Mobilni telefon Sony Xperia Lt26I: opis, lastnosti, cene

Ko se je Sony končno znebil Ericssona v svoji mobilni telefoniji, je Sony Xperia LT26I, katere cena v Franciji je bila 449 evrov, v Združenem kraljestvu znašala 399 funtov, v Singapurju pa 700 dolarjev. Lastnik visoke ločljivosti zaslona in 12-milijona slikovnih pik kamero, pametni je trdil, da je najboljša naprava Android, vendar, po mnenju uporabnikov, podrobna prizadevanja niso bila dovolj.

Konstruktivna izvedba

Prva napaka je oblikovanje. Ko se je Sony Xperia LT26I prvič predstavil CES-u, so uporabniki resnično imeli radi svoj čuden slog, vendar niso bili tako prepričani, ko so se približali napravi. Čist kos plastike pod zaslonom še vedno ni resen, v drugem modelu pa so njegovi lastniki brezbrižni - to je samo običajen pametni telefon.

Okoli roba zadnje plošče je reža, nekatera vrata pa so prekrita s plastičnimi čepi, zato se zdi, da telefon sploh ne predstavlja premium razreda, kot ga je pozicioniral proizvajalec. Tudi prisotnost belega modela ne pomaga, saj nima harmonije kontrastnega belega matiranega plastičnega pokrova in črnega stekla spredaj. Vrzeli na belem ozadju so še bolj opazne, čeprav tudi črni model nekaj manjka. Smešno je, da je proizvajalec uspel narediti skoraj vse pravilno. Matiran videz Sony Xperia S LT26I izgleda dobro in enako je na dotik, elementi na hrbtni strani so lepo postavljeni v eni vrstici, lep in čist plastični del.Telefon je dobro v roki. Kljub 43-palčnemu zaslonu se zdi, da je naprava pod nadzorom, mehka krivulja pokrova pa je zelo udobna, čeprav uporabniki raje rahlo zaobljenega vogala.

Krmilni elementi

Na plastičnem delu so 3 bele ikone, ki označujejo lokacije nad tipkami na dotik, vsak z majhno belo piko v sredini. Še pomembneje pa je, da so osvetljeni od znotraj. Med klicem, obvestilom o sporočilu ali ob polnjenju se ikone zasvetijo. Vendar pa ti gumbi na dotik, ki zagotavljajo sprednji plošči telefona minimalističen videz, ni zelo praktično. Ne samo, da potrebujete čas, da se navadite na prisluškovanje točk, ne pa tudi znakov pod njimi, ampak tudi takrat, ko zadenejo pravo mesto, se ne odzovejo zelo hitro. Uporabnik mora ponovno označiti na istem mestu, da dobi ustrezen odgovor.

Na drugem koncu ogromne črne sprednje plošče je zvočnik in kamera z 13 milijoni slikovnih pik, ki lahko snema HD video pri 720r ločljivosti, kar je odlično za video komunikacijo.

Povezljivost

Reže na robovih zadnje plošče so razložene z dejstvom, da je odstranjen, kar omogoča dostop do reže SIM kartice in nič drugega. Možnost razširitve pomnilnika s kartico Micro-SD in izmenljivo baterijo ni na voljo. Lastniki telefona ne razumejo, zakaj je treba zamenjati kartico SIM, ki jo potrebuje Sony, da bi lahko odstranili celotno zadnjo ploščo. Vzemite lahko tudi majhno območje, ki pokriva dno telefona, vendar tam ni ničesar.Proizvajalec ponuja dostojno 32 GB vgrajenega pomnilnika, vendar pomanjkanje slotov za razširitev straši veliko. Na stranskih površinah črne Sony Xperia LT26I lahko najdete veliko več funkcionalnosti. Na desni je gumb sprožilca fotoaparata, krmilnik za glasnost in priključek Micro-HDMI za prikazovanje vsebine na velikem TV zaslonu, če dodatno kupite kabel z ustreznimi priključki. Levo je priključek Micro-USB za polnjenje. Na žalost so vrata USB in HDMI pokrita z okornimi plastičnimi ščiti, kar je popolnoma nepraktično - če morate pametni telefon vsako noč napolniti, zakaj ga sploh zaprete?
Druga majhna pomanjkljivost je gumb za vklop in zaklep zaslona. Nahaja se na zgornjem koncu poleg priključka za slušalke, zato ga je težko doseči, če uporabite eno roko. Vse več telefonov ga pametno postavlja na stran, kjer je lažje priti, kar uporabnike Sony prisili, da obžalujejo to opustitev.

