Micromax Q415 pametni telefon: funkcija, pregled, opis in povratne informacije

Pametni pametni telefon z zelo skromnimi stroški in odličnimi tehničnimi parametri je Micromax Q415. Značilnosti te naprave z vidika specifikacij strojne opreme in programske opreme kažejo, da je to odličen začetni izdelek.

Niche gadget

Kot smo že omenili, je pametni telefon Micromax Canvas Pace Q415 tipičen predstavnik mobilnih naprav na začetni ravni proračuna. Ima standardni zaslon, kot pri takih napravah, z diagonalo 45 palcev in običajno ločljivostjo 854x480rh. Med drugimi funkcijami tega pametnega telefona je tudi razpoložljivost podpore za celična omrežja 4. generacije, visokokakovostnega procesorja "Kualkoma" in njegove dobre avtonomije. Še vedno pa je ključna prednost tega pripomočka strošek. Kombinacija vseh prej omenjenih prednosti daje prednost temu modelu mobilnega telefona prvotnega razreda v ozadju glavnih tekmecev.


Paket

Tipična standardna oprema za "pametni" vhodni telefon je prisotna v Micromaxu Q415. Funkcija tega pametnega telefona na tej strani kaže na prisotnost takih komponent, dokumentacije in dodatkov v njem:
 • pametni telefon z vgrajeno akumulatorsko baterijo.
 • Navodila za uporabo v več jezikih.
 • Polnilec za baterije.
 • Vmesni kabel.
 • Garancijska kartica.
 • Stereo slušalkeekonomski razred.
 • Seveda temu seznamu manjka samo zaščitna folija za sprednjo stran naprave in pokrov. Ampak, če brez prve komponente nekako lahko storite in uporabite začasni tovarniški trak z napisi, potem brez pokrova zagotovo ne. Po drugi strani pa je cena tega telefona tako nizka, da lahko dodate manjkajoči znesek in takoj kupite ta dva dodatka. Druga pomembna opomba v kompletu je pomanjkanje pomnilniške kartice. Toda ta minus se izravna tudi s stroški naprave.


  Oblikovanje

  V smislu oblikovanja je ta pametni telefon tipičen predstavnik proračunskega segmenta trga. Izvaja se v najbolj razširjeni različici današnjega primera - "monoblok". Na sprednji plošči je poleg zaslona na dotik tudi zvočnik, senzorska enota in predprostorna kamera (ki se nahaja nad zaslonom) in kontrolna enota (na zaslonu). Sistem za nastavljanje glasnosti in blokiranje pripomočka s tremi mehanskimi gumbi se nahaja na desnem robu pametnega telefona. Vodilna vrata so združena na vrhu naprave - to je 35 mm avdio trak in seveda mikro USB. Spodaj je le govorni mikrofon. Na zadnjem pokrovčku sta glavna kamera naprave, osvetlitev ozadja in glasen zvočnik. Tudi tukaj je logotip proizvajalca te naprave.

  Procesor

  Eden izmed najboljših razredov nizkih cen procesorjev podpira Micromax Q415. Značilnost tega polprevodniškega kristala kaže na prisotnost 4 računalniških modulovtemeljijo na arhitekturi Cortex A7, ki je sposobna delovati na taktni frekvenci 1 1 GHz in so izdelani v skladu s tehnološkim postopkom 28 nm. Edini minus tega čipa je pomanjkanje 64-bitne računalniške podpore. Najvišji CPU lahko obdeluje samo 32 bitov informacij na cikel. Toda za večino čipov v tem cenovnem segmentu trga mobilnih pripomočkov je ta minus značilen.

  Grafični podsistem

  Preprost grafični adapter ima pametni telefon Micromax Q415. Značilnosti te naprave kažejo na prisotnost ADRENO 304. Ta pospeševalnik, tako kot procesor, je razvil QUALKOMM. Deluje odlično v povezavi s procesorskim delom te mobilne naprave. Njegova glavna naloga - je sprostitev CPU računalniških virov iz obdelave grafičnih informacij, in to je točno tisto, kar počne dobro.

  Zaslon

  Diagonalna črta zaslona v tej mobilni napravi je enaka tisti, ki je značilna za ta razred naprav, 45 palcev. Kot smo že omenili, je ločljivost tega zaslona na dotik 854x 480rh. Matrika izhodnega podsistema slike je izdelana z IPS tehnologijo in ima največje možne kote gledanja, ki so blizu vrednosti 180 0.

  Pomnilnik

  V Micromax Canvas Pace Q415 je nameščenih 1 GB RAM-a. Njegove specifikacije kažejo delovno frekvenco 533 MHz in popolno skladnost s standardom DDR3. Praviloma operacijski sistem po nalaganju mobilne naprave vzame od njih približno 500-600 MB. Drugi 400-500 MBuporabnik lahko za zagon aplikacijske programske opreme. Zmogljivost vgrajenega pogona na tem pametnem telefonu je enaka standardu za naprave, ki se začnejo na ravni 8 GB. Hkrati je nameščena sistemska programska oprema za približno 4 GB, preostalih 4 GB pa je že dodeljenih uporabniku, da lahko shrani osebne podatke ali ponovno namesti dodatno programsko opremo. Obstaja tudi režo za namestitev pomnilniških kartic. Največja velikost takega zunanjega pomnilnika lahko doseže 32 GB. Kot je bilo že omenjeno, ta dodatna oprema ni vključena v komplet za dostavo pametnih telefonov, zato jo je treba kupiti tudi dodatno.

