Pametni telefon Lenovo A2010: pregledi, opis, specifikacije

Lenovo že vrsto let nikoli ni prenehal navduševati svojih oboževalcev s stalnimi inovacijami na področju mobilnih pripomočkov. Toda jezik v tem članku ne bo o napravi za preboj inovacije, ampak o tem, da je zastarela, vendar ni izgubila nekdanje moč telefona. To je pametni telefon "Lenovo A2010".

Opis

Pametni telefon "Lenovo A2010" je namenjen proračunskemu segmentu trga. To pravi nadev, ki ne doseže vrh železa, in njegovo preprosto izvedbo. Danes lahko redko najdete vodilne telefone, manjše od 5 palcev. Skoraj vsak sodoben model predstavlja veliko "lopato". Vendar je junak članka velikosti 45 palcev. Treba je omeniti, da ta vrednost omogoča, da je naprava prikladno nameščena v roko in ne tako pogosto pade iz nje. Čeprav je zaslon premajhen za trenutne standarde.

Celotna zasnova je preprosta, vendar hkrati s posebnimi slogi, ki je cenovno dostopna za običajen proračunski telefon.

Videz

Na sprednji strani telefona Lenovo A2010 sta nameščena sprednja kamera in zvočnik. Na desni strani so 3 gumba - 2 za nadzor glasnosti in 1 za vklop in izklop napajanja. Na dnu standardnih Android-pametnih gumbov "Home", "Back", "Menu". Z obračanjem telefona Lenovo A2010 na zadnji strani lahko vidite 35 mm vtičnico za slušalke, ki se nahaja na zgornjem koncu. Spodaj je glavna kamera, bliskavica in logotip podjetja. In na samem dnu je zunanjazvočnik in mikrofon. Vogali pametnega telefona so rahlo zaobljeni, brez grobih obrisov in prehodov. Površina hrbtne plošče je nekoliko groba, kar pomaga varno zajeti in nadzorovati eno roko.

Zaslon Lenovo A2010

Zaslon pametnega telefona je zelo preprost, kar je jasno iz proračuna naprave. Število pik je majhno in je le 854 s 480. V smislu gostote s tako diagonalo bo dobil le 218 slikovnih pik na palec. Zato lahko na posebnih kontrastnih področjih slike vidite posamezne piksle. Ni podatkov o tehnologiji za predstavljeni prikaz, znano je le, da je to TFT matrika.

Lenovo A2010 ni na voljo zaradi svojega proračuna ali iz nekaterih posebnih razlogov, svetlobnega senzorja, kar pomeni, da je vedno potrebno ročno nastaviti svetlost. In to bo treba storiti, očitno, pogosto, kot na ulici v sončnem vremenu zaslon izgleda precej zamegljen. Če omogočite polno svetlost, bo baterija kmalu osvetljena. Vidni koti pripomočka niso najboljši. Majhen naklon in slika se nekoliko spremenita.
Tovarniški film ni najvišje kakovosti in ga bo moral najverjetneje spremeniti v mesecu aktivne uporabe. Na srečo je za takšne velikosti veliko možnosti.

Kamere

Na pametnem telefonu sta nameščeni dve kameri. Glavni lahko ustrelil z ločljivostjo 5 MP, frontal 2 MP. Kljub temu, da ni najmanjša, je kakovost fotografij še vedno veliko. Ampak, da bi določili zanimivo dejstvo na ulici, se zabavali ali zabavali. Toda bolj fino besedilo bo slabo izšlo - v kamerahbrez samodejnega ostrenja Glede uporabnika je to resna opustitev. Ne glede na to, kako proračun je bil, odsotnost samodejnega ostrenja zmanjša število kamer.
Kamera Lenovo A2010 lahko snema video v HD formatu, torej v razmerju 1280 do 720 slikovnih pik. Kot pri fotografiji je kakovost slike zelo povprečna.

