Pametni telefon "Soni M4 Aqua": pregledi, opis, specifikacije. Sony Xperia M4 Aqua Dual E2312

Pametni telefon "Soni Ixperia M4 Aqua" je srednje velik pripomoček. Navaden uporabnik te naprave tukaj naenkrat, morda, in ne bi bilo zanimivo, vendar obstaja ena stvar: od zunaj, je videti skoraj natančno kopijo vodilnega blagovne znamke - "Inspire Z3", in stane skoraj dvakrat ceneje. Lahko rečemo, da je Sonya Aqua M4 telefon sanje za tiste, ki so želeli kupiti drage in lepe Z3 na več načinov. Podjetje ne spodbuja dejavno tega modela, tako da morajo številni ljubitelji izdelkov Sony zbirati informacije dobesedno na drobtah iz različnih virov.

Poskusimo razumeti, kaj je zanimiv pametni telefon "Sony M4 Aqua". O značilnostih, opisu, značilnostih in strokovnih mnenjih ter odzivih uporabnikov navadnih pripomočkov bomo podrobneje razpravljali v pregledu. Jezik v članku bo namenjen najnovejši različici naprave za ozemlje Rusije pod kodnim imenom E2312.

Trg pametnih telefonov

Sony M4 Aqua je bil najavljen v začetku leta 2015 na mednarodni razstavi mobilnih pripomočkov, začetek prodaje na našem ozemlju pa je bil predviden za drugo četrtletje tega leta. To je bil čas, ko so se stroški premium telefonov znatno znižali. Kljub temu, za svoje vodilne proizvajalce vprašal 35-40 tisoč rubljev. Heroji mobilnega trga postajajo poenostavljene različice vrhunskih pripomočkov, vendar z enako kul zasnovo. Poleg Sony M4 Aqua so bile prodajalne poplavljene z vsemi vrstami S90 družbe Lenovo z namenom "pod iPhoneom", "Lumiya" iz serije 830 (analogni model 930), "Huawei R8 Light"(kopija vodilnega P8), itd. Tako model M4 ni postal nekaj nenavadnega, ampak dejansko je prilagoditev vodilnega razreda srednjega razreda potrošnikov.

Videz

Kot smo že omenili, se odbijač na Sonyi M4 Aqua praktično ne razlikuje od vodilnega modela Z3. Če je običajni uporabnik, da v dveh od teh telefonov, potem zagotovo celo ne ugani, kateri model je dražji. Na splošno je Sony M4 Aqua LTE eden redkih pripomočkov v svojem segmentu, ki izgleda zelo drago in hladno.

Toda majhne podrobnosti so še vedno vidne pri natančnem pregledu. Hrbtna stran pametnega telefona je izdelana celo iz visokokakovostnega, vendar plastičnega, medtem ko ima vodilni čep stekleni pokrov. Enako s stranskim okvirjem - plastično proti kovini. Amortizacijski vogali, čeprav so ohranjeni v Sony M4 Aqua, značilnosti telesa jim ne omogočajo, da se v celoti izkoristijo. Delujejo kot dekorativni element in ne kot praktični.
Podjetje je praktično doseglo zmago, saj ne bo vsak uporabnik lahko razlikoval visokokakovostno prozorno steklo iz stekla. Zato model izgleda zelo privlačno - kupci so zadovoljni, in navadni konkurenti z navadnimi plastični ljubosumni "Sony M4 Aqua". Mnenja lastnikov o tej temi so dvoumna. Seveda, mnogi, kot ko steklo in kovino ohladi roko, vendar v trenutku padca plastični model bo jasno bolj praktično steklo. Kljub temu, kako ne bi ukradli, in kozarec je bolj nagnjen k razpokam.

Zaščita

Kot je razvidno iz imena "Aqua", nekatere zaščitne funkcije za telefon. Pripomoček je po vsem svetuStandard IP65 /IP68, to je maksimalna zaščita pred vlago. Govoreči posebej, lahko Sony M4 Aqua LTE sprejme vodne postopke v pol ure, skupaj z lastnikom na globini do enega in pol metra (za bazen naenkrat). Edino opozorilo o zaščitnih lastnostih podjetja je preprečiti klorirano in morsko /slano vodo. Če se to zgodi, je zelo priporočljivo sprati pripomoček s čisto vodo. Za plavanje v sveži reki se lahko dodeli čas, ne boji se oksidirati telo s soljo.