Zaslon

Verjetno je največja značilnost Sony Xperia S LT26I njen HD zaslon. Njegova ločljivost 720 x 1280 slikovnih pik je postala pomemben korak naprej v primerjavi z 480 x 800 prevladujočimi zasloni v tistem času, čeprav ni dosegla iPhone 4S s 326 dpi gostote slikovnih pik. Obstaja zelo močan dokaz, da ima večje število slikovnih pik na manjšem območju svoje omejitve, vendar je v tem primeru očitno opazno gibanje naprej. Slike, videoposnetki, igre, spletne strani in še bolj so bolj realistične, jasnejše in prijetnejše.Več informacij lahko postavite na zaslon, ne da bi pri tem ogrozili berljivost. Zlasti spletna mesta imajo koristi od dodatnih širin prikaza, ki prikazujejo spletne strani v polni velikosti.

Vendar pa obstaja majhen problem: v Sony Xperia LT26I ima zaslon tako, da je majhno odstopanje levo ali desno dovolj, da se zmanjša natančnost barvnega prenosa in kontrasta. Je to katastrofa? Ne, ker je kakovost LCD zaslona dobra, barve so svetle in jasne, visoke svetlosti in globoke črne barve. Vendar pa so nekateri vrhunski telefoni v zvezi s tem nekoliko boljši.

Vmesnik

Na začetku pametnega telefona je bil nameščen Android 2.3 Gingerbread, nato pa nadgrajen na Android 4.0 in 4.1. Prav tako je Sony nekoliko spremenil vmesnik in mu omogočil preproste spremembe blagovnih znamk. Stran za zaklepanje omogoča odklepanje telefona ali preklapljanje med tihim in običajnim načinom. Če pritisnete in držite gumb za vklop, se posname zaslon, vklopi način letala ali izklopi napravo.
Domača stran vam omogoča, da preklopite na katero koli od petih namiznih računalnikov in jih napolnite z aplikacijami in pripomočki. Podjetje ponuja številne pripomočke, vključno z vremensko napovedjo, priporočili, igrami in filmi, koristnimi nasveti in triki, viri za družabna omrežja, predvajalnik medijev, glasbo in videoposnetke prijateljev, ogled fotografij in videoposnetkov, povezave do storitev Sony Music Unlimited Neomejen video. Večina se zdi nesmiselna - bolje je uporabiti prostor bolj učinkovito in namesto tegabližnjice aplikacij postavijo hitra stikala, predvajalnik glasbe, uro in iskalno vrstico Google. Vendar je opazno, da zmogljivost telefonskih pripomočkov nima velikega učinka. Premikanje med stranmi, na katerih so nameščene, se ne upočasni in njihovo mešanje ne vpliva na 3D animacijo.
Na dnu črnega zaslona Sony Xperia S LT26I je običajni komplet ikon dopolnjen z mapo Media, ki omogoča hiter dostop do galerije, predvajalnika glasbe, FM radia in kamere, trgovine Google Play, sporočil in telefonskih storitev. Seveda ga lahko nadomesti karkoli. Sonyjeva aplikacijska plošča ponuja znane nastavitve, ki vam omogočajo razvrščanje programov po abecedi, po pogostosti, datumu namestitve ali po svojem naročilu. Po drugi strani pa ni nastavitev za področje za obvestila, ni hitrega dostopa do predvajalnika, vključitve letalskega načina ali brezžičnega dostopa do interneta, kar se pogosto pojavlja na drugih pametnih telefonih Android.

