Telefon Sony Xperia Ion: Funkcije in pregledi

Sony Xperia Ion je dvoumen izdelek znane blagovne znamke. Po eni strani se zdi, da je vse dobro: pameten nabor čipov, dober prikaz, lep videz in dobre kamere. Po drugi strani pa je bil ta pripomoček prvotno razvit za ameriški trg z vsemi pretočnimi prilagodljivimi odtenki. Blagovna znamka je sklenila pogodbo z AT & T za ekskluzivno dobavo pametnih telefonov Sony Xperia Ion, potem pa je nekaj šlo narobe, toda morda je bila vsa stvar zelo uspešna, vendar se je Sony odločil razširiti geografijo dostopnosti naprave.

Gadget je začel prodajati na evropskih in azijskih trgih, leto dni po predstavitvi pa smo prišli v Rusijo. Na domačem trgu je bil določen model Sony Xperia Ion LT28h, ki se razlikuje od podobnega pomanjkanja podpore LT28i za protokole LTE. V zvezi s tem, ljubitelji delajo na 4G omrežjih, da gredo mimo ali raziskati tujih spletnih trgovin.

Torej je predmet današnjega pregleda pametni telefon Sony Xperia Ion LT28h. V članku bomo obravnavali značilnosti, prednosti in slabosti modela, pa tudi mnenja strokovnjakov na tem področju, skupaj s pregledi uporabnikov.

Vsebina paketa

Gadget je v lepem zaboju z ozkimi kartoni za črno-belo barvo. Na sprednji strani lahko vidite sliko samega pametnega telefona, in nasprotno, najbolj izjemne značilnosti Sony Xperia Ion. Škatla je bila majhna zaradi kompetentne razporeditve vseh notranjih elementov.
Vi ste notrivideli boste:
 • napravo;
 • napajalni adapter (EP850);
 • USB kabel za polnjenje in sinhronizacijo z osebnim računalnikom;
 • stereo slušalke (MH750);
 • priročnik in specifikacije s podrobnimi specifikacijami za Sony Xperia Ion;
 • garancijska kartica.
 • Paket za svojo cenovno kategorijo lahko imenujemo skromen - ne boste videli nobenih ovitkov, filmov in drugih kozmetičnih okolij. Ampak morda je na bolje, ker takšne dodatke, mnogi lastniki raje kupujejo, kar se imenuje, na vaš okus in barvo. Vendar pa nekateri uporabniki v svojih pregledih na Sony Xperia Ion so zelo razburjena zaradi pomanjkanja celo preprosto kritje v modelu takega razreda.

  Videz

  Pripomoček izgleda odlično in izgleda kot težka "lopatica" pri prvem vtisu. Telo je dobilo le dve barvi - črno in rdečo. Poleg tega slednje ne moremo imenovati čisto žensko, ker je gama izbrana kot temno rdeča, in ne nekaj maline ali nežne jagode.

  Sprednja stran telesa, ne glede na barvo, je črna, hrbet pa je izdelan iz mehke plastike in teksturiranega pokrova v izbranem območju. Spodaj si lahko ogledate običajni logotip znamke z napisom "Ixperia". Videz kamere Sony Xperia Ion se bistveno razlikuje od drugih podobnih pametnih telefonov: okoren objektiv z enako veliko bliskavico in perforacijo v mikrofon. Na levi strani lahko vidite velik pokrov, pod katerim se skrije mikro USB vmesnik in HDMI priključek. Zgornji del je namenjen standardnemu avdio izhodu "mini-jack" velikosti 35 mm. Zgornji obraz je zaseden z očesomprednja kamera, dekorativna maska ​​zvočnikov in svetlobni senzorji bližine. Obstaja tudi majhen svetlobni indikator, ki prikazuje trenutno stanje Sony Xperia Ion (baterija se polni, skoraj prazna, fotografiranje itd.).
  S svojimi dimenzijami - 133 x 68 x 11 mm - pripomoček tehta 144 gramov, kar je preveč. Mnogi lastniki v svojih odzivih so se večkrat pritoževali nad masivno zasnovo in težo, vključno z: naprava bo zlahka potegnila žepno srajco ali bluzo, prav tako pa vas bo drobila zaradi resnosti roke, tudi po kratki uporabi. Kljub temu mnogi v takšnih dimenzijah vidijo samo plus, kličejo gadget mini tableto z vsemi prednostmi. Kot je za zbirko, ni kritičnih kritik: ni vrzeli, nič ni luffing, ne škripa in ne crunch med delom z napravo. Zgornji pokrov, ki odpira dostop do mikro SD in mikro SIM vmesnikov, je tesen, vendar ne dovolj, da deluje na orodju za odpiranje, samo ga povežite z žebljem in ga pravilno odstranite.

  Zaslon

  Sony Xperia Ion je opremljen s pametno TFT matrico z 455-palčnim zaslonom in ločljivostjo 1280 x 720 slikovnih pik. Zaslon je prejel precej dobro zaščito, kjer steklo izključuje majhne praske, prav tako pa ima praktično neopazno folijo, značilno za naprave znamke.

