Pametni telefon Huawei Nova 2: funkcija, pregled, navodila, pregledi

Huawei je družba, ki je pomemben akter na trgu telekomunikacijske opreme in mobilnih naprav. Pametni telefoni in tablice podjetja zasluženo uživajo izjemno popularnost zaradi svoje zanesljivosti in popolnoma demokratične cene. Ta članek je namenjen eni od novosti Huawei - pametnega telefona Nova 2.

Malo o Huawei

Le malo ljudi ve, da je Huawei pridobil svetovno priznanje zaradi sprostitve komunikacijske opreme. Sprostitev pametnih telefonov in drugih elektronskih pripomočkov, ki jih je podjetje začelo veliko kasneje.


Huawei je svojo zgodovino začel šteti leta 1987. Ustvarjalec podjetja je bil Zhen Zhengfei, nekdanji oficir, ki je prej delal na Kitajskem inženirskem oddelku. Že od samega začetka so bila vsa prizadevanja podjetja usmerjena v oblikovanje lastne telefonske centrale. Da bi zaslužili denar za proizvodnjo in raziskave, je morala prva tri leta delovati kot podružnica komunikacijskega podjetja iz Hong Konga. Leta 1993 je podjetje zaradi trdega dela in investiranja vseh dobičkov, ustvarjenih z ustanovitvijo raziskovalnega centra, uvedlo prvo spremembo lastne proizvodnje C & C08. O podjetju je takoj začel govoriti, saj so pred tem na Kitajskem vse telekomunikacijske tehnologije predstavljale le tuje novosti. Leta 1994 je bila podjetju dodeljena dobičkonosna pogodba za postavitev telefonskega omrežja na Kitajskem. Ta trenutek se lahko šteje za začetek zmagoslavnega premika podjetja Huawei po vsem svetu.
AtDanes je Huawei ugleden in uveljavljen proizvajalec na trgu telekomunikacijske opreme in je svoje izdelke razvil v 170 državah po vsem svetu. Skupaj z razvojem telekomunikacijskih tehnologij je družba prilagodila tudi izdajo mobilnih telefonov. Podjetje je objavilo svoj prvi telefon leta 2003 in šest let kasneje, prvo pametno podjetje na svetu, ki temelji na operacijskem sistemu Android. Leta 2011 je bil izdan prvi tablični računalnik Huawei Mediapad.


Pametni telefoni Huawei trenutno zaradi svoje funkcionalnosti in kakovosti ne zaostajajo za velikanskimi zmogljivostmi Samsunga in Applea. Zdaj pa se vrnimo k pregledu Huawei Nova 2, kitajskega pametnega telefona, ki je izšel sredi leta 2017.

Razpakiranje pripomočka in konfiguracijske analize

Pametni telefon je na voljo v majhni beli kartonski škatli z oznako Huawei Nova 2. V notranjosti sta dva paketa s paketom in sam pripomoček. Okvir prikazuje naslednje:
 • Naprava sama.
 • Poceni odbijač za Huawei Nova 2. Zelo koristna stvar. Pametni telefon lahko takoj uporabite brez strahu pred praskanjem po novem lepem ohišju.
 • Žične slušalke. Poceni in enostaven pripomoček, nič posebnega, vendar je dejstvo, da je paket na voljo, prijetno.
 • Napajalnik za napravo, ki podpira hitro polnjenje.
 • USB kabel vrste C.
 • Sponka za papir za odstranitev pladnja za kartico SIM.
 • Dokumentacija, vključno s kratkim navodilom za glavne funkcije in garancijsko kartico.
 • Paket, lahko rečete, je precej dober. Ne vsiproizvajalec bo dal pametni telefon pokrovček v škatlo, da ne omenjam slušalk.

