Napaka pri aktiviranju »iphone«: kaj storiti?

Iz številnih razlogov se lahko pojavi neprijeten uporabniški zaslon, na katerem je bila vključena napaka aktiviranja. Ne glede na to, kaj je pravzaprav pripeljalo do "okvare", mora uporabnik vedeti, da je potreben kasnejši skript, če ne servis v službi, potem pa povrnitev sistema in več drugih manipulacij. Na žalost, bolj "ubil" model pametni telefon, manj verjetno, da bo neuspeh aktivacije "iPhone" popraviti. Pomembno je, da se ne opravi samo zunanji pregled telefona, temveč tudi ponovna vzpostavitev slike pred razčlenitvijo. To bo pomagalo razumeti, zakaj je prišlo do padca aktivacije "iPhonea", kakor tudi kako se obnašati še naprej. Verjetno je, da ne bo potrebno le vrniti (vrniti prejšnjo različico) sprememb, ki so bile narejene v pametnem telefonu, temveč tudi očistiti napravo. Vendar pa bo pošteno omeniti, da možnosti za popravilo pametnega telefona še vedno obstajajo.


Zakaj je potrebna aktivacija

Pred obravnavo vprašanja, kaj storiti z neuspehom aktivacije "iphone", bodo nekateri jezni uporabniki grajali pomanjkljivosti Apple Developer's Work. Mnogi zagovorniki "jabolka" so večkrat kritizirali postopek aktivacije kot neučinkovit in problematičen.
Dejansko proces aktiviranja pametnega telefona pomaga individualizirati in določiti potrebe lastnika. Preskakovanje takega postopka ni priporočljivo, saj lahko povzroči izgubo podatkov ali kršitev postopka sinhronizacije v prihodnosti. Zato korporacija uporabnikom močno priporoča, da gredo skozi postopekvklopite vsakokrat, kot to zahteva naprava.


Kaj je vzrok za neuspeh

Najpogostejši sta dve specifični težavi z okvaro aktiviranja "iphone". Prvi je strojni del, tako neposredno na napravo kot tudi na Appleove strežnike.
Če ste pozvani, da počakate z aktivacijskim postopkom za določeno pogojeno obdobje, je povsem mogoče, da je zadeva v strojnem delu. To se je zgodilo, ko smo nadgradili iOS 9.3, ko so strežniki podjetja propadli zaradi hkratnega zagona večmilijonskega procesa zagona. Rešitev tega problema je lahko banalen ponovni zagon v obdobjih najmanjših konic. Rad bi dodal, da tehnična podpora Applea hitro odpravi težave z nalaganjem platforme.

Napaka modema

Če je težava specifična za strojno opremo, vendar je Appleov strežnik v redu, potem je to primer v napravi. Če "iphone" piše o neuspehu operacije, vendar se druga naprava posodablja brez težav, je primer verjetno v obdelavi podatkov določene naprave. Če želite preveriti, da je zelo preprosta, je dovolj, da izberete točko iz kroga v krogu s črko "i", potem pa postane jasno, ali je naprava sposobna sprejemati podatke. Ta postavka prikazuje tudi serijsko številko naprave. Če ni tako, je to praktično 100% v modemu pametnega telefona.

Kako jo popraviti

Napako strojne opreme pri aktiviranju "iphone" je mogoče odpraviti bodisi v licenčnem servisnem centru za dokaj oprijemljivo količino ali tehnologijo obrti.
Med slednje sodijo široko razširjene zasebne storitve, čeprav bo v takšni organizaciji čarovnik za popraviloz veliko nenaklonjenostjo. Dražji je strošek naprave, bolj je primerno, da ga prenesete v servisni center, namesto da bi poskušali rešiti problem sam.
Poleg tega je vzrok za neuspeh aktiviranja "iphone" lahko kratek stik v nožicah kartice, na kateri se nahaja modem. V nekaterih primerih lahko pride do velike spremembe temperature, če se pametni telefon močno ohladi ali segreje na glavo. Vendar pa je izvajanje takšnih manipulacij na lastno odgovornost.

Napaka v programski opremi

V primeru napake programske opreme gre za namestitev sumljive ali lupine kot celote. Shranite pametni telefon v celoti, kot tudi fragmente sistema in uporabniške podatke v tem primeru, lahko storite le tako, da prekličete vse spremembe v pripomočku v prejšnjo različico.
Zato je priporočljivo, da se te funkcije opravljajo ne samo na zahtevo, ampak tudi same. Povrnitev sistema se lahko izvede v običajnem servisu, po tem pa obstaja velika možnost oživljanja naprave. V nasprotnem primeru bo treba pripomoček postaviti tudi v uradno službo, v kateri bo sistem preprosto porušen in ponovno dostavljen, kar je tudi poceni. Poleg tega se bo moral lastnik posloviti od svojih dokumentov.

Več drugih razlogov za neuspeh aktiviranja "iphone"

Takoj se lahko postopek za aktiviranje "iphone" zaključi iz več drugih razlogov, neodvisno od programske opreme. Preden greste v servisni center, je priporočljivo, da vnaprej opravite nekaj preprostih manipulacij z napravo: preverite prisotnost kartice SIM v reži, jo preuredite in poskusite aktivirati napravo.novega. Priporočljivo je tudi, da spremenite internetni kanal. Možno je, da bo naslednja posodobitev naprave preveč "težka" ali da bo kanal za prenos podatkovnih paketov zaseden z drugim pripomočkom. Druga možnost je, da napravo aktivirate prek iTunes. Če to ne pomaga, bo storitev ponudila obnovitev podatkov, po kateri se bo naprava samodejno vrnila v prejšnje stanje.

Če naprava ni registrirana

Napaka pri aktivaciji Apple iPhone med normalnim delovanjem Apple pripomočka in strežnikov je lahko tudi posledica dejstva, da je bila v pametni telefon nameščena beta različica vdelane programske opreme. V tem primeru, ko je izdaja že polna različica popravkov, lahko določeno število naprav "spusti" iz registra. V tem primeru, da se določi neuspeh aktivacije "iPhone" se lahko s selitvijo na mesto razvijalca, kjer bo pripomoček morali ročno dodati v bazo podatkov z vnosom informacij. Če to ni pomagalo, se obrnite na uradni servisni center, po katerem bo naprava delovala pravilno. Če "iphone" napiše okvaro aktivacije, je to vedno priložnost, da pokličete servisni center. Težko je zagotovo reči, zakaj aktivacija "iphone" ni uspela. Nekateri dejavniki, ki vodijo do napake, so lahko medsebojno povezani. Lastnik lahko samo priporoča, da izvede popolno zunanjo pregled naprave, po tem pa se ne zatekajo k izdelavi pripomočka za obnovo in takoj stopijo v stik s strokovnjaki. Pravzaprav se lahko kateri koli precedenčni primer okvare aktiviranja popravi, z izjemo modema. Veliko bolj uničujočeuporabnik poskuša rešiti problem sam, po katerem pripomoček ni več predmet popravil.

Sorodne publikacije