  Kapacitivni zaslon, zato je tehnologija multi-touch v celoti podprta. Kakovost slike je precej visoka: bogate barve, prava slika in uravnotežen kontrast. Koti gledanja v Sony Xperia Ion so prav tako dobri: lahkoPreprosto ovijte fotografijo ali si oglejte videoposnetek v družbi enega ali dveh podobno mislečih ljudi.
  Velikosti zaslona omogočajo gostovanje po internetu, igranje iger in delo z drugimi aplikacijami Android z ustreznim udobjem. Pregledi lastnikov na to temo so dvoumni: nekdo je zelo zadovoljen z velikim zaslonom z dobro vizualizacijo, no nekdo se pritožuje na nasprotni strani - masivno telo. Zato je pred nakupom bolje, da telefon Sony Xperia Ion vključite v svoje roke in nato odločite, katera stran je za vas kritična - velik zaslon ali resnost naprave.

  Vmesniki

  Na desni strani se nahaja gumb za izklop pripomočka, pod njim pa rocker za nadzor glasnosti. Nekateri lastniki se pritožujejo zaradi preveč narezanih koncev, kjer delovanje gumba ni tako priročno kot drugi pametni telefoni. Poleg tega določene sposobnosti in prilagoditve zahtevajo same ključe zaradi pomanjkanja napredka. Na dnu desnega konca je gumb, ki aktivira kamero, kar je zelo priročno. Številni uporabniki so navajeni na strojno krmiljenje: ko je zaslon izklopljen, lahko držite tipko kamere, nato pa se bo začela po prvem okvirju.
  Pod glavnim zaslonom so štirje običajni "android" gumbi: "Menu", "Home", "Back" in "Search". Tipke, občutljive na dotik, so osvetljene v obliki črt. Podjetje Sony Xperia Ion se je odločilo, da bo popolnoma opustilo tradicionalne tradicionalne gumbe za nadzor, tako da se bodo morali mnogi navdušenci blagovne znamke navaditi na občutljive senzorje.
  Torej za sam zaslonPri hitrosti obdelave klikov ni bilo težav. Proizvajalec je delal na napakah, ki so bile dovoljene v preteklih generacijah, in zdaj je vse v redu.

  Zmogljivost

  Delovanje Sony Xperia Ion LT28h ustreza dokazanemu procesorju Qualcomm APQ8060, ki deluje na dveh jedrih s frekvenco 15 Hz. Grafična komponenta je ležala na rami serije Adreno pospeševalnika 220. RAM (1 Gb) je dovolj za udobno delo z vmesnikom in aplikacijami. Vendar pa boste v nekaterih "težkih" igrah morali ponastaviti nastavitve grafike na povprečno ali celo nizko raven, da ne bi padli FPS. Sony Xperia Ion se odlično počuti v omrežjih UMTS HSPA + za protokole od 850 do 1900 Band. Kot že omenjeno, podpora za omrežja LTE na žalost ni. Če ne morete brez tega in uživate v telefonu, je edina možnost pregled ponudb Sonyjevih distributerjev na tujih spletnih straneh (model LT28i). Edina stvar, ki jo boste morali storiti, je pravilno prepisati telefon, torej ga popolnoma prilagoditi naši realnosti, vendar s podporo 4G omrežij. Lastniki v svojih pregledih so na splošno zadovoljni z delovanjem pametnega telefona. Nobene resne pripombe niso bile opažene, toda za delo na hitrih omrežjih je dobra polovica uporabnikov precej zadovoljna s 3G obliko, bolj pameten dostop do interneta pa je bolj potreben za računalnik kot za mobilni pripomoček.

  Shranjevanje

  Za potrebe uporabnika, približno 11 z majhnim gigabajtom pomnilnika 16. Če to ni dovolj, je vedno na voljo.lahko razširite s pomočjo SD-kartic drugih izdelovalcev do 32 GB. Na splošno ni jasno, zakaj Sony, ki svoje pametne telefone pozicionira kot večpredstavnost, in z razpoložljivimi dimenzijami, ne more opremiti pripomočka, na primer pogona z 32 ali 64 GB. Tehnične zmožnosti in dimenzije naprave popolnoma omogočajo, vendar inženirji trmasto ne želijo dodati vgrajenega pomnilnika naprav.

  Brezžični protokoli

  Pametni telefon podpira standardne protokole Vaiffe in Bluetooth od različice 2.1 (EDR), dobro deluje na profilih ANT +, ki se uporabljajo s športnimi pripomočki, prav tako pa je mogoče povezati z GLONASS, NFC in DLNA.

