Nokia Lumia 720 pametni telefon: funkcija, navodila, nastavitve, pregledi

Nokia, ki je monopol na trgu pametnih telefonov z operacijskim sistemom Windows, je vedno poskušala zapolniti trg z napravami za vsak okus, od najugodnejših do premijskih. Ta članek bo razpravljal o najnovejšem predstavniku obdobja Windows Phone 8 - Nokia Lumia 720. Značilnosti najbolj občutljivega in "živega" pripomočka v seriji.

Pozicioniranje na trgu

Ta naprava je nekakšen končni akord v liniji pametnih telefonov, ki delujejo na podlagi sistema Windows Phone 8. Pametni telefon Nokia Lumia 720 je prevzel osrednjo vlogo med ultra-proračunskim modelom 520 in vodilno serijo Nokia Lumia 920. ustreza modelu 820, le malo zaostaja v specifikacijah. Telefon se osredotoča predvsem na skoraj proračunski trg in je postavljen kot eden izmed najbolj cenovno pametnih telefonov, ki jih je razvila Nokia.

Paket

Takoj po razpakiranju bo srečni lastnik v polju poleg pripomočka našel:
 • Standardni polnilnik za napajanje iz električnega omrežja (Nokia AC-50).
 • Akumulatorska baterija.
 • Kabel za povezavo z računalnikom (za polnjenje, prenos podatkov in sinhronizacijo) micro-USB.
 • Standardna stereo slušalka - Nokia WH-108 je postala vizitka celotne serije, vključno z Nokia Lumia 720.
 • Navodila za nastavitev in delo z napravo.
 • Zasnova in krmiljenje ohišja

  - Mere: 67 x 128 x 9 mm - Teža: 128 gramov Kljub temu, da je naprava v svojem statusu bližja 520 modelomZunanjost pametnega telefona spominja na najstarejše modele. Dizajnerske rešitve Lumia 720 so podedovale premium segment naprav. Klasičen sendvič, sestavljen iz plastičnega ohišja in steklene obloge. Izgleda zanimivo, vendar taka oblika vključuje samo monolitno telo, to je, da razstaviti telefon ne bo deloval. Svetle barvne rešitve na kraju samem, kot tudi pri drugih modelih, je Lumia 720 v črni, beli, rdeči, modri in rumeni barvi. Nekatere plošče so sijajne, drugi del pa je mat. Mat plošče so nekoliko bolj zanesljive in praktične (majhne praske so manj opazne). Pomembna razlika od drugih modelov serije je izjemno nizka teža - samo 128 gramov, kar je za pametne telefone Nokia absolutni rekord.

  Večina sprednje plošče je zasedena z zaslonom, na vrhu katerega je zvočnik, senzor bližine in sprednja kamera. Spodnji del sprednje plošče je standarden nabor nadzornih tipk (zaslon na dotik). Na hrbtni strani pametnega telefona ni ničesar drugega, razen kamere fotoaparata in glavnega zvočnika. Na desni strani je ena sama reža za kartico SIM (odprta s posebno sponko za papir). Na levi strani so klasične tipke za nadzor (tipka za nastavitev glasnosti, zaklep /tipka in zaklop kamere). Na vrhu je 35 mm priključek za slušalke in režo za pomnilniško kartico ter spodnji del za kabelsko povezavo micro-USB.

  Zaslon

  Izdelane so plošče zaslonaPametni telefon Nokia ima matrico IPS, ki, za razliko od TFT (pogosto preobremenjenega v proračunskem segmentu), omogoča prenos realne barvne palete in maksimiranje kakovosti zaslona. Koti gledanja, kar je zelo pomembno pri uporabi mobilne naprave. Zaslon je dosegel diagonalo 43 palcev, njegova ločljivost pa je 800 s 480 pik. Po trenutnih standardih in diagonali ni dovolj, resolucija pa je šibka, izkušeni potrošnik, ki je vsaj enkrat videl HD ali Full HD zaslon, bo zagotovo ločil samostojne pike in bo razočaran. Kljub temu, če se ne držite in ne gledate na to, potem majhna ločljivost ne povzroča nobenega nelagodja. Pri tem je pomembna minimalistična estetika mobilnih oken.
  Druga pomembna točka je lastniška tehnologija Clear Black. Asketni elementi vmesnika (večinoma črne barve), Windows Phone vam ne omogočajo zgolj zgladitve vtisa nizke ločljivosti, ampak tudi razkrijejo vse prednosti razvoja Nokia. Clear Black je polarizacijski sloj pri oblikovanju zaslona, ​​ki deluje kot premaz proti bleščanju in močno poveča berljivost zaslona na soncu (tudi pri neposrednih žarkih). Zaslon Nokia Lumia 720 je prav tako osupljiv, kar pomeni, da je sposoben prepoznati vse dotike, ne glede na to, ali so roke v rokavicah, nohtih ali pa pisalo. Vse to je dobro zaščiteno s kaljenim steklom druge generacije Gorilla Glass.