Iron

V pametnem telefonu ni najboljši Mediatek MT6735, ki je v času telefona izpadel skoraj dve leti. Zanimivo je, da specifikacija tega procesorja vključuje 1300 GHz na jedro. Na Lenovo A2010 je 1-hertz. Jedro, kot v prvotni 4. No, ok, vendar je arhitektura 64-bitni, ki v resnici ni vplivala na rast produktivnosti. Treba je omeniti, da je v času izdaje pametni telefon imel na krovu 1 GB RAM-a. To je precej dobro za državno last. Vgrajeni trajni pomnilnik Lenovo A2010 je 8 GB. Kot običajno, je samo polovica tega vira na voljo uporabniku.
Video čip predstavlja Mali T720. Še posebej na njem ne boste zmanjkali, za vsakodnevne naloge pa bi zadostovala njegova sredstva. Na splošno je takšna konfiguracija dovoljena za igranje preprostih iger. Ko zaženete resno grafiko, so se pojavile "zavore" in plazenje. Za razširitev trajnega pomnilnika lahko uporabite kartico SD do 32 GB. Reža za to je pod baterijo, zato odstranite kartico med procesom pametnega telefona ne bo delovala. V vsakem primeru boste morali ponovno zagnati.

Vmesniki

Ena izmed zanimivih lastnosti Lenovo A2010 - LTE. Sposobnost dela v omrežjih 4G močno pospešujedelo na internetu. Glavna naloga se zdaj sooča z "železom" - da ima čas za vse. Na srečo ni bilo nobenih otipljivih težav pri prenosu podatkov. Čeprav se uporabniki občasno zlahka segrejejo preko LTE prometa. Iz drugih vmesnikov obstaja standardni nabor. Wi-Fi vam omogoča povezavo z brezžičnimi omrežji. Treba je omeniti, da ima ta pametni telefon možnost ustvariti lastno dostopno točko. Med pregledi lahko najdete izjave, da je povezava zmožna občasno "padati", prekiniti omrežje in prisiliti lastnika, da ponovno zažene napravo. Bluetooth je predstavljen v različici telefona 4.0. To pomeni manjšo porabo energije, združljivost s starejšimi tehnološkimi različicami in visoke hitrosti prenosa podatkov.
Na krovu je tudi A-GPS, s katerim je iskanje satelitov hitrejše na račun povezovanja s strežniki prek alternativnih kanalov mobilnega interneta ali Wi-Fi. Vendar pa bo njegova uporaba povzročila dodatno obremenitev že tako slabe baterije.
No, končno, FM radio. Tako kot mnogi pametni telefoni ne želi delati brez slušalk. Za neposredno povezavo z "velikim bratom", kot tudi za polnjenje microUSB pristanišče, za dolgo časa je postalo kanonsko. Pametni telefon lahko deluje z dvema karticama. Seveda, v stanju pripravljenosti. Medtem ko lastnik govori enemu od njih, bo drugi neaktiven. Poleg tega je dostop do 4G samo v eni reži. Zato morate izbrati, kateri operater bo odgovoren za hitrost interneta, ampak za stabilen sprejem signala.

Avtonomija

Baterija Lenovo A2010 je za takšne stroške precej zanesljiva. Če pa razvrstite stvari, potem porabite energijo posebej nič. Zaslon ni tako zahteven zaradi svoje preprostosti, procesor se ne more pohvaliti z visoko zmogljivostjo. Tako bo večina omrežja prevzela samo sebe in stanje pripravljenosti. Za povprečno uporabo - nekaj klicev na dan, včasih z uporabo Wi-Fi, bo brskalnik lahko dal baterijo samo zvečer. Na območjih s slabim sprejemom signala se lahko ta indikator še dodatno zmanjša za polovico. Uporabniki so opazili, da po enem letu delovanja baterija bistveno zmanjša celoten vir.
Polnilnik je priložen telefonu. Lahko popolnoma napolni baterijo v približno 3 urah.

Programska oprema

Novodnoy v tistem času, "Android 5.1" s svojim oblikovanjem material, nameščen na Lenovo A2010, seveda, pritegnil pozornost kupcev. Vendar pa obstajajo še vedno nejasne perspektive z nadgradnjami prihodnjih različic. Seveda so ljubitelji že pripravili kompilacijo na podlagi različic 6 in 7, vendar bi bila uradna firmware bolj pomembna. Operacijski sistem je nameščen: standardni brskalnik, Google Chrome in več drugih aplikacij. Obstaja precej zanimivo orodje za prilagajanje in vizualizacijo videza.