Vmesniki

Najnovejša inženirska posodobitev Sony M4 Aqua je dovolila uporabo vmesnikov razreda Capless za mikro USB, to je brez trmastosti. Podobno potezo smo naredili v vrstici tablet Z4. Takšen konektor je veliko bolj praktičen: ni potrebe, da bi stalno vstavljali vtič za polnjenje omrežja ali se povezali z osebnim računalnikom. Še posebej zato, ker so posebej srečni lastniki takšnih škrbin odložili na prvo linijo "Sonia M4 Aqua".
Povratne informacije uporabnikov jasno kažejo, da priključki razreda Capless niso le priročni, temveč tudi praktični. Poleg tega družba ni zavrnila tudi režo za pomnilniške kartice, ki je prav tako zadovoljila številne lastnike, kot tudi možnost izbire ene ali dveh SIM kartic (po izbiri za različice DuoSim).

Zaslon

Če ima vodja diagonalo 52 palcev, je skromnejši zaslon "Soni M4 Aqua" 5 palcev z enakimi dimenzijami ohišja. Vizualno je to komaj opazno zaradi širšega okvira M4. Matrika "Aqua" v formatu IPS je nekoliko enostavnejšavodilni model, vendar HD-over-renders, kot bi moral (proti Full HD v Z3). V svojem premijskem modelu podjetje uporablja dokazane nastavitve zaslona in občutno povečan obseg barvnih razponov (RGB> 130%), tako da slika ni zelo naravna, kar pomeni, da so barve preveč izrazite (pretirane) v Sony M4 Aqua. Mnenja o tem vprašanju so dvoumna, ker so se vsi uporabniki razdelili na dva tabora: tisti, ki dajejo samo naravne, in tisti, ki so zelo zadovoljni s tako sočno, svetlo in "animeshnaja" gamo.
Matrika ima popolnoma moderno in sprejemljivo ločljivost 1280 x 720 pik z gostoto pik na palec v 294 ppi. Povsem dovolj je, da se tudi pri podrobnem pregledu slike slika ne zdi piksel.

Zaslon za testiranje stojala

Največja svetlost se spreminja v območju 515 cd /m 2. Takšni inventar je zavidal celo iPhone 6. serija. Kontrastno razmerje je tudi na ustrezni ravni - približno 1020: 1. V bistvu je to tipičen rezultat te vrste matrike, čeprav ne najboljša. Poleg tega je zaslon opremljen s kompoziti proti bleščanju, ki so prišli do točke v "Sonia M4 Aqua". Pregled zaslona ima odlične kotne prevleke. Na splošno model M4 v tem pogledu precej presega svoje predhodnike.
Temperaturni režim niha znotraj 7300K. Barvna lestvica je rahlo neuravnotežena: rdeča je majhna, modra pa presežek. Povprečni rezultat "Delta E" kaže napako na lestvici 562 točk. Morda to ni najboljši rezultat, ampak praktično popolno ravnovesje belinePreveč kompenzira to pomanjkljivost. Pokritost integralnega območja je zelo blizu sRGB standardu, zato je vizualna paleta ustrezna, barve pa se zaznavajo bolj solidno kot v težki polovici top modelov. Čeprav je gama premaknjena v smeri modre barve, nekaj kritičnih napak pa ni opaziti v "Sonya M4 Aqua". Povratne informacije uporabnikov soglasno kažejo, da ima pametni telefon za svojo cenovno kategorijo odlično in sočno podobo. V 24 Vzorci pripomočka ColorChecker (preverjanje barvnega odtenka) je bil rezultat ugotovljen v 41 napačnih točkah »Delta E«. Lahko rečemo, da izkrivljanja na grafu nimajo kritičnih točk, zato je v tem primeru proizvajalec na pravi poti. Preprosta nastavitev "Sonia M4 Aqua" v območju ravnovesja beline vam bo pomagala prilagoditi sliko sami, možnosti pa ne bodo toliko, kot bi si želeli, toda s pomočjo nje je bilo mogoče odstraniti odvečno modro in po ročnih manipulacijah na stojalu. siva lestvica je padla na vrednost 064, povprečna številka pa se je ustavila pri oznaki 204. Slika se je približala idealu in se skoraj popolnoma znebila temno modre barve. je zadovoljen z osnovno konfiguracijo pripomočka. Na splošno so rezultati testiranja zaslon pametni zapustil le pozitivne občutke. Močne točke so veliko več kot šibke, odlične zornih kotov, svetlost značilnosti primerne in sprejemljive barvne reprodukcije brezvidne nečistoče "kemije". Ko govorimo o Sonyjevih mobilnih pripomočkih kot celoti, se model M4 zaznava bistveno boljše in bolj zanimivo kot nestandardna paleta drugih naprav TRILUMINOS. Edina pomanjkljivost, ki v bistvu, in kritične za ta segment se ne imenuje - to ni najvišja precenjenost. Če ste seveda razvajeni s Quad Full HD resolucijami, potem dobrodošli na polici z vodilnim vozilom z ustrezno ceno.

