Kako uporabljati pisalo v Photoshopu: Navodila za uporabo, navodila, nasveti in skrivnosti

Večina ljudi ne ve, kako uporabljati pero v "Photoshopu", in vedno odlagajo usposabljanje, saj je preveč zapleteno. Konec koncev je delo v programu pomanjkljivo razumevanje načel tako pomembnega instrumenta. Ker pero ni na voljo, imajo risbe v vrstici "Photoshop" vrstice, za izbor predmetov pa laso. S tem orodjem je veliko lažje ustvarjati preproste predmete ali primitive, kot tudi oblike nepravilne oblike. Naučimo se uporabljati pisalo v Photoshopu in se hitro naučiti, kako delati z njim.

Značilnosti orodja

Pomembno je omeniti, da orodje za pero ni nekaj izključnega za Photoshop. Skoraj vsak priljubljen program za obdelavo in urejanje fotografij, kot tudi za ustvarjanje grafike in mocaps ga uporablja v takšni ali drugačni obliki. Zato se boste naučili uporabljati pisalo v Photoshopu in razumeli boste, kako ga uporabljati v mnogih drugih programih.


Kje je orodje za pero?

Preden začnemo govoriti o uporabi peresa v Photoshopu CS6 in drugih različicah, moramo ugotoviti, kje ga najdemo. Če pogledate natančneje, lahko vidite ikono v obliki konice peresa na plošči Orodja, v skupini, ki je namenjena risanju in delu z besedilom. Ob njem bo orodje v obliki puščice, ki se uporablja za izbiro konture. Lahko jena vrhu ali na dnu, odvisno od različice "Photoshop".

Orodje Pierre Bezierja

Pero ne izgleda kot njegove funkcije na črnilni peresnik, ker ima veliko uporabnikov vprašanje, zakaj je tako imenovano. Pravzaprav se orodje za linijo v "Photoshopu" imenuje tudi pero Bezier ali Bezier orodje, ker ga je ustvaril človek po imenu Pierre Bezier. Ta francoski inženir je delal za avtomobilsko podjetje Renault. Ustvaril je bizarno matematiko, ki upravlja orodje. Pisalo je bilo prvotno izdelano za pomoč pri oblikovanju avtomobilov in je bilo uporabljeno za risanje kontur.


Kaj je pot

Način je nekaj, kar se lahko zdi nekoliko neprimerno v programu, kot je Photoshop. Razlog je v tem, da je to predvsem program za pixel grafiko, poti pa nimajo nič skupnega s piksli in se nanašajo na vektorje. To je vrstica, ki poteka od ene točke do druge. Je popolnoma neodvisen od slikovnih pik. Linija je lahko ravna ali ukrivljena, vendar vedno leži med dvema točkama, ki se imenujejo referenčne točke. Pot je popolnoma ločena od same slike. Če poskušate natisniti sliko z vidnim obrisom na zaslonu, se ne bo pojavila na papirju. Če sliko shranite kot datoteko JPEG in jo naložite na spletno mesto, tudi to ne bo vidno. Te vrstice obstajajo samo za gledalce Photoshop in oči.
Zdaj pa poglejmo, kako uporabljati pero v Photoshopu. Vedno potrebujemo vsaj dve točki za ustvarjanje poti, saj moramo vedeti, kje jese začne in konča. Če uporabite dovolj točk, da pot pripelje na vrh in zaklenete konturo, lahko ustvarite različne oblike, kot pri delu s standardnimi orodji v Photoshopu. Orodje za pravokotnike na primer uporablja poti, povezane s pikami, da nariše pravokotno obliko, orodje Ellipse pa jih uporabi za risanje eliptične oblike in tako naprej. Vse slike v "Photoshopu" so konture, ki so nastale iz poti.

Izpolnitev obrisa

Lahko narišemo kvadratno konturo in če z njo ne storimo ničesar, kar pomeni, da barve ne napolnimo s pisalom, potem je vse, kar se bo izteklo, glavna kontura kvadrata. Ista stvar s krogom ali katero koli drugo obliko. Linija je edini obris slike. S pomočjo orodja za neposredno izbiranje lahko izberete celotno pot z orodjem kot črno puščico ali samo posamezne točke.

Delo s segmenti

Odsek črte je vsaka pot med dvema točkama. Na primer, pravokotna kontura bo sestavljena iz štirih točk, enega v vsakem vogalu. Ločeni načini, ki povezujejo zgornjo točko od spodaj in levo z desno in ustvarjajo obliko pravokotnika, so segmenti. Dejanska pot je kombinacija vseh posameznih segmentov, ki sestavljajo obrazec. Lahko se sliši težko, zato je najbolje, da jo takoj spravite v prakso.