Vsebina paketa

V škatli s telefonom lahko poleg same naprave najdete tudi omrežni adapter, USB-kabel microUSB, slušalke, navodila in garancijsko kartico.

Prvi zagon

Parametri Lenovo A2010 takoj po nakupu ne bi smeli povzročati težav. Najprej morate popolnoma napolnitibaterijo Morda prvič potrebujete več časa, da nastavite polno zmogljivost. V naslednjih primerih je treba zmanjšati. Vključitev pametnega telefona se pojavi z dolgim ​​pritiskom na gumb za vklop. Pripomoček mora na kratko zamegliti in prikazati logotip zagona. Če je to prvič, lahko traja dlje kot običajno. Začetne nastavitve operacijskega sistema so preproste in intuitivne. Lahko greš skozi predlagani potek hitrega poznavanja in lahko takoj začneš študirati notranjost. Najprej morate nastaviti Google Račun. Omogočila vam bo sinhronizacijo računa z napravo in tudi prenos aplikacij iz storitve Google Play. Olajšanje je preprosto - odprite trgovino aplikacij. Sistem ugotovi, da je prišel nov uporabnik in nima računa ter vas vabi, da ustvarite nov račun, ali vnesete uporabniško ime in geslo iz obstoječega računa.
V vsakem primeru se po zaključku teh korakov odpre dostop do aplikacij in drugih zanimivih nastavitev. Pravzaprav lahko od zdaj naprej začnete z nameščanjem različnih aplikacij, najljubših kurirjev in strank za socialno mreženje. Stike telefona lahko povežete tudi z Google Računom. Ta funkcija bo shranila podatke in jih uporabila iz drugih naprav.

Reševanje problemov

Med delovanjem pametnega telefona lahko pride do nenavadne situacije. Na primer, lahko »vzame strojno programsko opremo«, preneha delovati v trgovini aplikacij ali ostane v spominu na telefonu. NaprejLenovo bo ponudil nekaj navodil za Lenovo A2010 za obravnavo tipičnih težav.

Vstopite v način snemanja

Ta način je morda potreben v primerih, ko se telefon ne more zagnati, ustavi nalaganje logotipa ali gre na neskončno ponovno zagon. Če želite priti v to, na izklop naprave morate pritisniti in držite gumb za glasnost "Up" in moč istočasno. Prikaže se meni načina nalaganja. Ker zaslon v tem načinu ni na voljo, se izbira izvede z isto tipko za glasnost "Up". Kazalko morate namestiti v polje Obnovitveni način. Svojo izbiro potrdite s tipko za glasnost »Down«. Zdaj se mora pojaviti zeleni robot. Po pritisku na gumb za vklop in glasnost "Up" lahko pridete do menija "Snemalnik". Tukaj morate ponastaviti Lenovo A2010 na tovarniške nastavitve. To je vredno spomniti, da ta postopek odstrani vse priloge, stike, račune - to je vse, kar je bilo v pomnilniku telefona. Sedem kartic in bliskovni pogon bo ostal nedotaknjen. Omeniti velja še eno zanimivo funkcijo "okrevanja". Ta meni omogoča vdelavo programske opreme naprave. To storite tako, da dobite "root" na napravi in ​​prenesete arhiv programske opreme. Ta metoda je primerna v primerih, ko ni mogoče zagnati neposredno iz telefona. Za vdelano programsko opremo iste delovne naprave so na voljo bolj priročni načini.

Varčevalnik baterij

V različici 5 različice Androida A2010 za Android je bilo mogoče uporabiti varčevalni načinelektrične energije. On onemogoči različne storitve v ozadju. Glede na zagotovila nekaterih uporabnikov pregledov o Lenovo A2010, to vam omogoča, da podaljšate življenjsko dobo pametnega telefona za največ 4 dni. Vendar pa je v nekaj primerih prišlo do težav z App Store.
Pomagal bo tudi zaustaviti različne programe, ki se samodejno zaženejo ob zagonu sistema. To lahko storite v meniju z nastavitvami pod "Varnost" in podtočko "Programi samodejnega zagona". Na seznamu morate izbrati najmanj pomembno in odstraniti iz zagona.

