Dodatne možnosti zagona za operacijski sistem Windows 7: nianse uporabe zagonskega menija

Windows 7 je tako priljubljen pri številnih uporabnikih, kot se je izkazalo, da je v zadnjem času postal zelo mučen in sposoben "leteti" v najbolj neprimernem trenutku. Večina strokovnjakov povezuje pojav takšne situacije z neprostovoljno namestitvijo nepopolnih posodobitev. Zato morate znova namestiti sistem z dodatnimi zagonskimi možnostmi za Windows 7. Toda kako priti do teh parametrov in kakšne ukrepe je mogoče izvesti, da bi sistem postal občutek?

Kaj so dodatne zagonske možnosti za Windows 7?

Začnimo z glavnim in preučimo, kakšno vrsto orodja predstavlja. Da bi se izognili nepotrebnim fancy in napakam, lahko takoj poudarite, da dodatne zagonske možnosti za Windows 7, kot vsak drug sistem, niso nič drugega kot poseben zagonski meni, ki ga lahko prikličete pred zagonom sistema, ampak po prenosu nadzora iz BIOS bootloader za Windows.


Kako do menija start?

Pravzaprav je klicanje tega menija preprosto, saj je način, kako ga zagnati, poznan vsem in vsem.
V intervalu, ko začetni zaslon izgine s kratkim opisom parametrov računalnika in prikazom možnosti za prijavo v BIOS, in pozdravni zaslon sistema Windows 7 se še ni pojavil, morate pritisniti tipko F8. Tukaj morate uporabiti samo en klik kljub nasvetom in večkrat pritisniti na tipko, ker je skoraj nemogoče natančno uganiti trenutek prenosa nadzora.

Elementi zagonskega menija

Torej predpostavimo, da se meni dodatnih zagonskih možnosti izvaja. Mnogi začetniki so v svojih izdelkih malo izgubljeni. Če govorimo o navadnih uporabnikih, uporabljajo odklop digitalnih podpisov, aktiviranje načina razhroščevanja, obnavljanje imeniških storitev, beleženje prenosov itd. Nobenega smisla nima, saj so ti režimi zasnovani izključno za programerje in sistemske administratorje.


Pogosto je potrebno uporabiti eno od možnosti za varen zagon, nalaganje zadnje uspešne konfiguracije, nastavitev zaslona z nizko ločljivostjo, ko se pojavijo težave z grafičnim vmesnikom ali monitorjem, in element za odpravljanje težav, katerega meni ali pa ne.
Med možnostmi za uporabo varnega načina je običajno izbrana prva možnost, saj je podpora za ukazno vrstico in omrežni gonilnik potrebna le, če je za popravilo vseh vrst zrušitev potrebna uvedba posebnih ukazov ali dostop do interneta. Uspešna konfiguracija je skoraj najpogostejša varnostna kopija, ki omogoča hitro obnovitev delovanja sistema, če ni zagonska. S tem, na idejo, ne bi smelo biti težav za nobenega uporabnika.

Obnovitev zagona iz sistema Windows 7 v meniju Start

Meni, ki se pojavi pri uporabi orodja za odpravljanje težav z računalnikom, je veliko bolj zanimiv.
Če pogledate zelo previdno, je preprostoRazumite, da je mogoče videti isti meni, ko zaganjate računalnik iz izmenljive naprave s čarovnikom za nastavitev, ko je izbrana povezava za obnovitev sistema.
Tukaj lahko uporabite tudi več možnosti. V najpreprostejšem primeru, če škoda na sistemskih komponentah ni tako pomembna, lahko poskusite odpraviti težave z zagonom sistema Windows, da začnete s standardnim postopkom povrnitve, ki izbere zahtevano kontrolno točko in seveda uporabi obnovitev iz slike, če je bila ustvarjena vnaprej. Poleg tega je za ljudi, ki vedo poseben interes, uporaba iste ukazne vrstice, s katerimi orodji lahko naredite veliko dejanj, vključno s preverjanjem pomembnih sistemskih datotek (sfc /scannow), preverite trdi disk ali sistemsko particijo za prisotnost napak in zlomljenih sektorjev (chkdsk /x /f /r), aktiviranje validacije in obnovitve sistema Windows s pripomočkom DISM, itd.

Kaj storiti, če zagonski meni ne deluje?

Vendar pa se zgodi, da se dodatne zagonske možnosti za Windows 7 ne izvajajo. Z drugimi besedami, uporabnik iz določenega razloga ne more dostopati do obnovitvenega okolja. Za popravljanje situacije je mogoče uporabiti več metod.
Na primer, v najenostavnejšem primeru lahko zaženete zgornji ukaz (bodisi v delujočem sistemu, bodisi pri zagonu z izmenljivim zagonskim medijem). Značilno je, da ta metoda deluje najpogosteje, nato pa s tipko F8 in jo pokličete s pritiskom na.meni je spet mogoč.
Če potrebujete samo dostop do varnega načina brez uporabe zagonskega menija, sistem pa se vsaj enkrat naloži, lahko nastavite ustrezne parametre v sistemski konfiguraciji (msconfig). Toda v tem primeru se bo neprekinjeno izvajal varen zagon in za ponovno vzpostavitev normalnega načina bodo te nastavitve morale biti v začetnem stanju. Nazadnje lahko obnovite dostop do obnovitvenega okolja v ukazni vrstici, tako da ga aktivirate tako, da vnesete kombinacijo reagentc.exe /enable (v kateri koli možnosti zagona).

Sorodne publikacije