Lepljenje filma z lastnimi rokami: navodila

Avto je lahko drugačen - siv, dolgočasen in nevsiljiv kos železa, ali obratno, svetel, opazen kraj na cesti, nepozaben, izviren in edinstven v rokah kvalificiranega in nadarjenega lastnika. Na ta način pridejo gostitelji na različne načine. Nekateri so omejeni na prebarvanje stroja, drugi uporabljajo aerografijo, tretji pa namesto nove barve popolnoma prekrijejo stroj s samolepilnim filmom. Oglejmo si zadnji primer podrobneje.

Vstavljanje avtomobila z vinilnim filmom - kaj je to?

Bistvo dela je, da se vsi deli telesa in vodovodne instalacije (odbijači, letve, spojlerji) obdelujejo s posebnim vinilnim filmom. Ne glede na velikost dela se nanese v celoti, brez spojev in gub. Robovi se upogibajo in se držijo na hrbtni strani ali odsekajo na spojih (po tem principu se avtomobilski trakovi izvajajo s mat filmom). Kombinacijo različnih barv lahko dosežemo še bolj edinstvenost in nepozaben videz. Možno je tudi, da se notranjost avtomobila zaskoči s filmom, oziroma njegovimi elementi. To so dekorativne plošče, plastična obloga, obloga.
Lepljenje avtomobila s filmom, razen čisto estetskega vidika, vam omogoča, da skrijete nekaj telesnih napak. Praske, praske, požgane barve, majhni čipi - vse to vam omogoča, da zaprete vinilni film. To je velik plus.

Sorte

Trenutno obstaja veliko vrst filmov za avto. So mat, sijajni, enostavni in gladkiteksturirane, z imitacijo različnih površin. Najbolj priljubljena je vreča avtomobila z ogljikovim filmom (imitacija teksture ogljikovih vlaken). Barve barv imajo tudi na stotine odtenkov. Vsi filmi so samolepilni, torej imajo rezervno strukturo, zaprto z oblogo.

Metode in metode risanja

Kljub navidezni zapletenosti dela, ki je delal na majhnih podrobnostih, je po pridobitvi izkušenj mogoče z lastnimi rokami držati film s trakom stroja. Obstajata samo dva načina nanosa:
 • Suha.
 • Mokro.
 • Prva metoda vključuje ločevanje substrata in lepljenje filma na predvideno mesto. Ta metoda vam omogoča, da hitro prilepite želeno površino, vendar zahteva dobro natančnost in natančnost gibanja, saj lahko lepljeni film v primeru napake premaknete brez izgube videza. Z drugimi besedami, film je le enkrat lepljen točno tam, kjer naj bi bil. To metodo uporabljajo samo obrtniki. Metoda zahteva veliko izkušenj in filmskih veščin.
  V drugem primeru, kot pove že ime, se kot vmesna plast uporablja tekočina. Površino pred omočenjem navlažimo z milnico. Zaradi tega lahko film premikamo po površini in ga celo ločimo, dokler se voda ne posuši. Zato je s to metodo lepljenja mogoče odpraviti večino lastnih napak. Ta metoda je lažja za delo in primernejša za začetnike.
  Pomanjkljivost je ta, da se na ta način ometamopod površino filma je veliko vodnih mehurčkov. Razrezati jih je treba na rob ploskve.

  Priprava prostorov

  Posebno pozornost je treba nameniti prostoru, v katerem bo film obložen s strojem. Delo na prostem zagotovo ni priporočljivo. Ulični zrak vsebuje delce prahu, ki lahko pridejo na pripravljeno površino avtomobila in lepilno sestavo filma. Po lepljenju nastanejo mehurčki, ki jih ni mogoče odstraniti.
  Zato je treba lepljenje filma stroja izvajati samo v zaprtem prostoru in v čisti, zmerni vlažnosti. Posebno pozornost je treba posvetiti razsvetljavi. Stroj mora biti enakomerno osvetljen na vseh straneh, da lahko opazimo vse morebitne napake pri lepljenju. Prav tako je treba paziti na temperaturo v prostoru. Najmanj - 20 stopinj Celzija. Pri nižjih temperaturah se bo film slabo držal in ne bo trajal dolgo.