Performance

Na splošno Sony Xperia LT26I odlikuje odlične zmogljivosti zahvaljujoč Qualcomm MSM8260 Snapdragon 15GHz dual-core procesor. Na podlagi mnenj uporabnikov, ki so uporabili telefon za rutinske teste, čeprav zaostaja za Samsung Galaxy Nexus in Apple iPhone 4S, je še veliko za ponuditi. Na primer, SunSpider 091 prikazuje rezultat 2677 ms proti 2261 ms v iPhone 4S in 1973 vc na Galaxy Nexus. Test RightWare BrowserMark je pokazal 63.102 točk, v primerjavi z 89.530 na iPhone 4S in Galaxy Nexus 99.472.

Programska oprema

Sony XperiaS LT26I odlično deluje s svojimi vsakodnevnimi nalogami. Pametni telefon zagotavlja čistona obeh koncih komunikacijske linije. Sporočanje je preprosto zahvaljujoč odlični aplikaciji za sporočila, velikemu odzivnemu zaslonu na dotik in nekoliko izboljšani tipkovnici Sony. E-pošta ustreza temu, kar lahko pričakujete od platforme Android. Pametni telefon omogoča hitro in enostavno navigacijo po sporočilih, grafično bogati HTML listi pa izgledajo odlično na velikem zaslonu z visoko ločljivostjo. Sony je integriral Facebook, ne pa Twitter, kar je čuden opustitev. Ta aplikacija ni niti nameščena. Integracija vam omogoča ogled interesov stika, fotografij in posodobitev na njegovi strani. To je zelo koristno, čeprav se nič ne spremeni. Z brskanjem po spletu so stvari boljše. Čudovit zaslon naredi potovanje po svetovnem spletu veliko bolj zanimivo, zahvaljujoč preprostemu vmesniku in podpori za Flash-video.

Večpredstavnost

Večpredstavnostne funkcije vključujejo predvajalnik glasbe, FM radio in aplikacijo za ogled fotografij, namestitev video predvajalnika drugega proizvajalca pa bo telefonu omogočila predvajanje skoraj vsakega videoposnetka, ki bo izgledal in zvok odlično. Glede na uporabniške ocene se datoteke mkv 720p predvajajo brez težav.

Sony Xperia S LT26I: Funkcija fotoaparata

Žalostno je, da ena najpomembnejših lastnosti pametnega telefona ni bila tako dobra, kot je bilo pričakovano. Na slikah, posnetih pri dobri osvetlitvi, si lahko ogledate dodatne podrobnosti v primerjavi z 8-Mp modeli, vendar fotografije dobijo izjemno zrnato z velikimikoličino hrupa zaradi stiskanja slike. Glede na ocene uporabnikov, v slabih svetlobnih pogojih, fotografije postajajo res slabe - telefon ne more obvladati pravilne nastavitve osvetlitve, njegova bliskavica pa je šibkejša kot običajno. Hkrati je hitrost fotoaparata odlična. Sony Xperia S LT26I lahko posname 6 sličic v 10 sekundah. Uporabnik ima tudi ločen gumb kamere, ki vam omogoča hitro zagon programa in takojšnjo fotografiranje. To omogoča preprosto zajemanje avtoportretov ali predmetov, ki jih je težko videti na zaslonu, da kliknete na spust. Poleg tega obstajajo odlične panoramske in 3D panorame (zadnji se ne bo izklopil na telefonu) in dostojna izbira prizorov in načinov. Vendar pa uporabniki še vedno niso zadovoljni s kakovostjo svojih slik.

Življenjska doba baterije

Na srečo je situacija s porabo energije telefona precej boljša. Čeprav baterija Sony Xperia LT26I z zmogljivostjo 1750 čarovnikov ne beleži, je glede na uporabniške preglede podvržena osnovnemu testu in lahko drži brez polnjenja za dan in pol.

Zaključek

Z zaslonom visoke ločljivosti, kamero z 12 milijoni slikovnih pik in več nenavadnimi možnostmi, je moral Sony XperiaS LT26I primerjati z najboljšimi modeli svojega časa, vendar se to ni zgodilo. Kakovost prikazovalnika in slikovnega senzorja ni ustrezala pričakovanjem uporabnikov. Zasnova, čeprav je zelo privlačna, ni presenetljiva. To je samo spodoben telefon visokega razreda, ne občutek, ki bi ga lahko bil.

Sorodne publikacije