Brisalci relejev z nastavljivo pavzo

Krtače za brisalce, ki zagotavljajo dobro vidljivost na cesti, tudi v dežju in snegu. Vendar pa niso vsi avtomobili sposobni prekiniti svoje delo. Na primer, v megli pogosto delo s krtačo ni potrebno. Toda tukaj lahko njihovi periodični premiki zagotavljajo dobro vidljivost brez pogostih utripanj hišnikov pred očmi voznika. Mnogi lastniki vozil so že znali oceniti, kako dobro je uporabiti nastavljiv rele brisalcev. Kako uporabljati predstavljeni izdelek, mora poznati vsakega lastnika avtomobila.


Standardni tipi relejev

Rele brisalcev v sodobnih avtomobilih ima pogosto dva načina delovanja. Med intermitentnimi valovi nastopi pavza določenega trajanja. Nima stalnega načina delovanja. Standardni čas premora je 4 sekunde.
Mnogi vozniki so naleteli na situacijo, v kateri se tali deževni dež, in brisalci čistijo skoraj na suhem steklu, tako da se loči od kapljic. To slabša vidnost. Da bi rešili težavo v avtomobilu brez prilagajanja trajanja pavze med piščali, vozniki uporabijo eno od dveh metod. Prvi pristop je omogočiti vključitev krtač v ročni način. Voznik mora brisalec zagnati enkrat na vsakih 20 sekund in ga ustaviti. To je še posebej moteče na dolgem potovanju. Nezainteresiranost je lahko vzrok za nesrečo. Zato se ta možnost ne šteje za najboljši izhod iz situacije. Drugi pristop je posodobitev zasnove brisalcev.V nasprotnem primeru morate sprejeti obstoječe delo ščetk. Zamenjava brisalcev mora biti pogostejša.


Prednosti regulacije

Nastavljiv rele brisalca ima številne prednosti pred standardnimi modeli. Najprej je treba opozoriti, da je možno nastaviti pavzo v območju od 05 do 45 sekund. To vam omogoča optimizacijo vremenskih razmer. Ko damo vodo v vetrobransko steklo, lahko pavza celo v 5 sekundah prepreči suho trenje krtač na steklu. Tako se izognemo prezgodnji obrabi.
Tudi namestitev nastavljivega releja omogoča avtomatsko dovajanje vode v steklo, tako da lahko naredite samo 3 valove in ne 4 kot pri standardni nastavitvi. Tako se lahko izognete zadnjemu nihanju suhega stekla. V tem primeru bo nastavljiv sistem naredil 4 mečkanje s čopiči, če bo voznik oskrboval z vodo. Uporaba predstavljenega sistema močno poveča udobje pri vožnji v mokrem vremenu in preprečuje hitro obrabo brisalcev brisalcev.

Kje začeti?

Za zamenjavo standardnega dela s svojo nadgrajeno različico je treba upoštevati, kje se nahaja rele brisalca. Opozoriti je treba, da je v nekaterih novih tujih avtomobilih takšna funkcija določena v fazi proizvodnje vozila. Vendar pa je v nizko-end različice celotnega sklopa lahko standardni nabor delov. Če želite zamenjati stari brisalec, morate paziti na konstrukcijo brisalcev. Ne glede na model avtomobila in vrsto brisalcev (varianta spredaj ali zadaj), releje nameščen neposredno na steklo avtomobila.


Da bi lahko razstavili stari kos, morate pregledati podnožje in ugotoviti, kje je rele brisalca. S tovarniško montažo se privije na telo. Izdelek se nahaja nedaleč od ročaja za odpiranje pokrova motorja. Razstavljanje se izvaja z izvijačem. Stolpec morate tudi odstraniti.