  Materiali in orodja

  Za oblaganje stroja s filmom, ki je izdelan z lastnimi rokami, so potrebna nekatera orodja: - plastični lopar in klobuček. Oba se uporabljata za zgladitev filma in odstranitev vode in zračnih mehurčkov. - Škarje, velike in majhne. - Nož za pisarniški material s spremenljivimi rezili blubberja. - Scotch trak. - Topilo za razmaščevanje površine ali odstranjevanje odvečnega lepila (najbolj primeren je beli špirit). - Sušilnik za gretje filma. Bolje bo uporabiti gradbeni sušilnik za lase, ki bo zagotovil višjo temperaturo ogrevanja in večhitro delo - Mehka tkanina za glajenje filma. - Razpršilnik za milo z milnico za nanos na pripravljeno površino. Raztopino pripravimo z mešanjem 10 delov vode z enim delom detergenta (tekoče milo). Enostavna voda za navlažitev površine nima smisla. Film ni mogoče premakniti.

  Priprava površine

  Plošče za telo in elementi prtljage morajo biti pripravljeni za lepljenje: temeljito oprati in posušiti. To je mogoče storiti tako v pralniku avtomobila kot v lastnih rokah. V vsakem primeru morate površino pred lepljenjem obrisati s čisto krpo, da odstranite umazanijo in umazanijo. Neenakosti in udrtine morajo biti stisnjene in zamašene, da izravnate površino. Torej, bolj gladka površina bo, bolje bo film lepljen.
  Bodite pozorni tudi na sedeže na hrbtni strani plošče, kjer bodo lepljeni zaobljeni robovi filma. Prav tako morajo biti čiste in enakomerne.

  Postopek nanašanja

  Filmska obloga stroja se začne z vzorcem. V ta namen se nanese na ploščo, barvni lepljivi trak pa označuje mesta morebitnih upogibnih robov. Pritrditev je zelo odgovoren trenutek, ker bo napačno rezano rezanje pokvarjeno. Konec koncev, film je prilepljen en kos, brez sklepov. Fragment je odrezan z majhnim robom. Po površini površino razmaščemo in ponovno preverimo, če ni umazanije in prahu. Folijo ločimo s substratom, na prilepljeno površino pa s posebno razpršitvijo uporabimo milnico.
  Filmlepljeno na površini od središča do robov in se gladi v istih smereh. Gumijasti otiralnik potegne vodo in mehurčke na robove. Film se postopoma poravna. Potrebno je stalno segrevati, da se zmehča in lepilo je bolje skočiti. Ko se pojavijo gube, se film lahko odtrga in ponovno zlepi. Posebno pozornost je treba posvetiti ukrivljenim površinam. Tu je še posebej potrebna pomoč sušilca ​​za lase. Tako se film segreje in se razteza do potrebnih strani. Hkrati je treba preprečiti pregrevanje in deformacijo konstrukcije.
  Raztezanje pri segrevanju je še posebej opazno pri rezanju traku trupa. Po glajenju se vsi mehurčki zraka končno vržejo na robove in robovi se upognejo, kar se tudi ogreje s sušilcem za lase. Lepljeni del se ponovno segreje s sušilnikom za lase po celotni površini in se obriše s krpami. Na enak način se obdelajo vsi potrebni elementi karoserije ali notranjosti kabine.

  Recenzije

  Katere so prednosti in slabosti prikrivanja nalepke za avto s filmom? Mnenja kažejo, da je tak premaz precej vzdržljiv, ne zahteva poliranja in niansiranja, ampak je nagnjen k izgorelosti in staranju. Poleg tega je v primeru slabe kakovosti rob odstranjen in potrebno je ponovno zlepiti celotno ploščo. Zato je pred tako radikalno spremembo videza avtomobila skrbno pretehtati vse prednosti in slabosti, kot tudi oceniti svoje moči. Torej smo ugotovili, kako narediti film avtomobila.

  Sorodne publikacije