  Procesor

  Proizvodna komponenta - ni najpomembnejša v takšnih pripomočkih kotNokia Lumia 720. Specifikacije strojne opreme so precej sporne zaradi značilnosti operacijskega sistema. Hero pregleda temelji na dvojnem jedru Qualcomm Snapdragon S4. Pogostost vsakega jedra doseže 1.000 megahertz. Kot video pospeševalnik stoji Adreno 305. Pravzaprav je protislovje v tem, da se takšno "železo" šteje za nizko kakovostno in šibko, vendar le, če je ocenjeno ločeno od programske opreme. Zahvaljujoč optimizaciji operacijskega sistema Windows Phone 8 vam lahko tudi stari čipi omogočajo visoko zmogljivost in nemoteno delovanje pametnega telefona. Kar se tiče grafičnega podsistema, je vse precej dvoumno. Adreno 305 ni tako pogost pri napravah Windows, vendar so njegovi potomci dosegli odlične rezultate na napravah Android.

  Memory

  Ahilova peta kateregakoli proračunskega pripomočka, ki deluje na Windows Mobile OS. Skoraj vsi predstavniki te kategorije so opremljeni s 512 megabajti RAM-a, kar seveda ni minimalna raven, vendar je že precej nizka raven, tako da je uporabnik videl omejitve v trgovini aplikacij. Večina igralcev 3D ne bo mogla videti Nokia Lumia 720, saj potrebujejo 1 GB RAM-a. Kar zadeva glavno polje pomnilnika, je stanje nekoliko boljše. Telefon je opremljen z 8 gigabajti ROM-a (od tega 5 za preostale 3 sistem in vgrajeno programsko opremo). Na voljo je reža za pomnilniško kartico micro-SD.

  Avtonomija

  Morda je eden najpomembnejših vidikov vsakega sodobnega pametnega telefona baterija. Nokia Lumia 720 je opremljenamočna baterija, ki je 2000 milimeter ur. Tako visoko stopnjo opazimo le v vodilni liniji Lumia 920. Hkrati je velikost naprave precej skromnejša. Tako velika baterija (skupaj z nizko ločljivostjo zaslona in precej šibek procesor) pozitivno vpliva na čas delovanja pripomočka iz ene polnjenja. Po mnenju proizvajalca lahko pametni telefon živi do 23 ur in pol časa v načinu pogovora in do 80 ur v načinu poslušanja zvoka. Neodvisni testi so pokazali, da je telefon sposoben predvajati HD video za 7 ur, kar je rekord za platformo Windows Phone 8 kot celoto. Z vsakodnevno uporabo je telefon pripravljen na strežbo skoraj dva svetlobna dneva, preden je potrebno polnjenje. Nokia Lumia 720 je najbolj vzdržljiv telefon v seriji.

  Fotoaparat

  Še en kit, na katerem je celovita PR kampanja pametnih telefonov Lumia. Telefon uporablja optiko Carl Zeiss, ki se je izkazala v razkošnih modelih, kot je Lumia 920 in dobro uveljavljena v Nokia Lumia 720. Karakteristike, ki jih dajejo strokovnjaki za fotoaparate, so precej impresivne, le fizično, kazalniki leče so bili celo višji kot pri starejših modelih o žarnicah v f1.9). Dejansko se slike slabšajo. Morda je razlog za to nizka ločljivost - le 6,7 milijona slikovnih pik. V primerjavi z Lumio 920 so slike manj nasičene in podrobne, kar je še posebej opazno pri slabi svetlobi, kjer je model 720 slabši. Če ne naredite neposredne primerjave, potem fotografije dobijo dovoljdopustne, brez vidnih artefaktov in izgub. Prenos barv je precej udoben za zaznavanje in realistično raven. Prevelika zrnatost je odsotna. Pomemben korak naprej je naredila programska komponenta kamere. Proizvajalec ni obžaloval za proračunske kronske žetone, kot je "Lived Pictures", "Inteligentne panorame", popoln digitalni foto studio in druga inteligentna orodja.