  Oblikovanje in izvedba primera

  Pametni telefon z zunanje strani izgleda zelo zanimivo, čeprav je zasnova sprednje plošče praktično enaka kot njen predhodnik. Spredaj je zaščiteno steklo na obrazu. V Huawei Nova 2 (navodilo vam bo pomagalo razumeti napravo in funkcije), je lupina sama kovinska, zgolj zgornji in spodnji konci plastičnih vložkov so potrebni za delovanje anten. Na hrbtni plošči, pobarvani v beli barvi (obstajajo druge barvne rešitve) v zgornjem levem kotu, so objektivi fotoaparata in bliskavica. Nekoliko pod sredino hrbtne strani pametnega telefona je skener za prstne odtise. Zadnji del pripomočka je mat, vendar so prstni odtisi malo zbrani. Pametni telefon nima ostrih robov. Vse je lepo zaokroženo.
  Na dnu je reža novega univerzalnega USB Type-C vmesnika, ki je nadomestil standardni miniUSB. Kljub pet-palčnemu zaslonu ne boste poklicali velikega pametnega telefona. Lepo je držati v roki. Ustvarja vtis drage naprave. Morda je sam pametni telefon nekoliko spolzek, vendar to ni problem. Popolnoma je možno, da je na voljo s Huawei Nova 2 pokrovom odbijača.

  Face to people: Zaslon Huawei Nova 2

  Novost se ponaša z IPS-matriko z ločljivostjo FullHD. Slika je svetla, koti gledanja so elegantni. Tudi pri močnem soncu je delo z pripomočkom zelo udobno, vendar le, če je raven svetlosti nastavljena na najvišjo vrednost v parametrih.
  Pri izdelavi matrice zaslona pametne telefonije je bila za boljšo kakovost slike uporabljena tehnologija nizke temperature polikristalnega silicija. Zaslon ima kakovosten oleofobni premaz, ki omogoča enostavno brisanje prstnih odtisov na zaslonu.

  20 megapikslov spredaj. Celphy je naša!

  "Čip" tega pametnega telefona je, da ima prednjo kamero z 20 milijoni slikovnih pik. Mnogi, ki prvič berejo o sprednji kameri Huawei Nova 2 v pregledu pripomočka, menijo, da je opis pretresla napaka. Toda ne! Podpora za ločljivost do 20 milijonov slikovnih pik je resnica.
  S takšno čelno kamero je pripomoček prava najdba ljubimecovega ljubimca. Huawei natančno pozicionira svojo napravo. Vgrajena programska oprema omogoča obdelavo slike, na primer, da v ozadju ustvarite lepo zamegljenost ozadja ali uporabite učinke na obrazu na fotografiji.

  Zakaj je pametni telefon z dvema kamerama zadaj? Glavna kamera Huawei Nova 2 na hrbtni strani je predstavljena z dvojnim optičnim modulom. Ena od njih ima ločljivost 12 milijonov slikovnih pik, druga je 8. Zakaj potrebujete ta ples s tamburino? Prvič, s pomočjo dveh modulov lahko dosežete optični zoom. Čeprav je dvakrat, vendar optično popoln. Drugič, takšna konstruktivna rešitev je zasnovana za zagotavljanje zanimivih fotografij v pokončnem načinu. Pri uporabi portretnega načina je v ospredju kakovostna podoba osebe v ospredju, z vsem, kar je za sliko,program je zamegljen, da bi dosegel najboljši rezultat. Takšna tehnika obdelave se imenuje "stranski učinek". Ta učinek pogosto uporabljajo fotografi, ki uporabljajo poseben program na osebnem računalniku za zameglitev slike ozadja v sliko. Takšna "dvojen" rešitev je sama po sebi zanimiva in je že bila uporabljena v nekaterih modelih pametnih telefonov podjetja Huawei.

  Zvok: Finder za ljubitelje glasbe

  Zvočne zmogljivosti pametnega telefona Huawei Nova 2 nad značilnostmi presegajo toliko nasprotnikov. V tem pripomočku je družba uporabila programski paket Huawei Histen, ki vključuje izboljšane algoritme za obdelavo zvoka. Ne pozabite na uporabo tega avdio čipa z vgrajenim ojačevalnikom AK4376A. Proizvajalec čipov je Asahi Kasei Microdevices. Večina nastavitev zvoka je na voljo samo, če priključite stereo slušalke. To je razumljivo. Zunanji zvočnik ne bo ustvaril zahtevane kakovosti zvoka in med predvajanjem ne boste slišali veliko zahtevanih frekvenc. Če pa lastnik pametnega telefona ne zahteva kakovost zvoka, bo v celoti uredil avdio podatke zunanjega zvočnika. Ko uporabljate slušalke, vse postane na mestu. Zvok novega Huawei je le super. Zvok je mehak, a hkrati globok, ima značilne žametne odtenke. FM radio novega pametnega telefona ni dobil. Nekateri menijo, da je minus. Snemalnik zvoka na pametnem telefonu ima zvočni zapis na ravni.