  Kamere

  Junak tega pregleda ima samo 2 fotoaparata. Na sprednji plošči je nameščena dimenzija 2 Mp. Za video klice je to več kot dovolj. Toda za visoko kakovostno "sefi" ta vrednost zagotovo ne bo dovolj. Malo boljši je senzor, na katerem je glavna kamera glavne naprave. Ima malo 5 MP. Pri normalnih ravneh osvetlitve se lahko zanašate na sprejemljive fotografije in videoposnetke. Samo zaradi pomanjkanja sistema stabilizacije in samodejnega ostrenja negativno vpliva na njihovo kakovost. Kot rezultat je mogoče ugotoviti, da je s kakovostnimi fotografijami in videom te naprave pametno na voljo.

  Samostojnost in upor. Baterija

  Kot smo že omenili, se telefon Micromax Q415 ponaša z 1800 mA s snemljivim akumulatorjem. Značilnosti te naprave kažejo, da lahko v načinu najbolj intenzivne obremenitve ta pripomoček traja 10-12 ur na eno polnjenje. Čeuporabljati napravo v tem načinu, boste morali biti pripravljeni za to, kar se bo morala postaviti na nočnih brezplačno. Če ni tako intenzivno uporabljati mobilni telefon, bo posojala z enim polnjenjem za 2-3 dni. Omeniti velja tudi, da se poleg nakupu Powerbank napravi poseben pomen in samostojnost v njej in tako polno red.

  Vmesniki

  Vsi trenutni vmesniki trenutno podprt Micromax Q415 LTE. Značilnosti pripomoček kažejo podporo za to so:
 • Vse Trenutno obstoječa mobilnega omrežja 2 G, 4 G (tj LTE).
 • Tudi pri tej napravi je oddajnik brezžični in Bluetooth.
 • Za izvajanje funkcije navigacije, je ta pametni telefon opremljen z GPS - sprejemnika.
 • žične vmesniki v tem primeru 2 - mikro JLS in 35 mm zvočni izhod.
 • Programska oprema

  Kot je bilo pričakovati, saj je programska oprema sistema v primeru najpogostejša platforma programske opreme za mobilne naprave - Android. Prav tako je treba omeniti, da je zelo pomembna različica - 5.1, ki ni tako pogosto najdemo v proračun segmentu mobilne izhodišča. V lokalnih trgovinah so precej pogosti v teh pripomočkov oster med delom v omrežja enega operaterja izključno. Še posebej odlikuje v zvezi s tem "MegaFonovega". Vendar pa lahko to relativno preprosto utripa mobitel rešitinamestite novo sistemsko programsko opremo.

  Ocene

  Uporabniki pametnih telefonov Micromax Q415 se zelo razlikujejo od uporabnikov pozitivnih trenutkov, zlasti zaradi konkurence. Značilnosti in ocene res kažejo, da se je ta vodilni indijski proizvajalec izkazal za odlično napravo v ekonomskem razredu. Prednosti pripomočka so:
 • Zelo zelo nizki stroški.
 • Zanesljiv in razmeroma produktiven procesor.
 • Sprejemljiva stopnja avtonomije.
 • Prisotnost reže za namestitev pomnilniške kartice.
 • Podpora za mobilna omrežja 4. generacije.
 • ​​V tem primeru so negativni:
 • Skromna oprema.
 • Šibke komore.
 • Osvežiti se morate pri uporabi kartice SIM drugega operaterja.
 • V vsakem primeru slabosti niso tako velike in se prekrivajo z zelo in zelo skromnimi stroški naprave.

  Cena. Primerjava s konkurenti

  Pri 3000 rubljih, ki jih trenutno ocenjuje Micromax Q415. Značilnosti, cena samo kažejo, da je ta pametni telefon trenutno eden najboljših v segmentu proračunskih izdelkov. Večina izdelkov te niše je opremljena s podporo omrežij tretje generacije (tj. 3G). Toda junak tega pregleda se lahko že pohvali s polno podporo 4 G, ali pa se takšna mobilna omrežja imenujejo tudi LTE (modem integriran v CPU). Če k temu dodamo odličen procesor QUALKOMM in dobro stopnjo avtonomije, se izkaže, da je ta naprava v tem delu trgamobilne naprave so v bistvu izven konkurence. In vse njegove slabosti jasno zbledi v ozadju zelo, zelo skromno svojo vrednost.

  Rezultati

  Micromax Q415 je skoraj popoln pametni telefon proračunskega razreda. Značilnosti tehničnih parametrov so ponovno potrjene. No, slabosti, ki so še vedno tam, so izravnane z zelo, zelo nizkimi stroški in številnimi prednostmi.

  Sorodne publikacije