  Kamere

  Sprednja kamera je prejela sprejemljive lastnosti, tako da ne bo težav z Skype in drugimi kurirji, in ne bo primerna za več (kar ni potrebno). Toda glavna kamera si zasluži posebno pozornost.
  Matrika z 121 milijoni slikovnih pik lahko zajame videoposnetke visoke ločljivosti in ima občutljiv nabor učinkov: 3D panoramo, pregled več posnetkov v istem 3D-ju, ribje oči in druge uporabne in ne zelo zanimive okoliščine. Uporabnik ima izbiro načina fotografiranja: preprost ključ, zaslon na dotik ali nekakšna prilagodljiva kombinacija. Z vnaprej pripravljenimi prednastavitvami lahko hitro zaženete: gumb in posnetek, gumb in samo zagon programa itd. Vse dodatne funkcionalnosti je mogoče preprosto onemogočiti in lahko delate z običajnimi nastavitvami, ki so bile privzeto vključene. Seveda je za večino uporabnikov ključna točka zmogljivosti kamere metrikamatrika slikovnih pik. Zdi se, da je številka tako impresivna za pametni telefon, vendar tu ni tako. Tržniki nenehno pritiskajo in brez naloženih uporabnikov razglašajo vse vrste nerazumljivih, a precej zvočnih izrazov: tukaj imate 4 jedra, 12 megapikslov, 128 gigabajtov, ultra-HD in polno mleto. Dejstvo je, glavno vprašanje tukaj je drugačno: je potrebno za mene, lastnik telefona, vse to "lepoto"? Ko govorimo posebej o Sony Xperia Ion, je naprava sposobna prikazati malo zahtevane resničnosti in celo zelo kakovostno. Toda zakaj ima tako visoko resolucijo, če večina lastnikov, sodeč po ocenah, da svoje slike kjerkoli v Instagramu ali VK. Za delo z izjemnimi krajinami in divjimi živalmi obstaja posebna profesionalna tehnika. Zato bo tukaj nekakšna kritika dvoumna. Torej, na nekaterih materialih je jasno, da je kamera včasih zamegljena, da se zgodi, da izbije barvo, vendar pa slika postane podrobna in naravna. Pametni telefon se je dobro pokazal med dnevom snemanja, vendar ni imel nočnega "življenja": v slabi svetlobi, pridobivanje res kakovostnega posnetka ne bo niti pomagalo svetlo bliskavico, nasprotno, vse se bo zapletlo. V drugem imamo razumno matrico, ki se ne razlikuje v nečem nadnaravnem, ampak preprosto naredi normalne in podrobne slike.

  Samostojna baterija

  Sony Xperia Ion baterija je skromna - samo 1900 mAh, kar očitno ni dovolj za to platformo. "Android" - bratstvo vedno varied energekoprozhorlivosti, in naš respondent ni postal izjema. Pri polni obremenitvi pametnega telefona (video vvisoka ločljivost, "wi-fi", največja svetlost zaslona) je bila baterija izpraznjena eno uro ali tri. Če najdete pametni program za varčevanje z energijo v storitvi Google Plus, lahko življenjsko dobo baterije podaljšate za 20 odstotkov. V nasprotnem primeru boste prisiljeni polniti telefon skoraj vsak večer.
  Mnogi uporabniki v svojih pregledih se sprašujejo, zakaj je pametni telefon s tako velikim zaslonom in občutljivim naborom čipov opremljen s tako skromno akumulatorsko baterijo. Očitno je imel proizvajalec svoje razloge, ki jih je raje molčal.

  Če povzamemo

  V priljubljenih spletnih mestih za nakupovanje se cena pripomočka spreminja v območju 15.000 rubljev. Sodeč po strokovnih ocenah te industrije je cena precej uravnotežena. Tu ne smemo pozabiti, da je naš anketiranec eleganten multimedijski pripomoček, ne osemjedrski projektil, ki vas bo popeljal v prostor "težkih" aplikacij. Za ta denar boste dobili nenavadno, a hkrati zanimivo zasnovo, kovinsko ohišje (zadnji pokrov), lep zaslon, komplet brezžičnih modulov, podporo za vse priljubljene formate, "izven škatle" in sprejemljivo zmogljivost shranjevanja. Glede neposredne telefonske komponente je tudi popolno naročilo: kakovost prenosa glasu na visoki ravni z glasnim zvočnikom, čeprav nekoliko boljši pri visokih frekvencah. Posebej velja omeniti dejstvo, da je mreženje z Xperio Ion praktično popolno. Isto peto serijo iphone v zvezi s tem bistveno izgubi: v kraju, kjer "Sony"ujetih je bilo tri mreže, isti "jabolčni" pripomoček je ujel le eno, nato pa čez nekaj časa. Brez žlice katrana seveda ni bilo dovolj. V tej vlogi so neprimerni gumbi na dotik pod zaslonom, stranske tipke "pod pobočjem", na katere se morate navaditi, in masivno telo, no, ni namenjeno za zadnji žep kavbojk. Vključuje tudi povprečne indikatorje življenjske dobe baterije s tako skromno baterijo in nesmiselnim vtičem za omrežno kartico, kjer se zdi, da se zdaj redno polni. Priporočljivo je, da malo prihranite in kupite model neposrednega konkurenta - tretji »Galaxy« iz »Samsung«, vendar je videz Iona očitno bolj zanimiv. In na splošno, večina težav, ki jih uporabniki krivijo v svojih povratnih informacijah, niso povezani s samim telefonom Android, vendar je pripomoček mogoče svetovati vsem, ki iščejo elegantno napravo z velikim zaslonom in pametnim "nadevom".

  Sorodne publikacije