  Preskus z železom: procesor in zmogljivost

  V prvi generaciji pametnega telefona Huawei Nova je podjetje uporabilo procesor Qualcomm Shapdgragon 625. Z novim modelomodločili so se za poskus. V proizvodnji Nova 2 je korporacija uporabila 8-jedrni procesor lastnega razvoja HiSilicon Kirin 659, izdelan na 16 nm tehnologiji.
  Pametni telefon Huawei Nova 2 je pokazal primerjalno uspešnost kot predhodnik. Edina razlika je v stabilnejšem in hitrejšem delovanju pametnega telefona z velikim številom odprtih aplikacij, verjetno zaradi količine RAM-a do 4 GB. V igralnih aplikacijah funkcije Huawei Nova 2 omogočajo, da ostane močan srednji razred. Pri maksimalnih nastavitvah grafičnih parametrov v "težkih" igrah se prikaže slika. Za udobno delo z igrami je bolje izbrati povprečne nastavitve.

  Brezžični moduli - žlica katrana

  V pametnem telefonu Huawei Nova 2 lahko vstavite dve kartici nano velikosti. Namesto druge SIM kartice lahko uporabite tudi pomnilniško kartico. Glede na to, da naprava že ima na krovu 64 GB RAM-a, potem je od njegove širitve na račun kartice povsem mogoče zavrniti. Pametni telefon Huawei Nova 2 ima samo en radijski modul, tako da bodo kartice SIM delovale izmenično. Naprava podpira 4G omrežja (LTE). Bluetooth 4.2 omogoča priključitev brezžičnih stereo slušalk za udobno poslušanje vaše najljubše glasbe, kar je zelo kul glede na razpoložljivost avdio čipa za obdelavo zvoka. Na žalost pametni telefon ne podpira NFC. Podjetje je presenetljivo odločilo, da bo uporabilo 24 GHz Wi-Fi modul v svoji novosti. V modelu te ravni bi rad imel sodoben modul s frekvenco 5 GHz.
  "Hladni" GPS modul se začne hitro, ni nobenih pritožb glede njegovega delovanja.

  Avtonomija

  Pametni telefon ima vgrajeno baterijo z zmogljivostjo 2950 magije. S takšno zmogljivostjo ni posebnih čudežev avtonomije, ki bi čakala. Ko gledate video, pametni telefon traja 6-7 ur, igra pa lahko traja največ 3 ure. Kako ne bi ukradli, in ko aktivno uporabljate pripomoček za polnjenje vsaj enkrat na dan. V tem primeru je edini užitek dejstvo, da pametni telefon podpira hitro polnjenje.

  Končna sodba

  Huawei Nova 2 - zanimiv pametni telefon. Prijetno, dobro položeno v roki. Značilnosti Huawei Nova 2 niso impresivne, vendar zadostujejo za večino uporabnikov, ki ne potrebujejo vodilne naprave. Povprečna cena Huawei Nova 2 je 20 tisoč ruskih rubljev. Samostojna naprava ni močna na svoji strani, vendar se veliko sodobnih naprav ne more pohvaliti z dolgoletnim delom brez vtičnice.
  Moč pripomočka je njegova kamera. Zmogljiva sprednja kamera bo imela opraviti z ljubiteljem sefija, modna dvojedrna kamera pa ne bo pustila ravnodušnih drugih zaradi dobro izvedenega portretnega načina. Uporaba avdio čipa za predvajanje glasbe je omogočila odličen zvok pri poslušanju slušalk, ki bodo prosile ljudi, ki uporabljajo pametni telefon kot predvajalnik. Prednosti pametnega telefona lahko pripišemo dejstvu, da deluje pod vodstvom sedanjega operacijskega sistema Android 7.0 v povezavi z lastniško lupino Huawei - EMUI. Zdaj, neprijetno. Z dostojnimi funkcijami pametnega telefona Huawei Nova2 in cena 20 tisoč rubljev je napačno razumevanje politike podjetja glede nekaterih odločitev glede brezžičnih modulov. Ali je mogoče dodati podporo NFC in Wi-Fi na 5 GHz? Pametni telefon Huawei Nova 2 bo našel svojega kupca. Ni vsakdo bo oklepal Wi-Fi ali baterije baterije. Odločilni dejavnik pri izbiri je verjetno prisotnost močnih optičnih modulov in avdio čipa.

  Sorodne publikacije