Izbira naprave

Za zamenjavo standardnega dela z novo napravo za nadzor čopičev je treba preučiti pravila za izbiro teh naprav. Najbolj priljubljena danes je priznana rele brisalci VAZ-210721092114 IZH-2126 in drugih domačih avtomobilov modelov 543777 in 7233777-01. Prvo napravo proizvaja "Russian Partner" LLC, druga pa je ZAO Energomash. Stroški predstavljenih naprav je približno 150-170 rubljev.
Predstavljeni modeli so primerni za vozila z novo škatlo z varovalkami. Vendar pa niso možni vsi modeli. Model št. 393777-03 ("ruski partner") je bil razvit za domače avtomobile s starim blokom varovalk. Za tuje avtomobile z novim blokom kontaktnih lokacij kupite model 7233777-05 ("Energomash"). Za pravilno izbiro predstavljenega elementa konstrukcije se je bolje posvetovati z izkušenim strokovnjakom.

Nove in rabljene naprave

Če želite kupiti rele brisalcev (VAZ, IZH in nekaj tujih avtomobilov), ni treba kupiti novih delov. Med uporabljenimi napravami je predstavljen širok nabor kakovostnih modelov regulatorjev. Torej so takšne naprave po želji popolnoma dovoljenebrisalci
Na sekundarnem trgu, po mnenju strokovnjakov, lahko poberete različne možnosti za končne mehanizme. Njihova prednost je prisotnost prefinjenih oblikovnih elementov. To omogoča, da je rele nameščen na običajno mesto brez nadaljnje obdelave ožičenja ali ključavnic. Takšne podrobnosti se izračunajo bolj na domačih avtomobilih. Zato morajo lastniki tujih avtomobilov pridobiti nove releje in sami izvesti potrebno izpopolnitev sistema.

Namestitev novega releja

Po študiju, kjer se nahaja brisalni rele, in pravili po svoji izbiri, lahko samostojno zamenjate nov predmet. V ta namen odprite pokrov na enoti brisalca. Od tu je bil odstranjen stari rele. Nato se novi element namesti na določenem mestu.
Za prilagoditev premora je treba izvesti določen postopek. Stikalo brisalca mora biti nastavljeno na način prekinitve. V tem primeru bo premor med valovi imel standardno vrednost. Če želite nastaviti interval za sistem brisalcev, izklopite ščetke. Nato lahko voznik prenese zahtevano premor, na primer 8 sekund. Nato se brisalci ponovno vklopijo v preslednem načinu. Sistem si zapomni zahtevane intervale in bo deloval glede na želje uporabnika. V tem primeru bo interval 8 sekund.

Nadgradnja sistema

Če želite zamenjati brisalec zadnjega vetrobranskega stekla ali ščetke za vetrobransko steklo, lahko voznik samostojno izprazni del. Če želite to narediti, morate imeti originalPoznavanje strukture električnih naprav. Za izvedbo umerjanja je potrebno odstraniti pokrov ohišja. Nato razstavimo tiskano vezje. Premor med valovi je odvisen od vrste upora. Po skrbni preučitvi sheme bo težko najti. Pri standardnih modelih (pavza 4 sekunde) ima ta element upor od 62K. Če se zmanjša na 45 Kom, bo pavza med piščali 3 sekunde.
Za ponastavitev pavze do 10 sekund je treba kupiti upor z uporom 100K. Če želi voznik v 17 sekundah narediti režo med nihajnimi noži, lahko nastavite upor z nominalnim 200 Kom. Naprave z upornostjo 500 Kom ni mogoče uporabiti nezaželeno. Natančnost intervala se bo znatno zmanjšala.

Izvajanje izpopolnitve

Rele brisalcev se dodatno izboljša z namestitvijo novega upora. Potrebujete tudi približno 50 cm enojno ali dvojno žico. Spajkana je na skrajni kontakt upora. Stari element upora mora biti spajkan samo na eni strani. Ena žica je vezana na osvobojeno steblo, druga pa na mesto, kjer je bila pred tem nameščena. Drugi konec mora biti povezan s centralnim kontaktom. Žice morajo biti oblečene v prozorne gume. Potem na žicah, ki jih potrebujete, da pokimajte, da jih po nesreči ne raztrgate. Pokrov releja se lahko zapre. Podrobnosti so pritrjene na prvotno mesto. Po preučitvi, kaj predstavlja rele za brisalce, ga lahko vsak voznik namesti na počitniške prikolice svojega avtomobila.

Sorodne publikacije