Kako spremeniti sliko na namizju: kaj mora vsak uporabnik vedeti.

Ko prenesete operacijski sistem Windows ali katero koli drugo, imenovano namizje ali namizje, se na zaslonu prenosnega računalnika ali monitorju prikaže prost prostor. Prikazuje bližnjice programa (če so na voljo) in ozadje (ozadja). Kako spremeniti sliko na namizju je zdaj in bo razpravljano. V zvezi s tem lahko uporabite ne samo sredstva samega sistema, ampak tudi uporabite zmogljivosti drugih programov upravljanja.

Kako spremeniti sliko na namizju in zakaj jo potrebujete?

Prvič, slika je samo všeč očesu in ustvarja pozitivno razpoloženje, od katerega si mnogi želijo delati.
Drugič, na podlagi raziskav dojemanja človeškega očesa lahko sklepamo, da imajo pomembno vlogo tudi določena paleta barv in njihova kombinacija. Vsaj nedavno, kot je navedeno, bo Microsoft izdal novo nadgradnjo ali predogledno različico sistema Windows 10, ki bo lahko prilagodila barve in svetlost zaslona katere koli naprave, odvisno od stopnje osvetlitve. Kljub temu pa je to nekoliko oddaljena prihodnost. Zaenkrat si poglejmo, kako neposredno spremeniti sliko na namizju računalnika. To je mogoče storiti preprosto.

Kako spremeniti sliko na Windows 7 in novejših?

V vsakem sistemu se uglaševanje izvede tako, da z desnim klikom na prosti prostor "namizja" izberete klic menija personalizacije ali nastavitev monitorja.

Nastavitve namizja takoj prikažejo nameščeno sliko. Kako spremeniti sliko na namizju? Nič ni preprostejšega: preprosto kliknite gumb za pregled in pretresite ustrezno datoteko. S tem sistemom absolutno ni razlike, katera ločljivost in kakovost bosta sami sliki. V možnosti lokacije lahko določite več dodatnih parametrov, vključno z orientacijo, raztezanjem ali namestitvijo v celozaslonskem načinu itd. Pravzaprav je to najlažja stvar, ki jo mora vsakdo vedeti. Če teh spretnosti ni, potem bo nadaljnji pogovor preprosto neuporaben.

Teme specializiranih programov sprememb

Še vedno obstaja veliko metod, ki zahtevajo uporabo ene ali druge rešitve problema, kako spremeniti sliko na namizju. V tem primeru govorimo o ozkih miselnih pripomočkih, kot je Guardian, 1-ta Desktop Guard in podobno.
V večini primerov vprašanje, kako spremeniti sliko na namizju z njihovo pomočjo, ni vredno. Programi te vrste imajo naslednje parametre, ki se samodejno spreminjajo vsak dan. In imajo, tako kot ti "lunchers" (iz angleškega Launcherja), sposobnost reproduciranja vizualne podobe katerega koli sistema. Želite Windows 10 namesto XP in starega sistema? Ni problema! Namestite aplikacijo, jo zaženite in dobite rezultat.

Kaj je treba uporabiti?

Kot je jasno, je vprašanje, kako spremeniti sliko na namizju, preprosto rešeno. Primer je drugačen. Če namestite programe za spreminjanje ozadja ali simulirate podobo neobstoječega sistema, je tobo nujno prišel vzporedno, saj se vsi programi te vrste sprožijo skupaj s sistemom in porabijo neverjetno količino RAM-a.
Ampak tukaj je njegova odločitev. Dejstvo je, da poraba pomnilnika ali razvoj računalniških procesov pade na osrednji čip, vendar na grafični procesor. In tukaj morate plačati poklon, sedanje grafične kartice imajo pogosto takšne procesorske čipe, o katerih glavni sistem ni sanjal. Zato lahko le kombinacija uravnoteženih nastavitev za tako imenovano CPU in GPU poveča zmogljivost celotnega sistema. Mimogrede, mnogi ne marajo nastavitev sistema Windows. Zaman! Tudi v začetnih nastavitvah lahko nastavite naslednje možnosti, ki se ob gledanju od strani (na primer pod kotom 45 stopinj na monitorju), prečni pasovi, povezani s frekvenco posodabljanja zaslona, ​​če se odmaknete od računalnika nekaj metrov stransko, sploh ni vidno .

Sorodne publikacije