Brskanje po več aplikacijah skenerja

Čeprav ima Windows vgrajena orodja za skeniranje, morda ne izpolnjujejo vedno uporabnikove funkcionalnosti in so bolj primerna za hitro digitalizacijo materialov. V naslednjem članku je opisanih več orodij drugih izdelovalcev, ki vam lahko pomagajo digitalizirati dokumente ali fotografije, ko imate optični bralnik.

VueScan

Običajno se domači skenerji uporabljajo več let. Čeprav se strojna raven naprave sčasoma ne bo zmanjšala, jo lahko proizvajalec preneha podpirati. Tako za nove različice gonilnika OS ne bo izdano, kar bo izključilo možnost uporabe skenerja. Programska oprema za optično branje VueScan omogoča povezavo skoraj vseh naprav za skeniranje z osebnim računalnikom s katero koli različico operacijskega sistema Windows, tudi če ni gonilnikov. Obstajajo tudi različice pripomočka za Linux in macOS. Razvijalec je zahteval podporo za več kot tri tisoč modelov skenerjev.


Aplikacija deluje na dva načina: čarovnik in podrobne nastavitve. V načinu čarovnika z optičnim bralnikom program ne zahteva od uporabnika, da vnese veliko parametrov - dovolj je, da določite, kaj je načrtovano z bodočim pregledom: natisnite, pošljite po e-pošti, shranite na trdi disk. Pomočnik po korakih je primeren za neizkušene uporabnike in za hitro digitalizacijo dokumenta. Izkušeni uporabniki bodo uživali v naprednem načinu konfiguracije, ki vam omogoča ročno konfiguriranje vseh nastavitev. Poleg glavne funkcije, pripomočekvgrajene funkcije za urejanje prejetega skeniranja. Na primer, na digitalni sliki lahko odpravite zrnatost, spremenite barvne ravni, prilagodite ostrino, uporabite samodejno obrezovanje. Ko enkrat konfigurirate aplikacijo, lahko nastavitve shranite kot ločen profil. Ta pristop vam omogoča, da prihranite čas s prenosom predhodno zabeleženih parametrov za posebne potrebe.


HP Scan and Capture (Optično branje in zajemanje)

Programska oprema HP Scan in Capture Scanner podpira le naprave, ki jih je dobavil HP. Lahko digitalizira fotografije in dokumente. Po skeniranju lahko na mestih spremenite skenirane strani in jih izvozite v več različnih formatih.
Vmesnik pripomočka je preprost in razumljiv, zato ne potrebuje posebnih veščin za delo v njem. Po vključitvi aplikacija samodejno pregleda skenerje in lahko deluje z lokalnimi in brezžičnimi napravami. Program za delo s skenerji zagotavlja osnovne funkcije za urejanje digitaliziranih gradiv. Po skeniranju lahko uporabnik obrne sliko ali okvir. V programu je na voljo tudi izdelava večstranskih dokumentov PDF.

RiDoc

RiDoc - program za delo s skenerji, ki uporabniku omogoča, da ne samo digitalizira dokumente, temveč jih tudi organizira. V aplikaciji je na voljo funkcija hitrih map. Tako pri skeniranju uporabniku ni treba razvrščati različnih dokumentov v različne imenike. Izberite hitro mapopred digitalizacijo dokumenta, ki bo nato samodejno premaknil dokument.
Aplikacija skenerja RiDoc vam omogoča shranjevanje digitaliziranih dokumentov in fotografij v grafičnih formatih in ustvarjanje večstranskih datotek PDF. Po skeniranju lahko dokument vstavite v Word ali ga pošljete po e-pošti. Ko je dokument treba posredovati drugemu uporabniku, vendar je zaželeno, da ga zaščiti pred urejanjem, bo pripomoček pomagal pri vnašanju vodnih žigov na sliko. Prepoznali bodo besedilo z njimi in se bodo kasneje težko spremenili.

Sorodne publikacije