Antena "REMO": pregled, ocene

REMO antene elektrotehnične naprave Harkov so v povpraševanju strank, ki želijo gledati visoko kakovostne digitalne prizemne televizijske programe. Serija modelov vključuje izdelke, ki so namenjeni za uporabo tako v bivalnih prostorih kot za postavitev zunaj zgradb. Antene, ki jih proizvaja podjetje, so lahko pasivne in aktivne. Prvi uporabljajo smerne in selektivne oblikovne lastnosti brez uporabe ojačevalnikov signala. Aktivne REMO TV antene predvidevajo uporabo dodatnih ojačevalnikov v njegovi sestavi. Članek bo potencialnim kupcem pomagal narediti pravo izbiro, upoštevajoč individualne zahteve za lokacijo antene in jo odstraniti iz transponderja digitalnega televizijskega signala.


Malo teorije

Televizijsko oddajanje se izvaja v obsegu metrov (MW) in decimetrskih valov (DMW). Zadnje se uporabljajo za oddajanje digitalnih TV-programskih paketov DVB T2 v televizijske centre. Da bi zagotovili najboljše pogoje za sprejem antenskega televizijskega signala, morajo biti geometrijske mere njegovih elementov primerljive z valovnimi dolžinami razponov, za katere je namenjen. Območje MW ustreza valovni dolžini šest do en meter. Programi se oddajajo na 1-12 televizijskih kanalov, kar ustreza frekvenčnemu območju (48-230) MHz. V območju DMV je valovna dolžina od enega metra do deset centimetrov. Prenos programovTelecentre se izvajajo na 21-69 televizijskih kanalih v frekvenčnem območju (310–860) MHz.


Najučinkovitejše antene so tiste, katerih linearne dimenzije elementov izpolnjujejo zahtevo 1/2 ali 1/4 valovne dolžine. Glavni vibratorji imajo lahko obliko "brkov", z možnostjo spreminjanja njihove dolžine in kota raztopine, nezaprtih okvirjev, obročev, elips. Dodatni elementi, ki se uporabljajo za izboljšanje smernih lastnosti antene, so prečne plošče ali kovinske palice. Nahajajo se na skupnem vodoravnem premiku, katerega vzdolžna os je usmerjena v pretvornik televizijskega signala.

Vrste izdelkov, ki jih proizvaja obrat

Antene, ki jih proizvaja proizvajalec REMO, se razlikujejo po obsegu sprejemljivih valov. Pogosto imeniki predstavljajo vzorce, ki sprejemajo samo v območju DMV, in vsevalovne antene. Izdelki, zasnovani za delovanje v območju decimetra, se izvajajo v "valovnem kanalu".
Njihov ozko usmerjen diagram zagotavljajo številni direktorji, ki se nahajajo v vodoravni ravnini. Velikost kota glavnega režnika diagrama je neposredno povezana s smernim akcijskim koeficientom in ojačevalnim faktorjem antene. Konstrukcijo lahko izvedemo v obliki "logopedske antene" ali "Z-antene" (cik-cak antena). Reflektorji se uporabljajo za povečanje učinkovitosti konstrukcij. Izvajajo se v obliki pogostih mrež, ki se nahajajo za glavnim aktivnim vibratorjem. Uporabljajo se reflektorjiza odbijanje valov, ki potekajo iz smeri proti telecentru, proti glavnemu vibratorju.
Vsevalovne antene za sprejemanje programov MX traku dopolnjuje polvalovni dipol. Dolžina njegovih ramen ("brki") ustreza polovici valovne dolžine sredine pasu MB. Dolžino vibratorjev lahko ročno spremenite.

Naprave nameščene v sobi

Notranje TV antene se lahko uspešno uporabljajo v velikih naseljih v bližini televizijskih oddajnih centrov. Njihova uporaba na oddaljenosti od izdajateljev televizijskega programa na razdalji več kot 10 km ne omogoča doseganja visoke kakovosti gledanja in avdio oddajanja televizije. Digitalna TV-slika se lahko raztrese po delcih ali pa se sploh ne prikaže.
Prostorske antene imajo pogosto izvirno zasnovo, ki se prilega celotni notranjosti stanovanja. Lahko so vse valovne dolžine in obseg. Teleskopske antene se uporabljajo za sprejemanje visokokakovostnih programov v skupinah MX. Nastavitev spreminja njihovo dolžino in kot med njima. Notranje antene so predstavljene v aktivni in pasivni izvedbi. Pasivne antene iščejo sprejemljiv sprejem kakovosti na račun pristojnih konstruktivnih rešitev. Aktivne antene uporabljajo elektronske ojačevalce za celoten prejeti signal pasivne antene. Njihovo delo zahteva dobavo enosmernega toka.
Pri izbiri sobne antene je treba ravnati po specifikacijah, ki so navedene v priloženi dokumentaciji. Glavni jevelikost dobička, izražena v decibelih enotah (dB). Za pasivno anteno je sprejemljiva vrednost 12-14 dB. Če se uporablja vgrajeni ojačevalnik, lahko celotno razmerje, ki je običajno navedeno v priročniku, doseže 40 dB. Vendar ta vrednost ne odraža smernih lastnosti notranje antene. Zaželeno je, da izberete napravo, ki ima kontrolne elemente za ta indikator. Spreminjanje velikosti (pogosto v smeri zmanjševanja) lahko doseže kakovostno in stabilno sliko.
Zanimivo je upoštevati dolžino koaksialnega televizijskega kabla. Razpoložljivost zadostnih zalog vam omogoča, da izberete optimalno lokacijo antene v prostoru, da zagotovite stabilen sprejem.

