Senzor praznega injektorja VAZ-2110

V sodobnih avtomobilih, ki jih je mogoče pripisati in VAZ-2110 ima številne senzorje, ki sodelujejo pri zagotavljanju motorja. V nasprotju s uplinjačem, injektorskimi sistemi za vbrizgavanje goriva motor v prostem teku in v drugih načinih je elektronika - EBU. Elektronska krmilna enota zaradi informacij, prejetih s teh senzorjev, daje ukaze plinski črpalki, šobam in drugim aktuatorjem. Eden od njih je senzor za hitrost prostega teka VAZ-2110. Njegova glavna funkcija je spremeniti obračanje ročične gredi v načinu XX. Ker je v pomanjkljivem stanju, lahko ta element povzroči veliko težav.

Namen

Senzor števila vrtljajev motorja VAZ-2110 je zmožen enakomernega nadzora motorja v prostem teku v stanju mirovanja. Ta element je potreben, da zavoji ne plavajo, motor pa se ni utopil. Naprava regulira dovod zraka z zaprtim dušilnim ventilom, s čimer omogoča avtomatsko nastavitev predpisanih hitrosti.
Poleg tega je to tipalo potrebno za segrevanje motorja na optimalno temperaturo delovanja, hladno. Funkcije tega elementa se lahko primerjajo z namenom "sesanja" na uplinjaču.

Naprava

Ta komponenta je aktuator. Če je lažje govoriti, potem je to ventil. Uredil je tako - sestavljen je iz električnega koračnega motorja, vzmeti in palice, ki ima zapiralno iglo. S pomočjo te zapiralne igle se dozira količina zraka. Pri dušilnem ventiluje v zaprtem položaju in EBU se odloči, da je treba povečati zavoje XX, nato pa se skupina oblikuje, da premakne to iglo. Slednji se povsem ali popolnoma premakne, ne da bi odprl dovodno odprtino za zrak, če se izogne ​​ventil dušila. Zato se motor ne bo ustavil.


Načelo delovanja

Poglejmo, kako deluje senzor števila vrtljajev v prostem teku na injektorju VAZ-2110. V trenutku, ko lastnik vrne ključ v ključavnico za vžig, se zaloga, ki se nahaja na PX, potisne do največje možne dolžine. Nato počiva v luknji v dušilki. Nato RXH upošteva določeno število korakov in ventil se premakne v osnovni položaj. To je odvisno od nameščene programske opreme v računalniku. Na primer, za firmware "januar 5.1" je osnovni položaj igle 120 korakov na vročem motorju. Če je strojna programska oprema nameščena pri "Bosch", je to 50 stopenj na ogretem motorju.
Pri temperaturah ob zagonu motorja je motor v času regulacije nastavljen na položaj 30 do 50 stopnic. Ker se število korakov poveča ali zmanjša, se količina zraka, ki gre skozi kanal, spreminja. V trenutku nakupa senzorja za hitrost prostega teka VAZ-2110 od glave palice do prirobnice senzorja ne sme biti več kot 23 milimetrov. Pomembno je, da natančno merite dolžino glave, ki deluje. Zaradi razpoložljivosti RHX motor vnese toliko zraka, kolikor je potrebno za njegovo normalno in stabilno delovanje.
Kisik vstopi v motor, nato pa gre skozi senzor masnega pretoka. In za količino zraka, ki jo zagotavlja EBUdel goriva za šobe. Glede na PDKV, EBU nadzoruje število obratov ročične gredi in upravlja RHC. Tako motor prejema zrak v stanju mirovanja. Ko je motor hladen, elektronska enota avtomobila poveča hitrost motorne gredi zaradi senzorja števila vrtljajev v prostem teku. Na VAZ-2110 in ko se ogrevanje dvigne, padejo v normalno stanje. Zakaj ga potrebujete? To se stori, da se nemudoma začne gibanje brez potrebe po ogrevanju.

