Naprava in nadomestni vzmetenje VAZ-2114

Viseči nosilec VAZ-2114 ima dokaj preprosto zasnovo, vendar je njegova učinkovitost višja kot pri prejšnjih modelih. Toda vsa dela, povezana z popravilom in vzdrževanjem vzmetenja avtomobila, se lahko izvedejo sama. Če želite to narediti, morate preučiti zasnovo spredaj in zadaj vzmetenja, razmislite o glavnih sestavnih delov in mehanizmov, najpogostejše okvare.

Naprava sprednjega vzmetenja

Na avtomobilih VAZ-2114 je neodvisno vzmetenje neodvisnega tipa, konstrukcije so teleskopske police. Amortizerji se uporabljajo kot hidravlični in plinski. Slednje so zelo učinkovite in pomagajo izboljšati udobje pri vožnji z avtomobilom. Toda njihova cena je veliko višja od cene hidravličnih. V sprednjem vzmetenju VAZ-2114 so stabilizatorji prečne stabilnosti. S pomočjo stebrov se kolesa obračajo in pritrjujejo z avtomobilom.

Vzmet in ležajni ležaj sta nameščena na zgornjem delu stojala amortizerja. Točke montaže amortizerja:
 • Na dnu je pritrjen z dvema vijakoma na pesto kolesa.
 • Na vrhu je stojalo pritrjeno s pomočjo ležajnega ležaja na steklo v ohišju.
 • Amortizacijski regal

  Na ohišju amortizerja je vrtljiva pest, na katero je pritrjena konica krmilne vleke. Struktura sprednjega vzmetenja vključuje pesto, ki pritrjuje kolesa. Spodaj so pritrjeni na ročici vzmetenja s krogličnim ležajem. Za prosto vrtenje uporabiteležaji In za zaviranje koles se uporabljajo zavorni diski, čeljusti, blazinice.
  S pomočjo vijakov, ki pritrjujejo blažilnik sunkov na rotacijsko grlo pesta, se nastavi kot porušitve koles. Na odseku se izvede namestitev spodnje ročice. V tem odseku sta dva robova, pritrjena na brado z oklepaji. Na eni strani raztezka je stabilizator pritrjen. S tem mehanizmom sta povezani dve strani vzmetenja. Zato vzmetenje VAZ-2114 v gradbeništvu nima nobene zapletenosti.

  Kako deluje spletno mesto?

  Vzmet deluje hkrati z amortizerjem. Ti elementi so podpora za kolo in celotno vozilo kot celoto. S pomočjo vzvodov vzmetenja in strij se podpira celotno spletno mesto. Celoten sistem se ne premika v vzdolžni smeri. To zagotavlja vrsto vzvodov, ki ovirajo vzdolžno gibanje vzmetenja. S pomočjo krmilnih palic se poganjajo pogonska kolesa.

  Stojala imajo slušalko, v kateri so nameščeni konici krmilnih nog. Ko je nosilni nosilec nameščen na vrhu in kroglični ležaj, ki se nahaja v spodnji ročici, se ohišje premika okoli svoje osi. Hkrati se kolesa vrtijo in avto se premika v pravo smer. Vzmetenje ima stabilizator, ki združuje dva dela in omogoča, da delata čim bolj sinhrono.

  Zadnje vzmetenje avtomobila

  To je veliko lažje kot spredaj. Suspenzija odvisnega tipa, leva in desna stran sta povezani s pomočjoprečna gred. Je nezlomljiv, izdelan je z varjenjem več elementov. Sprednji robovi zadnjega nosilca so povezani z nosilci na napere. Da bi zagotovili mobilnost mehanizma, se uporabljajo tečaji s seibenbloki.
  Za pest kolesa na zadnjem delu nosilca so pritrdilni elementi. Pritrjene so s prirobnicami na prirobnicah. Tu so vsi sestavni deli zavornega mehanizma. V notranjosti pesta je dvoredni ležaj, ki olajša vrtenje koles. Od zadnje strani zadnjega nosilca je pritrjen amortizer in vzmet. Z vrha je amortizer nameščen v ohišju stekla.

  Kako deluje zadnje vzmetenje?

  Če pozorno pogledate, se izkaže, da so v zadnjem nosilcu štiri pritrdilne točke. Dva spredaj sta na sparju, toliko malo za sabo - s pomočjo blažilnikov. Zaradi svoje zasnove se zadnji žarek ne more premikati v vzdolžni smeri. Toda, če je čezmerna obraba regalov in seiblockov, lahko pride do reakcije. To bo povzročilo, da se žarek premika v vzdolžni smeri. V tem pogledu je naprava za sprednje vzmetenje VAZ-2114 bolj zapletena, vendar veliko bolj učinkovita.