Aplikacija Trgovina Google Play ne deluje

Včasih obstaja tak problem. Izraženo je v nezmožnosti vstopa v prilogo. Praviloma se prikaže tudi koda napake. V vsakem primeru je vredno preizkusiti nekaj preprostih načinov za ponovno vzpostavitev delovanja. Za začetek morate počistiti predpomnilnik Google Play. To storite tako, da odprete meni z nastavitvami in izberete postavko "Programi". Na kartici »Vse« bo prikazan velik seznam aplikacij in aplikacij, nameščenih v telefonu. Morate najti in dostopati do storitve Google Play. Odpre se okno z gumbi in informacijami o programu. Predpomnilnik se nahaja v ločenem odseku, ki se običajno nahaja spodaj. Obstajajo določeni podatki o njenem obsegu in gumb "Počisti predpomnilnik". Ko ga kliknete, se morate odjaviti in poskusiti znova, da zaženete Google Play. Če ne deluje, potem je v zgornjem meniju še en gumb - "Briši podatke". Uporabiti ga je treba previdno, saj bo izbrisal vse podatke o računu in jih bo treba vnesti.ponovno. V nekaterih primerih lahko pomaga odstraniti posodobitve za Google Play in nato njihovo novo namestitev, kar se bo zgodilo samodejno. V skrajnem primeru lahko vedno ponastavite telefon na tovarniške nastavitve.

Malo navodil o nadgradnjah firmwarea za novejše različice Androida

Ker uporabniki te naprave verjetno ne bodo videli Android 6.0 in celo več kot 7.0, bodo vsi želeli uporabiti tako imenovano "firmware po meri". To pomeni, da ustreza za ta telefon, vendar na površini se ne razlikujejo od izvirne firmware "Android" 6.0 ali 7.0. Za začetek potrebujete orodje Flash. Poiščite ga na spletu v skladišču. Vendar je bolje, da prenesete iz zaupanja vrednih in uglednih spletnih mest, kot je 4PDA. Potem morate najti zanimivo firmware. To lahko storite na istem mestu. Sam Flash orodje običajno ne zahteva namestitve. Lahko ga preprosto razpakirate v želeno mapo. Včasih pa obstajajo težave pri postavljanju standardnih imenikov namizja in uporabi ruskih imen v imenih. Zato je najbolj optimalen kraj za program koren trdega diska. Kjerkoli v bližini, lahko s programsko opremo razpakirate in arhivirate. Po zagonu orodja Flash morate s pomočjo gumba Scatter loading določiti datoteko Scatter. Vse druge datoteke, ki jih bo program sam "zategnil". Sedaj morate pripraviti stroj. Odstranite zadnji pokrov in odstranite baterijo. Po tem morate v programu klikniti Firmware - & gt; Nadgradnja Zdaj morate pametni telefon in računalnik povezati s kablom USB. Program bo sam določil povezavo in aktiviral postopek vdelane programske opreme. O njenem začetkubo obvestil rumeno vrstico napredka na dnu delovnega okna. Ko končate, lahko preprosto zaprete program in izključite pametni telefon. Zdaj je vredno poskusiti teči. Ne smemo pozabiti, da prvi zagon lahko traja nekaj časa. Ni treba skrbeti - to je normalno. Mimogrede, na enak način lahko "roll nazaj" na začetno različico firmware, če je šlo kaj narobe. Res je, da morate prenesti izvirno različico.

Reviews

Do danes je veliko število uporabnikov uspelo dobiti pametni telefon Lenovo A2010. Zato je število pregledov zelo veliko. Najprej se upoštevajo vsi pozitivni.