Izberite orodje

Odprite nov dokument v Photoshopu. Ni pomembno, kakšna je velikost. Nato na plošči Orodja izberite orodje Orodje. Izberete ga lahko tudi s klikom na angleščinočrko P na tipkovnici. Orodje ima dva načina delovanja: Shape Layer ("Oblika") in Paths ("Path"). Pred uporabo peresa v Photoshopu se moramo prepričati, da delamo s potmi, kot tudi privzeto orodje, ki uporablja drug način.

Način peresa

Pri izbiri peresa, če pogledamo vrstico z možnostmi na vrhu zaslona, ​​bomo videli skupino treh ikon ali meni s tremi elementi. Ikona na levi je privzeto izbrana. Če bi v tem načinu delali z orodjem Pen, narišite številke na enak način kot z uporabo različnih oblik orodij. Edina razlika je, da namesto, da bi risali določeno obliko, kot pravokotnik ali elipso, bi lahko narisali kar hočemo.

Kako ustvariti pot

Kliknite enkrat na katerem koli mestu v dokumentu. Ne vlecite, samo kliknite na gumb miške. Ko to storite, dodajte majhno kvadratno točko. Prva točka, ki smo jo pravkar dodali, je izhodišče za pot. Če želite dodati novo točko, znova pritisnite znotraj dokumenta z orodjem Pen. Tehnično se imenuje sidro ali podpora, saj je postaja na poti vzdolž konture. Če želite premakniti točko, uporabite orodje za neposredno izbiranje, katerega ikona je videti kot bela puščica. Izbrana točka bo temna, ostalo - s črno gugalnico. Drugo orodje - orodje za izbiro poti - izbere celoten oris. Dodate in odstranite pike s posebnimi orodji, ki so v istem meniju kot glavno orodje Pen.

Dodajanje segmentov

Prva točka povezuje začetek poti z določenim mestom v dokumentu. Ko dodamo nove, bo vsaka od njih utrdila konturo na tem mestu. Za ustvarjanje poti mora obstajati vsaj dve točki, saj je treba določiti, kje se začne in konča. Zdaj, ko imamo začetno in končno točko, jih je Photoshop lahko povezal in ustvaril pot. To je prvi konturni segment. Dodajte še eno, tako da kliknete kjerkoli v dokumentu. Da bi zaklenili pot, je dovolj, da kliknete na začetno točko. Ko miško premaknete nad njo, se v spodnjem desnem kotu peresa pojavi majhen krog. To pomeni, da bomo šli skozi "polni krog" in končali pot, kjer se je začela. Če želite pot zakleniti, kliknite neposredno na začetno točko.

Izbira konture

Dokončana kontura se lahko spremeni v osvetlitev s paleto poti, ki se nahaja poleg plasti in kanalov. Photoshop pokliče privzeto delovno pot in je lahko le ena. Če želite shraniti pot, morate dvakrat klikniti ime v paleti Poti in jo poimenovati drugače. Nato lahko ustvarite novo pot. Vse te konture bodo shranjene skupaj z dokumentom Photoshop.

Delo s paleto Poti

Poglejmo dno plošče, kjer lahko vidite nekaj ikon. Prva ikona na levi omogoča polnjenje poti z barvo ospredja. Druga ikona na levi strani je uporaba poteka čopiča. Tretja ikona na levi obrne pot izbire. Naredi tomožno je z vročimi tipkami Ctrl + Enter (Windows) ali Command + Return (Mac).

Delo z vodili

Na referenčnih točkah obstajajo posebni "brki", ki omogočajo spreminjanje smeri črte in popačenje. Imenujejo se vodniki in nadzorujejo dolžino ter kot naklona krivulje. Izvlecite jih iz točke - preprosto držite levi gumb miške. Delo z vodniki je osnovno znanje, ki ga morate obvladati, preden profesionalno uporabite orodje Pen v Photoshopu. Daljša kot je vodnik, daljša je krivulja. Pri obračanju enega od njih se drugi obrne v nasprotno smer. Za ločeno krmiljenje dveh vodil morate držati tipko Alt.
Če želite spremeniti velikost vodnika, držite tipko Ctrl, da se pomaknete na orodje za neposredno izbiranje. Po tem kliknite na konec vodnika in ga povlecite čez. Z uporabo treh točk lahko ustvarite polkrog. Če želite to narediti, morate v osrednjem delu vodilo potegniti vodoravno. Najlažji način, da poskusite ugotoviti delo vodnika, je, da se usposobite, da izvlečete krivulje in spremenite njihovo smer. Praksa pri delu s "Photoshopom" - pomagajte si na poti do profesionalnosti.

Sorodne publikacije