Zmogljivost

Platforma strojne opreme "Sony M4 Aqua" (set pomnilnika /čipov) je malo lažja kot vodilni Z3. Zmogljivost se ujema s srednje velikim procesorjem SniperDragon iz serije 615, ki deluje na osmih jedrih. RAM namesto 3 GB vodilnega nameščenega 2 GB. Enako se je zgodilo z glavno kamero - 13 Mp vs. 20. V modelu lahko najdete druge poenostavitve, vendar imajo vsi malo vpliva na celotno sliko zaznavanja pripomočka: naprava je izšla malo lažje kot vodilni, vendar ne dvakrat.
Zmogljivost procesorja je povsem dovolj za obstoječo matriko, poleg tega se telefon ne segreje niti med intenzivnim delom, v nasprotju z nekaterimi vrhunskimi modeli z visoko zmogljivim naborom čipov.

Delo s karticami SIM

Podjetje si je zastavilo zelo dobro tradicijo, saj je na trg uvedlo dve različici pripomočkov - eno z dvema SIM karticama. Poleg tega ni pomembno, koliko "Sony M4 Aqua" je v tem ali drugem primeru, glavna stvar - naprava v celoti podpira LTE protokolov. Kartice samodejno preklapljajo programska oprema, na primer, če želite izbrati točno sedem, ki bodo delovali4G-hitrosti, je dovolj, da naredite preproste manipulacije v meniju in ne fizično spremenite tiste v reži. Poleg tega je naprava, opremljena z dvema sedmima karticama, prejela dvakrat več notranjega pomnilnika - 16 GB proti 8. Cena za takšen model je nekoliko višja, vendar so koristi očitno višje.

