Procesor AMD A6-6310: značilnosti, primerjave s konkurenti in pregledi

Procesor AMD A6-6310 je namenjen segmentu mobilnih računalnikov vstopnega nivoja in fiksnih mini računalnikov ali, tako imenovanih, nettopov. V teh primerih bodo tehnične specifikacije tega čipa več kot zadostne za izvajanje nalog. Upoštevati je treba tudi visoko energetsko učinkovitost obravnavane rešitve. Gre za ta mikroprocesorski izdelek in bo obravnavano v tem majhnem materialu.

Ali lahko katerikoli miniračunalnik, prenosni računalnik in netbook uporabljajo tak čip?

AMD A6-6310 se ponaša z odlično energetsko učinkovitostjo in nizkimi stroški. Ampak hitrost v tem primeru gre proč, vendar je povsem dovolj za reševanje preprostih nalog, ki vključujejo gledanje video posnetkov, poslušanje glasbe, najbolj preproste aplikacije iger, brskanje po spletu in delo z uradnimi programi. Zato je glavno področje uporabe tega čipa netbooks in ultra-proračun prenosniki razreda. Druga možna uporaba tega procesorja je mini-PC. V prvem primeru lahko visoka raven energetske učinkovitosti izboljša življenjsko dobo baterije. V drugem primeru se računalniški sistem lahko postavi v kompaktno ohišje.

Arhitekturne značilnosti, frekvenčne vrednosti

V A6-6310 so implementirani štirje 64-bitni računalniški moduli, ki temeljijo na arhitekturi Beema. Na ravni sistema in aplikacije ta procesorja obdeluje informacije v vseh istih 4 podatkovnih tokovih inV tem primeru ni mogoče podpreti določene tehnologije logične večopravilnosti. Denarno nadomestilo za pomanjkanje slednjega je podpora tehnologiji TurboCore. Z njim lahko čip spremeni delovno frekvenco frekvence. Najmanjša vrednost v nominalnem načinu za AMD A6-6310 je 1800 MHz. V tem načinu procesor reši najbolj preproste naloge. Če zaženete aplikacijo, ki zahteva veliko sredstev, lahko frekvenca naraste na 24 GHz. Zaradi tega se zmogljivost CPE poveča za 30 odstotkov.

Upoštevan čip mora biti nameščen procesorski priključek FT3 BGA. V nekaterih primerih, da bi zmanjšali stroške, proizvajalci opustijo vtičnico in razdelijo procesor neposredno na matično ploščo. To vam omogoča, da zmanjšate stroške proizvodnje. Po drugi strani ta pristop odpravlja posodobitev ali popravilo računalniškega sistema.

Organizacija predpomnilnika in njegov obseg

Procesor AMD A6-6310 ima samo 2 ravni predpomnilnika. Povečana energetska učinkovitost in minimalne energetske zahteve v tem primeru dejansko niso pustile razvijalcev. Skupna velikost prvega je 256 KB. Istočasno lahko 128 KB shranjuje samo podatke, preostalih 128 KB pa so navodila za programsko kodo. Druga raven tako zapletene organizacije ni obdarjena in lahko hrani tako podatke kot navodila. Njegova skupna velikost je 2 MB.

OZP

V primerjavi s konkurenčnimi Intelovimi rešitvami je operativni pomnilnik organiziran precej manj.v napravi AMD A6-6310. Značilnosti krmilnika te vrste pomnilnika kažejo, da lahko deluje le v enokanalnem načinu. Intel pa je svoje čipe tega razreda že opremil z dvo-kanalno rešitvijo, ki lahko v nekaterih primerih znatno izboljša zmogljivost procesorja in integriranega grafičnega podsistema. Vrsta RAM-a za to CPU je DDR3. Priporočena vrednost frekvence, na kateri delujejo čipi, je 1866 MHz, lahko pa tudi manj učinkovite module do 1333 MHz.

Poraba električne energije in tehnologija

Razmeroma visoka vrednost 15 W toplotnega paketa določi proizvajalec za AMD A6-6310. Značilnosti APU kažejo na previsoko vrednost tega parametra. Neposredni konkurent podjetja Intel, ki se sooča s Pentiumom J2900, porabi le 75 vatov. Ključna razlika v tem primeru je tehnološki proces. Čip iz AMD je izdelan z tolerancami 28 nm, in "Intel" - od 22 nm. Posledično bo v drugem primeru poraba energije bistveno nižja.

