi lažnih obtožb. Tega večera je prišel Ezio, ki je uspel pobegnitiAlbertova hiša dokazuje nedolžnost očeta in bratov. V tem času je Borgia sedel na njegovem mestu, vendar fant ni pazil nanj. Argumenti niso bili upoštevani, naslednje jutro pa je sodišče vse tri obsodilo na smrt. Obesili so jih na osrednjem mestnem trgu, Ezio pa je ostal brez moči, da bi pogledal ubijanje svojih sorodnikov. Od takrat je bila usoda obeh igralnih likov tesno prepletena. V prihodnosti se bodo sestajali in se bojevali večkrat med pripovedovanjem zapleta.

Dve zaroti

Naslednjič se Rodrigo Borgia pojavlja v političnem prostoru leta 1478. Kardinal je postal vodja zarote družine Pazz proti Medicem zaradi prevzema oblasti v Firencah. Poleg tega je mojster templjarjev uspel pripeljati do primera dva nadškofa in Antonia Maffeija. Vse se je začelo z uporom v mestu, ki naj bi z mesta glavnega mesta strmoglavilo Lorenza de 'Medičija. Stražarji so lahko rešili cesarja, toda med bitkami je umrl njegov brat Giuliano. Na tej vstaji se ni končalo in zvečer se je začel napad na palačo, kjer je Lorenzo izginil. Stanje je rešil revizor Ezio, ki je ubil Francesca Pazzija in vrgel truplo, ki je viselo iz okna. Po sliki visi nečak Jacopo pobegnil, in za podporo uporniki ni bil nihče. Po neuspehu leta 1480 se je Borgia srečal s preživelim pazzom na ruševinah ene od katedral, kjer je nameraval izvršiti svoj neuspeh. Ni uspelo, ker se je Ezio pojavil in dokončal primer namesto Rodriga. Pet let kasneje je Rodrigo ponovno vodil zaroto, tokrat v Benetkah. Tudi plačanec Carlo Grimaldi je še vedno upravljalpotresemo strupni napoj, toda takoj po smrti glave mesta Ezio ubije zastrupljevalca.

Jabuka Edenu

Odkar je Rodrigo Borgia postal mojster templjarjev, je odkril skrivnost Edenskih jabolk. Zgodovina teh starodavnih artefaktov se začne v času prvih ljudi. Omogočajo vam popoln nadzor nad ljudmi, njihovimi dejanji, čustvi, čustvi. Človek živi svoje življenje in se celo ne zaveda, da ga nadzoruje nekdo od zunaj. Leta 1488 je Apple Eedem padel v roke kardinala. Najdeno je bilo na Cipru in o tem takoj poročal poveljniku. Informacije o odkritju so se razširile z obzidja reda in spoznale so ga Ezio. Takoj je šel na lov za artefaktom, saj je odhod iz odkritja v rokah Borgie smrtno nevarno za svet. Da bi prišli v palačo, je morilec uspel s pomočjo oblike straže. Tam se je boril z mojstrom templjarjev in mu odvzel jabolko. Veliko igralcev se v tem trenutku sprašuje, kako ubiti Rodriga Borgia. To je nemogoče, ker je kasnejša zapletena tudi z njegovo osebo.

Stik s Torquemado in past za Kolumba

Po neuspehu načrta za jabolka Eden je kardinal začel kampanjo, da bi inkvizijo uresničil v svojih načrtih. Začel je tesno podpirati Thomasa Torquemado, in mislil je, da komunicira z navadnim vernikom. Po naročilu Rodriga je inkvizicija za njega izločila veliko nezaželenih ljudi. Kmalu Borgia spozna, da Christopher Columbus pripravi odpravo na daljno obaloZahod Ni želel, da bi kdo vedel za bogastvo, ki rešuje divjo Ameriko. Zato mož povabi raziskovalca na sestanek, ki bo past. En tak dogodek si je zamislil Kolumb Louis de Santangel in ga prosil, naj mu pomaga pri obvladovanju zastrašujoče naloge. Raziskovalec je prišel na sestanek in past je bil zaprt, v zadnjem trenutku pa je bil zaslužek morilca. Usoda odkritja celega tisočletja je bila rešena zaradi njegovega junaškega dejanja.

Nastanek očeta in smrt

Preden je umrl, je bil Rodrigo Bordjia še vedno v položaju papeža. V času 1492 po vsej Italiji ni bilo nič bolj vplivnega človeka kot je bil in zato je bil znak soglasno podeljen. Sedem let se je ukvarjal z velikimi stoli v Vatikanu, Ezio revizor pa ga ni ujel pod obokom Sikstinske kapele. Samo tukaj je morilec po bitki rešil življenje, ker je menil, da ga je ubil. Roderick Lanzol je umrl štiri leta kasneje v svojem domu. Načrtoval je zastrupitev svojega prvorojenca, kot se je bala za ohranitev moči in denarja. Zastrupljal je jabolko, ki mu ga je sam ponudil. V zadnji sekundi je Cesare uspel sestri Lukretiji. Nekako je postala znana očetova načrta in uspel je ustaviti svojega brata le, ko ga je ugriznil. Sin Rodrigo Borgia ga je z jezo prisilil, da je sam pojedel jabolko, potem pa je takoj umrl. Cesareu je uspelo le malo zastrupiti. Tako se je končala zgodba enega največjih zarotnikov 15. stoletjaIgra Assassin's Creed.

Sorodne publikacije