Asus MeMO Pad 10 FHD Tablet: specifikacije, pregledi, pregledi

Trg za digitalne pripomočke z velikimi zasloni je zdaj zastrašujoč: veliki proizvajalci ne morejo, ampak ne želijo proizvajati novih in zanimivih modelov, raje polirajo obstoječe, to je, da izvajajo redno rebranding. Eden od najbolj presenetljivih primerov takšne politike je tretji Samsung Galaxy Tab, ki poleg številk v naslovu ni ničesar spremenil v "stvari" ali v vizualno komponento. Povečali smo samo ceno.

Glede na to, da ni povsem jasne stagnacije, so novi Asusovi 10-palčni pripomočki kot dihanje svežega zraka. Na prvem mestu so naprave zanimive z matrico, kot tudi z ločljivostjo zaslona, ​​vendar je vse v redu. Torej, predmet današnjega pregleda - Asus MeMO Pad FHD 10 je nova tableta znane blagovne znamke. Poglejmo si osnovne značilnosti naprave, njene prednosti in slabosti ter ugotovimo, kaj uporabniki mislijo o tem in kakšne povratne informacije odhajajo.

Paket

Devays so v privlačnem ovitku v temni blagovni znamki. Na sprednji strani je tablica predstavljena v dveh kotih - spredaj in zadaj, zadnjemu pa je podana kratka specifikacija, ki navaja najbolj "okusne" lastnosti Asus MeMO Pad FHD 10. Na koncu lahko vidite ikone nagrad na nekaterih razstavah, črtne kode, nalepke , nalepke in drugo spremljevalno podjetje. Jasno je, da proizvajalec ne shrani na paketu - to je lepo, da ga v rokah. Notranjost je ergonomsko razporejena po oboduškatle in dodatki ne vplivajo drug na drugega. Nekateri uporabniki celo izničijo tako lepoto žalosti. Paket vključuje:
 • sam tablet Asus;
 • omrežni polnilec;
 • Vtič za sinhronizacijo z osebnim računalnikom;
 • navodila (vključno z ruskim);
 • garancijska kartica.
 • Paket še zdaleč ni bogat, toda velike blagovne znamke niso nikoli razvajale svojega oboževalca z dodatnimi dodatki v kompletu. Zato je treba pokrov na stojalu Asus MeMO Pad FHD 10 in druge "čipe" kupiti posebej. Mogoče pa je to na bolje, ker je kot dodatek takemu načrtu stvar individualna, kar se imenuje, po vašem okusu in barvi, in vsaka odvečna stvar v kompletu močno doda vrednost pripomočku.

  Videz

  Model je izšel klasičen, torej v naših rokah imamo tipično tableto iz "Asusa", ki so jo uporabljali ljubitelji znamke: strog, a tih dizajn brez trikov ali nenavadnih vstavkov.

  Skoraj celoten obraz naprave je posnet z 10-palčnim zaslonom. Okviri okoli njega se zdijo nekoliko grdi, vendar ne pokvarijo celotnega vizualnega vtisa. Na vrhu si lahko ogledate komaj opazen par - svetlobni senzor in oko sprednje kamere.
  Na vrhu desne strani je običajni gumb na /zaklenjenem zaslonu in poleg luknje za mikrofon. Oblikovalci so pravilno namestili ključ: če delate z Asus MeMO Pad FHD 10 v vodoravnem položaju, je gumb v natančnosti pod kazalcem leve roke. Na desni strani je stojalo za prostornino inobičajni "minijek" je 35 mm. Leva stran je povezana z mikro-HDMI, micro-USB in režo za zunanje pomnilniške kartice (micro-SDHC).

  Sestav

  Zadnji del tablete ima matirano gumirano plastiko in lep okras za lepoto in ergonomijo. Uporabniki v svojih odzivih na Asus MeMO Pad 10 FHD (32Gb /16GB) so se večkrat zahvalili oblikovalcem za tako praktično prevleko: ne zbira prstnih odtisov in naprava sama ne stremi k nenehnemu drsenju.
  Zvočniki se nahajajo na straneh naprave, na hrbtni strani naprave, na vrhu pa je zadnja kamera. Kar se tiče kakovosti zvoka, tukaj ni vprašanj: imamo odličen volumen, kjer se maksimalna vrednost ne ujame v kakofonijo, kot se pogosto zgodi v drugih velikih tabletah. Kljub prijetnemu zvoku se mnogi uporabniki v svojih revijah pritožujejo nad lokacijo zvočnikov. Če delate s pripomočkom v vodoravnem položaju, je mreža preprosto zaprta z rokami, zvok na izhodu pa je nekoliko podmazan.
  Pravzaprav ne obstaja nobena trditev sama. Edina stvar, na katero se uporabniki pritožujejo - je srednji del zadnje platnice: z močnim klikom na to je opazno upogibanje. Tukaj, najverjetneje, problem ni niti montaža, in v konstruktivnem elementu, to je pod pokrovom, preprosto obstaja prost prostor, zato obstajajo tudi takšni odkloni.