Avtonomno delo

Trgovci na uradni spletni strani družbe Sony trdijo, da je model sposoben delati na povprečni obremenitvi brez ponovnega polnjenja do dveh dni. Sodobni mobilni pripomočki, ki se izvajajo na platformi Android, se praviloma razširijo za največ en sam poletni čas, največ en dan.
Kje so takšne številke prišle od trgovcev v podjetju, ni jasno, saj predpostavka za to ni enaka, zlasti ker ima naprava standardni razred baterije za svoj razred 2400 mAh
 • . Konkurenti izpolnjujejo tudi "globlje" modele, na 3000 mAh, vendar ne dajejo takih izjav. Terenski test je pokazal, da je pri intenzivni uporabi naprave (predvajalnik, navigator, deskanje) iz baterije dovolj moči za svetlobo dan in malo zvečer, po katerem se pripomoček začne vprašati vtičnico. Karkoli nam je obljubil proizvajalec, lahko trajanje baterije imenujemo standardna za naprave tega razreda. Z vgrajeno programsko opremo za varčevanje z energijo, imenovano Stamina, lahko bistveno podaljšate življenjsko dobo pametnega telefona. Po aktiviranju takšnega načina je moč procesorja funkcionalno omejena in vklopljen je način za prepoved podatkov v ozadju. Poleg tega je na voljo še en uporaben način varčevanja z energijo - "Nizka"polnjenje “, kjer se po aktivaciji izklopi vse možne napačne možnosti in zniža raven osvetlitve na zaslonu skupaj z zaslonom za zaklepanje časa. Prav tako je na voljo še bolj strog način varčevanja - Ultra Stamina, ki popolnoma onemogoči nekatere "pametne" funkcije pripomočka in napravo spremeni v najpogostejše narečje z možnostjo izbiranja, pošiljanja SMS sporočil in samo. Ne pozabite pravilno ponastaviti pripomočka po povezavi vseh teh načinov (v skladu z navodili), če je baterija popolnoma napolnjena, sicer bo pametni telefon ostal preprost telefon. Imejte to v mislih, preden ponovno zaženete Sony M4 Aqua. Če prenesete napravo, imenovano polni kolut - aktivno delo wifi omrežij, neprekinjeno gledanje videoposnetkov z visoko ločljivostjo in posodobitve ozadja - baterija bo trajala nekaj več kot sedem ur, kar je zelo dober rezultat za naprave v tem segmentu. Edina stvar, ki bo baterijo postavila za nekaj ur, je nekakšna močna igrača, po drugi strani pa je popolnoma sprejemljiva življenjska doba baterije. Če sodnik z golo statistiko meril, potem isto "Antoutu" vprašanja za M4 rekordne rezultate. Prvo mesto z dobro ločitvijo od dragih S920 iz Lenovo in Nexus 4. serije.

  Kamere

  Vedno je treba opozoriti, da če želite fotografirati pogosto, bo plastični pokrovček na "Sonia M4 Aqua", ki zapira oko, očitno odveč, bolje je, da se pravilno obleče z usnjem ali, v ekstremnem primeru, visoko kakovostno dermatitis Kamero pa ne ločimoultra visoka ločljivost (skupno 13 MP), vendar zelo dobro odstrani slabo. Na splošno je Sonyjeva podoba blagovne znamke zelo zanimiva in uporabniku prijazna. Podjetje se osredotoča ne le na visoko kakovostno fotografijo, temveč tudi na dodatne učinke in druge okolice fotografiranja. Vzemite na primer zanimiv način z izvirnim imenom "dopolnjena resničnost". To pomeni, da ima uporabnik možnost, da med snemanjem neposredno uvede kakršne koli učinke. Obstajajo metulji, dinozavri, rože in tisto, česar ni. Lastnik z lahkoto dobi pokrajino v realnem času s šopkom cvetja na zimskem polju ali pri vožnji s snežne kepe z obale. Med drugimi načini je vredno omeniti delo s avtoportreti (sephi), kjer bo funkcionalni pametni telefon z lahkoto ugasnil vsako očitno pomanjkljivost osebe. Obstaja delo s panoramo, možnost dodajanja živega zvoka fotografiji (podobno razširitvi GIF) in množico že obstoječih učinkov, kot so sepia ali enobarvni.
  Poleg poenostavitve prekoračitve kamere je model dobil tudi določene prednosti. Na primer, sprednji fotoaparat je bil opremljen z ločljivostjo 5 milijonov slikovnih pik, vendar je bistveno povečal pogled - 88 stopinj. Poleg tega lahko front-end deluje s funkcionalnostjo glavne kamere, kot da jo dopolnjujejo realnost in drugi učinki.

