"Meizu" ali "Xiaomi" - kaj je bolje, značilnosti in pričevanja lastnikov

Pametni telefoni kitajske proizvodnje prepričljivo vodijo svetovni trg, tudi v domačem prostoru. Potem poskusimo ugotoviti, kaj je bolje - "Meizu" ali "Xiaomi". Prav te blagovne znamke so neposredni konkurenti podobnega pripomočka "Huawei", ki je uspelo precej dobro "sprostiti". Med obravnavanimi telefoni je zelo težko jasno izbrati vodjo. V nadaljevanju so opisane značilnosti konkurentov, njihove značilnosti in povratne informacije uporabnikov.


Kaj je boljše: "Meise M5" ali "Xiaomi 4X"?

Mobilna naprava M5 se je v trgovalni liniji svojega predhodnika spremenila po indeksu M3. Glavni parametri so ostali skoraj nespremenjeni, razen videza izboljšanega plastičnega ohišja. Obstaja različica v kovini (M5S), vendar je dražja. Xiaomi 4X je najbolj priljubljen pametni telefon 2017 proizvajalca. Na trgu je naprava spremenila model pod indeksom "4". Nova različica odlikuje prisotnost kovinskega ohišja in izboljšano elektronsko polnjenje. Da bi razumeli, kaj je najbolje - "Meizu" ali "Xiaomi", upoštevajte osnovne parametre vsakega modela po točkah.

Značilnosti

Spodaj so parametri pametnega telefona Meuse M5:
 • Tip procesorja - "Mediatek MT 6750" (15 GHz).
 • Količina RAM - 2 ali 3 GB.
 • Grafični pospeševalnik - "Small T 860".
 • Dodatni vgrajeni pomnilnik - 16 ali 32 GB.
 • Kamera (glavna /čelna) - 13/5 Mp.
 • Ločljivost /ločljivost zaslona - 52 palcev /1280 * 720.
 • Kapaciteta baterije - 3070 čarovnik. • Tehnične značilnosti modela "Xiaomi 4X":
 • Procesor - "Kwalk Snapdragon 435" (14 GHz).
 • Operativni spomin - 23 ali 4 GB.
 • Grafični pospeševalnik - Adreno 505.
 • Pomnilnik je vgrajen - 1632 ali 64 GB.
 • Prednja /zadnja kamera - 13/5 Mp.
 • Diagonalna /zaslonska ločljivost - 5 palcev /1280 * 720.
 • Zmogljivost baterije je 4100 megavatov.
 • Kaj je boljše ("Meizu" ali "Xiaomi") za dane parametre? Strokovnjaki ugotavljajo, da je povezava "Snapdragon and Adreno" bolj produktivna kot "Mediatek in Mali". Treba je omeniti, da je procesor "Qualcomm" bolje optimiziran, kar vam omogoča, da nadaljujete baterijo med polnjenjem. Poleg tega je M5 vgrajen pomnilnik omejen na 32 GB.

  Zunanjost

  Kaj je bolje, Meizu ali Xiaomi, v smislu oblikovanja? S tem parametrom zmaga definicija M5. Dejstvo je, da ima ta enota več barv telesa, na obrazih je zaobljeno steklo (25 D). Model odlikuje odlična ergonomija, ki omogoča enostaven nadzor nad pametnim telefonom. Okvirji zaslona so tanki, pod osrednjim delom monitorja je tipka "M-Tach". Gumbi za nastavljanje glasnosti in glasnosti sta v obeh modelih enaki. Dodatno udobje, navedeno v "Meizu" - odstranitev priključka za slušalke od zgoraj navzdol.
  Xiaomi 4x pametni telefon je opremljen tudi s 25 D steklom, ohišje je izdelano iz aluminija. Vendar pa raven ergonomije na ustrezni ravni ne bi veliko preprečilavelikost kotov. V zgornjem delu je infrardeči vmesnik za nadzor televizorja, 3,5 mm priključek poleg njega, kar ni zelo priročno, če ga uporabljate. Proizvajalci 4X so zagotovili le tri vrste barv (črna, zlata in roza barva). Nadaljevanje, da ugotovite, kaj je bolje ("Meizu" ali "Xiaomi"), je treba omeniti bolj udobno postavitev M5 v roki in širok izbor barv primera.

  Navigacija in vmesnik

  Vmesnik obeh obravnavanih modelov je na ustrezni ravni. Med enakimi možnostmi: 3,5 mm vtič, mikro USB priključek, GPS, GLONASS. Različica 4X ima bolj moderno konfiguracijo modula "Bluetooth" (42 proti 40). Poleg tega obstajajo razlike med moduli Wi-Fi. "M5" je opremljen s klasično različico "Dual Band 801" s frekvencami 24 in 5 GHz. Pametni telefon Xiaomi vključuje modul 802. Omeniti je treba, da na obeh napravah niso bile zaznane možnosti NFC, kar ni presenetljivo. Takšen modul se zelo redko uporablja za spremembe proračuna.