  V Asus MeMO Pad 10 FHD ni bilo nobenih zvokov, prask ali čipov: vsi deli so tesno pritrjeni drug na drugega in varno pritrjeni. V prodaji lahko najdete tri vrstebarva je črna, bela in roza. Slednji je opazno manj pogost, zato se bodo amaterska dekleta čistih deklet morala malo potruditi, da bi našla pravi model.

  Dimenzije

  Če pogledamo velikost konkurenčnih analogov, lahko Asus MeMO Pad 10 FHD imenujemo tipičen 10-palčni predstavnik. Pripomoček ima naslednje dimenzije: 265h182h9.5 mm s težo 580 gramov. Za primerjavo, isti tretji "Galaxy Tab" iz Samsunga je 243 x 176 x 8 mm in 512 gramov, medtem ko je MediaPad od Huawei 258 x 176 x 9 mm in 580 gramov. Devays so dobro v rokah, vendar je ohranjanje predolge teže problematično. Mišice se začnejo utrujati po desetih do petnajstih minutah uporabe. Zato je najboljša možnost uporaba umetne ali naravne (trebuh, kolena) podpore. To je nesreča vseh deset-palčnih tablet, zato tega trenutka ne moremo imenovati kritični minus (vedeli so, kaj kupujejo).

  Zaslon

  10-palčni Asus MeMO Pad FHD 10 prikazuje ločljivost 1920 x 1200 slikovnih pik. Zaslon je zgrajen na IPS matrici in ima zaščitno steklo in oleofobni premaz z avtomatskim nadzorom svetlosti.
  Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, so možnosti matrike pustile večinoma pozitivne vtise: dobra stopnja kontrasta, jasna in razumljiva slika, naravni prenos barv in odlični koti gledanja, omogočajo varno fotografiranje ali gledanje videoposnetkov v družbi enega ali dveh podobno mislečih ljudi. Dodajte oleofobni premaz in dobite popolnoma razumljiv zaslon za vsakodnevno uporabo: omrežje, pošta, družbene skupine, knjige, fotografije, videoposnetki inigre Edina pomanjkljivost je, če se odločite za delo z Asus MeMO Pad 10 FHD na svetel sončen dan. Pri neposredni svetlobi je zaslon popolnoma slep, to pomeni, da skupaj s tablico dobite običajno zrcalo, zato je najbolje, da gadget nadzirate v senci ali v sobi - tam se bo popolnoma odprl.

  Platforma

  Asus MeMO Pad 10 FHD deluje na operacijskem sistemu Android različice 4.2.x. Blagovna znamka je dodala nekaj svojih dodatkov za firmware, vendar brez nekaterih kritičnih sprememb same platforme. Tukaj, morda, pomembno vlogo igrajo negativne povratne informacije uporabnikov o drugih proizvajalca pripomočkov, kjer je "Asus" ali popolnoma pretovoril celoten OS in dodal veliko svojih "čipov", kar je daleč od vsakogar. Hkrati se blagovna znamka ni dotaknila glavne funkcionalnosti platforme, temveč je bila omejena le na majhne, ​​a zelo zanimive inovacije. Slednje, mimogrede, ne vplivajo na vmesnik kot celoto in se lahko zlahka onemogočijo, za kar se ločeno zahvaljujemo.

  Produktivnost

  Tablični računalnik deluje na atomskem čipu serije Z2560 podjetja Intel. Obdelava pretočnih podatkov ustreza dvojedrnemu procesorju s taktno hitrostjo 16 GHz, grafična komponenta pa leži na ramenski pospeševalniku PowerVR serije SGX 544MP.
  2 GB RAM-a je dovolj za zagon sodobnih aplikacij, kot tudi za notranji pomnilnik - 32 GB, kjer je uporabnik na voljo za osebne potrebe približno 25 GB. Če ne želite plačati za različico z veliko zmogljivostjo, lahko uporabite bolj skromno možnost - Asus MeMO Pad FHD 1016Gb. V vsakem primeru, obseg notranjega pogonalahko ga povečate z zunanjimi karticami SD do 64 GB. Komplet čipov je precej pomemben za tablični računalnik, tako da z vsakodnevnimi nalogami gadgeta obvladuje 100%. Uporabniki v svojih pregledih niso poročali o prekinitvah ali zrušitvah uporabnikov med brskanjem po omrežju ali ogledom videoposnetkov. Model odlično deluje tudi z bolj "težko" programsko opremo, zlasti z igrami. Frizijci, zamiki ali izguba FPS niso bili opaženi. Ne pozabite le, da če morate naložiti napravo z aplikacijami v ozadju, kot so protivirusni in dinamični namizni računalniki, se lahko začnejo težave z gladkostjo prikaza, kar naj bi bilo boljše brez fanatizma.

  Brezžični protokoli

  Devays so opremljeni z modulom wifi in mirno podpirajo signal pri frekvencah 24 in 5 GHz. Poleg običajnih funkcij, je uporabnik na voljo načine "Direct" in "WorldCast" - malenkost, ampak lepo. Tretja različica modula "Bluetooth" deluje tako kot bi morala in podpira vse priljubljene profile za to, vključno z najzahtevnejšimi - A2DP. GLONASS in GPS dobro delujeta in se za dve minuti zaženejo v "hladnem" načinu. Ne tako hitro kot drugi konkurenčni modeli, vendar te številke težko imenujemo kritične za takšen načrt.