Pregled Mini Digital

Mini Digital je definicija digitalne miniaturne naprave v angleškem jeziku. Antenski vibrator je izdelan v obliki okvirja, katerega konci so v notranjosti ohišja bele plastike povezani z vhodom vgrajenega antenskega ojačevalnika. Moč ojačevalnika lahko izvedete z dodatnim zunanjim omrežnim vmesnikom z 12 V DC ali preko televizijskega kabla z ločilom iz USB priključka TV-sprejemnika ali televizorja s podporo funkcije Smart TV. Mini digitalno anteno REMO lahko pritrdite na okensko steklo s priseski na dnu omarice. V tem primeru je treba zagotoviti neposredno vidljivost v smeri telecentra. Dobitek SMD /UHF aktivne antene je 33 dB, kar ustreza 45-kratnemu dobičku signala v primerjavi z izotropnim oddajnikom(navpični zatič s sferičnim diagramom smeri). Delovno območje je 470-862 MHz.

Antena za ulično TV

Antena za zunanjo uporabo vam omogoča, da si ogledate visokokakovostne televizijske programe na ustrezni lokaciji, s precejšnjim odstranjevanjem oddajnih centrov s sprejemnega območja. Največji učinek dosežejo ozkopasovne antene z velikim povečanjem. Večelementne antene tipa "valovni kanal" ali logoperiodične oblike so sposobne uporabiti učinkovite reflektorje, da dosežejo lastno povečanje pri 25-26 dB. Zunanje antene REMO za sprejem na televiziji "slike" visoke kakovosti morajo dvigniti pomembno višino nad zemeljsko površino. Istočasno se večina moči sprejetega signala izgubi v koaksialnem povezovalnem kablu, ki ima valno impedanco. Izgube so odvisne od vrste uporabljenega kabla in oddaljenosti od sprejemne antene do lokacije televizijskega sprejemnika. Televizijski kabel s standardnim valovnikom dolžine 75 ohmov ima zaporedno slabljenje signala reda velikosti 015-07 dB /m. Zato je potrebna uporaba aktivnih anten z vgrajenim ojačevalnikom. Antena za televizor REM z dodatnim avtonomnim ojačevalnikom in razdelilnikom omogoča delo več televizijskih sprejemnikov.
Dobiček mora zagotavljati nadomestilo za izgube v kablu, ob upoštevanju njegove dolžine. Poleg koeficientaojačevalec mora imeti nizko raven hrupa. Dopustni hrup se upošteva na ravni 17-30 dB.

Uvod v REMO Triton

Tritonova linija REMO ima modele različnih namenov.
Med njimi so vsevalovne antene in antene, zasnovane za sprejemanje samo digitalnega TV DVB T2 standarda v območju decimetrskih valov. Modele z vsemi valovi lahko odlikuje prisotnost v svojih zasnovah "laskov" pol valovnega vibratorja. Antene obeh razredov so aktivne. Njihove pomembne dimenzije - dolžina trase 13 metrov - kažejo visoko vrednost dobička. Njegova vrednost je 40 dB. Ojačevalnik shrani to vrednost v frekvenčnem pasu oddaje 1-69 televizijskih kanalov.
Antena REMOTE Triton je opremljena s posebnimi filtri za zatiranje signalov mobilnih operaterjev GSM druge mobilne komunikacije.

Dejavniki, ki vplivajo na kakovost televizijskega signala

Razdalja prenosnega centra od sprejemne točke je glavni, vendar ne odločilni dejavnik pri stalnem sprejemu in visokokakovostni sliki na TV zaslonu. Velik relief terena, prisotnost ovir v obliki masivnih armiranobetonskih stavb na poti enostavne razporeditve merilnikov radijskih valov in razponov decimetra. Za notranje antene je lahko celo ovira za pohištvo in rešetke na oknih. Nezaželen dejavnik je prisotnost virov elektromagnetnih motenj.

Recenzije

Velik vpliv na odločitev o donosnih nakupih daje povratne informacije o antenah REMOstranke, ki te izdelke uporabljajo dolgo časa. Pozitivna narava mnenj velike večine uporabnikov dokazuje visoko kakovost in zanesljivost izdelkov proizvajalca. To velja za notranje antene in zunanje antene.

Zaključek

Po branju gradiva v članku bo bralec, ki bo izbral antene za gledanje visoko kakovostnih televizijskih oddaj, lahko ocenil značilnosti predlaganega izdelka in določil prodajalčeve kvalifikacije s poznavanjem primera. REMO antene, ki upoštevajo razmerje med ceno in kakovostjo ter številne pozitivne ocene, lahko postanejo njegova izbira.

Sorodne publikacije