Pros

Skoraj vse povratne informacije o družbi Lenovo A2010 se nanašajo na zelo privlačno ceno. Dejansko je niz ne najslabše uspešnosti, odvisno od prodajalca, od 4000 do 5000 rubljev. Ločeno upoštevajte razpoložljivost tehnologije Lenovo A2010 LTE. Kot je razvidno iz pripomb, je to velik korak k hitri internetni povezavi. Dve sedmih kartic prav tako privlačita veliko število uporabnikov. To je posledica dejstva, da niso vsi operaterji v naši državi pripravljeni zagotoviti celovite tarife za vse potrebe prebivalstva. Zato nadomestno uporabo dveh sim-kartic, oziroma, najbolj dostopne možnosti za vsako od njih - priročna rešitev. Številni uporabniki so opozorili na tako pomembno značilnost, kot je velikost. 45 palcev je udoben in priročen pripomoček. Z lahkoto se prilega v žep in se dobro prilega roki. Android 5.1 prinaša številne inovacije in prehod na nenavadno obliko. Ljudje, ki jih sami ne uporabljajonaprave težke igre in aplikacije, opozoriti, da uporaba minimalnega nabora preprostih programov ne vpliva na delovanje sistema na splošno. Nekdo v pregledih o Lenovo A2010 opazil, da ko racionalno uporabo pametnega telefona, je njegova baterija je povsem dovolj za nekaj dni. Kot izhaja iz cele vrste komentarjev, so bile glavne prednosti pametnega telefona njegova cena, prisotnost 4G, nova različica "Android". No, nekdo je samo srečen, da so pokrovi za Lenovo A2010 v velikem asortimanu.

Negativni odzivi

Ugodnosti uporabnikov so našli tudi veliko. Prvič, na Lenovo A2010 so zelo nezanesljivi gumbi. V enem mesecu uporabe se je začela opazovati njihova splošna reakcija in nestabilnost. Številne ocene o Lenovo A2010 so namenjene šibkim (in dolgim ​​življenjskim ciklom baterije). Zanesljivost pametnega telefona prav tako dopušča veliko želje. Eden od lordov Lenovo A2010 Black je opozoril na dejstvo, da je po enem mesecu uporabe elegantnega telesa začel izgubljati svoj prvotni videz in izgubljati. Tudi vzorec med pregledi je opazen po nadgradnji. Noben uporabnik se ni pritožil, da so po tem postopku "vsi stiki" preleteli ". No, seveda, niso mimo lastnikov in uspešnosti. V povezavi s pregrevanjem je povzročila razočaranje zaradi naprave. Tudi majhne obremenitve pri delu s standardnimi aplikacijami so povzročile enostavno "potapljanje" pametnega telefona. Olje je bilo požgano z nepremagljivim zaslonom na dotik. Še ena resna pomanjkljivost, glede na veliko število uporabnikov,morda programska napaka, ki je povzročila namestitev aplikacij na flash kartico, ni bila mogoča. Zato je spomin na telefon zelo hitro zamašena, in namestiti nekaj novega, je bilo treba izbrisati nekaj starega. Če povzamemo, lahko rečemo, da so bile glavne pomanjkljivosti telefona nizka zanesljivost, slaba zmogljivost, neuspešna programska napaka in nizka zmogljivost baterije. Ob istem času, popravila, kot je razvidno iz nekaj uporabniških pregledov, stroški precejšen znesek.

Zaključek

Kot so videli lastniki pametnega telefona Lenovo A2010, je to začasna naprava. Če nimate denarja za dober model, vendar morate poklicati in uporabljati internet, ga lahko kupite naenkrat. Pravzaprav vam ta nizka cena omogoča izvajanje takšnega načrta. Vse vodilne znamke v seriji pametnih telefonov družbe Lenovo imajo veliko več prednosti z rahlim povečanjem njihove vrednosti. Verjetno je v prizadevanju za proračun in visoko priljubljenost, proizvajalec malo prehitel in ustvaril "ultra-proračun" napravo. V vsakem primeru, čas tega pripomočka je že odšel, če dodate na svojo vrednost nekaj več tisoč rubljev, potem lahko kupite popolnoma prenosni pametni telefon z veliko bolj naprednimi funkcijami.

Sorodne publikacije