Značilnosti iger

Seveda, pričakujete impresivno hitrost iger iz takšne procesorske naprave, ki pravzaprav ni potrebna. Glavni konkurenti za A6-6310 najbolj optimalno izberejo predstavnika prejšnje generacije A6-5200 in prej omenjenega čipa iz Intel Pentium J2900. Poleg tega je treba omeniti, da je bil računalniški sistem opremljen le z 1 modulom OPERATIVNI pomnilnik DDR3 z delovno frekvenco 1333 MHz in zmogljivostjo 4 GB. V resnici je v procesorjih AMD frekvenca lahko višja in to bo povečalo hitrost. V Intel je mogoče namestiti 2plošče, kar bo povečalo tudi produktivnost. Kakovost izhodne slike je minimalna, resolucija pa je 1366x768. V igri WOT, ki je dobila naslednje rezultate na število sličic na sekundo:

 • А6-5200 - 273.
 • A6-6310 - 261.
 • J2900-239.
 • Izboljšan grafični podsistem omogoča AMD čipom, da zaobidejo Intelovega predstavnika brez posebnih težav. Toda minimalna meja 30 slik na sekundo ni premagala nobenega od treh. Popolnoma drugačna razporeditev sil se izvede v testu GRID 2:
 • A6-6310 - 348.
 • A6-5200 - 304.
 • J2900 - test ni opravil.
 • Predstavljati "Intel" v tem primeru na splošno kapitulirati. Rešitev AMD je celo presegla minimalno vrednost za udobno igro s 30 sličicami na sekundo.

  Rezultati, pridobljeni s sintetičnimi testi

  Pri sintetičnih testih se pridobi popolnoma drugačen razpored. V tem primeru je Intel precej pred svojimi nasprotniki. Na primer, v Notebook Benchmark različici 1.0, so doseženi naslednji rezultati:
 • A6-5200 - 704.
 • J2900 - 701.
 • A6-6310 - 62.0.
 • Visok rezultat A6-5200 zagotavlja visoka fiksna frekvenca in pregreta toplotna embalaža. Napaka A6-6310 je posledica dejstva, da se temperatura čipa bistveno povečuje, in je prisiljena zmanjšati frekvenco na 18 GHz, da ostane v mejah dovoljenega termalnega paketa. Vse to poteka na račun produktivnosti.

  Vgrajena grafika

  Ena od najpomembnejših prednosti je vgrajen grafični podsistem v AMD A6-6310. Radeon R4 je grafični adapter. Vključuje 128 grafičnih procesorjev in deluje na 800 MHz. Za primerjavo, podobna rešitev za Intel, kidel Pentium J2900 HD Graphics, ima bolj skromne tehnične specifikacije: skupaj 16 grafičnih procesorjev, lahko delovne frekvence segajo od 688 MHz do 896 MHz. Če se namerava uporabljati osebni računalnik predvsem za obdelavo pisarniških dokumentov, potem med njimi ne bo posebne razlike. Toda, če bo obdelava grafičnih dokumentov ali reprodukcija video datotek v izboljšani kakovosti, bo odločitev AMD videti veliko boljša.

  Mnenje uporabnikov

  Moč procesorjev Intel je njihov računalniški del. Torej, če dvignete povečane zahteve tega dela računalniškega sistema, je bolje izbrati Pentium J2900. Če je prioriteta zmogljivost grafičnega podsistema, je bolje izbrati procesorje AMD. To je tisto, kar lastniki takšnih blokov računalnikov poudarjajo v svojih povratnih informacijah. V preostalem je to procesor paritetnega proračuna.

  Cena

  Najbolj dostopni računalniški sistemi uglednih proizvajalcev, ki temeljijo na modelu AMD A6-6310, je mogoče kupiti za 180-200 dolarjev. Poleg tega ta cena velja za netbooke ali prenosne računalnike ultraproračunskega razreda in za mini osebne računalnike. Seveda lahko tudi pazite na cenovno dostopnejše računalniške sisteme, ki temeljijo na takšnem čipu manj znanih proizvajalcev, vendar se lahko v tem primeru kakovost zbiranja osebnega računalnika bistveno poslabša. Po drugi strani imajo podobne rešitve podjetja Intel enako vrednost. Zato še posebej ne priporočamo varčevanja pri nakupu takšnega računalnika.

  Povzetek

  AMD A6-6310 je dober procesor. V redu jePrimeren za uporabo prenosnih računalnikov z nizko zmogljivostjo, ki imajo daljšo življenjsko dobo baterije. Drugo področje njegove uporabe so nettopi. V tem primeru morate v miniaturnem primeru namestiti celoten računalniški sistem, s to nalogo pa se A6-6310 popolnoma spopade.

  Sorodne publikacije