  Platforma

  Podjetje ne poskuša posebej reciklirati "polnila" platforme, kot je meni ali videz. Zato so vse kritične spremembe omejene na niz tem in nove funkcije namiznih pripomočkov. V bistvu je naprava Android na M4 zelo blizu "čiste" platforme,ne obremenjeni z različnimi čipi, ki smo jih videli na drugih napravah. Nekateri ne marajo operacijskih sistemov, ki so polnjeni z dodatno programsko opremo. Po eni strani je kot za udobje, po drugi strani - da se je lastnik pogosteje pojavljal na določenih virih in porabil kri. Torej, v zvezi s tem, proizvajalec je stalo najmanj "invazijo" v OS, za katere je in hvala (če boste - bomo ugotovili sami). Obstaja izbira teme design, lahko nastavite število namiznih računalnikov, ki jih potrebujete, spremenite ozadje, odstranite presežek, če kaj preprečuje. Sama spremljevalka je videti mirna, brez razlik v stilistiki in odsotnosti radovednih ikon. Verjetno zato je hitrost vmesnika zelo impresivna. Mnogi lastniki v svojih pregledih so večkrat opozorili na dejstvo, da se namizni računalniki in pripomočki nemudoma odzovejo, brez friza, sedimentov in drugih zamikov. Po stari tradiciji je podjetje v pametne telefone vtisnilo najbolj priljubljene aplikacije. Lahko jih izberete v dveh klikih skozi okno programov ozadja. Če obstaja želja, lahko v napravo dodate nove pripomočke prek iste "Google Play". Kar se tiče lastniških aplikacij, kot so galerije, telefoni in druge večpredstavnostne vsebine, je vse tukaj narejeno v originalni stilistiki podjetja Sony. Obstaja niz svetovalnih storitev o lepih pripomočkih, kot je SonyElectro, ki jih lahko odstranite za neuporabnost (hvala). Oddelek za glasbo se zdaj imenuje ne Walkman, ampak preprosto "Music". Oblikovanje je izbrano zelo lepo in, kot se imenuje, v temi. Obstaja funkcija čiščenja zvokahrupa in interpretativni izenačevalnik. Na splošno gledano model zveni povsem dostojno za svoj razred: maksimalna prostornina se ne vrti in ne pade v kakofonijo, in vse frekvence se po potrebi prilagajajo.

  Če povzamemo,

  Sony Ixperia M4 Aqua ni le lep pripomoček z elegantnim videzom, ki ponavlja značilnosti vodilnega podjetja, kar je ravno redka priložnost, ko naprava tega razreda praktično nima kritičnih pomanjkljivosti. V našem primeru (Sony Xperia M4 Aqua Dual E2312) bo kupec moral določiti za gadget malo več kot 16 tisoč rubljev. Verjetno bo veliko uporabnikov želelo pridobiti ta denar in učilnico ter močan pametni pametni telefon. Sony je to priložnost ponudil svojim oboževalcem. Poleg privlačnega videza je naprava dobila dobro zaščito pred vodo in standardiziran tip - IP65 /68. Zato, ljubitelji slik v bazenu ali brizganje v kopalnico za svojo najljubšo glasbo - to je samo tisto, kar potrebujete. Na čipih proizvajalec ne shrani: dober procesor, dovolj RAM-a, spretno brutalna platforma. Zaslon ima tudi dobre funkcije, kot tudi zmogljivosti obeh kamer. Kot dodaten bonus - zelo dober čas delovanja baterije s tako tanko telo, čeprav nižje, kot so rekli tržniki. Za razumevanje, v bistvu, in ne za karkoli, pametni telefon je popolnoma uravnotežen v smislu cene in kakovosti. Če pogledate nabor tekmecev, potem sta ista "Lumiya 830", S90 iz "Lenovo" in "Galaxy" iz serije A5dražje in so lastnosti skoraj enake. Torej nakup Sony Xperia M4 Aqua - je odlična naložba denarja. Še posebej zato, ker na tako ceno, da bi našli še bolj inteligentno napravo, verjetno ne boste uspeli. Prednosti pametnega telefona:
 • Privlačen dizajn skoraj povsem ponovi čudovit vodilni Z3;
 • lahek in tanek odbijač;
 • odlične značilnosti zaslona /matrice;
 • idealno razmerje med ceno in kakovostjo;
 • Zaščita pred vlago IP65 /68 brez dodatnih podstavkov;
 • Dobro zasnovana Android-platforma, ki deluje na dveh sedmih karticah;
 • dolgo življenjsko dobo baterije v primerjavi s konkurenčnimi analogi.
 • Slabosti:
 • povprečna kakovost fotografij in videa;
 • Prevelik okvir na ohišju za takšen diagonalni zaslon;
 • plastični odbijač.
 • Sodba je nedvoumna - priporočena za nakup.

  Sorodne publikacije