  Kamere

  Tablica je dobila par kamer - na sprednjih 12 Mp in zadaj na 5 Mp. Seveda ni treba govoriti o kakovostnih slikah s tako skromnimi kazalniki. Kljub temu so fotografije na izhodu zelo vredne, vsaj v glavni kameri. Sprednje okno je bolj ali manj dovolj za komuniciranjevideo glasniki in produkcija avatarjev, in vse ostalo, žal, ne zanj. Glavna kamera snema videoposnetke v ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih pik. Na potoku se pogosto pojavljajo artefakti, "sneg" in drugi zvoki, značilni za povprečne matrice.

  Avtonomija

  Zmogljivost baterije Asus MeMO Pad FHD 10 je v območju 6900 MAG, kar je zelo dobro za napravo takšnega načrta. Proizvajalec obljublja do 10 ur gledanja videa z visoko ločljivostjo, vendar ti podatki niso povsem natančni. Razmislite o najbolj priljubljenih načinih dela.
  Pri branju knjig s svetlostjo 30% naprave traja približno 12 ur.Če je bralec nekoliko resnejši in vizualizira podatke v grafičnem in ne v besedilnem okolju, indikator pade na 4-5 ur. Video z visoko ločljivostjo z najboljšo svetlostjo baterijo izprazni še šest ur. Nasičenost zaslona se zmanjša na skoraj minimalno, in odklop vseh programov ozadja (način "V ravnini") nas samo pripelje do številke, ki jo je navedel proizvajalec - 10 ur. Dnevna uporaba tabličnega računalnika s svetlostjo 40-50% in približno dve uri na dan delovanja zaslona vam omogoča podaljšanje življenjske dobe baterije na 5-6 dni brez ponovnega polnjenja. Prav tako je treba omeniti odlično gospodarstvo naprave v stanju pripravljenosti: med mirovanjem se energija skoraj ne porabi. Če želite za večjo avtonomijo prihraniti nekaj deset minut, se lahko z nastavitvami prilagodite v posebni programski opremi podjetja Asus, ki je odgovorna za varčevanje z energijo.

  Konkurenti

  Model ima relativno veliko številokonkurenti, toda najbolj strašni nasprotniki našega anketiranca so MediaAid iz Huawei, Iconia Tab od Ayserja in Appleov četrti iPad. Prvo tablico je odlikovalo aluminijasto ohišje in bolj demokratično ceno. V trgovinah lahko model kupite za eno do dva tisoč cenejših različic "Asusa". Poleg tega nekoliko kakovostna matrika in druga vrsta oleofobnega premaza v programu MediaPad omogočata bolj ali manj dopustno delo na sončen dan, ki ga Memo Pad žal nima. V zvezi z Ayserjem je njen Iconia Tab svoje potrošnike dobil po še nižji ceni in podoben naboru čipov "Asus". Edine pomanjkljivosti so velike dimenzije in povprečna matrika z enakimi malimi koti gledanja.
  "Apple" konkurent (na sliki zgoraj) pred nekaj točk pred modelom iz "Asus", vendar je cena za vse te prednosti je primerna: osnovni model "Ipad" je pet do šest tisoč dražji Memo Pad. Toda visoka cena se upravičuje s čudovitim zaslonom, ki ne moti sončne svetlobe, izjemno kakovostnim aluminijastim ohišjem in številnimi brezhibno optimiziranimi aplikacijami pod platformo iOS. Vendar so slabosti modela mastitisa: tradicionalna odsotnost vsaj nekaterih slotov za zunanje kartice in pogone, ne pa tudi najuspešnejše razmerje za gledanje večine videoposnetkov in seveda cenovne politike podjetja. Na splošno, izbirate lahko med "Asus" in "Ayapad", ne boste izbrali samo tabličnega računalnika, saj so približno enaki operacijskemu sistemu, s katerim boste bolj zadovoljni, to je Android ali iOS.

  Skratka

  Model z 32 GB notranjega pomnilnika in podporo za LTE-omrežja lahko kupite v 15 tisoč rubljih. Skromnejša različica 16 GB se prodaja za tisoč in tri cenejše. V nekaterih velikih omrežnih hipermarketih lahko dobite dober popust za naslednje zaloge. Na primer, v istem "M. Video "ali" Zvyazkom "včasih prodaja ta model za 9 tisoč rubljev (16 GB). Za ta denar boste dobili popolnoma pameten pripomoček. Tukaj imamo lepo matriko, pa tudi dobro sliko na izhodu (v senci ali v sobi) z odličnimi koti gledanja, odlično podporo zvoku, kot tudi kakovostno montažo in odlične materiale. To vključuje tudi številne pozitivne ocene uporabnikov in pozitivne ocene strokovnjakov. Na splošno je model zanimiv in kakovosten predstavnik svojega segmenta, zato ga je mogoče priporočiti vsakomur, ki ga želi.

  Sorodne publikacije