  Komunikacije

  Kot glavni in edini žični vmesnik služi kot glavni vmesnik priključek micro-USB, ki se uporablja za povezavo s polnilnikom in za komunikacijo z računalnikom. Skupina brezžičnih vmesnikov vključuje:
 • GSM in HSDPA omrežja, ki podpirajo glavne uporabljene frekvence.
 • Bluetooth tretje generacije za povezovanje večpredstavnostnih naprav.
 • Wi-Fi, ki deluje na frekvencah 80211 b /n /g.
 • NFC za brezkontaktna plačila, preverjanje stanja na plačilnih karticah in izmenjavo datotek z drugimi napravami, ki podpirajo tehnologijo.
 • Modul GPS (priložen je komplet predhodno nameščene programske opreme za navigacijo).
 • Na žalost ni podpore za LTE, vendar je to težava za skoraj vse naprave Windows Phone 8. Nokia Lumia 720 ni bila izjema. . Nokia Lumia 720 ni spreminjala. Nastavitve še vedno omogočajo spreminjanje začetnega zaslona sporočil, prikaz skladbe ali priljubljene fotografije od tam.socialno omrežje Poleg tega zaklenjeni zaslon vedno prikaže seznam neodgovorjenih klicev, neprebranih sporočil ter stanje omrežja in povezavo z baterijo. Po odklepanju uporabnik ustreza običajnemu običajnemu zaslonu z "živimi ploščicami", ki prinašajo najbolj potrebne informacije neposredno na namizje, ne da bi morali vsak program odpreti ločeno. Namizje prikazuje fotografije, datum, število e-poštnih sporočil, prihodnje načrtovane naloge, predvajalnik in še več. Uporabnik ima pravico, da spremeni postavitev in velikost ploščic po lastni želji, prav tako pa jim lahko prepove prikazovanje kakršnih koli informacij (potem ploščice delujejo kot bližnjice). Obstaja tudi edinstvena "mehka", ki jo skrbno pripravi skupina razvijalcev iz Nokie. Vključuje storitev za kartiranje Nokia Here, ki ima mimogrede veliko podpornikov v Rusiji, je bila prekrita z natančnostjo navigacije in visoko stopnjo podrobnosti kartiranja. Na voljo je tudi glasbena storitev Nokia, ki omogoča poslušanje brezplačnih prednastavljenih seznamov predvajanja z najboljšimi skladbami (po mnenju urednikov). Celoten vtis dela s platformo je pozitiven. Sistem deluje hitro, je zelo odziven (hi Android), ni slabši od glavnih konkurentov. Za vse to obstajajo resni problemi s programsko opremo, ki dobesedno ni. Razvijalci niso uspeli prenesti svojih otrok na novost iz Microsofta.

  Stroški

  Pravzaprav je ena glavnih prednosti Nokia Lumia 720 cena. Uradno je bila naprava že umaknjena iz prodaje - da bi jo našlinova kopija ni tako preprosta. V času izdaje je bila priporočena cena za telefon 15 tisoč rubljev, kar ni slabo za začetek prodaje. Kasneje so cene padle na 11.000, in kmalu - in do 8. Na trgu rabljenih naprav je situacija popolnoma nasprotna, ne bo težko najti tam Nokia Lumia 720 cena za katero se spreminja v 1400 UAH. Če imate srečo, potem obstaja možnost, da se pripomoček udari v zelo dobrem stanju.

  Nokia Lumia 720: pregledi

  Ljudje, ki delajo na področju tehnologije in navadni uporabniki, so se na telefon različno odzvali. Prva je napravi dala visoke ocene zaradi kombinacije lastnosti in cen, slednji je prav tako ocenil pripomoček v realnem smislu in ni bil tako zvest Nokia Lumia 720. Raziskava predstavnikov industrije, seveda, prikazuje telefon z najboljšo stranjo, vendar je veliko pomembnejša od dejanske izkušnje delovanja. Glavna prednost, ki so jo izpostavili vsi uporabniki, je visoka učinkovitost baterije. Skoraj vsi brez izjeme so lahko dosegli iz telefona dvodnevno delo brez ponovnega polnjenja. Pozitivni komentarji so bili nagrajeni s programsko platformo. Tam je bilo mesto in kritike, na primer, o visokem odstotku poroke v Nokia Lumia 720. Pregledi so bili šokirani zaradi okvar v prvih dneh /mesecih. Večina uporabnikov je imela težave s telefoni pred iztekom garancijske dobe (kontrolni tipki, glavni zvočnik ni uspel). Nekateri lastniki so opazili nepooblaščeno odklop in zamrznitev pripomočka. Objektiv fotoaparata se zelo hitro razgradi (fotografije postanejo motne).

  Namesto zaključka

  V suhem ravnotežju Nokia Lumia 720 - je tipičen predstavnik svoje serije, z zelo zmogljivim akumulatorjem, vendar zelo proračunskim nadevom. V telefonu ni nobenega trivialnega LTE, ki ga takoj v primerjavi s konkurenti (istega leta) postavi na nižjo raven. Tudi prednik telefona Lumia 820 izgleda veliko bolj privlačno (in vredno je, mimogrede, enako). Pri izbiri pametnega telefona danes bodite pozorni na naprednejše in sodobnejše rešitve. Če prisotnost LTE ni odločilnega pomena za dejstvo, da sodobne igre niso zanimive za vas, ampak za kosovno baterijo in udoben primer - nasprotno, Nokia Lumia 720 je 100% vaša izbira.

  Sorodne publikacije