  Motnje vzmetenja

  Opozoriti je treba, da je popravilo vzmetenja avtomobila mogoče enostavno opraviti neodvisno. Najbolj ranljiv vozel je amortizacijski regal. Imajo maksimalno obremenitev, saj avtomobil nenehno čuti dinamično napor, ki se prenaša s koles, še posebej, koVožnja po grobi cesti. Tudi pri krmiljenju se pri obračanju ustvarijo bočne obremenitve. Amortizacijski regali so najdražji elementi vzmetenja. Toda njihova zanesljivost je precej visoka, zato najpogosteje odpoveduje gumijasta tesnila in seiblocks, kot tudi konice krmilnih nog, krogličnih ležajev, ležajev. Vse tiste komponente, ki so del vzmetenja naprave VAZ-2114.

  Pri nedavnih popravilih je možno, da so navojni priključki oslabljeni. Bodite pozorni na dejstvo, da avtomobilske opore uporabljajo matice s plastičnimi vložki na rezbarskem stroju. Z njihovo pomočjo se izvede pritrditev na vijak. Pri popravilu sprednjega in zadnjega vzmetenja potrebujete ne le standardni komplet ključev, ampak tudi orodje:
 • za potiskanje vzmeti.
 • Vlečna ušesca izvlečnega mehanizma.
 • Striper za kroglične ležaje.
 • Če se izvede zamenjava ležaja pesta, je treba uporabiti ustrezen striper.
 • Začetek razstavljanja sprednjega vzmetenja

  Vsa dela se morajo izvajati na nadvozu ali vodnjaku. Pri zamenjavi vzmetenja VAZ-2114 poskusite uporabiti posebno orodje - to bo močno olajšalo delo. Zaporedje je približno takole:
 • Previdno stisnite injekcijski peresnik.
 • Zamenjajte zadnja kolesa z nedrsečimi čevlji.
 • Če so pokrovi koles opremljeni z okrasnimi pokrovi, jih je treba odstraniti.
 • Če se izvede zamenjava ležaja pesta, je treba vnaprej racionalizirati in rahlo obrniti matico.
 • Vijakipritrditev koles je treba tudi zrahljati.
 • Ko sem dvignil mojo stran za popravilo vozila, je treba popolnoma odviti vijake za pritrditev koles in ga popolnoma odstraniti.
 • Iz stojala za stabilizacijo morate odstraniti strij. Nato se s pomočjo striptizeta odstrani kroglični ležaj iz vrtljive pesti. Spodaj je privit z dvema vijakoma, izvlecite ju s ključem "17". Brez tega ne bo mogoče razstaviti vzmetenja VAZ-2114.

  Končna demontaža enote

  Za popolno razstavitev vzmetenja je potrebno odvijati pritrdilne vijake nosilca na vrtljivo pest. To naredite s tipko "17". Nosilec mora biti obešen tako, da ga ne po nesreči poškoduje ali gumijaste cevi. Po tem odstranite zatič konice krmilne vlečne sile, ravnajte z rezilom, ki prodira v mast in odvijte matico. S pomočjo striptizeta se konica demontira z vzvoda.
  Po odvijanju tri matice, ki so pritrdile ležajni ležaj na steklo na karoseriji vozila. S pomočjo tipk na "19" in "17" zavrtite dva spodnja vijaka na stojalu za montažo na stružnico. Šele nato lahko odstranite celotno stojalo. Ob stiskanju vzmeti je mogoče razstaviti celoten vozel in ga popraviti. Ampak moramo razmisliti, ali naj popravimo amortizer. Stroški kompletov za popravilo so dovolj visoki, ne morejo vsi opravljati svojega dela. In postavitev novega stojala je nekaj minut.

  Kako razstaviti zadnje vzmetenje?

  To delo je bolje opraviti na kontrolni jami ali nadvozu.Postopek:
 • Odstranite oblogo, ki je v prtljažniku.
 • Odvijte matice, s katerimi se držijo stojala.
 • Po tem je treba odviti vijake za pritrditev koles.
 • Pazite, da odstranite kabel ročne zavore, bobne, cevi in ​​cevi. V nasprotnem primeru, ko odstranite zadnji nosilec, ga boste poškodovali.
 • Za odstranitev regalov je potrebno namestiti striper na vzmet.
 • Po tem odvijte spodnji pritrdilni vijak blažilnika na zadnji nosilec.
 • ​​
 • Stojalo je na vrhu pritrjeno z eno matico.
 • Po odstranitvi obeh nosilcev lahko začnete razstaviti elemente za pritrditev zadnjega nosilca. Če želite to narediti, morate razstaviti oklepaje, ki jih pritrdi na telo. Nič ni zapleteno pri oblikovanju zadnjega vzmetenja. Vsa dela na demontaži in zamenjavi obrabljenih elementov se izvajajo brez težav samostojno. Montaža vozlišča mora biti izvedena v obratnem vrstnem redu. Poskusite pravočasno popraviti in servisirati zadnje vzmetenje VAZ-2114.

  Sorodne publikacije