Znaki napak

Proizvajalec je začel opremljati RHH samodiagnostični način. Zato žarnica "Check engine" ne bo javila te napake. Napako regulatorja prostega teka lahko določite samostojno. Obstaja več znakov, ki pomagajo pri tem. Če je motor gluh brez posebnih in očitnih razlogov pri delu v prostem teku, je že povedal, da je prišlo do težave s senzorjem v prostem teku. Še en znak je "plavanje" zavojev. Pri zagonu hladnega motorja ni dvignjenih tako imenovanih ogrevanih vrtljajev. To prav tako govori o okvari v RHH. Prav tako lahko opazite, da je motor ugasnjen med vožnjo po izklopu prenosa. Vsi ti znaki sovpadajo z znaki okvare pozicijskega senzorja dušilnega ventila. Vendar pa je v primeru DPD vse lažje - tukaj bo zasvetila žarnica "Check engine".

Kako preveriti RCA

Če je tester ali multimeter, ni težko preskusiti tega elementa. V ta namen je avtomobil nameščen na ročno zavoro, nato pa je senzorska gred izključena za pregled in izvedbomeritve
Prva stvar je, da preverite napetost v verigi ventilov VAZ-2110 8 senzorja števila vrtljajev v prostem teku. Negativni stik multimetra mora biti povezan z "maso". Plus povežite z odstranjeno blazinico. To so zaključki "A" in "D". Označene so na gredi senzorja. Nato morate vklopiti vžig in preveriti odčitke, ki jih daje RX. Morajo biti okoli 12 voltov. Če je metrika manjša, je to morda posledica nizke baterije. V primeru, da multimeter ne pokaže ničesar in je napetost odsotna, je treba najprej v celoti preveriti celotno vezje in nato elektronsko krmilno enoto. Če v tokokrogu ni vidnih napak, preverite RX.

Potem so terminali priključeni na blazinico. Shema povezave bo naslednja - najprej preverite zaključke "A" in "B", nato "C" in "D". Preskuševalnik mora biti vklopljen v način merjenja upora. Med kontakti se mora tester prikazati znotraj 53 ohmov. To nakazuje, da senzor prostega teka na ventilih VAZ-2110 8 deluje. Pri preverjanju pari kontaktov "A" in "C", kot tudi "B" in "D" mora multimeter pokazati večjo odpornost. Prav tako pravi, da je senzor popolnoma delujoč.
Če je bilo zaradi meritev mogoče odkriti neprimerne indikacije, je treba element zamenjati. Pri motorju VAZ-2110, ko je senzor odvit, se preveri s priključitvijo blazinice in vklopom vžiga.

Še en način za preverjanje PXF

Če je VAZ-211016 senzor števila vrtljajev v prostem teku funkcionalen, potem po vstavitvi stebla z nastavitveno iglo spremenite položaj. Če je postavka pokvarjena, se spremenine bo To komponento je treba zamenjati. Če želite to narediti, ni treba obiskati strokovnjake za storitve. Svoje delo lahko opravljate z lastnimi rokami.

Flush RHH

Vsak problem RXH priporočamo najprej, da poskušate očistiti in sprati, nato pa še enkrat, da se prepričate, ali je uporaben. Ta postopek ne traja veliko časa. Za pranje senzorja je najboljša tekočina za čiščenje uplinjačev ali VD-40.
Iz senzorja za hitrost prostega teka VAZ-211016 je treba ventile razstaviti. Nato pa v vrečko, namočeno v eno od tekočin, skrbno ročaj stik. Nato odvijte vijake, ki pritrjujejo senzor. Po odstranitvi elementa s sedeža. Priporočljivo je vizualno pregledati senzor. Če so sledi umazanije in olja, je treba splakniti ponovno dušilni ventil. In če ni usedlin, potem rahlo potresite s čistilno tekočino na iglo in vzmet.

Zaključek

Torej smo ugotovili, da je senzor v stanju mirovanja, kako ga preveriti in oprati. Če po opravljenih operacijah ta postavka ni zaslužil, potem, najverjetneje, nosili vodniki, ki se gibljejo iglo ali zlomljeno žico, ki se nahaja v notranjosti primera. V tem primeru je težavo mogoče rešiti le z zamenjavo PCh. Stane poceni - do 550 g.

Sorodne publikacije