  Prikaz

  Razumevanje, kateri pametni telefon je boljši - "Meizu" ali "Xiaomi", morate biti pozorni na parametre zaslona. Ločljivost modelov je enaka (1280 * 720 točk). Diagonal M5 je 52 palcev (282 ppi), njegov konkurent pa je 5 palcev (296 ppi). Vrste matrice, v enem in drugem telefonu - IPS. V Xiaomi pa so zabeležene natančnejše tovarniške kalibracije. Zaslon ne zbledi, kar zagotavlja jasen barvni zaslon, pri čemer črna barva ostane črna in bela barva nima tujih vključkov. Na "Meizu" je majhen beli ali rumeni sijaj, ki je nagnjen pod določenim kotom. Še večodstopanje povzroči delno zatemnitev zaslona. Svetlost zaloge je odlična, informacije ostanejo berljive tudi pri močnem soncu. Funkcija Multitouch podpira do 10 hkratnih dotikov, obstaja zaščitni oleofobni premaz.

  Kamera

  "Xiaomi" ali "Meizu" - kar je boljše od pametnih telefonov v smislu streljanja? Modularno polnjenje obravnavanih naprav je skoraj enako parametrom optike, zato je kakovost ankete približno enaka. V popoldanskem času so fotografije precej vredne, vendar zvečer in ponoči - zelo dvomljive kakovosti. Prav tako niso posebej izpostavljene kamere, obrnjene proti sprednjemu delu. Obe različici imata različico s 5 milijoni pik. To je dovolj za salfi in komunikacijo o "Skypeu". Edina prednost M5 je prisotnost ročnega načina fotografiranja, ki vam omogoča doseganje boljše kakovosti slike in videa.

  Parametri zvoka

  Če vas zanima, kateri telefon kupiti ("Meizu" ali "Xiaomi") v smislu kakovosti zvoka, bodite pozorni na M5. Je zmagovalec v tej kategoriji. To je v veliki meri posledica preteklega razvoja podjetja, ki se je ukvarjalo s proizvodnjo prenosnih avdio predvajalnikov. Uporabniki in strokovnjaki opozarjajo na visoko kakovostne visokofrekvenčne, nasičene nizke tone in podporo za izenačevalnik ter možnost ročnega nastavljanja predvajalnika. V modifikaciji 4X zvok pušča veliko želenega. Če je v dveh besedah, potem je to značilno za večino proračunskih naprav. Pri poslušanju je opazno, da obstaja zaznavanje visokih frekvenc in pomanjkanje čistostinizek ton Izenačevalnik v običajnem predvajalniku ni slab, saj lahko z ročnim nastavljanjem izboljšate kakovost zvoka.

  Avtonomija

  Glede na "vitalnost" baterije med konkurenti pred nami izhaja "Xiaomi". Kapaciteta baterije je 4100 mga, kar omogoča eni napravi, da deluje v enem dnevu in več z zmerno uporabo. V primeru aktivne uporabe interneta, iger, socialnih omrežij, bo pametni telefon moral zaračunavati vsak večer. V M5 so razmere še bolj kritične. Kapaciteta AB - 3070 čarovnik. Preprosto je domnevati, da bo polnjenje take naprave z aktivnim delovanjem potrebno vsaj dvakrat na dan.

  Xiaomi ali Meizu: kaj je bolje?

  Povratne informacije uporabnikov kažejo, da je Xiaomi najbolje viden med konkurenti. To je posledica kovinskega ohišja, bolj informativnega zaslona, ​​daljše življenjske dobe baterije in dobrega spomina. M5 je kljub nekaterim slabostim povpraševanja. Če izračunate prednosti modelov po odsekih, bodo ti približno enaki. Tu ni nič čudnega, vsaka naprava ima svoje prednosti in slabosti. Uporabniki, ki potrebujejo telefon za komunikacijo na družabnih omrežjih in niso posebej pomembni za kakovost zvoka, so odlični za 4X. Tisti, ki pričakujejo uporabo pripomočka za poslušanje glasbe, ustvarjanje fotografij, je bolje, da se ustavite na M5.

  Na koncu

  Kaj je bolje: "Meizu", "Xiaomi" ali "Huawei" med kitajskimi pametnimi telefoni? Podrobneje imamo podrobnostipregledali parametre prvih dveh konkurentov. Glede na potrebe in namen uporabe pametnega telefona ima vsak potrošnik pravico izbrati model po lastni izbiri. Treba je opozoriti, da Huawei že vrsto let aktivno prodaja, čeprav so značilnosti nekaterih sprememb nižje od konkurence. Na primer, model Y3 (2017) ima samo 1 GB RAM-a, 8 MP kamero in zmogljivost baterije 2200 mAh. Velikost zaslona je 5 palcev z ločljivostjo TN 854 * 480 slikovnih pik. Sprednja kamera - 2 Mp. To ni toliko kot za pametni telefon, ampak je primeren za uporabnike, še posebej ne za socialne mreže in sephi.

  Sorodne publikacije